-
Για μένα αν το ταβάνι σου είναι τα 20 χιλ δεν μπορείς να πας στο Karoq εκτός αν σε καλύπτει η βασική του έκδοση (που βέβαια δεν τη λες φτωχή). Στα ίδια λεφτά παίρνεις το αρονα πλήρες και το scross που αξίζει τα λεφτά του αφού έχει καλύτερους χώρους και γενικά είναι vfm
, όμως πρέπει να σου αρέσει. Αν ανέβεις στα 22 τότε έχεις κι άλλες επιλογές όπως το t roc, το καροκ πιο καλά εξοπλισμένο και άλλα. Επίσης στα επίπεδα του αρονα είναι και το ecosport το οποίο ειδικά το st line είναι αρκετα ομορφο.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Για μένα αν το ταβάνι σου είναι τα 20 χιλ δεν μπορείς να πας στο Karoq εκτός αν σε καλύπτει η βασική του έκδοση (που βέβαια δεν τη λες φτωχή). Στα ίδια λεφτά παίρνεις το αρονα πλήρες και το scross που αξίζει τα λεφτά του αφού έχει καλύτερους χώρους και γενικά είναι vfm
, όμως πρέπει να σου αρέσει. Αν ανέβεις στα 22 τότε έχεις κι άλλες επιλογές όπως το t roc, το καροκ πιο καλά εξοπλισμένο και άλλα. Επίσης στα επίπεδα του αρονα είναι και το ecosport το οποίο ειδικά το st line είναι αρκετα ομορφο.Sent from my iPhone using Tapatalk
Καλά αν γλυκαθω τόσο απο το karoq και δεν μπορω να ξεκολλησω πιθανόν να ανέβει λίγο το ταβάνι, το ecosport το είδα αλλά το εσωτερικό στο πλάτος δεν το βρήκα άνετο αλλα λίγο στενό
Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
-
Δυστυχως δεν εβγαινα για Arona συν οτι μαλλον ειμαι προσωρινα στην Ελλδα οποτε χρησιμοποιω IBIZA 1.0 DSG εδω και τρεις μηνες. Στο παρελθον ειχα Tiguan 1.5 2010 και 996. Δηλωνω ενθουσιασμενος με το μοτερ και εντυπωσιασμενος απο το κιβωτιο. το arona ειναι πιο βαρυ αλλα εχω να πω για το μοτερ οτι τραβαει απο μηδεν και ανεβαζει για πλακα χιλιομετρα και θεωρω οτι δεδομενων των οικονομoτεχνικων o 1.5 αξιζει μονο αν καποιος θελει να ειναι ΠΟΛΥ γρηγορος. Για το κιβωτιο απλα θεωρω απιστευτο και οτι υπαρχει αυτη η τεχνολογια διαθεσιμη σε αυτα τα χρηματα και οτι υπαρχουν ανθρωποι που αγοραζουν CVT. Σε οτιδηποτε του group συνειδητα θα διαλεγα τον 1.0 αντι του 1.5 . καταναλωση να πω οτι βλεπω 9 αλλα κυκλοφορω μονο σε πολυ κινηση και με το γκαζι στο πατωμα την υπολοιπη ωρα.
-
Ο 1.0 στο Ateca μου φάνηκε οριακός μόνο με φορτωμένο αμάξι (4 άτομα), με κλιματισμό ανοιχτό και σε ελαφρώς ανηφορική κλίση (όλα αυτά σε test drive!!), αλλά παρόλα αυτά είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ κινητήρας ακόμα και σε βαριά αυτοκίνητα.
Σϊγουρα ο κινητήρας αυτός είναι μεγάλη επιτυχία της VW! -
Υπερβολές. Πραγματικά πρέπει κάποιος να προέρχεται από πολύ παλαιάς τεχνολογίας αυτοκίνητο για να ενθουσιαστεί τόσο πολύ με ένα καλό 1000αρι τουρμπάκι. Είναι όντως εξαιρετικό μοτέρ αλλά (όπως είναι προφανές) ταιριάζει σε έως και σουπερ μίνι καρότσες. Από κει και πάνω είναι λύση ανάγκης, ασχέτως αν μπορεί να καλύψει επαρκώς τις καθημερινές μετακινήσεις του μέσου οδηγού. Εννοείται ότι φορτωμένο με 1-2 επιβάτες συν ζέστη/κλίμα, και δε θα πάει και θα κάψει δυσανάλογα με την απόδοσή του. Εδώ αυτό συμβαίνει με 2λτ turbo με 40 κιλά ροπή, δε θα συμβεί στο 1000αρι?
