-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Μήπως και το διαβάσει η peugeot και μειώσει τις τιμες
Γιατι κατα τα λοιπά το αυτοκινητο ειναι κουκλι
Και να κάνω και μια ερώτηση. Ποσο κανει μια τουρμπίνα; Γιατι όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες κοτσαρουν μια τουρμπίνα σε ενα χιλιαρι η χιλιοδιακοσαρι κινητηρα και μετα τον χρεώνουν 5 χιλιαρικα πάνω γιατι εχει επιδόσεις 1800αριου.[emoji12] αν δε περπατησει θα τις μειωσει.
Νομιζω κοντα στο 1000 αρικο μπορει και παραπανω για εργοστασιακη. Ολοι το κανουν αυτο, ομως δε το σκεφτονται με αυτη τη λογικη γιατι πλεον δεν υπαρχει το 1800αρι και πουλανε και την τεχνολογια. Downsizing και Uppricing.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Το CR-V εχει βγει ηδη εδω και μηνες το νεο μοντελλο το οποιο λυνει το προβλημα της ασχημιας. -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Τα σουμπαρού δεν έχουν αντιπροσωπία και τα φέρνουν από Ιταλία , άρα αγοράζεις και αβεβαιότητα .
Στα χόντα έχεις αγοράσει από τα πιό άσχημα αυτοκίνητα της αγοράς , οπότε εδώ τελειώνει η συζήτηση . Για τους Σ/Μ η συζήτηση τελειώνει στο όνομα του αντιπροσώπου και στο παρελθόν του .
Το Νισάν είναι πιό φορτηγίσιο .Αλλά πάντα ξαναλέω οι τιμές είναι ΓΕΝΙΚΑ υπερβολικές .
Παρ' όλα αυτά από τα μη πρίμιουμ είναι γενικά καλύτερο και πολύ πιό όμορφο και σύγχρονο , οπότε δικαιολογείται να είναι ακριβότερο από το χόντα , ενώ από τα πρίμιουμ είναι 10000 φτηνότερο , δηλαδή 30 % , ενώ αν δεν είναι καλύτερο τους , είναι ισάξιο και σε καμία περίπτωση 30 % χειρότερο .
Είναι λοιπόν θέμα επιλογών .
Τώρα ποιοί θα το αγοράσουν σε μια αγορά που το 60 % είναι λήζινγκ , προφανώς δεν θα έχουμε πραγματικά στοιχεία , αφού τα λήζινγκ παίζουν με άλλες τιμές από αυτές που δίνουν στους ιδιώτες και κυρίως με την τιμή επαναγοράς που δίνουν στις εταιρείες .
Τα σουμπαρού έχουν την Πλειάδες στο Χαλάνδρι για αντιπροσωπεία, τι εννοείς 'ερχονται απο Ιταλία';
Τα σχόλια περι εμφάνισης κατανοείς φαντόζομαι οτι ειναι εντελώς υποκειμενικά, οποτε δεν αποτελούν επιχείρημα. Στα μάτια μου το CRV είναι μια χαρά όμορφο, το ίδιο και το Νισσάν. Η πιαθανότητα να χρειαστείς τον Σ είναι πολύ μικρή, όποιος έχει εμπειρία από Χόντα το ξέρει. Μάλλον το ίδιο και για το made in japan Νισσάν.
Προσωπικά στα @@ μου αν κάποιο αμάξι κουβαλάει την ταμπέλα του πρίμιουμ ή όχι. Αν -θεωρητικά- είχα να ρίξω 36Κ σε αμάξι (που ακόμα κι αν τα είχα δεν θα έριχνα με τίποτα, συμφωνόντας σε αυτό με τον iceman, αλλα αυτό είναι άλλη ιστορία), θα κοίταζα όχι εαν το αμάξι έχει προπέλα ή αστέρι, αλλά απλώς τι μπορώ να αγοράσω με αυτά τα λεφτά.
