-
@otokomae said in Νέο Honda Civic 2017:
Είναι γνωστό ότι η φιλοσοφία των Γιαπωνέζων μηχανικών και ειδικά της honda δίνουν ιδιαίτερη εμφαση στο φρενάρισμα του πίσω άξονα. Ο κατανεμητής δίνει αρκετή πίεση και στα πίσω. Επιπλέον το σύστημα ευστάθειας επεμβαίνει λίγο και στους εσωτερικούς τροχούς. Οι συντεκνοι έχουν και αρκετό στροφιλικι οπότε τι τα θες;
Τα πίσω τακάκια αντέχουν 30-35000 Χιλ. Τα brembo μου πήγαν 25000. Τώρα φοράω aisin G.G που σημαίνει απόδοση παντού. Έχω ήδη 30000km με αυτά και έχουν άλλες 10χιλ. Και οι 2 εταιρείες που έχω δοκιμάσει είναι ότι πρέπει για τα δισκόφρενα του civic τα οποία παραμένουν άψογα στις 150000χιλ. Προσοχή καλό είναι να γίνεται χρήση γρασου χαλκού με τις αλλαγές τακακιων (πάστα textar π.χ) και να γίνεται σωστός καθαρισμός και λίπανση. Τις περισσότερες φορές οι μηχανικοί τα πετάνε πάνω και δε βαριέσαι.
Τα μπροστινά τακάκια βγάζουν έως και διπλάσια χιλιόμετρα.πολύ ενδιαφέρον πληροφορίες
-
@gpaa said in Νέο Honda Civic 2017:
Φίλε sargus,
Το ίδιο ακριβώς θέμα συζητούν πολλοί κάτοχοι του αυτοκινήτου μας. Είναι όντως υπερβολικά πρώιμες αυτές οι αλλαγές, και για αυτό το είχα τσεκάρει με τα μάτια μου στο δικό μου και είχαν δίκαιο! Τώρα για ποιό λόγο τα τωρινά civic τερματίζουν τα τακάκια για πλάκα? Νομίζω ότι έχω μια απάντηση πέρα απο την προφανή, δηλαδή μαλακά τακάκια χωρίς καθόλου αμύαντο, όπως προστάζουν οι οικο-λογικές του σήμερα. Το αυτοκίνητο μας, σε γρήγορη οδήγηση εφαρμόζει ένα σύστημα σταθεροποίησης, φρενάροντας κατά το δοκούν τροχούς για να μην υποστρέφει - υπερεστρέφει το αυτοκίνητο.
Ίσως ΚΑΙ ΑΥΤΟ να συμβάλει στην συχνή αλλαγή απο τακάκια. Ο otokomae είχε δοκιμάσει άλλα τακάκια, νομίζω brembo. Μπορεί να μας πει, τις εντυπώσεις του απο η λειτουργία και τη διάρκεια- αντοχή αυτών των pads.@sargus said in Νέο Honda Civic 2017:
Σήμερα πήγα πρώτη φορά για σερβις εκτός της αντιπροσωπείας.
Μου είπε λοιπόν το παλικάρι ότι να ετοιμάζομαι για αλλαγή πίσω τακάκια την επόμενη φορά.
Γυρίζω σπίτι, κοιτάζω τα τεφτέρια μου και βλέπω ότι πριν 15.000 χλμ και συγκεκριμένα στα 35.000 χλμ με είχαν βάλει από την αντιπροσωπεία και είχα αλλάξει και τα μπρος και τα πίσω. Είναι δυνατόν μόλις 15.000 χλμ μετά να ετοιμάζονται να θέλουν αλλαγή πάλι τα πίσω;;;
Γενικά δεν εμπιστεύομαι τους τύπους της αντιπροσωπείας γιατί τους έχω πιάσει έκθετους σε διάφορα αλλά εδώ τι έγινε άραγε;Brembo φοράω τώρα πίσω. Μπροστά Ferodo.
-
@sargus said in Νέο Honda Civic 2017:
Σήμερα πήγα πρώτη φορά για σερβις εκτός της αντιπροσωπείας.
Μου είπε λοιπόν το παλικάρι ότι να ετοιμάζομαι για αλλαγή πίσω τακάκια την επόμενη φορά.
Γυρίζω σπίτι, κοιτάζω τα τεφτέρια μου και βλέπω ότι πριν 15.000 χλμ και συγκεκριμένα στα 35.000 χλμ με είχαν βάλει από την αντιπροσωπεία και είχα αλλάξει και τα μπρος και τα πίσω. Είναι δυνατόν μόλις 15.000 χλμ μετά να ετοιμάζονται να θέλουν αλλαγή πάλι τα πίσω;;;
Γενικά δεν εμπιστεύομαι τους τύπους της αντιπροσωπείας γιατί τους έχω πιάσει έκθετους σε διάφορα αλλά εδώ τι έγινε άραγε;Μη δεχτείς όμως και από το συνεργείο το εκτός ότι ναναι υλικό τριβής. Ανεπιφύλακτα σου προτείνω τα aisin που συνεργάζονται απόλυτα με τις δισκοπλακες ως υλικό και αποδοση.
