-
Χεχε σωστος!
Παντως ειναι περιεργο γιατι το συζηταμε ακομα.. κανεις δεν μιλησε για ζεσταμα αλα 'παλαια' με 5-10 λεπτα χρονο προθερμανσης.
Εγω στην αρχη μιλησα για ενα χρονο γυρω στα 30 δευτερολεπτα ισα ισα να παει το λαδι σε ολες τις περιοχες.
Που προσωπικα δεν μπορω να καταλαβω τι κακο μπορει να προκαλεσει το να περιμενεις για 30 δευτερολεπτα..
Αν οι κατασκευαστες προτεινουν να ξεκιναμε απο το πρωτο δευτερολεπτο για οικολογικους λογους... δεκτο...
αν το προτεινουν για λογους εσοδων απο τις συχνες βλαβες.. και παλι δεκτο αλλα δεν θα παρω.. χεχε -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Τα ωστηρια σε μερικα αμαξια, γιατι χτυπανε τα πρωτα δευτερολεπτα λειτουργιας του μοτερ ?
Συνήθως γιατί είναι υδραυλικά και χρειάζονται 5' περίπου για να πάει το λάδι και να ανεβάσουν πίεση, αλλά το ότι χτυπάνε δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα.
Φάνη αυτό το μικρό χρονικό διάστημα ας πούμε μετά από 200.000 χλμ δεν θα τα κάνει να θέλουν αλλαγή;
-
Ο χρήστης sarantism έγραψε:
Φάνη αυτό το μικρό χρονικό διάστημα ας πούμε μετά από 200.000 χλμ δεν θα τα κάνει να θέλουν αλλαγή;Πιθανόν, δεν γνωρίζω σίγουρα, γιατί δεν είμαι μηχανικός. Αλλά στα 200.000χλμ αρκετά αναλώσιμα θα θέλουν αλλαγή ούτως ή άλλως.
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Αν οι κατασκευαστες προτεινουν να ξεκιναμε απο το πρωτο δευτερολεπτο για οικολογικους λογους... δεκτο...
αν το προτεινουν για λογους εσοδων απο τις συχνες βλαβες.. και παλι δεκτο αλλα δεν θα παρω.. χεχεΤο προτείνουν ακριβώς για τον αντίθετο λόγο από τον τελευταίο που το αναφέρεις. Οι περισσότερες φθορές συμβαίνουν όσο ο κινητήρας είναι κρύος, γιατί το λάδι δεν έχει φτάσει στην θερμοκρασία που πρέπει ώστε να λιπαίνει βέλτιστα τα μέρη που τρίβονται μεταξύ τους. Για αυτό οι κατασκευαστές θέλουν να ανεβάσει στροφές, ώστε να θερμανθεί ταχύτερα. Αυτό μπορείς να το κάνεις βέβαια γκαζώνοντας σταματημένος, αλλά τότε απλά θα καις βενζίνη και θα ρυπαίνεις χωρίς λόγο. Για αυτό σου λένε να ξεκινήσεις αμέσως. Φυσικά ακολουθούμε ό,τι λέει το manual του εκάστοτε αυτοκινήτου. Νομίζω κάπου είχε πάρει το μάτι μου κάτι διαφορετικό σε ένα αυτοκίνητο.
