-
@gpaa said in Νέο Honda Civic 2017:
Στην Αθήνα ξέρεις κανέναν? :))
@otokomae said in Νέο Honda Civic 2017:
@gpaa said in Νέο Honda Civic 2017:
Σε ποιόν εμπιστεύεσαι το αυτοκίνητό σου otokomae? Έχει γνώσεις αναφορικά με το αυτοκινητό μας? Γιατί υπάρχουν πολλοί άσχετοι και λίγοι ..γνώστες!
Δεν χρειάζεται να είναι εξειδικευμένος απαραίτητα ο μηχανικός. Αρκεί να είναι έντιμος και γνώστης. Ο συγκεκριμένος όταν κάτι δεν γνώριζε έκανε 2 τηλέφωνα σε συναδελφους. Είμαι Θεσσαλονίκη οπότε δεν έχει νόημα να πω που. Αν όχι πες μου και θα σου στείλω στοιχεία.
Σου έστειλα προσωπικο
-
Λογικά η ιαπωνική Idemitsu κατασκευάζει το 0w20 type 2.0 της Honda
https://www.idemitsulubricants.com/idemitsu-advantage/pioneers-of-0w-20
-
@ektoras said in Νέο Honda Civic 2017:
Λογικά η ιαπωνική Idemitsu κατασκευάζει το 0w20 type 2.0 της Honda
https://www.idemitsulubricants.com/idemitsu-advantage/pioneers-of-0w-20
Χρήσιμη πληροφορία καθώς αναφέρει και toyota και nissan.
Αλλά το λινκ λέει για Honda, Toyota and Nissan vehicles made in America, στην EU τι παίζει? -
Καλησπέρα είμαι στην αναζήτηση για civic diesel μεταχειρισμένο του 18 και μετά. Μπορείτε να μου προτείνετε κάτι καλό εάν ξέρει κανείς και πόσο ας πούμε θα έπρεπε να κοιτάω περίπου την τιμή του? Επίσης κάποια επισήμανση σχετικά με το τι να προσέξω. Σας ευχαριστώ πολύ
-
Δεν βλέπω λογική στις τιμές των διαθέσιμων,
21-24 Χιλ κυμαινονται. Και το λέω ως κάτοχος. -
@npapanik said in Νέο Honda Civic 2017:
@sargus said in Νέο Honda Civic 2017:
Αυτή είναι η οδηγία.
Τι καταλαβαίνετε;![alt text](image url)
Βάσει αυτού θα σου πρότεινα το Eneos αυτό που υπερκαλύπτει την προδιαγραφή API SN, έχει την SP που δημιουργήθηκε για να προστατεύει την καδένα και να μην προκαλείται το φαινόμενο LSPI.
Είσαι πολύ κατατοπιστικός.
Να ρωτήσω και κάτι άλλο: Το "ACEA A5/B5" που ζητάει το μανιουαλ τι είναι; γιατί το eneos που προτείνεις δεν το γράφει κάπου αυτό. -
Ξέρει κανείς από που έρχονται τα eneos;
-
Αυτή είναι η οδηγία.
Βάσει αυτού θα σου πρότεινα το Eneos αυτό που υπερκαλύπτει την προδιαγραφή API SN, έχει την SP που δημιουργήθηκε για να προστατεύει την καδένα και να μην προκαλείται το φαινόμενο LSPI.
Ξέρεις τι είναι το LSPI και τι σχέση έχει με το λάδι που αναφέρεις;
-
Αυτή είναι η οδηγία.
Να υποθεσω πως το λαδι αυτο με την συνθεση του βοηθαει στα κρυα κλιματα να ζεσταθει νωριτερα ο κινητηρας κ να μην δημιουργουνται πειρακια?
Για τον 1.5 τον κινητηρα δεν ειχε γινει ενα θεμα στη βορεια Αμερικη με το λεγομενο oil dilution? Λογικα εδω Ελλαδα δεν πρεπει να υφισταται...
-
Αυτή είναι η οδηγία.
-
Το φαινόμενο προαναφλεξης που έχει παρατηρηθεί σε παλαιότερου τύπου τούρμπο μοτέρ έχει εξαλειφθεί ούτως η άλλως με την ύπαρξη αισθητήρα προαναφλεξης. Στο δια ταύτα όμως αυτό ουδεμία σχέση εχει με το λάδι.
Και το oil dilution που κολλάει με το παραπάνω θέμα;
-
Το φαινόμενο προαναφλεξης που έχει παρατηρηθεί σε παλαιότερου τύπου τούρμπο μοτέρ έχει εξαλειφθεί ούτως η άλλως με την ύπαρξη αισθητήρα προαναφλεξης. Στο δια ταύτα όμως αυτό ουδεμία σχέση εχει με το λάδι.
Και το oil dilution που κολλάει με το παραπάνω θέμα;
Από το API.org
"The new standards specify more stringent engine oil performance requirements for spark-ignited internal combustion engines. The three include seven new tests, including a chain wear test and a new test for very low-viscosity engine oils. The standards also include a test designed to protect against a phenomenon experienced by some gasoline engines known low speed pre-ignition (LSPI)."
Καταλαβαίνω κάτι λάθος;
-
Εννοείτε!!!