-
Παίδες κ εγώ στα 30000 χλμ μου άλλαξαν μπρος πίσω...είπαν τώρα ότι καλό είναι να αλλάζεις κ τα 4 μαζί για να φρενάρει ομοιόμορφα το αμάξι...καλά δεν τους πιάνεις πουθενά στην αντιπροσωπεία
-
@stavtsim said in Νέο Honda Civic 2017:
Παίδες κ εγώ στα 30000 χλμ μου άλλαξαν μπρος πίσω...είπαν τώρα ότι καλό είναι να αλλάζεις κ τα 4 μαζί για να φρενάρει ομοιόμορφα το αμάξι...καλά δεν τους πιάνεις πουθενά στην αντιπροσωπεία
Κάθε δεύτερη αλλαγή στα πίσω θέλει και τα μπροστινά.
-
Άλλαξα λάστιχα. Έβαλα τα michelen Primacy 4+.
Κατά την αλλαγή πήγα και χαζεψα τα τακακια μου και όντως τα πίσω έχουν μισοφαγωθεί ενώ τα μπροστά φαίνονται σχεδόν σαν καινούργια! Θυμίζω τα άλλαξα όλα πριν 15.000 χλμ περίπου. -
Σε σχέση με τα pilot sport 4 τι διαφορές έχουν;
-
Να τους πεις μαζί με τα τακάκια να αλλάζουν και τους 4 δίσκους, για να φρενάρει καλύτερα....αγιογδύτες
-
Καλημέρα
Εγώ έκανα το τέταρτο service πριν δέκα μέρες με 27.000 km ΑΒ2 κ τα τακάκια μου είπε ότι είναι οκ. -
Μπορείτε και μόνοι σας να δείτε πόσο ψωμί έχουν τα τακάκια σας. Δεν χρειάζεται να ακούτε τι σας λέει το εκάστοτε συνεργείο μόνο. Το βλέπεις και μόνος σου με το φακό του κινητού αν χρειάζεται.
-
Μπορείτε και μόνοι σας να δείτε πόσο ψωμί έχουν τα τακάκια σας. Δεν χρειάζεται να ακούτε τι σας λέει το εκάστοτε συνεργείο μόνο. Το βλέπεις και μόνος σου με το φακό του κινητού αν χρειάζεται.
Εννοείται πως τα είχα τσεκαρει κ γω μέρες πριν πάω για service ώστε να ξέρω τι να κάνω αν μου πουν ότι χρειάζονται αλλαγή
-
@rf4e said in Νέο Honda Civic 2017:
Καλημέρα
Εγώ έκανα το τέταρτο service πριν δέκα μέρες με 27.000 km ΑΒ2 κ τα τακάκια μου είπε ότι είναι οκ.Πόσα χλμ κάνεις εσύ το χρόνο; πιο λίγα και από εμένα; (10000 το χρόνο περίπου).
-
Καλημέρα
Εγώ έκανα το τέταρτο service πριν δέκα μέρες με 27.000 km ΑΒ2 κ τα τακάκια μου είπε ότι είναι οκ.Πόσα χλμ κάνεις εσύ το χρόνο; πιο λίγα και από εμένα; (10000 το χρόνο περίπου).
Γύρω στις 7500 το χρόνο κάνω.Καθημερινα το χρησιμοποιώ μόνο για την δουλειά που είναι 20 km πηγαινε-ελα κ στα ταξίδια εκτός πρωτευουσας.Για τις άλλες δουλειές απογεύματα χρησιμοποιώ συνήθως το μικρό της γυναίκας για ευκολότερο πάρκινγκ.
-
Καλησπέρα
Στο βιβλίο service λέει αλλαγή λαδιών κάθε 6 μήνες ή 10000km.Εγω μέχρι τώρα κάνω αλλαγή λαδιών μια φορά το χρόνο που με πάει το αυτοκίνητο για service γιατί από χιλιόμετρα στον χρόνο δεν έχω πολλά (7 - 7500 km).Εσείς αλλάζετε λάδια στο εξάμηνο ανεξαρτητα απο τον υπολοιπομενο χρόνο για service που σας βγάζει το αυτοκίνητο? -
Καλησπέρα
Στο βιβλίο service λέει αλλαγή λαδιών κάθε 6 μήνες ή 10000km.Εγω μέχρι τώρα κάνω αλλαγή λαδιών μια φορά το χρόνο που με πάει το αυτοκίνητο για service γιατί από χιλιόμετρα στον χρόνο δεν έχω πολλά (7 - 7500 km).Εσείς αλλάζετε λάδια στο εξάμηνο ανεξαρτητα απο τον υπολοιπομενο χρόνο για service που σας βγάζει το αυτοκίνητο?Άμα είναι να τα αλλάζεις κάθε 6 μήνες, να τα μαζεύεις να τα βάζω στο δικό μου μετά. Με 3500 που θα έχουν θα είναι σενια.