Το παραπάνω μετά από, κατά καιρούς, συμβίωση με Α1 95hp που είναι και κάμποσα κιλά ελαφρύτερο.
-
Ο χρήστης Vagkoun83 έγραψε:
κοίτα ολλανδε τριγυρναω σε karoq arona και s cross, το τελευταιο δεν πρόλαβα χθες να το οδηγησω αλλά μου άρεσε εξίσου με το arona. Το karoq μου αρέσει πιο πολύ από όλα, δεν το έχω οδηγησει αλλά μετα απο αυτο που αρεσει στο ματι έρχεται το τι πραγματικά χρειαζεσαι. Και εννοώ οτι επειδή κυρίως θα το χρησιμοποιώ Αθήνα άντε 3-4 ταξίδια το χρόνο σε επαρχία δεν ξέρω ποσο μανιτζεβελο θα είναι το karoq. Στο s cross το μονο που λίγο με χαλάει είναι ότι το εσωτερικό μοιάζει με αμάξι 7ετιας. Επειδή έχω θέσει ταβάνι τα 20000 ο τσέχος επίσης σίγουρα θα τα ξεπεράσει με κάνα έξτρα ενω τα αλλά 2 όχι, κοιτάω 1000αρι μιας και με καλύπτει, εσύ τελικά προς τα που??Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
Κοίτα εγώ το καραγουσταρα το Arona και θα το έπαιρνα με τον 1.5, αφού.η διαφορά ήταν πολύ μικρή, αλλά κάτι μου έλειπε σε χώρους και αίσθηση μεγέθους του αυτοκινήτου παρόλη την εξαιρετική χωροταξική υλοποίηση που έχει κάνει η Seat. Το Skoda απ' την άλλη με εντυπωσίασε σαν αμάξι. Δείχνει και νομίζω είναι σε άλλο επίπεδο. Αλλά μου λείπουν πολλά στην έκδοση που φτάνω και ο χιλιάρης θεωρώ οτι είναι οριακός για το βάρος του.
-
Ο χρήστης Vagkoun83 έγραψε:
κοίτα ολλανδε τριγυρναω σε karoq arona και s cross, το τελευταιο δεν πρόλαβα χθες να το οδηγησω αλλά μου άρεσε εξίσου με το arona. Το karoq μου αρέσει πιο πολύ από όλα, δεν το έχω οδηγησει αλλά μετα απο αυτο που αρεσει στο ματι έρχεται το τι πραγματικά χρειαζεσαι. Και εννοώ οτι επειδή κυρίως θα το χρησιμοποιώ Αθήνα άντε 3-4 ταξίδια το χρόνο σε επαρχία δεν ξέρω ποσο μανιτζεβελο θα είναι το karoq. Στο s cross το μονο που λίγο με χαλάει είναι ότι το εσωτερικό μοιάζει με αμάξι 7ετιας. Επειδή έχω θέσει ταβάνι τα 20000 ο τσέχος επίσης σίγουρα θα τα ξεπεράσει με κάνα έξτρα ενω τα αλλά 2 όχι, κοιτάω 1000αρι μιας και με καλύπτει, εσύ τελικά προς τα που??Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
Δε ξέρω αν μπορώ να σε βοηθήσω. Εγώ κυκλοφορώ στην Αθήνα τους τελευταίους μήνες με το τιγκ. Ακόμα και σε στενούς δύσκολους δρόμους μόνο στο παρκάρισμα θα εχω θεμα αλλά δε με νοιάζει γιατί και 4,20 ν α ήταν η διαφορά είναι μικρή.
Πραγματικά στα 20000χιλ δε ξερεις τι ν α πάρεις.
Θεωρώ πως το μεγάλο γίνεται μικρό αλλά το μικρό δε.
