-
Κεφαλογυρίσματα υποθέτω
-
REALZEUS wrote:
Ποιο ικανό σε τι είναι το Panda?
Στην 4κίνηση και εκτός δρόμου φυσικά.
Δεν ισχύει αυτό. Η τετρακίνηση είναι ίδιου τύπου και το Ignis έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και καλύτερες γωνίες.
-
Στην 4κίνηση και εκτός δρόμου φυσικά, παρόλο που το Ignis είναι πιο ψηλά από το έδαφος.
Η 4κίνηση του Ignis δεν έχει καμία σχέση με την 4κίνηση των άλλων μοντέλων της Suzuki. Επίσης, πέρα από την 4κίνηση, είναι κρίμα που δεν έχει μια 6η ταχύτητα για οικονομία.
Περί στριψήματος κτλ δεν υπάρχει λόγος κουβέντας σ αυτή την κατηγορία...
-
dimitriscsd wrote:
REALZEUS wrote:
Στην 4κίνηση και εκτός δρόμου φυσικά.
Δεν ισχύει αυτό. Η τετρακίνηση είναι ίδιου τύπου και το Ignis έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και καλύτερες γωνίες.
Το Ignis έχει όντως καλύτερη απόσταση από το έδαφος. Όχι όμως και γωνίες. Είναι παρόμοιες, αλλά ελάχιστα καλύτερες του Panda (Cross 4x4)
Panda
approach 24
breakover 20
departure 34
https://www.media.stellantis.com/em-en/fiat/press/panda-raid-2019-fiat-panda-cross-is-the-champion-of-the-desertIgnis
approach 20
breakover 18
departure 38
https://www.suzuki.com.au/vehicles/models/ignis/specificationsΟυσιαστικά με ένα ελάχιστο lift το Panda είναι υπέρ άνετο παντού, για το μέγεθός του πάντα.
Υπάρχουν αρκετά συγκριτικά στο internet μεταξύ των δύο. Στα περισσότερα το Panda τα πάει καλύτερα.
Και τα δύο πάντως πρέπει να ανανεωθούν άμεσα...
-
Ξεφύγατε κύριοι...Fiesta λέει το θέμα!
-
Ecosport 4X4 ή το καινούργιο Active με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Η καλύτερη λύση για χαλαρό 4Χ4, και έχεις και αυτοκίνητο, τα Ignis/Panda είναι μισά αυτοκίνητα, αν σου βγάλει την πίστη μέχρι να φτάσεις στο χώμα, τι να το κάνεις;;
Έχει κανείς καμία άποψη για το διαφορικό αυτό και αν είναι ανταγωνιστικό του AWD που είχε το παλιότερο Ecosport (με diesel 125 άλογα νομίζω);
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Neo-Ford-EcoSport-Active_209370.asp
Εκ πείρας σας το λέω επειδή έχω κάνει πολλά ταξίδια με Panda/Jimny και ήταν σκέτο μαρτύριο να πας οπουδήποτε, και συνήθως τα ωραία μέρη που πατάς χωματακι θέλουν και το ταξίδι τους.
Το Duster έχει πάει πάνω από 20.000 για 4Χ4 ικανοποιητική έκδοση, και το Vitara αν αλλάξει μοντέλο, λες να μείνει στα 22.000;;!! Δεν θα είναι τόσο value for money τότε, κανένα από τα 2. Μεταχειρισμένα θα τα έβλεπα, αλλά δεν υπάρχουν πολλά, και όσα υπάρχουν είναι ακριβά πολύ (πας σε καινούργιο καλύτερα).
Επίσης το Duster είναι μεγάλο αυτοκίνητο, δύσκολα παίζει το ρόλο του 2ου..Το Ecosport είναι ιδανικό για τα δικά μου μέτρα σε διαστάσεις, το Duster ξεφεύγει, το Vitara στα όρια, τα Panda/Ignis πάρα πολύ μικρά σχεδόν για οτιδήποτε (δεν ψωνίζω ποτέ από αυτή τη κατηγορία, πάω τουλάχιστον Β).
-
Εκτός δρόμου κανένα διαφορικό ή ηλεκτρονικό σύστημα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την τετρακίνηση.
ΥΓ: Sorry Fanis75, αλλά επειδή ήταν για Ford απήντησα. Σταματάω εδώ όμως, είμαστε off topic.