Και σε αυτά τα λεφτά λοιπόν όλα όσα ανέφερα είναι για εμένα ΜΑΚΡΑΝ καλύτερα αυτοκίνητα από το αναιτιολόγητα πανάκριβο Πεζώ.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Τι είναι το vfg;
Τσάμπα λεφτά πάντως και πεταμένα στο δρόμο δεν δίνω ακόμα και με εξαψήφια δήλωση.
Πρέπει να σέβεσαι τον κοπο σου από το να πληρώνεις φόρους στα λαμόγια , να κυκλοφορείς ανάμεσα σε κάφρους και στα αρχιδια μου αν θα έχουν χώρο τα παιδιά μου για να τσακώνονται στο ταξιδι πιο άνετα ή αν θα πουλάει μούρη η γυναίκα, γαμιωντας όλοι μου κάθε ευχαρίστηση (αλήθεια όσοι γουστάρετε οδήγηση τη γουστάρετε με την οικογένεια μέσα ; )
Καλύτερα μιζέρια παρα ασέβεια και αίσθημα ότι σου πιάνουν τον κολο. Την έχουν δει πολύ μάγκες στην αυτοκινητοβιομηχανία για τεχνολόγια αιώνων χωρίς καμία σοβαρή εξέλιξη.Vfg (είναι ορολογία γάτου , αξία για να γουστάρεις)
Θεωρητικά σου δίνω δίκαιο είναι καλύτερα να κάνεις την βόλτα σου με το πιπινάκι που χτύπησες στο γυμναστήριο αλλά η πραγματικότητα ειναι οτι στο οικογενειακό θα είσαι εσύ , η γυναίκα σου και τα παιδία μαζί με τα απαραίτητα για το σκι ή τα θαλάσσια αθλήματα το καλόκαρι. Και το πιθανότερο σενάριο να χρειάζεσαι και επιπλέον χώρους καθώς θα σε φιλεύει και η πεθερά κρεάτα (γιατί τα ηπειρώτικα κρεατα είναι καλύτερα.)
Για προσωπικό μου αυτοκίνητο μέσα στην πολη έχω ένα smart με το όποιο έχω μαρτυρήσει απο πρόβληματα (κολλάει το σαζμαν χωρίς να έχει πρακτικά επίλυση εως τώρα) Απλά το έχω γιατί βολεύει απίστευτα για να κάνεις ραντεβου με τους συνεργάτες σου (όταν θελήσει το σαζμαν)
Έαν εξαιρέσεις μια λατρεία που έχω στα γιαπωνέζικα αυτοκίνητα (γιατί είναι piece of mind), προσπάθησα να δω το θέμα οικογενειακό αυτοκίνητο από όλες τις πλευρές. Δημοκρατικά είχαμε αποφασίσει για suv ( καθώς ήθελε η γυναίκα και τα μόνα αξιόλογα stationwagon ηταν του group το όποιο ήταν κομμένο από εμένα).
Εξαιρώντας το QQ το όποιο ήταν σχετικά vfm όλα τα υπολοιπα ήταν υπερτιμημένα. Το QQ δεν μου έκανε , ούτε από χώρους ουτε ήταν στα δικά μου ποιοτικά standard. Θα έπρεπε να μείνει κάποιος χωρίς αυτοκίνητο επειδή έχουμε κράτος λωποδύτη και τα αυτοκίνητα είναι ακριβότερα από ότι θα έπρεπε; (και μεγάλο μέρος των πολιτών του να συμπληρώσω καθώς η σχέση είναι αμφίδρομη)
Θα πάρεις κάτι για να γουστάρεις
Είτε είναι BMW X1 , (έαν μπορείς να επιστευτείς τους Γερμάνους) για την οδηγική απόλαυση
Είτε είναι Honda CRV, για να απολαύσεις την τελειότητα της Honda στους κινητήρες και να χωρέσεις τους πάντες και τα πάντα μέσα.
Είτε το 3008, το όποιο είναι μακράν το πιο ποιοτικό και όμορφο εσωτερικό αυτοκινήτου.Το υπερτίμημα το δίνει ο καθένας ανάλογα με τα κριτήρια του. Άλλος θα δώσει το υπερτίμημα στην BMW γιατί είναι καλύτερο στο δρόμο, άλλος στο Honda για την πρακτικότητα και τον κινητήρα και άλλο στο 3008 γιατί είναι όμορφο , μοντέρνο και καλοφιαγμένο.
