-
@gatoz said in Peugeot 3008 2016:
Γύρισες?
Μην μου πεις ότι δεν ετρεμες που πέρασες τα σύνορα της Αττικής με το χρεπιΑπό γραφικός που ήσουν με τα ψέμματα που αράδιαζες, τώρα έγινες υπεργραφικός από την λύπη που δεν το έχεις πιά...
Ευτυχώς για εμάς είσαι "διαγραφικός"
από τα κατάστιχα του ομίλου πλέον...
-
@katafractos17 said in Peugeot 3008 2016:
Γύρισες?
Μην μου πεις ότι δεν ετρεμες που πέρασες τα σύνορα της Αττικής με το χρεπιΚοίτα, οφείλω να είμαι δίκαιος και να πω ότι μέχρι τώρα δεν έχει βγάλει τίποτα και δεν έχει κάνει κιχ.
Το Φεβρουάριο τελειώνει το μίσθωμα και ευελπιστώ ότι έτσι θα συνεχίσει και μέχρι τότε.Αν με ρωτήσεις αν θα μισθώσω πάλι το νέο 3008, θα σου πω πιθανότατα όχι γιατί λιγουρεύομαι σε PHEV το Terramar ή το νέο Q3 που θα βγει ή τη Χ1 και κάνω και κάποιες σκέψεις για πλήρως ηλεκτρικό τις οποίες όμως προσπαθώ να διώξω.
Βέβαια αυτά είναι δικοί μου ευσεβείς πόθοι.
Όλα θα εξαρτηθούν από την οικονομική κατάσταση καθότι τα έξοδα έχουν αυξηθεί αρκετά.
Έχουμε μπροστά μας πανελλήνιες του χρόνου για τη μεγάλη, με αυξημένα πλέον φροντιστήρια και έξοδα και αν με το καλό περάσει, μετά μας περιμένει φοιτητική ζωή.
Ο μικρός έχει και αυτός τα ποδόσφαιρα του, τα αγγλικά του στα οποία αυξάνονται τα δίδακτρα από τάξη σε τάξη με γεωμετρική πρόοδο, καθώς και γενικώς έξοδα τα οποία αυξάνονται όσο πλησιάζει να τελειώσει το δημοτικό αλλά και παραπέρα μετά.
Η ακρίβεια δίνει και παίρνει παντού και η κυρά είναι άνεργη.
Δεν ξέρω πως θα μου βγει όταν θα έρθει η ώρα για την αλλαγή. Όλα θα εξαρτηθούν από τα οικονομικά μας καθότι απ' ότι κατάλαβα οι εταιρείες μίσθωσης έχουν αρχίσει και ανεβάζουν τις τιμές εντελώς αδικαιολόγητα.
Θα δούμε. Με βλέπω με κάνα φθηνό Toyota να κάνω τη δουλειά μου και να λέω κι ευχαριστώ.
Μην παρεξηγηθείτε οι Τογιοταίοι. Για να σας πειράξω το λέω. Αν και φυσικά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να έχω κάνα CH-R ή κάνα Yaris Cross αν δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς και τα οποία εμφανισιακά μου αρέσουν. Μερικές φορές κάνεις αυτό που σε παίρνει και όχι αυτό που θέλεις.Η ιδέα πάντως είναι να πάω σε PHEV ή EV τα οποία δεν έχουν εταιρικό φόρο, γιατί δεν είναι σίγουρο ότι θα βάζω κάθε μήνα στην άκρη τα φράγκα για να πληρώνω στο τέλος κάθε χρόνο την εφορία, αλλά και πολύ περισσότερο γιατί γουστάρω και με έχει βολέψει η ηλεκτροκίνηση μέσα στην πόλη και η δύναμη των PHEV στα ταξίδια αλλά και γενικώς.
Όλα θα εξαρτηθούν όμως από την οικονομική κατάσταση, τα έξοδα μου και τις τιμές μίσθωσης όπως είπα, οπότε πολλά σενάρια είναι πιθανά.
Ίδωμεν.Κάποια στιγμή πιο παλιά σκεφτόμουν και το ενδεχόμενο να συνεχίσω το μίσθωμα του 3008 σε χαμηλότερη πλέον τιμή αφού θα έχει παρέλθει η 4ετία αν αυτό είναι εφικτό και γίνεται, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι αυτά που πέρασε ο Γάτος και ένας πρώην συνάδερφος που είχε το 1,2 βενζίνη, καθώς και όσα έχω διαβάσει και ακούσει, με έκαναν πολύ επιφυλακτικό και άρχισα να το αναθεωρώ ως ιδέα. Χώρια που θέλω να γνωρίσω και άλλα αυτοκίνητα.