-
Ε ρε παιδιά 20-30 δευτερόλεπτα είναι μέχρι να βάλεις τη ζώνη, να φτιάξεις το ράδιο και να βολευτείς στο κάθισμα! χεχε
Τόσο μια χαρά είναι δεν χαλάστηκε κανένας. Άλλωστε ένας καλός έξτρα τρόπος είναι και το αυτί. Στα πολύ κρύα τον ακούς και διαφορετικά τον κινητήρα. Εκεί να περιμένεις λίγο δεν χάλασε ο κόσμος (γύρω στο λεπτό). Αυτό κάνει καλό και στο σαζμάν που συνήθως το ξεχνάμε. Δεν έχετε παρατηρήσει ότι ειδικά σε performance σαζμάν στο πολύ κρύο είναι πολύ σφιχτό; Αν περιμένουμε λίγο μέχρι να το ζεσταθεί λίγο το λαδάκι ή η βαλβολίνη μόνο καλό κάνουμε στα γρανάζια. Και εγώ μερίκά δ/λ περιμένω και στο κρύο λίγο παραπάνω. -
Το σασμαν δε ζεστενεται οταν κινειται το αμαξι? Σταματημενο πως ζεστενεται? Χμμμμ
-
Επισης ξεχναμε οτι τα λαδια για να ζεσταθουν χρειαζονται πολυυυυυυ χρονο. Στην δικη μου περιπτωση, 25 χλμ για την δουλεια καθε πρωι με τα πρωτα 5 να ειναι κατηφορα και τα υπολοιπα 20 με μηδενικη κλιση χωρις ανηφοροκατηφορες και σταθερη ταχυτητα - φορτιο στον κινητηρα, ειμαι σχεδον (99%) σιγουρος οτι οταν φτανω στη δουλεια τα λαδια δεν εχουν πιασει ακομα τη θερμοκρασια λειτουργιας τους.... Εδω στα νερα μετα τα 5 χιλιομετρα κατηφορας, ισα που εχει κουνηθει ο δεικτης απο τους 60 βαθμους.
Οποτε και γενικοτερα πλεον, προτιμω να δωσω αυτα τα 30 δευτερολεπτα να λιπανθει ο κινητηρας οσο καλυτερα γινεται και προλαβαινει και μετα να του δωσω φορτιο παρα να του δωσω αμεσως φορτιο χωρις να εχει λιπανθει σωστα και μετα απο 30 δευτερολεπτα ζητημα ειναι αν τα λαδια εχουν ανεβει 1-2 βαθμους. Οποτε στο μυαλο μου δεν κερδιζω κατι με το να ξεκινησω αμεσως.
Και με τον ορο λιπανθει σωστα εννοω οτι το καταλαβαινεις και με το αυτι οπως σωστα ειπε ο poliviosfp. Γλυκαινει απο τα πρωτα δευτερολεπτα ο ηχος του κινητηρα.ΥΓ. Το εχουμε εξαντλησει το θεμα.. Παντως ειναι μια ωραια συζητηση!
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Το σασμαν δε ζεστενεται οταν κινειται το αμαξι? Σταματημενο πως ζεστενεται? ΧμμμμΆσε μη το ψάχνεις............ ψιλά γράμματα για μας!!!!
-
Να θεσω το θεμα της προθερμανσης των ελαστικων συγκριτικα με την ποιοτητα της ασφαλτου, και του μεγεθους του πελματος, ή οχι ακομα;
Πιστολακι για τα μαλλια γυρισμενο στο κρυο ειναι μια καλη λυση για να ψυχουμε τα ζεστα φρενα οταν τελειωνει η διαδρομη μας και εχουμε παρκαρει.
-
Ααα εγω εχω ηλεκτρικες κουβερτες... F1 style..
-
Με κεντιμενο το στ λαιν; τις εχω δει και εγω. Καλη ιδεα
-
Εεετσι με επιασες!!!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Φάνη αυτό το μικρό χρονικό διάστημα ας πούμε μετά από 200.000 χλμ δεν θα τα κάνει να θέλουν αλλαγή;
Πιθανόν, δεν γνωρίζω σίγουρα, γιατί δεν είμαι μηχανικός. Αλλά στα 200.000χλμ αρκετά αναλώσιμα θα θέλουν αλλαγή ούτως ή άλλως.
Οπωσδήποτε. Απλώς σκέφτομαι κατά πόσο μπορεί να συμμετέχει στη φθορά των βαλβίδων αυτό το μικρό διάστημα.
-
Γεια σας.. Μετά από 1 χρόνο με το φιέστα ήρθε η ώρα για το σέρβις του ξέρουμε πόσο θα κοστισει περίπου στην αντιπροσωπεία???