Ωραίο σαν vfm το scross, καλοεξοπλισμενο το αρονα αλλά μάλλον θα επέλεγα το καροκ στο 1.5 η αν ήθελα εξοπλισμό 1.0 αν ήμουν συνέχεια Αθήνα. Είναι πιο αμάξι από τα άλλα. Θα σε πάει ταξίδι. Δε θα έχεις θέμα. Τώρα δεν υπάρχουν και οι δρόμοι 1 λωρίδα να πας και 1 να έρθεις όπως παλιά (Δομοκος, Αθήνα-Πάτρα) -
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
κοίτα ολλανδε τριγυρναω σε karoq arona και s cross, το τελευταιο δεν πρόλαβα χθες να το οδηγησω αλλά μου άρεσε εξίσου με το arona. Το karoq μου αρέσει πιο πολύ από όλα, δεν το έχω οδηγησει αλλά μετα απο αυτο που αρεσει στο ματι έρχεται το τι πραγματικά χρειαζεσαι. Και εννοώ οτι επειδή κυρίως θα το χρησιμοποιώ Αθήνα άντε 3-4 ταξίδια το χρόνο σε επαρχία δεν ξέρω ποσο μανιτζεβελο θα είναι το karoq. Στο s cross το μονο που λίγο με χαλάει είναι ότι το εσωτερικό μοιάζει με αμάξι 7ετιας. Επειδή έχω θέσει ταβάνι τα 20000 ο τσέχος επίσης σίγουρα θα τα ξεπεράσει με κάνα έξτρα ενω τα αλλά 2 όχι, κοιτάω 1000αρι μιας και με καλύπτει, εσύ τελικά προς τα που??
Δε ξέρω αν μπορώ να σε βοηθήσω. Εγώ κυκλοφορώ στην Αθήνα τους τελευταίους μήνες με το τιγκ. Ακόμα και σε στενούς δύσκολους δρόμους μόνο στο παρκάρισμα θα εχω θεμα αλλά δε με νοιάζει γιατί και 4,20 ν α ήταν η διαφορά είναι μικρή.
Πραγματικά στα 20000χιλ δε ξερεις τι ν α πάρεις.
Θεωρώ πως το μεγάλο γίνεται μικρό αλλά το μικρό δε.
Ωραίο σαν vfm το scross, καλοεξοπλισμενο το αρονα αλλά μάλλον θα επέλεγα το καροκ στο 1.5 η αν ήθελα εξοπλισμό 1.0 αν ήμουν συνέχεια Αθήνα. Είναι πιο αμάξι από τα άλλα. Θα σε πάει ταξίδι. Δε θα έχεις θέμα. Τώρα δεν υπάρχουν και οι δρόμοι 1 λωρίδα να πας και 1 να έρθεις όπως παλιά (Δομοκος, Αθήνα-Πάτρα)Αυτή πιστεύω είναι η πιο μεγάλη διάφορα, το karoq το νιώθεις πιο αμάξι, πιο στιβαρό και άλλο επίπεδο. Ειδωμεν..όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτα να δουμε που θα κάτσει η μπίλια
-
Ο χρήστης gratipa έγραψε:
Ο 1.0 κινητήρας είναι μεγάλη έκπληξη και δεν νομίζω πως αξίζει κάποιος να δώσει τόσα χρήματα παραπάνω για τον 1.5 (είναι και μεγάλη η οικονομική διαφορά)..Εγώ το είπα πρώτος ότι το 1.5EVO κάνει το Arona FR αρκετά σβέλτο, αλλά η διαφορά επιδόσεων του 1.0 με το 1.5 είναι τεράστια, και δικαιολογούν απολύτως τη διαφορά τιμής. Ή μάλλον θα έλεγα ότι είναι κλοπή που το 1.5 FR είναι στα ίδια περίπου λεφτά με το 1.0Xcellence. Και φυσικά δεν βάζει φωτιά στην άσφαλτο, ούτε είναι και τόσο γρήγορο που λέει και ένας φίλος πιο πάνω, και φυσικά το 1000αρι επ'ουδενί δεν είναι κάτι παραπάνω από απλά διεκπεραιωτικό για τόσο βάρος -που πιθανότατα θα ταξιδεύει φορτωμένο.
-
https://www.autoblog.gr/2018/04/26/sol- ... -thn-kina/
Δεν μπορούσε να είναι κάπως έτσι και το arona???..
-
Σαν το 2008 είναι , ειδικά στο πίσω μέρος...
-
Ο χρήστης xplicit έγραψε:
https://www.autoblog.gr/2018/04/26/sol-h-nea-marka-ths-volkswagen-gia-thn-kina/Δεν μπορούσε να είναι κάπως έτσι και το arona???..
