-
Κύριοι, Civic Forum. Μην γίνει όπως του Baleno και πάει κι αυτό για κλείδωμα. [Admin]
-
Το CHR το λάτρεψα στο εσωτερικό του και στο στήσιμο. Δεν με χωράει καλά, δεν έχει χώρους πίσω, αποσκευών και έναν 'νορμάλ' κινητήρα. Αλλά ως κατασκευή μου άρεσε όσο κανένα....
Δεν μπήκα μέσα αλλά πιστεύω θα μου άρεσε όπως μου αρέσει και το επιθετικό εξωτερικό του. Βέβαια το Civic είναι ακόμα πιο επιθετικό.
-
Παιδιά συγνώμη που το ξεκίνησα αυτό με το off topic και στο civicοτοπικό!!!
Εγώ ο έρμος ήθελα απλά να πω ότι δεν είναι τόσο χάλια τα καινούρια ΤΟΥΟΤΑ σε οδική συμπεριφορά!!!
Που και στα παλιότερα, αν δεν πήγαινες με ταχύτητες αυτοφώρου, δεν έβαζαν αυτά το όριο αλλά ο οδηγός. ΟΚ ΝΑΙ, δεν ενέπνεαν εμπιστοσύνη αλλά δεν ξεκόλλαγαν με νορμάλ ταχύτητες, ή απροειδοποίητα όταν ξεπέρναγες κάποιο όριο (σίγουρα οχι τόσο ψηλό όσο του civic) που ξεκόλλαγαν κάποια άλλα!!! (σου έλεγαν μ@λάκα όχι παραπάνω θα πάμε αγκαλιά με τις μπαριέρες, κάποια άλλα αυτό δεν το είχαν, πήγαινες κατευθείαν αγκαλιά με τις μπαριέρες. Αυτό ως θετικό δεν το έχει βάλει κανείς)
Υ.Γ. Πάλι ξέφυγα ο μ@λάκας, αλλά κάπου πρέπει να τα πούμε και αυτά
Το χιλιάρι το έχει κάνεις??? Το έχει οδηγήσει κανείς??? Σε σχέση με το χιλιάρι φοκους κάποια σύγκριση από μη δημοσιογράφο?
-
like ποιος έκανε???
και σε ποιο κομμάτι του ποστ πήγαινε?
' δεν είναι τόσο χάλια τα καινούρια ΤΟΥΟΤΑ σε οδική συμπεριφορά!!!'
ή
'Πάλι ξέφυγα ο μ@λάκας'
Υ.Γ. πλάκα κάνω . Αυτό με το like ωραίο (γλιτωνεις τα +1 κλπ) αλλά όταν έχει πολλά σημεία το ποστ δεν ξέρουν οι άλλοι με ποιο κομμάτι συμφωνεί αυτός που έκανε το like (όποιος και αν είναι)
-
Έλα Nick.
Like έκανα εγώ στο ότι τα καινούργια Toyota δεν είναι καθόλου χάλια στην αίσθηση κατά την οδήγηση. Ούτως ή άλλως τα σύγχρονα αμάξια δεν πάσχουν ιδιαίτερα σε κρατήματα. Εκεί που πάσχουν κάποια είναι στην αίσθηση που σου δίνουν όταν τα οδηγείς, πόσο καλά σου διαβάζουν το δρόμο και κυρίως πόσο καλά σε πληροφορούν για το τι συμβαίνει με το αμάξι σου όταν το πιέζεις.
Ένα από τα χειρότερα αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ σε αίσθηση χειριστηρίων είναι το astra H της γυναίκας μου. Είναι τελείως νεκρή η όποια επικοινωνία θα μπορούσε να υπάρχει μεταξύ αυτοκινήτου και οδηγού! Ακόμα και αυτό όμως, στις στροφές μια χαρά τα έχει τα χιλιομετράκια του αρκεί να το ξέρεις και να μη φοβάσαι αυτήν την έλλειψη ανάδρασης.
