-
@fanis75 said in VW T-Cross:
@andya3 said in VW T-Cross:
Το αυτόματο είναι δική σου ιδιαιτερότητα.
Φυσικά και όχι!! Είναι απαιτούμενο στο 90% των οδηγών στην πόλη και εκ των ουκ άνευ. Δεν νοείται αυτοκίνητο πόλης με χειροκίνητο κιβώτιο, τόσο απλά! Το ότι η vw δεν έχει τέτοια, δεν αναιρεί το παραπάνω, για να σου απαντήσω με τον δικό σου συλλογισμό (κοινώς ποσώς με ενδιαφέρει εαν το έχει η Τογιότα, η μπεμβέ ή η Σιτροέν...το θέμα ειναι να υπάρχει).
Γενικώς δε νοείται αμάξι σήμερα με χειροκίνητο κιβώτιο, αλλά ειδικά στην πόλη είναι no no.
Το αυτόματο κιβώτιο στους αγοραστές των (σημερινής αγοραστικής αξίας) 20k είναι μια τελείως αδιάφορη επιλογή. Ούτε καν nice to have. Το ξαναλέω μήπως το καταλάβεις, αν και δεν ελπίζω...
-
Το αυτόματο κιβώτιο στους αγοραστές των (σημερινής αγοραστικής αξίας) 20k είναι μια τελείως αδιάφορη επιλογή. Ούτε καν nice to have. Το ξαναλέω μήπως το καταλάβεις, αν και δεν ελπίζω...
Μην ελπίζεις γιατί είσαι λάθος! Δεν έχει σχέση με την τιμή, αλλά με την χρήση. Αυτοκίντο πόλης = αυτόματο, άσχετα με την τιμή. Είναι προτιμότερο ένα αυτόματο Swift από ένα χειροκίνητο Γιαρις/Πολο (βάλε ό,τι θες) για μέσα στην πόλη. Το σημαντικότερο είναι η ευκολία κίνησης και η ξεκούραστη μετακίνηση, αυτό μετράει σε αυτοκίνητο πόλης. Απλά επειδή η αγαπημένη σου δεν έχει με 20Κ αυτόματο, το δικαιολογείς με αυτό τον τρόπο. Δεκτό...απλά ειναι λάθος.
-
Το t-cross είναι ένα από τα ιδανικότερα b-suv, Οδική συμπεριφορά υπερυψωμένου polo, δηλαδή εξαιρετική ποιότητα κύλισης. Ευρύχωρο σε χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές. Μικρούλι και ευκίνητο για την πόλη.
Και το μικρό μοτέρ με τα 95 άλογα είναι επαρκέστατο, αν ενδιαφέρει κυρίως η κίνηση στην πόλη και ταξίδια αφόρτωτο σε Εθνική. Κι όλα αυτά με 21k, που για τις τιμές της εποχής είναι παραπάνω από λογικό ποσό.Εαν ενδιαφέρει η κίνηση στην πόλη μόνο (γιατί αλλιώς 95 άλογα είναι λίγα), τότε το αυτόματο είναι must. Οπότε άκυρο! Ειναι το καλύτερο της VW αλλά ακριβό πλέον...το είδα και το απέρριψα λόγω τιμής αλλά κυρίως λόγω ανάρτησης (δεν ισχύει αυτό που γράφεις), είναι αχρείαστα σκληρό και κοπανάει πίσω. Το έχει αναφέρει και ο ειδικός τύπος. Καθόλου δεν μου άρεσε στον δρόμο, δεν είναι άνετο. Είναι όμως πάρα πολύ όμρφο, αυτό το αναγνωρίζω!
Το αυτόματο είναι δική σου ιδιαιτερότητα. Αφήνει αδιάφορους τους αγοραστές των 20k. Το ότι το δίνει η Toyota αναγκαστικά, γιατί αλλιώς δεν μπορεί να δουλέψει το υβριδικό της σύστημα, δεν δημιουργεί κάποιο standard στην κατηγορία για τους άλλους κατασκευαστές.
Αν η Toyota έδινε επιλογή χειροκίνητου-αυτόματου και έδινε το αυτόματο φθηνά, θα ίσχυε το επιχείρημά σου.Η διαφορά στην οδική συμπεριφορά και άνεση του polo με του T-cross είναι η αναμενόμενη μεταξύ hatcbach και SUV.