Ούτε εμένα μου αρέσει το Arona. Αλλά μάλλον γενικά αρέσει, γιατί βραβεύτηκε σχεδιαστικά!!
http://www.newsauto.gr/news/seat-arona- ... sign-2018/
-
Καλό είναι αλλά ας πουμε πχ το Τ ροκ είναι πιο ομορφο
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Το είδα το Σάββατο στην έκθεση στο Μαρούσι (δεν το οδήγησα)....τελείως ψεύτικο μέσα, πολύ κακή απτή ποιότητα. Δεν θα το αγόραζα με τίποτα, εκτός εάν το έδιναν €15.000 με φουλ εξοπλισμό. Έμπαινες δίπλα σε Fiesta (σιγά την ποιότητα που έχει) και έμοιαζε 2 κλάσεις ανώτερο.
-
Το περίμενα στο εικοσάρικο. Όταν είδα την τιμή (16.650), κάτι σκίρτησε μέσα μου. 'Να η ευκαιρία σου να πραγματοποιήσεις την παιδική σου φαντασίωση', σκέφτηκα. ' Ένα φυσικό αέριο στο γκαράζ σου, τι άλλο να ζητήσεις από τον Άγιο Βασίλη;'
Να μαι λοιπόν στην έκθεση. Τρία Arona στον εκθεσιακό χώρο, κανένα από δαύτα με φυσικό αέριο. Πρώτη εντύπωση, δεν το λες ούτε 'τζιπ' ούτε επιβατικό. Από θέμα ύψους, στέκεται στο μέσο των δύο κατηγοριών. Και μάλλον έχει τα καλά και των δύο, αφού μπαίνεις και βγαίνεις άνετα, ενώ δεν έχει υπερβολικά ψηλό κέντρο βάρους και τα μειονεκτήματά του στην άσφαλτο.
Δεύτερη εντύπωση, οι χώροι είναι αξιοθαύμαστοι για τις διαστάσεις του αμαξώματος, αλλά μικροί για όποιον έχει συνηθίσει σε επταθέσιο με επτά ανεξάρτητα καθίσματα. Για παράδειγμα, στη σημερινή Corolla Verso (μοντέλο 2005), κάθομαι στη μεσαία θέση με δύο ογκώδη παιδικά καθίσματα εκατέρωθεν. Στο Arona, είναι ζήτημα αν θα χωράει δεκάχρονο ανάμεσά τους. Για οικογένεια με μικρά παιδιά, οι πραγματικές θέσεις περιορίζονται στις τέσσερις, κομματάκι ξενέρωτο μετά τις επτά. Ο χώρος αποσκευών ικανοποιητικός και θα είναι και στο φυσικό αέριο, αν και κατά τι μικρότερος.
Η θέση οδήγησης είναι μια χαρά, χωστή και με πολλές ρυθμίσεις. Πλαστικά δεν περιεργάστηκα, θεωρώ ότι είναι μεγάλη απάτη. Τα ζουμπάς στην έκθεση, σου μεταβάλλουν τη γνώμη, αγοράζεις λάθος αυτοκίνητο και δεν ξανασχολείσαι ποτέ μαζί τους.
Αντίθετα, δίνω μεγάλη σημασία στο τιμόνι. Μεγέθος, σχήμα (προτίμηση στα τριάκτινα), επένδυση. Αυτό σε συνδέει με το όχημα κι ομολογώ ότι μου ήρεσε.
Στην κουβέντα με τον πωλητή, επέμενε ότι στο επόμενο δίμηνο, η τιμή θα διαμορφωθεί 1.500 με 2.000 ευρώ υψηλότερα από τώρα. 'Πρόκειται για τιμή προώθησης, για αυτό και δεν μπορώ να κάνω καμία έκπτωση', είπε. Μα όντως είναι σκανδαλώδης η τιμή.
Το θέμα είναι ότι τα 17 παρά γίνονται για πλάκα 19+ αν βάλεις όσα θεωρώ απαραίτητα. Έστω άσπρο χρώμα (μόνο ένα μπλε δεν έχει χρέωση), adaptive cruise control, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, φώτα Led, τεμπέλη. Ούτε φαντεζί διχρωμία, ούτε ζάντες 17-18 ιντσών, ούτε καλό ηχοσύστημα-οθόνες-επενδύσεις. Τα βασικά που προάγουν την ασφάλεια.