Άλλος μπορεί να κάθεται σπίτι του όταν χιονίζει , εμένα μου αρέσει να πηγαίνω για σκι.
Άλλος μπορεί να συχτιρίζει από την θαλασσα και την άμμο, εμένα μου άρεσει να πηγαίνουμε σε κάθε ευκαιρία και με αρκετό εξοπλισμό. -
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Τα σουμπαρού έχουν την Πλειάδες στο Χαλάνδρι για αντιπροσωπεία, τι εννοείς 'ερχονται απο Ιταλία';Ναι μεν αλλά μέσω ιταλικής αντιπροσωπείας. Δηλαδή νομίζω η Subaru πουλάει στην Ιταλία κι οι Πλειάδες αγοράζουν από εκεί. Κάπως έτσι είναι η κατάσταση (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Πάντως αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχει εγγύηση. Και σαφώς συμφωνώ ότι στα χρήματα αυτά το Forester είναι άλλου επιπέδου αυτοκίνητο απ' το Peugeot. Άλλα τα μάτια του λαγού άλλα της κουκουβάγιας...
Μάλλον το ίδιο και για το made in japan Νισσάν.
Εν τέλει το X-Trail είναι made in Japan ή στην Αγγλία κι αυτό;
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Διαβάζω τις τιμες που γράφονται κ δεν πιστεύω στα ματια μου...
36Κ για 1.2 βενζίνης ΔΙΚΙΝΗΤΟ crossover στην Ελλάδα των αιωνίων μνημονίων κ capital controls.
Ήθελα να ήξερα οι υπεύθυνοι της τιμολόγησης της πεζω που νομίζουν οτι απευθύνονται κ ποιος θα δώσει αυτα που ζητούν .
Ειμαι πολυ περίεργος να δω αν θα ταξινομήσουν κανενα απο δαύτα.Όσο για το τι αλλο παίρνεις σε αυτα τα λεφτα που ζητάει η Πεζω ελλας ασχολίαστο.
Που ακριβως τις διαβασες? Το 3008 1.2/130ps στην αρχικη εκδοση Access ξεκιναει απο 24,900ευρω. Στην πλουσιοτερη Active Grip, απο 27,400ευρω.
Φυσικα και δεν ειναι φτηνο, αλλα απεχει μακραν απο τα 36κ ευρω που λες.Γενικοτερα οι τιμες των περισσοτερων αυτοκινητων που η λιανικη τιμη τους προ φορων ειναι απο 17,000ευρω και πανω, απο την 1η Ιουνιου 2016, εχουν ανεβει λογω του διπλασιου -εως και 4πλασιου πχ για λιανικη προ φορων ανω των 25,000ευρω- ποσοστου τελους ταξινομησης.
Φαινεται να καταλαβαν την χοντρη πατατα που εκαναν τα τζιμανια της κυβερνησης, οπερ και εντονες οι φημολογιες για αλλαγη με διαφορετικο και πιο ορθολογικο τροπο υπολογισμου:
http://www.enikonomia.gr/auto/136494,er ... niton.html -
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Τα σουμπαρού έχουν την Πλειάδες στο Χαλάνδρι για αντιπροσωπεία, τι εννοείς 'ερχονται απο Ιταλία';
Ναι μεν αλλά μέσω ιταλικής αντιπροσωπείας. Δηλαδή νομίζω η Subaru πουλάει στην Ιταλία κι οι Πλειάδες αγοράζουν από εκεί. Κάπως έτσι είναι η κατάσταση (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Πάντως αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχει εγγύηση. Και σαφώς συμφωνώ ότι στα χρήματα αυτά το Forester είναι άλλου επιπέδου αυτοκίνητο απ' το Peugeot. Άλλα τα μάτια του λαγού άλλα της κουκουβάγιας...
Μάλλον το ίδιο και για το made in japan Νισσάν.