Το δε μοτέρ των 95 αλόγων δεν είναι μόνο επαρκές για την πόλη, περισσεύει κιόλας. Έτσι κι αλλιώς αν κάποιος θέλει να το φορτώνει και να κάνει και συχνά ταξίδια, λάθος αυτοκίνητο κοιτάει, ακόμα κι αν πάει στο μεγαλύτερο μοτέρ με τα 115 άλογα.Η Toyota πού κολλάει στη συζήτηση για το T-Cross;
Εν έτει 2022 ακόμα ασχολούμαστε ακόμη με χειροκίνητα (ανεξαρτήτως τιμής και κατηγοριας); -
@bill_hsd said in VW T-Cross:
Εν έτει 2022 ακόμα ασχολούμαστε ακόμη με χειροκίνητα (ανεξαρτήτως τιμής και κατηγοριας);
ναι γιατι κάποιοι προτιμούμε τα χειροκίνητα ακόμα και στην ίδια τιμή.
είμαστε μειωψηφία αλλά υπάρχουμε. δεν νομίζω να ενοχλούμε κανέναν. εσεις να πάρετε τα αυτόματα σας. ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω παρα μόνο σε ηλεκτρικό
-
@cirus said in VW T-Cross:
Είστε μικροί ακόμα....θα μάθετε που θα πάει!?!?
-
Μην ελπίζεις γιατί είσαι λάθος! Δεν έχει σχέση με την τιμή, αλλά με την χρήση. Αυτοκίντο πόλης = αυτόματο, άσχετα με την τιμή. Είναι προτιμότερο ένα αυτόματο Swift από ένα χειροκίνητο Γιαρις/Πολο (βάλε ό,τι θες) για μέσα στην πόλη. Το σημαντικότερο είναι η ευκολία κίνησης και η ξεκούραστη μετακίνηση, αυτό μετράει σε αυτοκίνητο πόλης. Απλά επειδή η αγαπημένη σου δεν έχει με 20Κ αυτόματο, το δικαιολογείς με αυτό τον τρόπο. Δεκτό...απλά ειναι λάθος.
Όχι δεν έχει σχέση με το αγαπημένη μου. Περιγράφω την πραγματικότητα που βλέπω και ζω γύρω μου. Αν εσύ ζεις σε άλλο περιβάλλον και βγάζεις άλλα συμπεράσματα δεν ξέρω.
Μικρό και σχετικά φθηνό αυτοκίνητο = όχι αυτόματο για τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου. Το αν πρακτικά θα έπρεπε να είναι ανάποδα, γιατί όντως έχεις δίκιο για τα πλεονεκτήματα του αυτόματου στην πόλη, είναι μια θεωρητική κουβέντα.
-
Εν έτει 2022 ακόμα ασχολούμαστε ακόμη με χειροκίνητα (ανεξαρτήτως τιμής και κατηγοριας);
είμαστε μειωψηφία αλλά υπάρχουμε. δεν νομίζω να ενοχλούμε κανέναν. εσεις να πάρετε τα αυτόματα σας. ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω παρα μόνο σε ηλεκτρικό
Οδήγησε αυτόματο με paddles και τα ξαναλέμε
-
Είστε μικροί ακόμα....θα μάθετε που θα πάει!?!?
δεν μπορώ να αντιπαρατεθω σε τέτοιο επειχηρημα. οταν μεγαλώσω και πάρω κανα ηλεκτρικό θα θέλω αυτόματο
ηδη οδήγησα ενα ηλεκτρικό VOLVO suv των 400+ αλόγων και με άρεσε πολύ . ΜΟΝΟ σε ηλεκτρικό ομως το ασπάζομαι. που μολις βυθίζεις το πόδι διαολίζεται τι να τις κάνεις τις ταχύτητες!!!!!
οσο έχω θερμικό κινητήρα μακρια από τα αυτόματα
-
οδηγησα και δεν μου άρεσε καθόλου λυπάμαι απλά έχουμε διαφορετικα γουστα
-
Σεβαστό. Όπως τη βρίσκει ο καθένας.
-
Σεβαστό. Όπως τη βρίσκει ο καθένας.
μου άρεσε το αυτοματο γενικά. μεσα στην πολη σε κίνηση είναι πολύ καλύτερο.
