-
Πολύ σωστό αυτό, απο την άλλη εγώ σκεφτηκα το βάρος του οδηγου, συστημαυος διεύθυνσης καθώς και την τάση των οδηγών σε αριστερές στροφές να πιέζουν περισσότερο, λόγω καλυτερης ορατοτητας, τα εξωτερικά ελαστικά.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Χιαστί σε κατευθυντικά λάστιχα δεν γίνεται, εκτός αν ξεζαντάρεις και ξαναζαντάρεις, καθώς κατεύθυνση από της μιας πλευράς, αντιστρέφεται αν τοποθετήσεις την ζάντα απέναντι. Το βιβλιαριάκι του κάθε οχήματος τα έχει λυμένα αυτά τα θέματα, δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε μόνοι μας τον τροχό (στην κυριολεξία...). Προσωπικά δεν κάνω μπρος-πίσω (ειδικά σε προσθιοκίνητο), διότι το κυνηγάω αρκετά και δεν θέλω πίσω τα πιο φθαρμένα, με ό,τι αυτό σημαίνει για εμφάνιση snap oversteer.Φαντάζομαι όμως ότι αυτό σημαίνει αισθητά μειωμένη διάρκεια ζωής των μπροστινων ελαστικών...
-
Εξαρτάται από το λάστιχο φυσικά, αλλά τα μοντέλα που επιλέγω βγάζουν πολλά χλμ μέχρι να φτάσουν στους δείκτες φθοράς. Για δημόσιο δρόμο μιλάω, στην πίστα τα τρως σε μια μέρα αν θες...
-
Ορθά μίλησε ο Ολύμπιος.-
Sent from my CUBOT NOTE Plus using Tapatalk
-
εμένα πάντως στο σέρβις ο υπέυθυνος με απέτρψε να κάνω τα εμπρός-πίσω στα 15.000χλμ. Μου είπε ότι εαν ήθελα θα έπρεπε να γίνει πολύ νωρίτερα (στις 5.000χλμ περίπου) γιαατί τώρα εαν βάλω τα εμπρός, πίσω θα έχω υπερστροφή και θα γλυστράει πολύ το αυτοκίνητο. Οπότε τα άφησα ως είχαν.
-
Φάνη, από προσωπική άποψη (ή τρέλα αν προτιμάτε) κι εγώ τα αλλάζω μπρος πίσω νωρίτερα, συνήθως περί τα 12.000 Km, αλλά δεν το έγραψα για να μην με θεωρήσουν υπερβολικό.
Βεβαίως υπερβολική θεωρώ και την άποψη του υπευθύνου του σέρβις, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είσαι λαστιχοφάγος. Με νορμάλ χρήση, μια χαρά είναι τα 15.000 Km για την αλλαγή. -
Χιαστί σε κατευθυντικά λάστιχα δεν γίνεται, εκτός αν ξεζαντάρεις και ξαναζαντάρεις, καθώς κατεύθυνση από της μιας πλευράς, αντιστρέφεται αν τοποθετήσεις την ζάντα απέναντι. Το βιβλιαριάκι του κάθε οχήματος τα έχει λυμένα αυτά τα θέματα, δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε μόνοι μας τον τροχό (στην κυριολεξία...). Προσωπικά δεν κάνω μπρος-πίσω (ειδικά σε προσθιοκίνητο), διότι το κυνηγάω αρκετά και δεν θέλω πίσω τα πιο φθαρμένα, με ό,τι αυτό σημαίνει για εμφάνιση snap oversteer.Στο προηγούμενο 3008 του 08 που είχα στην δεύτερη παρτίδα λάστιχα, άλλαξα μπρος πίσω και χιαστί όπως με συμβούλεψε ο λαστιχάς.
Φυσικά άλλαξε ζάντα και πρόσεξε να μου βάλει τους αισθητήρες πίεσης στο σωστό λάστιχο.
Η αλλαγή έγινε στα 20.000 χλμ (των νέων λάστιχων) όπως με είχε συμβουλέψει και μου κράτησαν 60.000 χωρίς να νιώθω ότι είναι επικίνδυνα.
Στα πρώτα λάστιχα άλλαξα στα 70.000 χλμ (από τα 60.000 χλμ όμως έψαχνα λάστιχο και με είχαν στο περίμενε) -
Προσωπικά δεν κάνω μπρος-πίσω (ειδικά σε προσθιοκίνητο), διότι το κυνηγάω αρκετά και δεν θέλω πίσω τα πιο φθαρμένα, με ό,τι αυτό σημαίνει για εμφάνιση snap oversteer.Θυμάμαι ότι παλιότερα η Michelin είχε κάνει μια παρουσίαση σε δημοσιογράφους, που εξηγούσε ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να γίνεται αλλαγή των ελαστικών εμπρός με πίσω.