Δεν έχω παράπονο όμως κανένα από το δικό μου. Με έβγαλε παλικάρι και νομίζω ότι όλοι λένε πως όσο δουλεύει είναι αυτοκινητάρα. Το δικό μου μέχρι τώρα δουλεύει συνέχεια ευτυχώς φτου φτου...Για κάθε ένα που έχει προβλήματα, υπάρχουν δεκάδες που δεν τους έβγαλε τίποτε.
Αυτή είναι η αλήθεια.
Προφανώς σε όσους βγάζει, αυτοί λογικά ακούγονται και αυτοί κάνουν φασαρία στα κοινωνικά δίκτυα...
Και με το δίκιο τους βέβαια...
Από την άλλη, μπαίνουν και θέματα αισθητικής...
Πως θα πας σε μάρκες που έχουν το τεράστιο ταξίμετρο μέσα σαν Κορόνες του 1990 ?
Η αισθητική παιδικού παιχνιδιού νιτέντο ?
Οπωσδήποτε τα χρήματα είναι το σημαντικότερο όλων...
Θα δούμε την αγορά μέχρι τότε.
Και εγώ σκέφτομαι αλλαγή για του χρόνου.
-
βασικα εχει βγαλει στους παντες πλην καταφρακτου που ευχομαι μεχρι να το γυρισει να μην εχει θεμα
χρεπια
και απατεωνες οι γαλλοι που πουλανε ρημαδια για αμαξια -
Κοντινη μου πρόσφατη περίπτωση., 1,5 diesel. Αγορασμένο μεταχειρισμένο, ελληνικό, πρωην leasing 4ετιας, με 112Κ χλμ. Μετά από 6 μηνη νορμαλ χρήση, άναψε λαμπάκι DPF, βγήκε στην εθνική για να βοηθήσει την αναγέννηση, τον άφησε εκεί. Ηδη μετράει dpf, τουρμπίνα, καδένα, βαλβίδες, κεφαλάρι, ψάχνουν τα μπεκ και μετά (όταν τα φτιάξουν) ζήτησαν να ελεγχουν οι κύλινδροι και ο κορμός. Δεν ξέρω μόνο αυτοί που παθαίνονυ ζημιές ακούγονται, αλλά μαζεύονται πολλά στον περίγυρό μας. Να μας κάνει και μια στατιστική επεξεργασία ο gatoz
-
@elvet said in Peugeot 3008 2016:
Κοντινη μου πρόσφατη περίπτωση., 1,5 diesel. Αγορασμένο μεταχειρισμένο, ελληνικό, πρωην leasing 4ετιας, με 112Κ χλμ. Μετά από 6 μηνη νορμαλ χρήση, άναψε λαμπάκι DPF, βγήκε στην εθνική για να βοηθήσει την αναγέννηση, τον άφησε εκεί. Ηδη μετράει dpf, τουρμπίνα, καδένα, βαλβίδες, κεφαλάρι, ψάχνουν τα μπεκ και μετά (όταν τα φτιάξουν) ζήτησαν να ελεγχουν οι κύλινδροι και ο κορμός. Δεν ξέρω μόνο αυτοί που παθαίνονυ ζημιές ακούγονται, αλλά μαζεύονται πολλά στον περίγυρό μας. Να μας κάνει και μια στατιστική επεξεργασία ο gatoz
Ναι μεν ειναι ρημαδια αλλα ολα αυτα τα εφτιαξαν ή θα τα φτιαξουν? Πραγματικα του εβγαλαν μεροκαματο νομιζω. Ελεγχο πριν την αγορα εκανε?
-
@ilias-a said in Peugeot 3008 2016:
Ναι μεν ειναι ρημαδια αλλα ολα αυτα τα εφτιαξαν ή θα τα φτιαξουν? Πραγματικα του εβγαλαν μεροκαματο νομιζω. Ελεγχο πριν την αγορα εκανε?
