-
Ο χρήστης kakto έγραψε:
Στα 55κ είμαι σίγουρος ότι παίρνεις τετρακίνητη με πάρα πολλά αξεσουάρ.
Δυστυχώς για τον ακριβώς ίδιο εξοπλισμό έβγαινε 66.600: http://www.bmw.gr/myconfig/n7r0q9f6
Είχες ρωτήσει και στον έμπορο? Γιατί από τον configurator πάντα παίζει έκπτωση, το δικό μου έβγαινε γύρω στα 50 τότε (πρόλαβα και την απόσυρση βέβαια).
Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άγγελε ,μη συγκρίνεις τιμές προ διετίας ,που τότε ίσχυε η απόσυρση και άλλος τρόπος υπολογισμού των τελών ταξινόμησης .
Επίσης αρχές 2017 που πήρα προσφορές για την Χ1 ,η μεγαλύτερη έκπτωση που μπόρεσα να πετύχω , μετά από έρευνα σε 3 εμπορίες BMW , ήταν 4.000€ με την προϋπόθεση της απολύτου μετρητοίς για αμάξι αξίας 42.000€ (νέα παραγγελία όχι stock)Οι εκπτώσεις πάνε και ανάλογα με την αξία. Σε αμάξι με τιμή configurator 42 τα 4 χιλιάρικα από τον έμπορο (χωρίς κάποιο προωθητικό της μαμάς) είναι λογικά και συνήθως παίζουν και με το χρηματοδοτικό.
Όσο ανεβαίνεις τόσο ανέβαινεις σε εκπτώση.
Σε πρόσφατη ερώτηση για config τετρακίνητης μου έδωσαν από 53 στα 47 (και με χρηματοδοτικό)
Επίσης αν τυχόν κάνετε σύγκριση με το 3008 κάντε με τη δίλιτρη sdrive. Δεν υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορες στην τιμή. Σε σπεκς με πολύ εξοπλισμό πάνω φτάνεις μέχρι 60 που πάει στα 53-54 με τις εκπτώσεις.Επαναλαμβάνω παντως για να μην τσακωνόμαστε και να μην θεωρηθεί ότι κάναμε το νήμα vs πάλι ότι όταν ανέβαινεις σε τέτοια ποσά και δη σήμερα, το κανεις ξεκάθαρα από καυλα και όχι ορθολογικά (η ηλίθια φορολογία της ΠΦΑ έχει καταστρέψει κάθε ορθολογικό στοιχείο) όποτε δεν έχει νόημα και οποιαδήποτε σύγκριση.
Το παλικάρι με το τούμπανο 3008 καλά έκανε αφού γούσταρε και τα έδωσε.
Καλοτάξιδο Γιώργο (απορώ με την υπομονή σου με το μαλακα με την κάμερα που ήρθε να σου χαλάσει τη στιγμή και να κάθεται και να σου πειράζει αμάξι του κουτιού. Εγώ θα τον είχα σουτάρει)Για εμένα το θέμα δεν είναι αν τα άξιζε ή μη το πεζω αλλά αν αξίζει γενικά να εχεις «πεταμένα» τόσα λεφτά στο δρόμο και στο ότι πήρε πετρέλαιο αφού δεν φαίνεται να ταξιδεύει ιδιαίτερα (καπου γράφει 3 μήνες χωρίς ακόμα ταξίδι)
-
Ο χρήστης kakto έγραψε:
Δυστυχώς για τον ακριβώς ίδιο εξοπλισμό έβγαινε 66.600: http://www.bmw.gr/myconfig/n7r0q9f6
Γιώργο € 68.400 βγαίνει . Ξέχασες να βάλεις
- BMW Individual Eπένδυση ουρανού ανθρακί
- Σπορ καθίσματα οδηγού και συνοδηγού με το ρυθμιζόμενο στήριγμα των μηρών
- Ηχοσύστημα HiFi Harman Kardon
- Εφεδρικός τροχός ανάγκης
που τα έχει το δικό σου.
Δεν έβαλα το 1ο γιατί λόγω της ηλιοροφής πες πως δεν το έχω αλλά ούτε το δεύτερο καθώς δεν έχω σπορ καθίσματα (δεν ήθελα να επιλέξω κάτι που να μην είχα για να πει κάποιος πως για αυτό ανέβηκε η τιμή). Το 3ο και το 4ο απορώ πως μου ξέφυγαν και πρόσθεσα και μετά από έλεγχο πρόσθεσα και Qi φόρτιση που είχα ξεχάσει, οπότε βγαίνει στα €67.987 http://www.bmw.gr/myconfig/a5s7m6v6 .