Το DSG δεν μπαίνει (κλαψ λυγμ), τα τέλη κυκλοφορίας ΔΕΝ είναι μηδενικά (γύρω στο κατοστάρικο), η καλή χρηματοδότηση είναι μέχρι 48 μήνες (επιτόκιο 3,9%, μετά ανεβαίνει στο 7,2%).Επί προσωπικού, αγόρασα πριν 10 μήνες το Verso με επτά θέσεις, 1.8 κινητήρα και 205Κ χιλιόμετρα, πρώτο χέρι. Δύο βδομάδες μετά, του έβαλα ακριβό σύστημα υγραερίου σε έναν από τους καλύτερους εγκαταστάτες, αφού πρώτα έριξα πολύ διάβασμα.
Η σκανδαλώδης τιμή του Arona με έβαλε σε σκέψεις μήπως σε βάθος δεκαετίας, το χαμηλότερο κόστος κίνησης, η έλλειψη ζημιών λόγω νέου αυτοκινήτου, θα ελαχιστοποιούσαν τη χρηματική διαφορά και θα καθιστούσαν πιο σωστή επιλογή το καινούριο.
Χωρίς λοιπόν να σκέφτομαι για αλλαγή αυτοκινήτου, μου μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά.
Να αναφέρω επίσης ότι είμαι μεγάλος λάτρης των συστημάτων βελτίωσης της ενεργητικής ασφάλειας. Αυτόματο φρενάρισμα, τυφλά σημεία, adaptive cruise control, αναγνώριση πεζού/ποδηλάτη, αυτά θεωρώ ότι είναι πραγματική επανάσταση κι ο μοναδικός λόγος να αλλάξεις αυτοκίνητο. Μαζί και τα φουλ Led φώτα, που κάνουν τη νύχτα μέρα.
Αν έχεις σχετικά φρέσκο αυτοκίνητο, αυτό δε θα έχει σημαντική διαφορά από τα καινούρια, ούτε σε παθητική ασφάλεια, ούτε σε οικονομία, ούτε σε χώρους. Μόνο η χείρα βοηθείας των ηλεκτρονικών κάνει διαφορά.
Οπότε; Μήπως με παραπλήσια χρήματα μπορώ να έχω καινούριο αυτοκίνητο, πολύ ασφαλέστερο για τους αγαπημένους μου και τους συνανθρώπους μου;Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι σε βάθος δεκαετίας, θα διανύσω 200Κ χιλιόμετρα με το Arona και 440Κ με το Verso. Με σημερινές τιμές καυσίμων, το ένα θέλει 4 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα και το άλλο 8-9. Βέβαια, δύο μήνες το χρόνο κάνω διακοπές χωρίς πρόσβαση σε πρατήριο φυσικού αερίου, οπότε εκεί το Arona θα θέλει 11 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα. Χοντρικά, ας υπολογίσουμε ότι η διαφορά θα είναι 3,5 ευρώ, αν και στο μέλλον θα αυξηθούν τα πρατήρια φυσικού αερίου. 35 ευρώ κάθε 1.000 χιλιόμετρα, δηλαδή 7.000 στη δεκαετία.
Μετά, η διαφορά στα τέλη κυκλοφορίας είναι περί τα 200 ευρώ το χρόνο. Εξανεμίζεται όμως γιατί σε καινούριο αυτοκίνητο (και για μία πενταετία τουλάχιστον) θα έχω μικτή ασφάλεια, οπότε έρχεται στα ίσα.
Αν υπολογίσουμε ότι το Verso θα πουληθεί 6.000, το Arona θα κοστίσει συνολικά 21, (ενάμιση χιλιάρικο τόκοι) μιλάμε για 15 χιλιάρικα διαφορά. Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταβάλω 1.500 για μία γενική επισκευή κινητήρα (το Verso τσιμπάει λίγο λαδάκι, ενώ ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος για βλάβη στις βαλβίδες λόγω υγραερίου). Να βάλουμε κι άλλες πιθανές βλάβες μέσα; Πάλι είναι μπόλικη η διαφορά για ένα μοντέλο που είναι σαφές πισωγύρισμα σε θέμα πρακτικότητας.*Μα νέο θέμα για το Arona CNG; Ναι, νομίζω πως το αξίζει. Στη μισάωρη παραμονή μου στην αντιπροσωπεία, ήμαστε τρεις οικογένειες που είχαμε έρθει για το συγκεκριμένο μοντέλο. Πάρα πολύ εντυπωσιακό νούμερο, αν συνυπολογίσει κανείς ότι: *πρόκειται για μοντέλο που ΔΕΝ έχει κυκλοφορήσει ακόμα και δεν υπάρχει στις εκθέσεις.
*την άγνοια του κόσμου για το φυσικό αέριο, εδώ δεν το γνωρίζουν οι επαγγελματίες.