ολα, μα ολα τα 1.5 ντηζελ βγαζουν καδενα
πλην του αντμπλου
και το dpf (στα 175000km το αμαξι αν δεν εχει αλλαξει dpf σταματαει να δουλευει, το κοβει ο εγκαφαλος - δεν κανω πλακα)
γνωστο θεμα
τι να λεμε τωρα.... -
πλην του αντμπλου
και το dpf (στα 175000km το αμαξι αν δεν εχει αλλαξει dpf σταματαει να δουλευει, το κοβει ο εγκαφαλος - δεν κανω πλακα)
γνωστο θεμα
τι να λεμε τωρα....Μας αρεσει δε μας αρεσει η καδενα ειναι στα αναλωσιμα ανταλλακτικα πλεον, απο το μπουκωσε το dpf και ας πουμε οτι θελει και αντικατασταση αντε και τα μπεκ, μεχρι βαλβιδες και ελεγχο κυλινδρων η διαφορα ειναι τεραστια. Αν μη τι αλλο φιλοευρωπαιος στα αυτοκινητα δεν ειμαι αλλα η αληθεια να λεγεται.
-
πλην του αντμπλου
γνωστο θεμα
τι να λεμε τωρα....Μας αρεσει δε μας αρεσει η καδενα ειναι στα αναλωσιμα ανταλλακτικα πλεον, απο το μπουκωσε το dpf και ας πουμε οτι θελει και αντικατασταση αντε και τα μπεκ, μεχρι βαλβιδες και ελεγχο κυλινδρων η διαφορα ειναι τεραστια. Αν μη τι αλλο φιλοευρωπαιος στα αυτοκινητα δεν ειμαι αλλα η αληθεια να λεγεται.
αναλωσιμη στα 30k? ή στα 10?
εχεις καταλαβει οτι αν δεν την ακουσεις που σημαινει να ξερεις και να την καταλαβεις, απλα κοβεται? οποιαδηποτε στιγμη?
για το dpf επισης δεν καταλαβες. ειναι ρυθμιση του εργοστασιου.
γενικα ακομη και οι παραδοχες του εργοστασιου με τις επεκτασεις εγγυησης ειναι παραδοχη αχρηστων μηχανικων τμηματων και εγιναν μετα απο δεκαδες χιλιαδες αγωγες -
πλην του αντμπλου
γνωστο θεμα
αναλωσιμη στα 30k? ή στα 10?
εχεις καταλαβει οτι αν δεν την ακουσεις που σημαινει να ξερεις και να την καταλαβεις, απλα κοβεται? οποιαδηποτε στιγμη?
για το dpf επισης δεν καταλαβες. ειναι ρυθμιση του εργοστασιου.
γενικα ακομη και οι παραδοχες του εργοστασιου με τις επεκτασεις εγγυησης ειναι παραδοχη αχρηστων μηχανικων τμηματων και εγιναν μετα απο δεκαδες χιλιαδες αγωγεςΣυμπαθεστατε μου Γατε, οδηγος που δεν ακουει καποια μεταβολη στο θορυβο του αυτοκινητου του καλυτερα να μην οδηγαει (τα τελευταια 5 χρονια που δουλευα, υπευθυνος σε εξουσιοδοτημενο καταστημα ημουν και παντα γινοταν δοκιμη πριν πιασουμε το αυτοκινητο με τον πελατη μεσα, πολλες φορες να το οδηγαει αυτος οταν μιλαγε για σποραδικο θορυβο) μου εχει ερθει νεαρος γιατι του ειπαν οτι το αυτοκινητο του κανει θορυβο, τακακια με δισκοπλακα ενα ειχαν γινει με τα ακουστικα στο αυτι δεν ειχε παρει χαμπαρι.
Για τις εγγυησεις και τις καλυψεις λαθων τα εχω ξαναπει αρκετες φορες, μονο Ιαπωνας. -
πλην του αντμπλου
γνωστο θεμα
τι να λεμε τωρα....Μας αρεσει δε μας αρεσει η καδενα ειναι στα αναλωσιμα ανταλλακτικα πλεον
Οχι σε ολα τα αυτοκίνητα, στο δικό μου πχ δε προβλέπεται αλλαγή.
Με σωστή συντήρηση, προβλεπομενες αλλαγές λαδιών και το σωστό λάδι, πρακτικά δεν αλλάζει ποτέ. -
Οχι γιατί ήταν έξυπνος και δεν κοίταξε ιδιώτη μτχ που είχε και βιβλίο σέρβις, αλλά λήζινγκ που είχε 110000 χλμ, όταν λένε για 80000 στις συμβάσεις.