-
σε focus 1.5 πετρελαιο 120 αλογα σε αντιπροσωπεια της θεσσαλονικης 127ευρω. Αλλάχθηκαν λαδια, φιλτρο λαδιου, φιλτρο καμπινας, ανανεωθηκε η ετησια οδικη βοηθεια, εκδοθηκε καρτα καυσαεριων και οι γενικοι ελεγχοι της πλακας που κανουν στις αντιπροσωπειες. Το οχημα παραδόθηκε πλυμένο εξωτερικά
-
Το πλυσιμο το εκαναν σε πακιστανακια,ειμαι σιγουρος. Edit,εγω που αλλαξα λαδια κοντα στις 10.000 παντως,ηταν καταμαυρα.
-
'Οι εντυπώσεις μου - Μέρος ΙΙ'
Οι εκδρομείς επέστρεψαν, η κίνηση έσφιξε. Το ίδιο και η κατανάλωση που απο το σεμνό 8,1 των τελευταίων ημερών σκαρφάλωσε με ευκολία στο 10,6. Ελάχιστες φορές χρησιμοποίησα το eco, οπότε δεν έχω άποψη για τη χρησιμότητα/λειτουργικότητα του.
Τα πλαστικά για τα οποία γίνεται τόση κουβέντα σε κάθε νήμα, δεν με απασχολούν ιδιαίτερα (όσο δεν τρίζουν), εξαιρείται όμως η ανάκλαση που κάνουν στο παρμπρίζ, η οποία γίνεται έως και ενοχλητική ορισμένες φορές. Με ευκολία θα μπορούσα να μετρήσω τις τρύπες απο το κεντρικό ηχείο του Β&Ο σε κάποιο φανάρι...
Ένα ακόμη που με ενοχλεί κάπως είναι το γεγονός οτι δεν ασφαλίζει το πορτάκι του ρεζερβουάρ, ούτε κι όταν το αυτοκίνητο είναι κλειδωμένο. Μιας και δεν ζούμε σε κόσμο αγγελικά πλασμένο, αυτό το βρίσκω φάουλ (μην παρασύρεστε, δεν έχω ιδέα τί είναι το 'φάουλ'... )
Στα θετικά, η απόκριση της οθόνης και η απλότητα στη λειτουργία της, η πολύ αναπαυτική θέση οδήγησης, το ανεπαίσθητο τρέμουλο του 3κύλινδρου που το έχω σχεδόν συνηθίσει και δεν το αντιλαμβάνομαι τόσο συχνά πλέον και ασφαλώς το μέγεθός του (απο τα στενότερα της κατηγορίας αν θυμάμαι καλά), το οποίο για μένα ήταν ανέκαθεν ένα απο τα πλεονεκτήματα του, για κίνηση στην πόλη.
-
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
εξαιρείται όμως η ανάκλαση που κάνουν στο παρμπρίζ, η οποία γίνεται έως και ενοχλητική ορισμένες φορές. Με ευκολία θα μπορούσα να μετρήσω τις τρύπες απο το κεντρικό ηχείο του Β&Ο σε κάποιο φανάρι...Που να δεις πως είναι η αντανάκλαση σε aygo MK1, νομίζεις ότι το τζάμι έχει ιλαρά
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
σε focus 1.5 πετρελαιο 120 αλογα σε αντιπροσωπεια της θεσσαλονικης 127ευρω. Αλλάχθηκαν λαδια, φιλτρο λαδιου, φιλτρο καμπινας, ανανεωθηκε η ετησια οδικη βοηθεια, εκδοθηκε καρτα καυσαεριων και οι γενικοι ελεγχοι της πλακας που κανουν στις αντιπροσωπειες. Το οχημα παραδόθηκε πλυμένο εξωτερικάΣε εγδαραν
Σε ανεξάρτητο συνεργείο θα πληρώνες τα μισά , αλλα χάνεις την εγγύησηSent from my iPhone using Tapatalk
-
Για ψαξτο λίγο.....πέρα από το γεγονός ότι η τιμή για αντιπροσωπεία την λες και καλή,βάση ευρωπαϊκής οδηγίας,αν πας σε ανεξάρτητο συνεργείο δεν χάνεις την εγγύηση αρκεί να χρησιμοποιήσεις αναλώσιμα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.
Ford Fiesta 2017