αλλά για διασκέδαση και σπορ οδηγηση καθόλου δεν μου άρεσε (με θερμικό κινητηρα)
ουτε η αλλαγη με Padles
και η δική σας γνώμη προφανώς σεβαστη. ειπαμε εμείς είμαστε μειωψηφία. απλα για μενα είναι πολύ πιο διασκεδαστικό και συμμετοχικό το μανουάλι.
απλά απάντησα στην ερώτηση σου εν ετη 2022 υπάρχουν και καποιοι καμένοι που τα προτιμούν
-
Έχει να κάνει με την δύναμη του αυτοκινήτου. Από μια ταχύτητα και πάνω (ας πούμε 300 άλογα), είναι τόσο γρήγορη η εναλλαγή του τοπίου, που το τελευταίο που σε νοιάζει είναι να παίζεις με έναν μοχλό. Το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να κρατάς σωστές γραμμές και σημεία επιβράδυνσης και επιτάχυνσης.
-
@realzeus said in VW T-Cross:
Έχει να κάνει με την δύναμη του αυτοκινήτου. Από μια ταχύτητα και πάνω (ας πούμε 300 άλογα), είναι τόσο γρήγορη η εναλλαγή του τοπίου, που το τελευταίο που σε νοιάζει είναι να παίζεις με έναν μοχλό. Το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να κρατάς σωστές γραμμές και σημεία επιβράδυνσης και επιτάχυνσης.
ναι ρε Δια αλλά 300 άλογα ούτε στην εξοχή δεν έχω δει μαζεμένα
δωσε μου 300, 400 και αυτόματο δεν θα παραπονεθώ να ξέρεις
-
Στην 330i μου ήμουν οριακά να θέλω paddles. Σε Μ3 δεν βρίσκω λόγο για χειροκίνητο.
-
Μπορω να σας πω πολλα θετικα και πολλα αρνητικα για το αυτοκινητο. Το θεμα ειναι ποσο τα ζυγιζει ο καθενας ολα αυτα.
Για αλλους το αυτοματο ειναι μαστ για αλλους το υβριδικο ειναι μαστ για ολλους η πρακτικοτητα ειναι μαστ. Στη δικη μου περιπτωση θεωρω πως για αυτα που ηθελα ηταν μια τιμια επιλογη. Δε θεωρω τα 21 λιγα αλλα στην εποχη που ζουμε δεν υπηρχαν και πολυ καλυτερες επιλογες σε παραδοση μαξ 2 μηνων που ηθελα. Η εναλλακτικη ηταν το βιταρα αλλα ηθελα 6 μηνες κ ανοικτη τιμη και δε με επαιρνε.
-
Να γράψεις τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες σου από το αυτοκίνητο. Να έχει νόημα και το νήμα του T-cross. Τα υπόλοιπα που γράφονται είναι γενική συζήτηση.
-
Αρχικα να αναφερω πως εχω βασικη εκδοση βασικο κινητηρα. Τιποτα παραπανω εκτος απο αυτοματο κλιματισμο.
Το αυτοκινητο παταει καλα στο δρομο και εμπνεει ασφαλεια. Για μενα εχει μια πολυ στιβαρη οδικη συμπεριφορα χωρις κατι αξιοσημειωτο που θα πεις ουαου.
Οι χωροι ειναι μεγαλο ατου. Εξαιρετικοι και απολυτα εκμεταλευσιμοι. Το συρομενο πισω καθισμα και ο διπλος πατος στο χωρο αποσκευων το απογειωνουν.
Η σχεδιαση παροτι συντηριτικη ειναι απολυτα λειτουργικη. Εχεις το απαραιτητο υψος ενος suv μαζι με παρα πολυ καλη περιφερειακη ορατοτητα και μια αψεγαδιαστη εργονομια μεσα.
Η πισω ανάρτηση εχει μια ξερη αντιδραση οταν ειναι αδειο αλλα οχι κατι που στο τελος της ημερας θα ενοχλησει συνολικα.
Ο κινητηρας με τα 95 αλογα ειναι αρκετος για τα δικα μου γουστα. Φωτια δε βαζει αλλα κινουμαι αξιοπρεπεστατα σε ολες τις συνθηκες. Το 5αρι κιβωτιο παροτι ξενιζει τελικα ειναι μονο ψυχολογικο. Εχει εξαιρετικη κλιμακωση και μονο η μακρια πεμπτη ισως προβληματισει κατω απο τις 2500 στροφες.