-
Γιώργαρε είσαι πολύ ωραιος ρε φίλε. Να το χαίρεσαι με πολλά χιλιομετρα.
Αυτο το τιμόνι ειναι μεγάλη καύλα. Αποφεύγω να το παίρνω πλεον γιατί δεν θα μπορώ να οδηγήσω το δικό μου. -
Ο χρήστης gvard έγραψε:
Γιώργο € 68.400 βγαίνει . Ξέχασες να βάλεις
- BMW Individual Eπένδυση ουρανού ανθρακί
- Σπορ καθίσματα οδηγού και συνοδηγού με το ρυθμιζόμενο στήριγμα των μηρών
- Ηχοσύστημα HiFi Harman Kardon
- Εφεδρικός τροχός ανάγκης
που τα έχει το δικό σου.
Δεν έβαλα το 1ο γιατί λόγω της ηλιοροφής πες πως δεν το έχω αλλά ούτε το δεύτερο καθώς δεν έχω σπορ καθίσματα (δεν ήθελα να επιλέξω κάτι που να μην είχα για να πει κάποιος πως για αυτό ανέβηκε η τιμή). Το 3ο και το 4ο απορώ πως μου ξέφυγαν και πρόσθεσα και μετά από έλεγχο πρόσθεσα και Qi φόρτιση που είχα ξεχάσει, οπότε βγαίνει στα €67.987 http://www.bmw.gr/myconfig/a5s7m6v6 .
Τζάμπα πράμα, ούτε καν 68 χιλιάρικα! [emoji48]
ότι η τιμολόγηση της bmw (και άλλων εταιρειών) είναι υπερβολική σε μερικά πράγματα είναι γνωστό από παλιά, απλά σε πιάνει στο... μεράκι και σου τα παίρνει χοντρά. Εκεί ο καθένας βάζει το όριό του στο... όνειρο και κλείνει το λογαριασμό.
Καλοτάξιδα να είναι μόνο και απροβλημάτιστα, γιατί βάζουμε πολύ κόπο και χρήμα (και το κυριότερο, μεταφέρουμε τις οικογένειές μας) κι ελπίζουμε να απολαμβάνουμε τα αυτοκίνητά μας όσο περισσότερο μπορούμε (είτε γκαζιάρικα, είτε λιμουζινάτα, είτε στα βουνά είτε στις πλατείες)!
-
Εμένα με 'τρόμαξαν' πάντως τα 55000€ για το 3008.
Και δεν έχει να κάνει με την πραγματική αξία του αυτοκινήτου το οποίο και εγώ το θεωρώ εξαιρετικό αυτοκίνητο, αλλά κουβαλάει καταγωγή, νοοτροπία, φήμη, μεταπώληση και vfm που εξαρχής απαξιώνονται.
Και την ίδια 'απορία' θα είχα αν μιλούσαμε πχ για ένα XTrail, Kodiac ή Tiguan αξίας 55000€ που ένα μεγάλο μέρος αυτής της τιμής δεν έχουν να κάνουν με οδηγικά, μηχανικά ή ασφάλειας χαρακτηριστικά αλλά άνεσης κλπ δευτερεύοντα.
Φυσικά καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο να του είναι του ανθρώπου και να το χαρεί για πολλά πολλά χρόνια, αλλά έκανε μια επιλογή που όπως και να το κάνουμε 'προβληματίζει'. -
Στα 55.000 παιζουν Jaguar και Range Rover....κουβέντα να γίνεται.
-
Χωρίς να προσπαθώ να κάνω κουμάντο στην τσέπη κανενός, αλλά και να είχα 55Κ και πάλι θα έπαιρνα ένα αυτοκίνητο με τα μισά λεφτά και τα υπόλοιπα για πληρωμένες διακοπές για χ χρόνια.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Στα 55.000 παιζουν Jaguar και Range Rover....κουβέντα να γίνεται.Σε καινούριο νομίζω δύσκολα θα έχουν κάτι παραπάνω από 4 ρόδες κι ένα τιμόνι [emoji32] σε σουβ τουλάχιστον!
-
Οκ εδω το αυτοκινητο εχει τα παντα μεσα μονο καφε δε φτιαχνει.