Όσον αφορά την ερώτηση σου σχετικά με το χιλιάρι civic, και με κίνδυνο να χαρακτηριστώ γραφικός, θα πω για άλλη μια φορά ότι το civic είτε χιλιάρι ή χιλιοπεντακοσάρι είναι το καλύτερο οδηγικά αυτοκίνητο της κατηγορίας! Πρόσεξε όμως ότι το σενταν είναι διαφορετικά ρυθμισμένο και προσανατολίζεται πιο πολύ στην άνεση (έχει μεγαλύτερες κλίσεις κτλ. αλλά είναι μαγικό χαλί!). Εγώ, που είμαι φαν των ford ανέκαθεν, θεωρώ το focus σαφώς κατώτερο (έχω οδηγήσει το χιλιάρι και το ντίζελ, δυστυχώς όχι το χιλιοπεντακοσάρι οπότε ίσως δεν έχω όλη την εικόνα των δυνατοτήτων του). Προσωπικά, αν εξαιρέσεις το λεβιέ του, βάζω πολύ ψηλά στα γούστα μου το Peugeot 308!
-
Το 308 αυτή την στιγμή προ της αλλαγής του μοντέλου βγαίνει 17κ 1,2 puretech 130 ps Active M/T. Για να κάνεις την δουλειά σου το λες και vfm! Όπως τα λες. Λεβιές σάρισα, κιβώτιο με προβληματικό κούμπωμα 2ας κυρίως εντός πόλης και μακριές σχέσεις. Λίγο κουλή εργονομία και λίγο μικροί χώροι για τα γόνατα των πίσω.
-
Το 1.000ρι focus είναι τραγικά ψοφιο και με λακγ χαμηλά, κάτι που δεν συμβαίνει με το αντίστοιχο civic.
-
Το 1.000ρι focus είναι τραγικά ψοφιο και με λακγ χαμηλά, κάτι που δεν συμβαίνει με το αντίστοιχο civic.
Τα εχεις οδηγήσει και τα δύο και το λες αυτό; Γιατί εγώ όταν τα οδήγησα μου φάνηκαν σχεδόν το ίδιο. Το focus ψόφιο δεν το λες, lag χαμηλά όντως έχει όμως. Το drive έγραφε τα εξής:
Το Focus της δοκιμής μας ζύγιζε 1.260 kg. Μια τιμή χαμηλή για την κατηγορία, αν εξαιρέσουμε τα SEAT Leon και VW Golf 1.0 TSI που είναι 80-100 kg ελαφρύτερα. Τα δυο αυτά μοντέλα, μαζί με το Renault Megane 1.2 TCe 120, είναι και τα μόνα που έχουν πιο γρήγορες ρεπρίζ εν κινήσει από το Focus. Όλα τα άλλα 1.0 και 1.2 τούρμπο βενζίνης είναι πιο αργά, με εξαίρεση το Honda Civic 1.0 VTEC Turbo, που χρειάζεται ακριβώς τον ίδιο χρόνο για το «προσπέρασμα» των 80-110 km/h με 3η και 4η: 5,1” και 6,3” αντίστοιχα.
Στις επιταχύνσεις από στάση, πάντως, το Focus, με 9,9” στο 0-100 km/h και 17,0” στο 400άρι, είναι πιο γρήγορο από το Civic και όλο τον ανταγωνισμό πλην των Megane, Leon και Golf, με τα οποία κάνει εδώ ακριβώς τους ίδιους χρόνους.
-
Το χω γράψει και γω πως έπρεπε να ανοίξει καινούργιο thread για το civic 1.0.Ενταξει το καλύτερο είναι 1.5 αλλά ειδικά τώρα με sportplus πολλά τα λεφτά Άρη. Θα θελα όμως όπως συζητούν τα παιδιά για το 1.5 να υπήρχαν ιδιοκτήτες που να συζητούσαν για 1.0.
-
vasilas wrote:
Τα εχεις οδηγήσει και τα δύο και το λες αυτό; Γιατί εγώ όταν τα οδήγησα μου φάνηκαν σχεδόν το ίδιο. Το focus ψόφιο δεν το λες, lag χαμηλά όντως έχει όμως. Το drive έγραφε τα εξής:
Το Focus της δοκιμής μας ζύγιζε 1.260 kg. Μια τιμή χαμηλή για την κατηγορία, αν εξαιρέσουμε τα SEAT Leon και VW Golf 1.0 TSI που είναι 80-100 kg ελαφρύτερα. Τα δυο αυτά μοντέλα, μαζί με το Renault Megane 1.2 TCe 120, είναι και τα μόνα που έχουν πιο γρήγορες ρεπρίζ εν κινήσει από το Focus. Όλα τα άλλα 1.0 και 1.2 τούρμπο βενζίνης είναι πιο αργά, με εξαίρεση το Honda Civic 1.0 VTEC Turbo, που χρειάζεται ακριβώς τον ίδιο χρόνο για το «προσπέρασμα» των 80-110 km/h με 3η και 4η: 5,1” και 6,3” αντίστοιχα.
