-
Καλησπέρα σε όλους!
Έχω περάσει πολλές ώρες ανάγνωσης στο συγκεκριμένο φόρουμ από χρόνια γιατί μου άρεσε πάντα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αλλά δεν έχω ξεκάθαρη απόψη.
Οδηγώ ένα passat dsg 1.8 tsi που αγόρασα καινούριο το 2011. Το αυτοκίνητο δεν έχει βγάλει ζημιές και έχει μόνο 90000 χλμ. αφού το έχω σαν δεύτερο για ταξίδια.
Θέλω όμως να το αλλάξω αγοράζοντας ένα μεταχειρισμένο 3008 αποκλειστικά αυτόματο από ιδιώτη και ελληνικής αντιπροσωπίας για να μειώσω τις πιθανότητες να μου βγάλει προβλήματα. Δεν οδηγώ απαιτητικά –πλέον- και μου αρέσει η οικονομία του diesel, (υπολογίζω στο εξής 15000 χλμ. το χρόνο με αυτό το αυτοκίνητο) αλλά έχω διαβάσει πως το βενζινοκίνητο 3008 είναι καλύτερο αυτοκίνητο. Έτσι είναι; Βενζίνη ή diesel; Και ποιο diesel να προτιμήσω; Το 1.6 με το 6άρι ή το 1.5 με το 8άρι; Πρέπει να προσέξω κάτι άλλο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων -
Troll alert
-
@spak46 said in Peugeot 3008 2016:
Καλησπέρα σε όλους!
Έχω περάσει πολλές ώρες ανάγνωσης στο συγκεκριμένο φόρουμ από χρόνια γιατί μου άρεσε πάντα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αλλά δεν έχω ξεκάθαρη απόψη.
Οδηγώ ένα passat dsg 1.8 tsi που αγόρασα καινούριο το 2011. Το αυτοκίνητο δεν έχει βγάλει ζημιές και έχει μόνο 90000 χλμ. αφού το έχω σαν δεύτερο για ταξίδια.
Θέλω όμως να το αλλάξω αγοράζοντας ένα μεταχειρισμένο 3008 αποκλειστικά αυτόματο από ιδιώτη και ελληνικής αντιπροσωπίας για να μειώσω τις πιθανότητες να μου βγάλει προβλήματα. Δεν οδηγώ απαιτητικά –πλέον- και μου αρέσει η οικονομία του diesel, (υπολογίζω στο εξής 15000 χλμ. το χρόνο με αυτό το αυτοκίνητο) αλλά έχω διαβάσει πως το βενζινοκίνητο 3008 είναι καλύτερο αυτοκίνητο. Έτσι είναι; Βενζίνη ή diesel; Και ποιο diesel να προτιμήσω; Το 1.6 με το 6άρι ή το 1.5 με το 8άρι; Πρέπει να προσέξω κάτι άλλο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρωνΚράτα το Passat που το ξέρεις και δε βγάζει ζημιές η πάρε toyota
-
Ο άνθρωπος είπε ότι δεν οδηγεί απαιτητικά πλέον, αλλά δεν είναι σε ηλικία για να του συνταγογραφήσει ο γιατρός τογιότα...
Οπότε κοιτάει να πάρει κάτι να χαρεί την ζωή του, πριν το τογιότα, συγνώμη πριν το γηροκομείο ήθελα να πω...
-
@criuser said in Peugeot 3008 2016:
Ο άνθρωπος είπε ότι δεν οδηγεί απαιτητικά πλέον, αλλά δεν είναι σε ηλικία για να του συνταγογραφήσει ο γιατρός τογιότα...
Οπότε κοιτάει να πάρει κάτι να χαρεί την ζωή του, πριν το τογιότα, συγνώμη πριν το γηροκομείο ήθελα να πω...
Πέρα από την αλλαγή που από μόνη της έχει ενδιαφέρον το τωρινό μου αμάξι είναι χαμηλό και μάλλον σκληρό (r-line). Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω εμπειρία από SUV αλλά φαντάζομαι θα είναι πιο άνετα.
-
καλύτερα συνταγη γιατρού παρά να μπλέξει με τον τεχνικό σύμβουλο
-
Και ποιο diesel να προτιμήσω; Το 1.6 με το 6άρι ή το 1.5 με το 8άρι;
Το 1.5 με το 8αρι, αρκετά καλύτερο.
-
@dimitrioskosmas said in Peugeot 3008 2016:
καλύτερα συνταγη γιατρού παρά να μπλέξει με τον τεχνικό σύμβουλο
Καλύτερα νέος με τεχνικός σύμβουλο, παρά γέρος με τογιότα και χαμομήλι...
Γιατί το χράτσα - χρούτσα δεν πέτυχε τελικά...
-
Καλησπέρα σε όλους!
