-
Εξαίρετο post, θα έλεγα το post του μήνα! Φαίνεται να γνωρίζετε άριστα και περί αυτοκινήτων, αλλά και της ελληνικής γλώσσας. 'Ουρανομήκης', 'παλινώδους', 'Φεῦ (με περισπωμένη κιόλας!!!)'... είστε σίγουρα μηχανικός και ουχί κλασικός φιλόλογος; Χαχα! Απήλαυσα την ανάγνωση της δημοσίευσης σας! Διαφωνώ μόνο στο ότι το Polo είναι ποιοτικότερο από το Mazda 2. Κατά τα άλλα εύχομαι να ευχαριστηθείτε το νέο σας αυτοκίνητο, το οποίο ως Ford θα είναι εξαιρετικό στον δρόμο!
ΥΓ: 100 άλογα δεν είχε αυτό το Fiesta? Έπεσε στα 95;
-
Αντε να πω και εγώ το 'εξαίρετο ποστ'. Οντως ωραίο.
Παρατηρήσεις,
-Εχει δικιο ο panormous, το fiesta είναι χαμηλό.
-Το swift οντως ακούγεται κάπως πιο έντονα από τα κορυφαία, ενω το κενό στο κάτω μέρος της κονσόλας είναι για να χώρα μεγάλα ποτήρια του καφέ. Απίστευτα βολικό. Σε επιδόσεις είναι πολύ γρηγορότερο από ότι λένε τα νουμερα λόγω βάρους, δηλαδη λόγω βάρους έχει επιδόσεις σαν ένα ατμοσφαιρικό με παρόμοιο βάρος των ανταγωνιστών και 100-110 αλογα.
Το εχω αναφερει και εγω στο forum. Τρελαίνει τις γυναίκες και εγω το διαπιστώνω. Σε καφέ εμφανίζονται ακριβα vw, ford κτλ και καμία δεν δίνει σημασία. Έρχεται ένα Swift και παλαιοτερης γενιάς, και γυριζουν το κεφαλι να το δουν. Είπαμε καλό χρυσό αλλά όχι και έτσι!!! Είναι απίστευτο, αλλά άβυσσος η ψυχη και το μυαλό τους!
-Το fiesta σε αυτην την τιμη είναι ΤΡΕΛΌ Vfm... Ζήλεψα δηλαδη. Σε αυτην την τιμη είναι ξανά το αυτοκινητο της χρονιάς. Διοτι τα εχει Ολα πέρα από μια πιο χαμηλών τόνων εμφάνιση.
-Μέγα λάθος που έκρινες ένα αυτοκίνητο λόγω δύο σημείων του ταμπλο του, για το yaris το λεω. Και εγω εχω αναφερει το ποσο ψεύτικο εσωτερικό έχει, σε βαθμό που ειναι χειρότερο σε πολλα σημεία από αυτο του swift - ποιος θα το έλεγε και δεν θα τον πιστεύαμε- αλλα και παλι το να συγκρίνεις ένα 25 ετιας αυτοκινητο με ένα σύγχρονο είναι μέγα λάθος. Η πλατφόρμα του νέου yaris, και η ακαμψια της (σημαντικός παράγοντας των τριγμων του εσωτερικού λόγω στρεβλώσεων) είναι σαν διαστημική μπροστά στο παλαιό yaris. Επειδή το οδήγησα, είναι πολύ καλό μικρό αυτοκίνητο πόλης. Κρίμα που δεν του έδωσες μια ευκαιρία και έφυγες.
Να το χαρειτε, πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα και πάντα καλές αγορές!
-
Ευτυχώς το Fiesta σε αυτήν την τιμή έχει μέσα καθίσματα.
Τα τάσια εδώ δεν σας πείραξαν;
Καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι
-
Πολύ ωραίο το post όντως και η εξιστοριση την γεγονότων....
Όμως αλλοπροσαλλες επιλογές από το ξεκίνημα έως και το τέλος...
Μήπως τελικά η τιμή ήταν το κριτήριο??
-
Πάντα η τιμή είναι κριτήριο, απο τα σοβαρότερα.. στα 14742 (κλόπυ πέιστ) όχι με τάσια αλλά και χωρίς ρόδες γενικότερα θα το έπαιρνα για 2ο ...
-
Παίδες νομίζω ότι σας ξέφυγε το σημείο που ο Greg (Γρηγόρης;) αναφέρει ότι κάποια στιγμή επαναπροσδιορίστηκαν οι απαιτήσεις, οπότε στην ουσία μιλάμε για δύο διαφορετικές έρευνες αγοράς. Τίποτα το αλλοπρόσαλο δεν υπάρχει λοιπόν!
Εξαιρετικά ενδιαφέρον ποστ και συγχαρητήρια στον (σχεδόν) συνάδελφο. Μοναδική ένσταση μου (πάγια) ο αποκλεισμός κάποιων αυτοκινήτων λόγω αδιάφορης ή κακής συμπεριφοράς κάποιων πωλητών. Τιμωρείτε έτσι μεν την αντιπροσωπεία, αλλά μήπως τιμωρείτε και τον εαυτό σας; Αυτοκίνητο αγοράζετε, όχι πωλητή.
Κατά τ' αλλά καλορίζικο και καλοτάξιδο το Fiesta. Εξαιρετική επιλογή στην κατηγορία και στην τιμή του.
-
Σίγουρα είναι κριτήριο τα χρήματα ειδικά αν έχεις και επιστροφή ΦΠΑ
Οπότε Fiesta με σχεδόν 10000 μία χαρά είναι
-
Κατι ακομα επισης συμπληρωματικο στο puma δεν υπαρχει ενδειξη σταθμης της υβριδικης μπαταριας....