Στις επιταχύνσεις από στάση, πάντως, το Focus, με 9,9” στο 0-100 km/h και 17,0” στο 400άρι, είναι πιο γρήγορο από το Civic και όλο τον ανταγωνισμό πλην των Megane, Leon και Golf, με τα οποία κάνει εδώ ακριβώς τους ίδιους χρόνους.
Ο κολλητός μου τα έχει οδηγήσει και τα δύο και ήταν αυτή η άποψη του.
-
http://www.zeperfs.com/en/duel6657-7501.htm
Από ότι φαίνεται και εδώ (γιατί εγώ δεν εμπιστεύομαι το drive), είναι σχεδόν σε όλα πιο γρήγορο το focus παρά την καλύτερη αναλογία ίππων/κιλών του civic.
-
Δεν ψάχνω για αμαξι αυτή την στιγμή, νο μανεϊ - νο πάρτυ
απλά ρωτάω για όταν με το καλό πάω για αλλαγή να το έχω στα υπ'οψην (γιατί κατά 99% σε μτχ θα πάω).
αυτό το λιφτμπακ στιλ του χατς και το ανοιγμα του πορτμπαγκαζ, που βολεύει πολύ στο φόρτωμα πραγμάτων μεγάλου όγκου, με διώχνει από το σεντάν (αφού υπάρχει και η μπαγκαζιέρα ήδη). Για το στήσιμο που είναι πιο προσανατολισμένο σε άνεση, χειρότερο από του αουρις του 2007 που έχω, δεν θα είναι (και όπως έχω πει το όριο δεν το βάζει αυτό αν οι ταχύτητες δεν είναι 2πλασιες του ορίου ταχύτητας).
Υ.Γ αν 308 τότε μόνο αυτόματο. Βέβαια μτχ παίρνεις αυτό που θα βρεις σε καλύτερη κατάσταση. Πολλοί παράγοντες που βάζεις στην αγορά καινούριου πάνε πολύ πίσω
-
Που προτείνετε να το πάω για το ΑΒ service λέω να αποφύγω τον Σ...
-
Το σιβικ επειδη το ίδιο αμάξι απευθύνεται ώστε όλον τον κόσμο και η χοντα δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα στην Αμερική το κάνει τετράγωνο και υπερβολικό. Θα μπορούσε να κόψει τις σχεδιαστικές υπερβολές αλλά θα έχανε κόσμο από εκεί. Προτίμησε να χάσει από εδω
-
Πάντως το Si που είναι μόνο για Αμερική έχει πολύ πιο όμορφες αρμονικές και λογικές γραμμές!
-
Το σιβικ επειδη το ίδιο αμάξι απευθύνεται ώστε όλον τον κόσμο και η χοντα δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα στην Αμερική το κάνει τετράγωνο και υπερβολικό. Θα μπορούσε να κόψει τις σχεδιαστικές υπερβολές αλλά θα έχανε κόσμο από εκεί. Προτίμησε να χάσει από εδω
Παντως, το εχω γραψει πως εχει φοβερη περαση στις γυναικες.
-
Παντως, το εχω γραψει πως εχει φοβερη περαση στις γυναικες.
-
Δημήτρη έχεις δίκιο! Επίσης, στα μάτια μου το σεντάν φαίνεται πιο όμορφο πίσω. Γιατί δεν πουλάει αυτό; Λόγω Τουρκίας;
-
Είναι πολύ μακρύ και τα μακριά χαμηλά αυτοκίνητα δεν έχουν καθόλου πέραση στις μέρες μας. Σκέψου ότι δεν πουλάει το passat, το insignia κτλ., θα πουλούσε το civic που έχει και ένα Σαρακακη από πίσω;
-
http://www.zeperfs.com/en/duel6657-7501.htm
Από ότι φαίνεται και εδώ (γιατί εγώ δεν εμπιστεύομαι το drive), είναι σχεδόν σε όλα πιο γρήγορο το focus παρά την καλύτερη αναλογία ίππων/κιλών του civic.
Το focus IV, γιατί το mk3 ή το mk3,5 παρά το ότι έχουν ίδια ιπποδύναμη/ροπή κι είναι λίγο πιο ελαφριά χάνουν καθαρά.
Νέο Honda Civic 2017