Εν τέλει το X-Trail είναι made in Japan ή στην Αγγλία κι αυτό;
Ακομα κ ετσι να ειναι (δηλ. να τα φέρνουν απο Ιταλία-αυτο το ήξερα για τα ανταλλακτικά οτι δλδ έρχονται απο εκει), τη στιγμή που έχουν εγγύηση κανονικά , τι αλλάζει για τον αγοραστή ;
Απλα υπαρχει ενας μεσάζοντας ακομα.Καλα για τη σύγκριση 3008-Φόρεστερ ουτε λόγος...δε θα μπορούσες να το γράψεις καλύτερα.
Το xtrail που έρχεται Ελλάδα ναι ειναι Japan.
Γρήγορη διάβασε μερικές σελίδες πιο πισω κ θα το βρεις.
-
Σημαίνει ότι δεν υπάρχει αντιπρόσωπος αλλά ένας έμπορος που ξαφνικά μπορεί να σταματήσει να υπάρχει και η ryanair δεν παίρνει φόρεστερ στα αεροπλάνα για να τα κάνεις σέρβις στην Ρώμη
Και το φόρεστερ είναι δίλιτρο και η αισθητική του είναι ιδιαίτερη .
Το προηγούμενο μοντέλο είχε φάει κράξιμο γιατί ήταν ζαλιστικό από το κούνημα και πολύ χειρότερο από το προ-προηγούμενο .Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για ακριβά αμάξια και εκεί μπαίνουν διάφοροι παράγοντες , με το πως αισθάνεσαι μέσα στο αυτοκίνητο να παίζει σημαντικό ρόλο . Και εκεί το πεζό δεν έχει αντίπαλο .
-
Πάντως, πλέον σημασία δεν έχουν τα κυβικά, αλλά η ιπποδύναμη, η ροπή και επιδόσεις. Δηλαδή εάν ήταν 2λιτρο με 130 ίππους θα ήταν ΟΚ η τιμή?
Το 3008 είναι ακριβό, το έχουμε πει πολλές φορές. Είναι 'take it or leave it', δεν είναι vfm, απλά είναι πανέμορφο, ξεχωριστό και πολύ καλό σαν αυτοκίνητο.
-
Αποδοσεις 30 χρονια πισω είναι αυτές.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Φαινεται να καταλαβαν την χοντρη πατατα που εκαναν τα τζιμανια της κυβερνησης, οπερ και εντονες οι φημολογιες για αλλαγη με διαφορετικο και πιο ορθολογικο τροπο υπολογισμου:
http://www.enikonomia.gr/auto/136494,er ... niton.htmlΣυγχαρητήρια στην σοφή μας κυβέρνηση για τα δυο αυτογκόλ.
1 που με τις αυξήσεις που έκαναν μείωσαν τα έσοδα
2 που με το διαδίδουν τέτοιες αλλαγές στην φορολογία θα μειώσουν ακόμη περισσότερο τις πωλησεις γιατι όλοι θα περιμένουν ποτε θα τις ψηφίσουν -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Πάντως, πλέον σημασία δεν έχουν τα κυβικά, αλλά η ιπποδύναμη, η ροπή και επιδόσεις. Δηλαδή εάν ήταν 2λιτρο με 130 ίππους θα ήταν ΟΚ η τιμή?Το ερώτημα ειναι ομως μήπως έρχεται πιο φθηνά στον κατασκευαστή ενα μικρός τρικυλινδρος τούρμπο απο έναν διλιτρο ατμοσφαιρικό και μετα βάζει όλη την διαφορα τιμης στην τσέπη και τίποτα προς όφελος του καταναλωτή.
Υγ η ερώτηση δεν ειναι ρητορική. Δεν ξερω την απάντηση,μια σκέψη κάνω. -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Αποδοσεις 30 χρονια πισω είναι αυτές.Καθόλου 30 χρόνια. Και πριν 10-12 χρόνια είχαμε BMW (που υποτίθεται φημίζεται για τους κινητήρες της) 2λιτρες με 150 ίππους ή και λιγότερους (για χάρη του Γερμανικού φορολογικού συστήματος).