ΚΤΕΟ στην 4ετία περνάς πρώτη φορά, άρα και 300000 χλμ να είχε με 110000 θα το έβλεπε.
-
Τα ψέμματα του Γάτου τα έχουμε απορρίψει όσοι είμαστε κάτοχοι εδώ μέσα και βέβαια ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ, όχι με λεφτά των φορολογούμενων.
-
@georgemit said in Peugeot 3008 2016:
πλην του αντμπλου
γνωστο θεμα
τι να λεμε τωρα....Μας αρεσει δε μας αρεσει η καδενα ειναι στα αναλωσιμα ανταλλακτικα πλεον
Οχι σε ολα τα αυτοκίνητα, στο δικό μου πχ δε προβλέπεται αλλαγή.
Με σωστή συντήρηση, προβλεπομενες αλλαγές λαδιών και το σωστό λάδι, πρακτικά δεν αλλάζει ποτέ.ουτε στα πεζω προβλεπεται.
απλα σπαει. -
@criuser said in Peugeot 3008 2016:
Τα ψέμματα του Γάτου τα έχουμε απορρίψει όσοι είμαστε κάτοχοι εδώ μέσα και βέβαια ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ, όχι με λεφτά των φορολογούμενων.
για πες
πηγες για αντπλου? οχι?
τρεμεις μην σου χαλασει εκτος εγγυησης? οχι?
110000 τι σημαινει? ποιος σου ειπε 80000?
εχεις ιδεα? -
Λοιπόν, βλέπω φαντάσματα.
Προχθές το πρωί που οδηγούσα με το παράθυρο ανοιχτό μιας και είχε αυτό το ωραίο αεράκι, έπιασα κάποια στιγμή εξωτερικά έναν αμυδρό θόρυβο.
Δεν ήξερα αν είναι από εμένα, οπότε περίμενα να φτάσω σπίτι και έκανα βόλτες πιο ήσυχα γύρω από από τη γειτονία μόνος μου να δω αν θα συνεχίσω να τον ακούω.
Πράγματι συνέχιζα να πιάνω το θόρυβο, αλλά ήταν λίγο ακαταλαβίστικος και δεν μπορούσα να εντοπίσω από που έρχεται. Άρχισα διάφορες δοκιμές, να στρίβω, να φρενάρω, να επιταχύνω, να κάνω ζικ ζακ, κτλ.
"Τι έπαθε ρε π0υ$τh το χρέπι" λέω, πάνω που συζητάγαμε στο forum ότι όλα καλά και δεν έχει κάνει κιχ.
"Λες τώρα τελευταία που πάτησα κάτι χωματόδρομους να στράβωσε τίποτα";
Όταν έγινα όμως λίγο πιο παρατηρητικός, κατάλαβα ότι ο κύκλος εμφάνισης του θορύβου αυξομειώνονταν ανάλογα με την ταχύτητα, αλλά ήταν δύσκολο να το καταλάβεις κάνοντας γύρω γύρω στη γειτονία γιατί οι αυξομειώσεις ταχύτητας δεν μπορούσαν είναι μεγάλες και όπως έγραψα ο θόρυβος ήταν σχετικά αμυδρός.
Εντάξει λέω, ή τα τακάκια είναι, που συζητάγαμε στο άλλο forum και έχουν στραβώσειή κάτι μπορεί να έχει πατήσει κάποιος τροχός, αλλά όχι πετραδάκι, γιατί ο ήχος του θα ήταν χαρακτηριστικός.
Κατεβαίνω στο πάρκινγκ και ψάχνω τους τροχούς. Τελικά βρήκα ένα μεγάλο πετραδάκιτο οποίο απορώ πως χώρεσε να σφηνώσει, αλλά αλήθεια σας λέω ο ήχος που έκανε δεν έμοιαζε καθόλου μα καθόλου με αυτόν που κάνουν τα πετραδάκια συνήθως και αυτό ήταν που με μπέρδεψε.
Από την ώρα που το έβγαλα δεν έχω ακούσει κάτι. Θα το παρατηρήσω όμως πάλι για σιγουριά.
Ε, μα με τόσα που ακούς και διαβάζεις, λες δε μπορεί, κάτι θα μου βγάλει από ώρα σε ώρα.
Άλλοι δεν προλαβαίνουν να τα μαζεύουν από τα συνεργεία κι εμείς προσπαθούμε να βρούμε καμία βλαβούλα.