-
Καλησπέρα
Στο βιβλίο service λέει αλλαγή λαδιών κάθε 6 μήνες ή 10000km.Εγω μέχρι τώρα κάνω αλλαγή λαδιών μια φορά το χρόνο που με πάει το αυτοκίνητο για service γιατί από χιλιόμετρα στον χρόνο δεν έχω πολλά (7 - 7500 km).Εσείς αλλάζετε λάδια στο εξάμηνο ανεξαρτητα απο τον υπολοιπομενο χρόνο για service που σας βγάζει το αυτοκίνητο?Άμα είναι να τα αλλάζεις κάθε 6 μήνες, να τα μαζεύεις να τα βάζω στο δικό μου μετά. Με 3500 που θα έχουν θα είναι σενια.
Χαχαχα...Καλό...όχι κ εγώ τόσα κάνω κ πηγαίνω οπότε μου λέει..
-
Καλησπέρα
Χαχαχα...Καλό...όχι κ εγώ τόσα κάνω κ πηγαίνω οπότε μου λέει..
Κ γω όπως είπα δεν τα αλλάζω αλλά εγώ τυχαίνει στους 6 μήνες να έχω λίγα χιλιόμετρα όπως κ εσύ.Υπαρχει πιθανότητα απ' του χρόνου λόγω κάποιων αλλαγών στην δουλειά να κάνω στο εξαμηνο π.χ 6000km κ στο service του να απομένουν 3-4 μήνες ακόμα όπως πιθανόν να συμβαίνει με κάποιους εδώ.
-
Κατά την αλλαγή πήγα και χαζεψα τα τακακια μου και όντως τα πίσω έχουν μισοφαγωθεί ενώ τα μπροστά φαίνονται σχεδόν σαν καινούργια! Θυμίζω τα άλλαξα όλα πριν 15.000 χλμ περίπου.Χθες ήμουν εκδρομή και έκανε το αμάξι έναν "μεταλλικό" θόρυβο ξαφνικά ο οποίος δε σταματούσε. Ερχόταν από κάποιον τροχό. Φτάνω κάπου, το πάω σε ένα συνεργείο που βρήκα, το κάναμε βόλτα, έβγαλε τροχούς και τελικά μου λέει ο άνθρωπος ότι είναι ο συναγερμός (ή όπως λέγεται αυτό) των πίσω τακακιών! Μετά από 16.000 χλμ ξαναθέλουν αλλαγή τα πίσω τακάκια; θα τρελαθούμε;
2 σενάρια παίζουν:
α. δε μου άλλαξαν ποτέ τα πίσω τακάκια στην αντιπροσωπεία (και ας πλήρωσα για αυτό) και παραμένω με τα αρχικά (σύνολο 52.000 χλμ)
β. μου τα άλλαξαν, αλλά κάποια βλακεία έχει γίνει και φαγώθηκαν και για αυτό από τότε που έκανα την "αλλαγή" ακούω συνεχώς θόρυβο από τα φρένα σαν να πιάνουν όλη την ώρα.Δεν ξέρω τι να πω. Από Δευτέρα θα πάω σε ένα δικό μου μάστορα και ίσως ξεδιαλύνει το μυστήριο.
-
Κατά την αλλαγή πήγα και χαζεψα τα τακακια μου και όντως τα πίσω έχουν μισοφαγωθεί ενώ τα μπροστά φαίνονται σχεδόν σαν καινούργια! Θυμίζω τα άλλαξα όλα πριν 15.000 χλμ περίπου.Χθες ήμουν εκδρομή και έκανε το αμάξι έναν "μεταλλικό" θόρυβο ξαφνικά ο οποίος δε σταματούσε. Ερχόταν από κάποιον τροχό. Φτάνω κάπου, το πάω σε ένα συνεργείο που βρήκα, το κάναμε βόλτα, έβγαλε τροχούς και τελικά μου λέει ο άνθρωπος ότι είναι ο συναγερμός (ή όπως λέγεται αυτό) των πίσω τακακιών! Μετά από 16.000 χλμ ξαναθέλουν αλλαγή τα πίσω τακάκια; θα τρελαθούμε;
2 σενάρια παίζουν:
α. δε μου άλλαξαν ποτέ τα πίσω τακάκια στην αντιπροσωπεία (και ας πλήρωσα για αυτό) και παραμένω με τα αρχικά (σύνολο 52.000 χλμ)
β. μου τα άλλαξαν, αλλά κάποια βλακεία έχει γίνει και φαγώθηκαν και για αυτό από τότε που έκανα την "αλλαγή" ακούω συνεχώς θόρυβο από τα φρένα σαν να πιάνουν όλη την ώρα.Δεν ξέρω τι να πω. Από Δευτέρα θα πάω σε ένα δικό μου μάστορα και ίσως ξεδιαλύνει το μυστήριο.
Τα μαμά είχαν αυτοκόλλητη ταινία. Δεν κολυμπούσαν μέσα στη δαγκάνα. Είναι ένας λόγος που σφυριζαν αυτά που σου τοποθετησαν. Λίγη πάστα textar θα λύσει το θέμα στην επόμενη αλλαγή.
Υ.γ Τα μαμά τακάκια είναι ate -
Bilstein B6. Τα έχει δοκιμάσει κανείς στο civic;
Τα B4 είναι τα εργοστασιακά.
Νέο Honda Civic 2017