Το επομενο διαστημα θα επισκεφθω την εκθεση της toyota στη Λαυριο να πιασω λιγο το yaris να βρω το πλαστικο που μενει στο χερι.....γιατι σε ενα φιλο που μπηκα το ειδα απολυτα στιβαρο....
-
Το επομενο διαστημα θα επισκεφθω την εκθεση της toyota στη Λαυριο να πιασω λιγο το yaris να βρω το πλαστικο που μενει στο χερι.....γιατι σε ενα φιλο που μπηκα το ειδα απολυτα στιβαρο....
Το είχαν δείξει και κάποιοι youtubers, οτι ξεκουμπώνει πανεύκολα, απλά στηρίζοντας το δάχτυλό σου (κόντρα). Γενικά το εσωτερικό είναι αρκετά ψεύτικο.
-
Σίγουρα είναι κριτήριο τα χρήματα ειδικά αν έχεις και επιστροφή ΦΠΑ
Οπότε Fiesta με σχεδόν 10000 μία χαρά είναι
Κάνεις λάθος! Ούτε τα 14.742 είναι σχεδόν 10.000 χωρίς ΦΠΑ, αλλά σχεδόν 12.000, ούτε επιστροφή (συμψηφισμό πιο σωστά) ΦΠΑ δικαιούται στην αξία του οχήματος ως πολιτικός μηχανικός.
-
Πριν 8 χρόνια είχα κάνει και εγω το λάθος αρχικά να σνομπάρω το yaris γιατί ήμουν Fordάκιας , μέχρι που μια μέρα κυριολεκτικά γιατί δεν ήξερα τι να κάνω έκανα test drive ένα που είχε την καλή ανάρτηση (style+) το αποτέλεσμα εκει που είχα δυο ford τώρα εχω δυο toyota!
-
Αλλά ελατηρια και αμορτισερ; Δεν το γνώριζα αυτό!
-
Τρίτη και φαρμακερή σήμερα για το θέμα που αντιμετώπιζα με το τιμόνι. Ένα κλικ κλικ κατά την περιστροφή που ακουγόταν από το κέντρο, είχα ανεβάσει βίντεο παλαιότερα. Εν τέλει λύθηκε με αντικατάσταση κολώνας τιμονιού στην εγγύηση. Δε πλήρωσα τίποτα, σαν ανταλλακτικά και εργασία τιμάται στα 750 ευρώ.
Τέλος καλό όλα καλά, ακόμα καλύτερα αν το είχαν βρεί με την πρώτη χωρίς πέρα δώθε και ταλαιπωρία. Δεν έχω όμως παράπονο μιας και κάποια πράγματα δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν και να βρεθεί λύση.
-
Άντε με το καλό τέλειωσε και αυτό!! Το θέλω στην πένα όταν μου το πουλήσεις...μην τρέχω στα συνεργεία!!
-
Καλημέρα , μπορούμε να δούμε κάπου τις διαφορές MY20.25 με MY20.75 και MY21; Στο τελευταίο φυλλάδιο(MY21) βλέπω ότι στον κινητήρα με τα 125 άλογα και το χειροκίνητο κιβώτιο δίνει ροπή 180 με overboost 210 ενώ στο αυτόματο 170 με 200 αντίστοιχα. Εγώ ήξερα πως το MK8 δεν έχει καν overboost σε εκδόσεις 100 και 125. Τι ισχύει από όλα αυτά;
-
Σχετικα με το overboost στο mk8, απο την αρχη του μοντελου (2017) δεν ανεφεραν αν εχει η οχι , ενω για παραδειγμα στο mk7,5 το ανεφεραν ξεκαθαρα οτι εχει. Παρολαυτα, ορισμενες φορες βλεπω οτι τραβαει πολυ καλυτερα απο κατι αλλες. Οποτε θεωρω εχει overboost απλα δεν το ανεφεραν.
-
Σύμφωνα με τα ελληνικά έντυπα όντως έχει.
Εδώ πχ είναι του MY20.25
http://prntscr.com/10jubmfΚαι εδώ του MY21
http://prntscr.com/10judehΤο θέμα είναι ισχύουν αυτά που δείχνει στο νέο έντυπο; Εϊναι σα να αύξησαν λίγο την ισχύ της έκδοσης με τα 125 για να κλείσουν την ψαλίδα με την υβριδική τώρα που η κλασσική των 140 δεν κυκλοφορεί.
-
Βλεπω οτι το βαρος ανεβηκε για το 125αρι.. απο 1163 σε 1257 κιλα?
Πως προεκυψε αυτη η αυξηση?
Οπως επισης και το 0-100, επεσε για τον ιδιο κινητηρα στα 9,4 απο τα 9,9... τι φαση ?
edit: δεν ανεβηκε η ισχυς.. αλλα η ροπη.. η ισχυς παραμενει στα 125 αν βλεπω καλα.
-
Το βάρος δεν το είχα παρατηρήσει... Την επιτάχυνση και την διαφορά στη ροπή μόνο. Θεώρησα ότι με τα +10NM ροπής ήταν λογικό να κατέβει λίγο στους χρόνους. Με τόσα κιλά παραπάνω βέβαια αποκλείται.
-
Καλημέρα , μπορούμε να δούμε κάπου τις διαφορές MY20.25 με MY20.75 και MY21; Στο τελευταίο φυλλάδιο(MY21) βλέπω ότι στον κινητήρα με τα 125 άλογα και το χειροκίνητο κιβώτιο δίνει ροπή 180 με overboost 210 ενώ στο αυτόματο 170 με 200 αντίστοιχα. Εγώ ήξερα πως το MK8 δεν έχει καν overboost σε εκδόσεις 100 και 125. Τι ισχύει από όλα αυτά;
τι σημαινει το my20.25,20.75 και 21?
Ford Fiesta 2017