Ευχαριστώ εκ των προτέρωνΚαλησπέρα φίλε μου. Ένας λόγος που εγώ αγόρασα βενζίνη και όχι πετρέλαιο ήταν ακριβώς αυτό που αναφέρεις. Το βενζινοκινητο το θεωρώ καλύτερο αυτοκίνητο. Ένας άλλος λόγος που το προτίμησα ήταν όταν έρθει η ώρα να το πουλήσω,να μη φοβηθεί ο άλλος που θα το πάρει το τι πετρέλαιο έβαζα και αν θα του βγάλει πρόβλημα και θα πρέπει να πληρώσει μετά 2500 ευρώ για αλλαγή τρομπας πετρελαίου.
Παρεμπιπτόντως πουλάω 3008 2019 Αυτόματο με 8ταχυτο κιβώτιο και 58500 χλμ . Αν σε ενδιαφέρει ακόμα το αυτοκίνητο... -
Μόνο που έχεις ήδη πληρώσει 3000 ευρώ για διαφορά τιμής καυσίμου. Αντε να βγάλω 1000 ευρώ για την διαφορά τιμής αγοράς, οπότε είσαι 2000 ευρώ παραπάνω.
Η επιλογή σου ήταν σωστή, όχι για αντλίες και λοιπά που αναφέρεις, αλλά γιατί με 11000 χλμ τον χρόνο που κάνεις, η επιλογή της βενζίνης είναι μια χαρά.
Εγώ που κάνω 20000 χλμ τον χρόνο, στα 5 χρόνια θα έχω 5000 κέρδος, που σημαίνει ότι έχω καλύψει ασφάλειες, τέλη, σέρβις, αλλαγή ελαστικών και θα έχω και ένα 1000άρικο καβάτζα.
Αρα η επιλογή βενζίνη ή ντίζελ είναι ξεκάθαρα χιλιομέτρων που κάνει κάποιος τον χρόνο.
-
Αρα η επιλογή βενζίνη ή ντίζελ είναι ξεκάθαρα χιλιομέτρων που κάνει κάποιος τον χρόνο.
ή οικολογικής και κοινωνικής συνείδησης, να μην σκορπίζει τον καρκίνο από όπου περνάει!
-
@fanis75 said in Peugeot 3008 2016:
ή οικολογικής και κοινωνικής συνείδησης, να μην σκορπίζει τον καρκίνο από όπου περνάει!
Γελάσαμε πάλι κ. Γκορ...
-
Γελάσαμε πάλι κ. Γκορ...
Γελάστε όσο θέλετε, η αλήθεια δεν αλλάζει.
-
Από 1.8 τούρμπο με αεροδυναμικο αμάξωμα σε 1.2αρι τούρμπο περίπτερο, θα τον προσπερνάνε μέχρι και τα chr...
-
Και το 1.5d δε νομίζω να παίρνει ιδιαίτερα τα πόδια του πάντως. Θα σου πρότεινα να το οδηγήσεις πριν αγοράσεις.
Αυτή η βλακεία των κατασκευαστών που έπεσαν τόσο τα κυβικά πρέπει κάπου να σταματήσει. 1.0 karoq κλπ χαζομάρες. -
χθες που πήγα Νότια Ρόδο, είχα μπροστά μου μια μικρή κλούβα η οποία ντουμάνιαζε το σύμπαν. Εγώ ως ιδιοκτήτης πετρελαιοκίνητων οχημάτων δεν δέχομαι να κυκλοφορούν έτσι έξω τα δικά μας αυτοκίνητα, και αν πάρω χαμπάρι κάτι τέτοιο το συνεργείο που τα συντηρεί θα λογοδοτήσει.
-
Παίδες έχω μια πρόταση για ένα μεταχειρισμένο του 2021 με λίγα χιλιόμετρα, Πετρέλαιο και αυτόματο.
Το αυτοκίνητο γενικότερα έχει θέματα ή είναι καλυτερη κίνηση η επιλογή βενζίνης?
Από χιλιόμετρα περίπου στα 15Κ το χρόνο κάνω -
@gianniss07 said in Peugeot 3008 2016:
Παίδες έχω μια πρόταση για ένα μεταχειρισμένο του 2021 με λίγα χιλιόμετρα, Πετρέλαιο και αυτόματο.
Το αυτοκίνητο γενικότερα έχει θέματα ή είναι καλυτερη κίνηση η επιλογή βενζίνης?
Από χιλιόμετρα περίπου στα 15Κ το χρόνο κάνωΤο γνωστό με το AdBlue.
-
Από χιλιόμετρα περίπου στα 15Κ το χρόνο κάνωΚαι βενζίνη και ντήζελ, προβλήματα έχουν, οπότε πάρε όποιο σου αρέσει και σε εξυπηρετεί.
-
Από χιλιόμετρα περίπου στα 15Κ το χρόνο κάνωΚαι βενζίνη και ντήζελ, προβλήματα έχουν, οπότε πάρε όποιο σου αρέσει και σε εξυπηρετεί.
Μπα να λείπει το βύσσινο αν έχουν και τα 2 προβλήματα.
Για το Τουσον.. βενζίνη μοντέλο 2021 ακούστηκε τίποτα ή βγήκε καλύτερο σύνολο?
Peugeot 3008 2016