Όπως και να έχει, αυτό το έγραψα για να τονίσω ότι δεν έχουν σημασία (την σημερινή εποχή) τα κυβικά για να καθοριστεί η τιμή ενός αυτοκινήτου, ειδικα τώρα που το τέλος ταξινόμησης **δεν έχει καμία σύνδεση **με τα κυβικά πλέον.
Το ερώτημα ειναι ομως μήπως έρχεται πιο φθηνά στον κατασκευαστή ενα μικρός τρικυλινδρος τούρμπο απο έναν διλιτρο ατμοσφαιρικό και μετα βάζει όλη την διαφορα τιμης στην τσέπη και τίποτα προς όφελος του καταναλωτή.
Υγ η ερώτηση δεν ειναι ρητορική. Δεν ξερω την απάντηση,μια σκέψη κάνω.Δεν ξέρω να σου απαντήσω. Η δικιά μου άποψη είναι ότι κινητήρας δεν κοστίζει λιγότερο, αλλά ο κατασκευαστής κερδίζει από οικονομίες κλίμακας είτε με διαφορετικές αποδόσεις από το ίδιο μοτέρ ή με modular μοτέρ, όπως της BMW που φτιάχνει ουσιαστικά έναν 6κύλινδρο 3.000 κ.εκ και μετά τον κάνει 2λιτρο 4κύλινδρο και 1.5λιτρο 3κύλινδρο.
-
-
Πάντως και οι δυνατότητες downsizing έχουν φτάσει στα όριά τους ειδικα από πλευρά οικονομίας κατανάλωσης και εκπομπής ρυπων.
Αν δείτε το Γκρουπ ξεκινά σιγά σιγά να ανεβαίνει σε κ.εκ με τον 1.5 TSI , ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον 1.8 που βάζει στο Α4 ο οποίος έχει καλές επιδόσεις και ροπή με κατανάλωση 1400αριου.
Νομίζω προς τα εκεί θα πάει η κατάσταση και το μέλλον της εξέλιξης θα είναι μεγαλύτεροι και πιο αποδοτικοί κινητήρες βενζίνης , με τις μισές εκδόσεις να έχουν και υβριδικά συστήματα. -
Εγω εχω και αμφιβολίες οσο αφορά την μικρότερη καταναλωση των υπερτροφοδωτουμενων κινητήρων σε πραγματικές συνθηκες.
-
Εγώ πιστεύω οτι έχει λίγο ακόμα το downsizing. Η Ford βγάζει 140 άλογα από 1000άρι. Η Πεζώ 272 άλογα απο 16άρι. Η merc 400 άλογα από 2λιτρο. Το γκρουπ δε ξερω(δεν εχω ψάξει) γιατι ανέβασε κυβικά.
Τώρα ως προς τις καταναλώσεις πιστεύω οτι είναι μικρότερες αλλά όχι τόσο σημαντικά. -
http://www.newsauto.gr/ceo-vw-downsizing-telioni/
[spoiler=:mh1n1v7s]Από την ανακοίνωση του ανανεωμένου Volkswagen Golf πριν από λίγο χρονικό διάστημα, το πρώτο πράγμα που παρατήρησαν οι περισσότεροι, δεν ήταν η δύναμη του GTI, ούτε καν η αυτόνομη τεχνολογία της «καθαρής» έκδοσης. Ήταν σίγουρα όμως ο νέος κινητήρας βενζίνης 1.5 λίτρων TSI «Evo».
Πρόκειται για τον αντικαταστάτη του παλιού αλλά άκρως καταξιωμένου 1.4, έτσι ώστε τώρα να αντιπροσωπεύει το νέο αίμα σε μια όντως επαναστατική λύση για εκείνη την εποχή. Το κάνει όμως με τα αντίθετα μέσα. Αντί για downsizing, επιστρατεύει το… upsizing!