-
-
@georgemit said in Νέο Honda Civic 2017:
Εννοείτε!!!
Τι εννοούμε;;;
Ότι είσαι ζωντοβολο.
-
Να διατηρήσουμε ένα επίπεδο παρακαλώ..
-
Απλά για ενημέρωση: Πήγα τελικά στον καινούργιο εξουσιοδοτημένο στο Ηράκλειο (Nissan Σκουλούδης-Δεληγιάννης) και πήρα το λάδι της Honda (0-20w). Το είχε σε μονόλιτρα και τα 4 μου κόστισαν 60,6 ευρώ.
-
Σήμερα πήγα πρώτη φορά για σερβις εκτός της αντιπροσωπείας.
Μου είπε λοιπόν το παλικάρι ότι να ετοιμάζομαι για αλλαγή πίσω τακάκια την επόμενη φορά.
Γυρίζω σπίτι, κοιτάζω τα τεφτέρια μου και βλέπω ότι πριν 15.000 χλμ και συγκεκριμένα στα 35.000 χλμ με είχαν βάλει από την αντιπροσωπεία και είχα αλλάξει και τα μπρος και τα πίσω. Είναι δυνατόν μόλις 15.000 χλμ μετά να ετοιμάζονται να θέλουν αλλαγή πάλι τα πίσω;;;
Γενικά δεν εμπιστεύομαι τους τύπους της αντιπροσωπείας γιατί τους έχω πιάσει έκθετους σε διάφορα αλλά εδώ τι έγινε άραγε; -
Φίλε sargus,
Το ίδιο ακριβώς θέμα συζητούν πολλοί κάτοχοι του αυτοκινήτου μας. Είναι όντως υπερβολικά πρώιμες αυτές οι αλλαγές, και για αυτό το είχα τσεκάρει με τα μάτια μου στο δικό μου και είχαν δίκαιο! Τώρα για ποιό λόγο τα τωρινά civic τερματίζουν τα τακάκια για πλάκα? Νομίζω ότι έχω μια απάντηση πέρα απο την προφανή, δηλαδή μαλακά τακάκια χωρίς καθόλου αμύαντο, όπως προστάζουν οι οικο-λογικές του σήμερα. Το αυτοκίνητο μας, σε γρήγορη οδήγηση εφαρμόζει ένα σύστημα σταθεροποίησης, φρενάροντας κατά το δοκούν τροχούς για να μην υποστρέφει - υπερεστρέφει το αυτοκίνητο.
Ίσως ΚΑΙ ΑΥΤΟ να συμβάλει στην συχνή αλλαγή απο τακάκια. Ο otokomae είχε δοκιμάσει άλλα τακάκια, νομίζω brembo. Μπορεί να μας πει, τις εντυπώσεις του απο η λειτουργία και τη διάρκεια- αντοχή αυτών των pads.@sargus said in Νέο Honda Civic 2017:
Σήμερα πήγα πρώτη φορά για σερβις εκτός της αντιπροσωπείας.
Μου είπε λοιπόν το παλικάρι ότι να ετοιμάζομαι για αλλαγή πίσω τακάκια την επόμενη φορά.
Γυρίζω σπίτι, κοιτάζω τα τεφτέρια μου και βλέπω ότι πριν 15.000 χλμ και συγκεκριμένα στα 35.000 χλμ με είχαν βάλει από την αντιπροσωπεία και είχα αλλάξει και τα μπρος και τα πίσω. Είναι δυνατόν μόλις 15.000 χλμ μετά να ετοιμάζονται να θέλουν αλλαγή πάλι τα πίσω;;;
Γενικά δεν εμπιστεύομαι τους τύπους της αντιπροσωπείας γιατί τους έχω πιάσει έκθετους σε διάφορα αλλά εδώ τι έγινε άραγε; -
Είναι γνωστό ότι η φιλοσοφία των Γιαπωνέζων μηχανικών και ειδικά της honda δίνουν ιδιαίτερη εμφαση στο φρενάρισμα του πίσω άξονα. Ο κατανεμητής δίνει αρκετή πίεση και στα πίσω. Επιπλέον το σύστημα ευστάθειας επεμβαίνει λίγο και στους εσωτερικούς τροχούς. Οι συντεκνοι έχουν και αρκετό στροφιλικι οπότε τι τα θες;
Τα πίσω τακάκια αντέχουν 30-35000 Χιλ. Τα brembo μου πήγαν 25000. Τώρα φοράω aisin G.G που σημαίνει απόδοση παντού. Έχω ήδη 30000km με αυτά και έχουν άλλες 10χιλ. Και οι 2 εταιρείες που έχω δοκιμάσει είναι ότι πρέπει για τα δισκόφρενα του civic τα οποία παραμένουν άψογα στις 150000χιλ. Προσοχή καλό είναι να γίνεται χρήση γρασου χαλκού με τις αλλαγές τακακιων (πάστα textar π.χ) και να γίνεται σωστός καθαρισμός και λίπανση. Τις περισσότερες φορές οι μηχανικοί τα πετάνε πάνω και δε βαριέσαι.
Τα μπροστινά τακάκια βγάζουν έως και διπλάσια χιλιόμετρα.
Νέο Honda Civic 2017