-
Στο Audi που έτρωγε τα λάστιχα μόνο με το βάρος τα έκανα μπρος πίσω κάθε 10-12Κ χλμ. Τώρα στο διάολο θα το κάνω κάθε 5-6Κ γιατί πολύ φοβάμαι ότι συνολικά τα λάστιχα δε θα κρατήσουν πάνω από 15-18Κ χλμ.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
εμένα πάντως στο σέρβις ο υπέυθυνος με απέτρψε να κάνω τα εμπρός-πίσω στα 15.000χλμ. Μου είπε ότι εαν ήθελα θα έπρεπε να γίνει πολύ νωρίτερα (στις 5.000χλμ περίπου) γιαατί τώρα εαν βάλω τα εμπρός, πίσω θα έχω υπερστροφή και θα γλυστράει πολύ το αυτοκίνητο. Οπότε τα άφησα ως είχαν.Εντάξει! Και αυτά τα μπρος πίσω εάν δεν έχεις μπάρμπα με βουλκανιζατέρ δεν κοστίζουν;
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Φάνη, από προσωπική άποψη (ή τρέλα αν προτιμάτε) κι εγώ τα αλλάζω μπρος πίσω νωρίτερα, συνήθως περί τα 12.000 Km, αλλά δεν το έγραψα για να μην με θεωρήσουν υπερβολικό.
Βεβαίως υπερβολική θεωρώ και την άποψη του υπευθύνου του σέρβις, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είσαι λαστιχοφάγος. Με νορμάλ χρήση, μια χαρά είναι τα 15.000 Km για την αλλαγή.Ίσως...αλλά εμένα αρνήθηκε να μου κάνει την αλλαγή.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Εντάξει! Και αυτά τα μπρος πίσω εάν δεν έχεις μπάρμπα με βουλκανιζατέρ δεν κοστίζουν;Υπό την προϋπόθεση ότι τα κάνεις στο λαστιχά που σου πούλησε τα λάστιχα, είτε δεν κοστίζουν (όπως στον δικό μου που είναι φοβερός επαγγελματίας) είτε κοστίζουν ελάχιστα.
Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν σου κοστίσει η τράμπα μαζί με τη ζυγοστάθμιση ένα εικοσάρικο, θα είναι κάποιος χαζός να το τσιγκουνευτεί και να χάσει την παράταση της ωφέλιμης ζωής των ελαστικών του και την εξασφάλιση της καλής λειτουργίας τους (μια ζυγοστάθμιση δεν είναι ούτε σχεδιαστή στους ελληνικούς δρόμους).
Μην είμαστε ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι...
Άσε που άμα κάποιος είναι τόσο τσίπης, μπορεί να ζητήσει να γίνει η τράμπα μπρος πίσω, χωρίς ζυγοστάθμιση, στο ετήσιο σέρβις του αυτοκινήτου, όπου προφανώς δεν θα πληρώσει τίποτα...
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
εμένα πάντως στο σέρβις ο υπέυθυνος με απέτρψε να κάνω τα εμπρός-πίσω στα 15.000χλμ. Μου είπε ότι εαν ήθελα θα έπρεπε να γίνει πολύ νωρίτερα (στις 5.000χλμ περίπου) γιαατί τώρα εαν βάλω τα εμπρός, πίσω θα έχω υπερστροφή και θα γλυστράει πολύ το αυτοκίνητο. Οπότε τα άφησα ως είχαν.
Εντάξει! Και αυτά τα μπρος πίσω εάν δεν έχεις μπάρμπα με βουλκανιζατέρ δεν κοστίζουν;
10 ή 20 ευρώ.
Μια φορά για κάθε ζωή λαστίχων. -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Βεβαίως υπερβολική θεωρώ και την άποψη του υπευθύνου του σέρβις, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είσαι λαστιχοφάγος. Με νορμάλ χρήση, μια χαρά είναι τα 15.000 Km για την αλλαγή.Ίσως...αλλά εμένα αρνήθηκε να μου κάνει την αλλαγή.
Ίσως να βαριόταν κιόλας αλλά φυσικά η αλλαγή έχει νόημα μόνο αν δεν είναι στα τελευταία τους τα μπροστινά λάστιχα ασχέτως χλμ.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Εντάξει! Και αυτά τα μπρος πίσω εάν δεν έχεις μπάρμπα με βουλκανιζατέρ δεν κοστίζουν;
Πιστεύω κανα δεκάρικο,με πιθανό κιόλας να είναι και τσάμπα αν γίνει σε κάποιον στον όποιον είσαι μόνιμος πελάτης.