Μάλιστα, μετά από αυτό, το σίγουρο είναι πως θα έχουμε να περιμένουμε πολλά περισσότερα στο μέλλον. Όταν την περασμένη εβδομάδα ερωτήθηκε για την αύξηση της χωρητικότητας του νέου TSI κινητήρα, ο πρόεδρος της Volkwagen Herbert Diess, με περίσσια αυτοπεποίθηση δήλωσε ότι:
«Η τάση για κινητήρες μικρού κυβισμού οδεύει προς το τέλος της». Ο λόγος είναι απλός, σύμφωνα με τον Diess: «Οι εκπομπές ρύπων τείνουν να αυξάνονται ολοένα πλέον, όσο οι κινητήρες μικραίνουν σε κυβισμό…».
Το μεγάλο αφεντικό της Volkswagen, μεταξύ άλλων, παραδέχτηκε πως περίμενε να συμβεί κάτι τέτοιο και για αυτόν δεν αποτελεί καμία έκπληξη. Οι μικροί κινητήρες turbo απλά δεν προσφέρουν πλέον τίποτα σύμφωνα με αυτόν, τα δεδομένα των εποχών λοιπόν αλλάζουν και πάλι.
Στο παράδειγμα της Mazda, που συνειδητά αγνοεί τη μόδα του downsizing στους κινητήρες και το θεωρεί ανοησία, ήρθε να προστεθεί τελευταία και μια έκθεση στο Reuters. Επικαλούμενη πηγές του κλάδου, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η Volkswagen αλλά και άλλοι κατασκευαστές, σχεδιάζουν να καταργήσουν τους υπερτροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες του λίτρου ή να αυξήσουν την χωρητικότητα τους.
Η ίδια έκθεση, αναφέρει επίσης πως ο κινητήρας 0.9 λίτρου της Renault καταπίνει υπερβολική ποσότητα αμόλυβδης προκειμένου να αντιμετωπίσει την υπερθέρμανση.
Στην περίπτωση της γερμανικής φίρμας, επίσημα χείλη αναφέρουν πως ο 3κύλινδρος 1000άρης turbo μπορεί να είναι ασφαλής για την ώρα, αλλά δεν βλέπουν μακρύ μέλλον πέρα από αυτόν. Ο κόσμος των μικρών κινητήρων αναμένεται να αποκτήσει αρκετό ενδιαφέρον τα επόμενα χρόνια.[/spoiler:mh1n1v7s]
-
Μετά το τέλος των μικρών diesel, έρχετε και το τέλος των (πολύ) μικρών βενζινοκινητήρων.
Θα μας τρελάνουν.....http://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/titloi-teloys-sto-downsizing-leei-tora-i-vw
-
Μέσες άκρες είναι εντός των αμφιβολιών μου για τη σχέση ιπποδύναμης ανά κυβικό εκατοστό που πρέπει να έχουν τα οχήματα. Βέβαια ο μεγάλος το αποδίδει στην αυξημένη κατανάλωση και ρύπους αλλά η άποψη μου είναι πως αυτό το υπερβολικό downsize με ταυτόγχρονη αύξηση των ίππων μόνο καλό δεν μπορεί να είναι. Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά ότι όχημα σε 900 - 1200 κ.εκ και ίππους άνω των 100 ίππων μόνο μεγάλο χρόνο ζωής δεν θα μπορούσε να έχει, ακόμη και με νορμαλ οδήγηση. Τέτοια μηχανικά σύνολα μόνο για ήπια χρήση και όχι περισσότερο από 100.000 χλμ γιατί μετά... Η mazda όντως δεν μπήκε σε αυτό το τρυπάκι και μάλλον οι ιθύνοντες κάτι ξέρουν. Το ίδιο ζήτημα με απασχόλησε και στην κατηγορία των μικρών 1.5 με 1.6 τούρμπο ντίζελ. Επέλεξα το δικό μου όχημα κυρίως βάσει του πολύ καλού κινητήρα που αν και σχετικά αδύναμος εντούτοις χρόνια δοκιμασμένος και με πολύ καλές αντοχές. Οι αλήθειες συχνά κρύβονται πίσω από μια ή δυο λέξεις. Μεγάλη ιπποδύναμη γουστάρω από 2000 κυβικά κι επάνω με σχέση 1/10 ως προς τον κυβισμό.
Peugeot 3008 2016