Φτου φτου φτου...Σκηνικό στη δουλειά τη Δευτέρα.
Πολλοί μπορεί να το έχετε αντινμετωπίσει ή να το γνωρίζετε.
Έρχεται συνάδερφος από άλλο τμήμα, με 3008 πετρέλαιο (μισθωμένο κι αυτό και κλασικά έχει αλλάξει AdBlue) και ακούω που συζητάνε για κάποιο πρόβλημα.
Μπαίνω στη συζήτηση να δω τι συμβαίνει.
Θα πάω στο service μου λέει να το ελέγξουν γιατί το αυτοκίνητο δεν κλειδώνει. Για την ακρίβεια κλείδωνε και ξεκλείδωνε αμέσως όπως όταν έχεις αφήσει κάποια πόρτα ανοιχτή.
Κάτσε ρε του λέω, μήπως κάτι δεν έχει κλείσει σωστά και δεν το έχεις πάρει χαμπάρι;
Έχουμε κατέβει καμιά δεκαριά άτομα κάτω και ψάχνουμε το αυτοκίνητο.
Έχουν αρχίσει τα καφενειακά ότι κάποιος μηχανισμός πόρτας δεν καταλαβαίνει ότι είναι κλειστή και διάφορα άλλα.
Εγώ κάποια στιγμή αρχίζω το χαβαλέ "με τα Γαλλόχρεπα που πάτε και παίρνετε", κτλ. (Τα 2/3 της εταιρείας έχουν μισθώσει Peugeot)
Τελικά το πρόβλημα ήταν ότι είχε αφήσει μέσα στο ντουτλαπάκι το δεύτερο κλειδί, μιας και το πρωί είχε πάρει και το εφεδρικό για να κάνει αυτή την αλλαγή που λέει η Peugeot ώστε να χρησιμοποιείς και τα δύο κλειδιά ανά διαστήματα για να μην απορυθμιστούν και το αυτοκίνητο δεν κλείδωνε για λόγους ασφαλείας.
Χαχαχα... -
Την έχω πατήσει και εγώ έτσι με το δεύτερο κλειδί μέσα σε τσάντα στο πόρτ μπαγκάζ, την στιγμή που ήμουν φορτωμένος και έφευγα για ταξίδι και τελικά δεν πήγα με αυτό.
Το ξεφόρτωσα, φόρτωσα το αιρκρος και μετά λέω ας κάνω μια προσπάθεια και κλείδωσε...
Ο φόβος που μας έχει κάνει με τα ψέμματα του ο γάτος, αλλά και το μπούλινγκ που τρώμε εδώ μέσα από τους Βαγκίτες με τα σπασμένα κιβώτια και κινητήρες και τους αρχαίους σχεδιασμούς και τους τογιοταίους με τα αργά αμάξια τους, τα ταξίμετρα αντί για οθόνες που έχουν στο εσωτερικό τους και τις λαδιέρες 1,33 τους, μας έχουν κάνει να φοβόμαστε την σκιά μας...
Αλλά τους έχουμε όλους για πλάκα.
-
Οι Βρετανοί ιδιοκτήτες έχουν ψηλά την εκτίμηση τους για τα αυτοκίνητα του ομίλου PSA, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα:
Τα καλύτερα αυτοκίνητα για να αποκτήσετε: Αποτελέσματα Driver Power 2025 | Auto Express https://share.google/U1la7fL3U1xDxJOCr
-
Εκεί έχουν άλλα κριτήρια και παράδοση, από την χώρα των γιάρις-γκόλφων....
-
@ektoras said in Peugeot 3008 2016:
Οι Βρετανοί ιδιοκτήτες έχουν ψηλά την εκτίμηση τους για τα αυτοκίνητα του ομίλου PSA, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα:
Τα καλύτερα αυτοκίνητα για να αποκτήσετε: Αποτελέσματα Driver Power 2025 | Auto Express https://share.google/U1la7fL3U1xDxJOCr
Η εμπιστοσυνη που δειχνουν οι Γαλλοι στην πεζω ειναι δεδομενη. Υπηρεσιακα της αστυνομιας ρενω και φορντ φοκους μονο.
-
η ΡΕΝΏ είναι κρατική, στην φόρντ θα βρήκε ο αντιπρόσωπος τα τελευταία κομμάτια και τα έδωσε τζάμπα σχεδόν...
Peugeot 3008 2016