Τωρα αν καποιος προτιμουσε βασικο premium ειναι αλλο θεμα.Εν τω μεταξυ πρεπει να ναι καποιος πολυ ψαγμενος για ν αναγνωρισει το κοστος αυτου του αμαξιου, οι περισσοτεροι θα βλεπουν απλά ενα Peugeot κλάιν. Θετικο για καποιους, αρνητικο για αλλους [emoji14]
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εντάξει προφανώς τον συγκεκριμένο αγοραστή που έδωσε τα 55.000 για πεζώ προφανώς δεν τον ενδιαφέρει να φαίνεται ότι είναι κάτοχος πριμιουμ και καλά οχήματος με ότι συνεπάγεται αυτό γιατί με τα λεφτά αυτά έπαιρνε ακόμα και μεγαλύτερης κατηγορίας αμάξια πχ Χ3 φαντάζομαι και q5 φυσικά με πολύ υποδεέστερο εξοπλισμό. Από το βίντεο που είδα ο φίλος δίνει προταρχικη σημασία στον εξοπλισμό αφού αν κατάλαβα καλά ακόμα και την επιλογή του ντίζελ την έκανε με λογική ότι στην βενζίνη δεν μπορούσε να φορτώσει τόσο σε εξοπλισμό. Αν μπούμε στην λογική πόσα από τα λεφτά του θα πάρει σε ενδεχόμενη μεταπώληση μετά από 5-6 χρόνια στην συγκεκριμένη περίπτωση είμαστε χαμένοι από χέρι. Αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε αν και αυτός είναι παράγοντας προταρχικος για τον αγοραστή.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
-
Έχει καταντήσει κουραστική αυτή η ιστορία με το 'πολλά για peugeot, με τόσα παίρνεις bmw ή audi'.
Το έχουμε ξαναναφέρει: όποιος θέλει να συγκρίνει τιμές, θα συγκρίνει όμοια πράγματα.
Ο gvard έδωσε 50 χιλιάρικα και πήρε το πιο ντούμπανο 3008 που υπάρχει.
Εγώ έδωσα 35 χιλιάρικα για το 1.2, αφού μόνο η ηλιοροφή πήγε 2500€.Συγκρίνετε ακριβώς τον ίδιο εξοπλισμό και αντίστοιχο κινητήρα, σήμερα για να βγάλετε συμπέρασμα.
Και ναι του gvard το 3008 είναι σίγουρα premium! -
Premium με την έννοια ότι είναι full extra ναι, premium με την έννοια που όλοι έχουμε στο μυαλό μας (και είναι παγκοσμίως αποδεκτή) όχι.
Να το χαίρεται ο άνθρωπος και μπράβο του που αγοράζει αυτό που κάνει κέφι και όχι αυτό που θα του ανέβαζε το κοινωνικό status. Είναι βέβαιο ότι η απαξίωση θα είναι ραγδαία αλλά who cares? Μπορεί να το κρατήσει 15 χρόνια το αμάξι. Ή μπορεί να έχει τόση οικονομική άνεση που να το αλλάξει γρήγορα αν το βαρεθεί και να μην σκάσει που θα χάσει 10-15 χιλιάρικα.
Φίλε gvard να το χαρείς με υγεία -
Εγω τον καταλαβαινω σ εναν βαθμο τον φιλο. Με τα ιδια χρηματα που πηρα το golf επαιρνα v40 cc ocean race.
Τεμεναδες μου εκαναν στο golden hall οι της volvo που το προωθουσαν τοτε.
Αν μ ενδιεφερε η μοστρα θα το χα προτιμησει. Βεβαια το golf ,ανεξαρτητου προτιμησης, ειχε πολλα +Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σταματήστε το παραμύθι οτι η απαξίωση στις BMW/Audi είναι μικρότερη. Δεν ισχύει σε καμια περίπτωση. ρωτήστε όσους έχουν δώσει 70-90 για αυτοκίνητα την δεκαετία του 2000. Ρωτήστε όσους εχουν αγοράσει αυτοκινητο πάνω από 50.000 μετά το 2010.
αυτοκίνητα 30.000-40.000 καινουργια έχουν μικρότερη απαξίωση καθώς έχουν κάποια ζήτηση σαν μεταχειρισμένα. Πάνω από 50.000 το κοινό μειώνεται πάρα πολύ, καθώς αυτός που θα έδινε 30.000 για μεταχειρισμένο εύκολα δίνει 38.000 και παίρνει μια καινούργια Χ1.
Μόνο τα lexus κρατήσανε σχετικά καθώς οι υβριδικοί κινητήρες κρατήσανε καλύτερα. -
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Σταματήστε το παραμύθι οτι η απαξίωση στις BMW/Audi είναι μικρότερη. Δεν ισχύει σε καμια περίπτωση. ρωτήστε όσους έχουν δώσει 70-90 για αυτοκίνητα την δεκαετία του 2000. Ρωτήστε όσους εχουν αγοράσει αυτοκινητο πάνω από 50.000 μετά το 2010.