Η καταναλωση φυσιολογικη θα ελεγα. Περιπου 5,5 εκτος και 7,5 εντος. Δεν ανταγωνιζεται υβριδικα σε καμια περιπτωση αλλα ειναι ικανοποιητικη για τα 1200+ κιλα του.
Η ποιοτητα των υλικων ειναι το μελανο σημειο, παντου σκληρα πλαστικα αλλα δείχνουν δεμενα τουλαχιστον. Δε συναυδουν με τα 21 + που ζηταει. Το taigo εχει μαλακα υλικα π.χ…….
Ο βασικος ψηφιακος πινακας οργανων 8’’ παροτι εχει καλη αναλυση δεν εχει πολλες λειτουργιες και φαινεται «λιγος». Αξιζει πολυ ο pro.
Επισης εχει μικρο ντουλαπακι συνοδηγου αλλα οι θηκες στις πορτες αχανεις και το συρταρακι κατω απο τον συνοδηγο πολυ βολικο μαζι με τον κλειστο χωρο στο υποβραχιονιο.
Τελος οι διαστασεις του ειναι τετοιες που εξασφαλιζουν μια αρτια συμβιωση εντος αστικου κεντρου και εκτος αν θες ενα αυτοκινητο που να τα κανει ολα.
Αυτα σαν πρωτη εμπειρια στα πρωτα 2500 χλμ.
-
Να το χαίρεσαι το αυτοκίνητο. Θεωρώ ότι το 95άρι μοτέρ του vag είναι υποτιμημένο. Και για όποιον ψάχνει ένα πιο οικονομικό αυτοκίνητο με όλα τα πλεονεκτήματα του group είναι εξαιρετική επιλογή.
Περισσεύει για κίνηση στην πόλη και στο ταξίδι πας άνετα και οικονομικά με ταχύτητες 120-130 που πάνε οι περισσότεροι. Αν κάποιος δεν κάνει πολλά ταξίδια και κινείται κυρίως στην πόλη είναι ιδανική επιλογή. Μιλάω πάντα για τα b και b suv του group με εξαίρεση το T-Roc. -
Να το χαίρεσαι το αυτοκίνητο. Θεωρώ ότι το 95άρι μοτέρ του vag είναι υποτιμημένο. Και για όποιον ψάχνει ένα πιο οικονομικό αυτοκίνητο με όλα τα πλεονεκτήματα του group είναι εξαιρετική επιλογή.
Περισσεύει για κίνηση στην πόλη και στο ταξίδι πας άνετα και οικονομικά με ταχύτητες 120-130 που πάνε οι περισσότεροι. Αν κάποιος δεν κάνει πολλά ταξίδια και κινείται κυρίως στην πόλη είναι ιδανική επιλογή. Μιλάω πάντα για τα b και b suv του group με εξαίρεση το T-Roc.Να πούμε, όμως, πως το 95άρι συνδυάζεται με 5άρι κιβωτιο και ταμπούρα πίσω...
Κι οσον αφορά τα λοιπά του group (arona και kamiq) και την μεταξύ τους συγκριση, στο vw πληρώνεις κάνα χιλιάρικο παραπάνω και με ελαφρώς υποδεέστερο εξοπλισμό.
22.700 T-cross Life (δίχως αυτόματο κλιματισμό)
21.500 Kamiq Ambition
21.200 Arona Optimum
Αυτές τις τιμές μου είπαν τώρα που κοίταζα (εκδόσεις 110 ίππων). -
Το σχόλιό μου αφορούσε το 95άρι μοτέρ, που πολλοί εσφαλμένα υποτιμούν. Στα ίδια επίπεδα και δυνατότερος είναι π.χ. από τον 90άρη που βάζει στο Captur η Renault με ταμπούρα επίσης.
Εννοείται ότι καλυτερη επιλογή είναι ο 110 άλογα, αλλά ακριβότερος, μιλάμε για άτομα με στενότερο budget.Η διαφορά τιμών ανάμεσα στα vw και τα αντίστοιχα ξαδερφάκια της στη seat και τη skoda είναι γνωστές. Έτσι λειτουργεί το group, υπάρχει διαβάθμιση και ο κάθε αγοραστής επιλέγει.
VW T-Cross