-
-
Καλημέρα παιδιά
Η κατάσταση με τους διάφορους ήχους που ακούγονται δεξιά και αριστερά από το fiesta έχει φτάσει στο μη περεταίρω
Από την αρχή που το πήρα έκανε έναν περίεργο ήχο σαν κροτάλισμα που ακουγόταν κάπου από μπροστά στη περιοχή του καντράν και τριγύρω, τιμόνι, αεραγωγός αριστερά κτλ αλλα δε μπορείς να το προσδιορίσεις και επίσης δεν είναι κάτι επιφανειακό γιατί όσο το κάνει έχω πιάσει όλες τις επιφάνειες αλλά δεν είναι κάτι επιφανειακό που απλά πχ έχει ξεκουμπώσει
Το είχα πει όταν πέρασα και το πρώτο service στην αντιπροσωπεία αλλά δε βρήκαν κάτι, η αλήθεια είναι ότι ακούγεται μόνο όταν το αμάξι είναι εν κινήσει
Το τελευταίο διάστημα το κάνει πιο έντονα και έχω αρχίσει και φορτώνω
Το πρωί που πήγαινα δουλειά τράβηξα ένα βιντεάκι και απομόνωσα το σημείο που το κάνει προσπάθησα να απομονώσω και τον θόρυβο από το περιβάλλον για να ακουστεί καλύτερα και ιδού τα αποτελέσματα
Μου το κάνει συνήθως αφού πχ έχω πατήσει γκάζι και το αφήσω να πέσουν οι στροφές με ταχύτητα κουμπωμένη πάντα
Μήπως πάει σε κανέναν το μυαλό τι διάολο μπορεί να είναι;
-
Γιατί δεν έκανες μια βόλτα μαζί με τον μηχανικό να το ακούσει; Δεν το κάνει πάντα;
-
τότε δεν το έκανε τόσο συχνά και δεν είχα δώσει βάση
όχι δεν κάνει πάντα αλλά το τελευταίο διάστημα το κάνει όλο και πιο έντονα
-
tsigalko μήπως είναι κάποιος χαζός συντονισμός από κάτι που δεν έχει κουμπώσει σωστά στην καμπίνα ? Στο δικό μου μια από τις φορές που ψαχουλεύαμε το τιμόνι δεν είχαν κουμπώσει σωστά το πλαστικό καπάκι από κάτω. Αλλά το πήρα χαμπάρι σύντομα και το έβαλα μόνος μου σωστά.
Πήγαινε το να το ακούσουνε όπως λέει ο Δημήτρης και να τους αφήσεις το αμάξι μέχρι να βγάλουν άκρη θα σου πρότεινα.
-
Άμα υπήρχε αντιπροσωπεία κοντά μου θα το είχα πάει εννοείται, αλλά δυστυχώς μένω σε νησί που δεν υπάρχει και αυτό δημιουργεί πρόβλημα
Έψαξα λίγο παραπάνω και είδα κάτι για πρόβλημα τουρμπινας, δε κλείνει καλά το καπάκι της κτλ δεν κατάλαβα καλά, δεν έχω ιδέα και από μηχανολογία και μου μπήκαν ψύλοι στα αυτιά
Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να προέρχεαι ο ήχος και από μπροστά αλλά θα πρέπει να είναι κάτι κοντά στη περιοχή του τιμονιού, η τουρμπίνα έχω την εντύπωση είναι αλλού
για την ιστορία το diesel 120αρι έχω
-
Δοκίμασε με κάποιο ντόπιο συνεργείο να το ακούσουν να σου πούνε μια γνώμη έστω. Πολύ δύσκολη η διάγνωση ίντερνετικα για κάτι τέτοιο δυστυχώς
-
το καταλαβαίνω, εδώ εγώ από κοντά και δε μπορώ να προσδιορίσω από που προέρχεται
-
Ρε σεις diesel fiesta δεν υπάρχει;
-
Ρε σεις diesel fiesta δεν υπάρχει;
Όχι, έχει σταματήσει να παράγεται από τότε που βγήκαν τα mHEV. Δεν ξέρω εαν θα ξαναβγεί ντήζελ έκδοση με το facelift. Τι να το κάνεις diesel το Φιέστα?
-
Οχι για εμενα αλλα για εργαλείο δουλειάς συγγενή με πολλά Χιλ χιλιόμετρα σε εθνικες, μπορεί να το τσιμπαω και εγω και σκέφτηκα για fiesta που ειναι οδηγό κεντρικό.
Το mhev στα 120χλμ /ωρα ξέρουμε τι καταναλωσεις γράφει;
Δηλαδη σε diesel μενουν μόνο τα psa, clio.....αυτα!
Ξανά swift δεν λέει....
-
Ούτε Clio diesel υπάρχει πλέον...
-
Εαν είναι Εθνική ναι αξίζει το ντηζελ, αλλά δυστυχώς δεν έχει Φιέστα...Puma (αλλά βγαίνει ακριβό), αλλιώς οι Γάλλοι είναι μονόδρομος (C3 diesel ταμάμ για ταξιδι και πολλά χιλιόμετρα, εγώ ένα τέτοιο θα έπαιρνα, αλλιώς Corsa που είναι στριφτερούλι). το mHEV στα 120 πρέπει να είναι γύρω στο 5-5.5 (από αυτά που βλέπω για το Puma). αλλά εαν κάνει πολλά χλμ σε Ε.Ο δεν αξίζει, καλύτερα ντήζελ Γαλλάκι, Corsa ή C3.
Ford Fiesta 2017