αυτοκίνητα 30.000-40.000 καινουργια έχουν μικρότερη απαξίωση καθώς έχουν κάποια ζήτηση σαν μεταχειρισμένα. Πάνω από 50.000 το κοινό μειώνεται πάρα πολύ, καθώς αυτός που θα έδινε 30.000 για μεταχειρισμένο εύκολα δίνει 38.000 και παίρνει μια καινούργια Χ1.
Μόνο τα lexus κρατήσανε σχετικά καθώς οι υβριδικοί κινητήρες κρατήσανε καλύτερα.+1
-
Ευτυχώς πάλι το θέμα θα ζωντανέψει γιατί με το φευγιό των αντικειμενικών είχε παραπέσει ησυχία στο φόρουμ .
Αρχικά θα πω ότι την περασμένη δεκαετία είχα ως εταιρικά Grand Cherokee 4.7 V8 και Mercedes ML 3,5 V6 . Οπότε ξέρω τι σημαίνει πρίμιουμ και απαξίωση ακόμα και την εποχή εκείνη . Το πρώτο από 75000 αξία πουλήθηκε 32000 και το δεύτερο επειδή έπιασε την αρχή της κρίσης από 88000 στα 34000 . Ηλικίας και τα 2 , τεσσάρων ετών με 75000 και 65000 χλμ αντίστοιχα . Φίλος την ίδια εποχή όπως ξαναείπα είχε πάρει Ζ4 3.0 58000 € και την πούλησε με 20000 χλμ σε 2 χρόνια και του την πήραν ανταλλαγή στην μπεμβε μόλις 22000 . Σε Καγιέν άλλου , σε Χ5 κλπ μεγάλη πτώση . Οσο για Ε , 525 κλπ ακόμα μεγαλύτερη . Ξέχασα ακόμα Λέξους 450Η 6ετίας , ή έκδοση των 90000 με τα τριαντάφυλλα και τις γλαδιόλες , αγοράστηκε για μόλις 22000 .
Οπότε πηγαίνετε να τα πουλήσετε τα πρίμιουμ πρώτα και μετά μιλάμε ....
Η απαξίωση είναι πάντα παρούσα .
Κάντρυμαν ντίζελ 3ετίας που νόμιζε ότι θα πιάσει 17-18 , που το είχε πάρει με προσφορά από 31000 στα 24000 και νόμιζε ότι ήταν έξυπνος , πήγε για ανταλλαγή και του έδωσαν 11500 ....
Οπότε ξεχάστε τα περί μεταπώλησης και πρίμιουμ . Όταν θέλετε να πουλήσετε το αμάξι σας , ο έμπορος σας περιμένει να πάτε με την όπισθεν και χωρίς το αμάξι σας...
Και οι ιδιώτες αγοραστές , οι ελάχιστοι που έχουν μετρητά , κοιτάνε το κάρ βλέπουν πόσο κάνει το φτηνότερο σαπάκι εισαγωγής με τα γυρισμένα χλμ και θέλουν να σας το πάρουν ακόμα πιο φτηνά .
Ο φίλος πήρε ένα αμάξι που είναι καινούργιο μοντέλο με καλό κινητήρα , θα το κρατήσει εύκολα 10 χρόνια και όταν θα αποφασίσει να το πουλήσει , θα είναι απλά ένα μοντέλο πίσω . Οπότε όλα θα εξαρτηθούν από τα δίλιτρα και τα τεκμήρια και τι θα ισχύουν τότε .
Οπότε παιδιά χαρείτε τα αμάξια σας .
Εμένα τα δικά μου είναι τώρα 9 και 13 χρόνων . Και δεν τα πουλάω μέχρι να μπορέσω να πάρω κάτι που θα με βολεύει και θα έχει και τουλάχιστον τον ίδιο ή ανάλογο εξοπλισμό . Αλλιώς μένω εδώ που είμαι .
Νομίζετε ότι αν κάποιος δώσει 65000 για μία Χ1 δίλιτρη θα την πουλήσει πολύ ακριβότερα από ότι μία 1.5 που έχει ένα τιμόνι και 4 ρόδες ? Όχι βέβαια .
-
Τα διλιτρα δεν εχουν τοσο μεγαλη φορολογικη επιβαρυνση σε σχεση με τα >2λτ. Παντως γενικα οι μελλοντικες τιμες μεταχειρων θα εξαρτηθουν απο την φορολογια στο μελλον στα αμαξια αλλα και την γενικοτερη οικονομικη κατασταση.