*ότι δεν έχει διαφημιστεί καθόλου. -
Ο βασικός λόγος για να πάρεις το Αρόνα είναι η οικονομία, και το οξύμωρο της ωμής πραγματικότητας είναι ότι η διακράτηση του παλιού το κάνει οικονομικότερο συνολικά, συν ότι το νέο είναι σαφώς σε μειονεκτική θέση σε χώρους, χωρητικότητες, πρακτικότητες, ευκολία γεμίσματος καυσίμου.
Άρα η μόνη διαφορά είναι τα ηλεκτρονικά.
Ψηφίζω όχι, και μάλιστα δαγκωτό. Σε 5 χρόνια θα δεις που θα έχει κάτσει η μπίλια με το φ.α. και θα μπορείς να πάρεις ένα ΙΧ με πιο προηγμένα ηλεκτρονικά σε αυτή την τιμή, επιπρόσθετα και με προηγμένο αυτόματο, ένα σενάριο win^3 . -
Ψηλο συμφωνω και εγω. Μεινε με το τογιοτα.
Σε λιγο καιρο θα ξερεις πιο σιγουρα για τα πρατηρια και την πιθανη φορολογηση του φυσικου αεριου ως καυσιμου.Εγω παλι κοιτω τις δεξαμενες, αν ψαξεις στο γκουκλ θα δεις οτι υπαρχει θεμα με την διαβρωση. Και η αλλαγη ειναι καπως ακριβη. Κυριως η εργασια.
Θα περιμενα τις συνθετικες οπου δεν θα εχεις κανενα θεμα.Μαλλον διαβαζει ο κοσμος τα ποστ στο φορουμ 4 τροχοί και εχουν καλη ενημερωση για το αρονα
-
Το Αρονα ειναι 1000αρι με 90 αλογα?
Το Λεον με τον 1,5 tgi ποσο βγαινει με τον εξοπλισμο που θες? -
Βρε κάτσε όπως είσαι , εκτός κι αν μπορείς να φέρεις κάποιο 7θέσιο από έξω.. αν αξίζει €€€
-
Όπως σας διαβάζω, κανείς δεν τάσσεται υπέρ του καινούριου. Από μέρους μου, το θέμα είναι οικονομικό: θα πρέπει να βάλω μια γερή προκαταβολή (όσα πιάσει το τωρινό και κάτι ακόμα) και να μαρτυρήσω τέσσερα χρόνια (μια δόση στα 300 ευρώ θα με αναγκάσει να αλλάξω τρόπο ζωής για να ανταποκριθώ). Συν την ψυχοφθόρα διαδικασία να πουλήσω το τωρινό.
Οι χώροι είναι το κερασάκι στην τούρτα. Το αφήνω λοιπόν και πορεύομαι σε ασφαλή νερά, ήτοι παραμένω με αυτό που έχω.Δεν ανησυχώ για τις δεξαμενές, θεωρώ ότι από τη στιγμή που θα είναι μοντέλο του 2019 και καθώς δεν κινούμαι σε αλατισμένα μονοπάτια, δε θα έχω πρόβλημα.
Το ιδανικό οικογενειακό είναι το Leon ST Estate με 1.5 130 ίππων και DSG. Και γκάζι κι αυτόματο και χώροι. Βέβαια, κι αυτό είναι πισωγύρισμα αφού ούτε επταθέσιο είναι ούτε μπαίνεις ίσια. Είναι χαμηλό και ζορίζει τα 194 χιλιοστά μου στο μπες βγες. Άσε που με δύο παιδιά σε καθισματάκι, το δέσιμό τους είναι θέμα σε χαμηλό αυτοκίνητο.
Ένα Skoda Kodiaq με τετρακίνηση, αυτόματο, επτά θέσεις και φυσικό αέριο θα ήταν το απόλυτο. Αφενός δεν υπάρχει, αφετέρου δεν υπάρχουν τα χρήματα.
Τέρι, όταν έκανα το homework μου πέρσι τέτοια εποχή, οι βλάβες των C4 Grand Picasso και Touran με ώθησαν στον Ιάπωνα. Πώς να τα επιλέξω τώρα που έχω ήδη κατασταλάξει; Αν επρόκειτο για εταιρικό αυτοκίνητο και δε με απασχολούσαν οι βλάβες, η ψήφος μου θα πήγαινε στη Γαλλία.
Seat Arona 2017