-
Έχω το 1.6d, και έχω παρατηρήσει ότι η μπαταρία είναι συνεχώς ξεφόρτιστη, τόσο ώστε να μη λειτουργεί το stop&start και μετά από λίγο να κλείνει το ράδιο (κατάσταση χαμηλής κατανάλωσης). Παλιότερα με ενα ταξιδάκι ως το χωριό - 200χλμ - φόρτιζε επαρκώς. Ιδίως όμως τώρα το χειμώνα, ούτε αυτό επαρκεί. Καθημερινή χρήση 20 χλμ τα περα δώθε των παιδιών σε χαλαρή κίνηση, αθήνα.
Οπότε αναρωτιέμαι αν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Στο ετήσιο σέρβις που ρώτησα τον μηχανικό, μου είπε 'κανένα πρόβλημα, τα ντίζελ θέλουν δρόμο για να γεμίζουν'
Τώρα λέω να βάλω ένα συντηρητή μπαταρίας, ώστε να είναι μονίμως φορτισμένη, να λειτουργούν τα πάντα και να συντηρείται πιο σωστά.
1)Μπορώ να φορτίζω με τον συντηρητή από το βύσμα του πορτ μπαγκάζ; Ή πρέπει να κάνω εγκατάσταση στο χώρο της μηχανής;
2) Κοιτάζω για κάποιο συντηρητή με λειτουργεία αποθείωσης (desulfation ή κάπως έτσι). Έχουμε κάποια καλή και οικονομική πρόταση; -
Ο χρήστης krysh έγραψε:
Έχω το 1.6d, και έχω παρατηρήσει ότι η μπαταρία είναι συνεχώς ξεφόρτιστη, τόσο ώστε μετά από λίγο να κλείνει το ράδιο (κατάσταση χαμηλής κατανάλωσης).δεν έχω ξανακούσει ποτέ κάτι τέτοιο.
-
Εχει κανεις βαλει τα πισω φιμε τζαμια ; ειναι πολυ σκουρα ; πως ειναι η ορατοτητα απο μέσα;
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τι μπούρδες είναι αυτές ότι οι μπαταρίες των ντίζελ θέλουν χλμ για να φορτησουν! Κανένα θέμα δεν έχουν μετά από 5 χρόνια εμπειρίας χρήσης. Την μπαταρία ο φωστήρας την μέτρησε σε στάση με φορτίο κλπ ; Ή απλώς πέταξε την ατάκα του και καθάρισε;
-
Ο χρήστης krysh έγραψε:
Έχω το 1.6d, και έχω παρατηρήσει ότι η μπαταρία είναι συνεχώς ξεφόρτιστη, τόσο ώστε να μη λειτουργεί το stop&start και μετά από λίγο να κλείνει το ράδιο (κατάσταση χαμηλής κατανάλωσης). Παλιότερα με ενα ταξιδάκι ως το χωριό - 200χλμ - φόρτιζε επαρκώς. Ιδίως όμως τώρα το χειμώνα, ούτε αυτό επαρκεί. Καθημερινή χρήση 20 χλμ τα περα δώθε των παιδιών σε χαλαρή κίνηση, αθήνα.
Οπότε αναρωτιέμαι αν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Στο ετήσιο σέρβις που ρώτησα τον μηχανικό, μου είπε 'κανένα πρόβλημα, τα ντίζελ θέλουν δρόμο για να γεμίζουν'
Τώρα λέω να βάλω ένα συντηρητή μπαταρίας, ώστε να είναι μονίμως φορτισμένη, να λειτουργούν τα πάντα και να συντηρείται πιο σωστά.
1)Μπορώ να φορτίζω με τον συντηρητή από το βύσμα του πορτ μπαγκάζ; Ή πρέπει να κάνω εγκατάσταση στο χώρο της μηχανής;
2) Κοιτάζω για κάποιο συντηρητή με λειτουργεία αποθείωσης (desulfation ή κάπως έτσι). Έχουμε κάποια καλή και οικονομική πρόταση;Ισχύει οτι με χαμηλή φόρτιση το s/s απενεργοποιείται αλλά και το ραδιόφωνο είναι περίεργο. Πρέπει η φόρτιση να είναι πολύ χαμηλή, αν δεν συνέλθει με φόρτιση εκτός αυτοκινήτου μάλλον πας για αλλαγή. Οι μικρές διαδρομές και ο βαρύς χειμώνας δεν ευνοούν την πλήρη φόρτιση και φέτος ήταν πολύ ζόρικα. Καμιά σχέση πάντως ο τύπος του καυσίμου
Peugeot 3008 2016