Διλιτρη Χ1 κανενας δεν εδωσε 65 αφουν κανουν καλες εκπτωσεις αλλα εδωσε 55 πχ και φυσικα στα 5 χρονια αν πιασει 25 τυχερος θα ειναι. Αν ενα αμαξι δεν ειναι σπανιο τοτε δεν προκειται να κρατησει αξια.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Τα διλιτρα δεν εχουν τοσο μεγαλη φορολογικη επιβαρυνση σε σχεση με τα >2λτ. Παντως γενικα οι μελλοντικες τιμες μεταχειρων θα εξαρτηθουν απο την φορολογια στο μελλον στα αμαξια αλλα και την γενικοτερη οικονομικη κατασταση.Διλιτρη Χ1 κανενας δεν εδωσε 65 αφουν κανουν καλες εκπτωσεις αλλα εδωσε 55 πχ και φυσικα στα 5 χρονια αν πιασει 25 τυχερος θα ειναι. Αν ενα αμαξι δεν ειναι σπανιο τοτε δεν προκειται να κρατησει αξια.
Και ομώς υπάρχει κόσμος που έχει δώσει 60.000 για δίλιτρη χ1
Συνεργάτης πήρε τηχ xline 25d με Innovation pack & πανοραμική + κάποια extra (δέρμα) μετρητοις 64000 από λίγο πάνω από το 70.000
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Αν ένα αμάξι δεν είναι σπάνιο τότε δεν πρόκειται να κρατήσει άξια.Συμφωνώ απόλυτα. Και δεν έχει να κάνει μόνο με το σήμα. Στα 3-4 χρόνια αλλάζω αυτοκίνητα και κάθε φορά που αγοράζω καινούριο σκέφτομαι τη στιγμή της πώλησης. Πρέπει να είναι κάτι το ξεχωριστό αν θέλεις να φαίνεσαι ανάμεσα στις αγγελίες των άλλων. Ένας λόγος που δεν πήγα τώρα σε qq αλλά στο 3008 είναι ότι σε κάθε διασταύρωση βλέπεις τουλάχιστον ένα qq. Επίσης πρέπει να έχεις υπομονή για να βρεθεί αυτός που θα το εκτιμήσει σωστά και να μην το σκοτώσεις στις αντιπροσωπείες ή τους μαντράδες. Το τελευταίο μου το πούλησα ακριβώς 33% πάνω από την καλύτερη προσφορά που μου είχε κάνει αντιπρόσωπος. Και αφού το είχα πουλήσει (δεν κατέβασα την αγγελία) με πήραν από κάποια εταιρεία που προωθεί μεταχειρισμένα με εγγύηση αφού τα ελέγξει, να μου το πάρει για να το πουλήσουν εκείνοι, λέγοντας μου ότι το έχω βάλει πολύ ψηλά....χα χα τους είπα ότι είναι άσχετοι και ήδη έχει πουληθεί εκεί ψηλά.....Το αυτοκίνητο δεν είναι επένδυση, αλλά μη μας πιάνουν και κορόιδα
-
Ο χρήστης gvard έγραψε:
Από άποψη ride comfort πως πάει το 3008?
Συγκεκριμένα από θόρυβο ( κινητήρα, κύλισης, αεροδυναμικο ) και άνεση σε ανωμαλίες στο οδόστρωμα.Το αμάξι είναι αθόρυβο και πραγματικά δεν ακούγεται το παραμικρό μέσα. Το 'πρόβλημα' είναι πως λόγω του Focal υπάρχει επιπλέον ηχομόνωση στην μηχανή και στις μπροστινές πόρτες, οπότε τυχόν εξωτερικός θόρυβος φαίνεται σαν να έρχεται από πίσω. Από εκεί και πέρα δεν έχει τύχει να πάω ακόμη ταξίδι για να σου πω αεροδυναμικά, αλλά πάνω από τα 80χ.α.ω. υπήρχε ένας θόρυβος από μπρος δεξιά για το οποίο είχε βγει τεχνική οδηγία και λύθηκε (έπρεπε να μπει ένα κλιπάκι κάπου).
Σχετικά με ανωμαλίες στο οδόστρωμα έχει τύχει κάποιες φορές να νιώθω πως το Insignia που είχα τις απορροφούσε καλύτερα, αλλά φαντάζομαι πως έχει να κάνει λόγω του ότι είναι διαφορετικό στυλ αυτοκινήτου.
Το focal κάνει διαφορά και στην ηχομόνωση; είμαστε σίγουροι?
Γιατί μόνο ηχεία είχα διαβάσει ότι είναι
Peugeot 3008 2016