-
Διπλό δοκιμαστικό, με το Suzuki Ignis 1.2 GL+ Hybrid:
και το Ηyundai i10 1.2 Premium: -
@mary00 said in Suzuki Ignis II:
Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να σας αναφέρω το πρόβλημα που αντιμετωπίζω μήπως μπορείτε να με συμβουλέψετε... Έχω αγοράσει το IGNIS τον Νοέμβριο του 2020 και από την πρώτη μέρα αγοράς του, όταν βάζω όπισθεν και το αμάξι είναι κρύο (πατώντας πολύ καλά συμπλέκτη) ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος που κάνει το σασμάν όταν βάζεις καρφωτή ταχύτητα... σαν να μην απομονώνει ο συμπλέκτης...
Το έχω πάει δύο φορές στο συνεργείο της αντιπροσωπείας. Την πρώτη φορά έκαναν μια απλή ρύθμιση στην ντίζα επιλογής ταχυτήτων και την δεύτερη φορά, αφού το πρόβλημα συνεχιζόταν, αντικατέστησαν την ντίζα λέγοντας μου πως η προηγούμενη ήταν ελλατωματική και πως πλέον δεν θα έχω κανένα πρόβλημα...
Μαντέψτε όμως... το πρόβλημα συνεχίζεται και πλέον είμαι πεπεισμένη ότι παρέλαβα ελλατωματικό αυτοκίνητο. Με μία σύντομη συζήτηση μαζί τους μου είπαν πως μάλλον θα γίνει αντκατάσταση δίσκο-πλατώ και σασμάν...Να το δεχτώ ή να κινήσω διαδικασίες για αντικατάσταση αυτοκινήτου, αν και ξέρω ότι είναι πολυ δύσκολο να πραγματοποιηθεί το αίτημα μου...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Eχω αντιστοιχο προβλημα με την οπισθεν και μαλιστα ακομα και οταν το αυτοκινητο ειναι...ζεστο. Πχ σταματαω να παρκαρω. Αλλα και στην αλλαγη απο 2α σε 3η!!! Επισης ο συμπλεκτης τριζει κατα το πατημα και ειναι αρκετα σκληρος. Στο τελευταιο service μου αλλαξαν τη ντιζα. Ηταν οκ για 10 μερες και μετα παλι τα ιδια. Μοντελο ignis ιουνιος 20
-
Γεια σας
ενδιαφέρεται η σύζυγος για το 2WD CVT στην έκδοση GL+. της αρέσουν που ενώ είναι μικρό οι χώροι του είναι πολύ καλοί και το ότι είναι SUV τύπου.Πιστεύετε αξίζει στα 18.880 χωρίς μεταλλικό και πινακίδες;
Η χρήση θα είναι κυρίως μέσα στην πόλη καθώς και μικρά ταξίδια ακτίνας 100 Κm 4-5 φορές το χρόνο. Δηλαδή καμιά 10 χιλιάδες χιλιόμετρα το χρόνο το πολύ.
-
@kostashagi said in Suzuki Ignis II:
Γεια σας
ενδιαφέρεται η σύζυγος για το 2WD CVT στην έκδοση GL+. της αρέσουν που ενώ είναι μικρό οι χώροι του είναι πολύ καλοί και το ότι είναι SUV τύπου.Πιστεύετε αξίζει στα 18.880 χωρίς μεταλλικό και πινακίδες;
Η χρήση θα είναι κυρίως μέσα στην πόλη καθώς και μικρά ταξίδια ακτίνας 100 Κm 4-5 φορές το χρόνο. Δηλαδή καμιά 10 χιλιάδες χιλιόμετρα το χρόνο το πολύ.
Εννοείται ότι δεν αξίζει για τα λεφτά που αναφέρεις, αλλά έχουν ξεφύγει όλα τα μικρά σε τιμή..
Καλύτερη επιλογή φαντάζει το swift, το i10 ακόμα και το aygo (ειμαι προκατειλημμένος όμως, γιατί δεν μπορώ να χωνέψω με τίποτα το ignis σε σουλουπι) -
Τα λεφτά είναι λίγα για hybrid που θα ήταν ταμάμ για τη χρήση που αναφέρεις.
Ίσως κοιτούσα κανένα sandero λόγω LPG. Αλλά δεν έχει αυτόματο. -
@v_a said in Suzuki Ignis II:
Γεια σας
Εννοείται ότι δεν αξίζει για τα λεφτά που αναφέρεις, αλλά έχουν ξεφύγει όλα τα μικρά σε τιμή..
Καλύτερη επιλογή φαντάζει το swift, το i10 ακόμα και το aygo (ειμαι προκατειλημμένος όμως, γιατί δεν μπορώ να χωνέψω με τίποτα το ignis σε σουλουπι)Εντάξει το σουλούπι είναι θέμα γούστου, οπότε δεν το συζητάμε. Το i10 δεν το έχουμε δει, αλλά θέλει ψηλό (θα το δούμε όμως). Το aygo πολύ μικρό και το swift δεν είναι τόσο ευρύχωρο μέσα (το είδαμε).
Το sandero το είχαμε δει αλλά αφενός δεν είναι τόσο ευρύχωρο στην καμπίνα όσο το ignis αφετέρου μου φάνηκε πολύ φθηνιάρικο. -
Το sandero είναι πιο ευρύχωρο από το ignis.
-
@lap said in Suzuki Ignis II:
Το sandero είναι πιο ευρύχωρο από το ignis.
Μη σε ξεγελάει το μήκος. Εγώ είμαι 1,88 και 90+ κιλά. Χθες στην έκθεση έφτιαξα τη θέση οδήγησης στο ignis και μετά κάθησα από πίσω. Το κεφάλι μου είχε αέρα περίπου 4 cm και τα πόδια οριακά ακουμπούσαν στο μπροστινό κάθισμα.
-
Τι να σου πω; έχω άλλη αίσθηση.
Τα suzuki τα ξερω σαν την παλάμη μου. Όταν μπήκα στο sandero ήταν ξεκάθαρα πιο ευρύχωρο.
Ισως στο χώρο για το κεφάλι πίσω να έχεις δίκιο αν και δεν το νομίζω αλλά γενικά το sandero μου φάνηκε μεγαλύτερο.
-
Τι να σου πω; έχω άλλη αίσθηση.
Τα suzuki τα ξερω σαν την παλάμη μου. Όταν μπήκα στο sandero ήταν ξεκάθαρα πιο ευρύχωρο.
Ισως στο χώρο για το κεφάλι πίσω να έχεις δίκιο αν και δεν το νομίζω αλλά γενικά το sandero μου φάνηκε μεγαλύτερο.
ok δεν επιμένω. Ίσως να πάμε να το ξαναδούμε.
-
-
Μπορείς να δεις μια κάποια σύγκριση σε εκατοστά μετρημένα με το ίδιο πρότυπο.
Χοντρικά είναι κοντά, μάλιστα στο sandero αν κατάλαβα καλά έχει μεγαλύτερο ύψος για το κεφάλι των πίσω επιβατών.
Κατά τα άλλα αν δεν καθεσε πίσω εσύ, δεν σε ενδιαφέρει.
Η αξιοπιστία είναι σημαντική. Εκεί το suzuki είναι ανώτερο.
Απο την άλλη το sandero με χειροκίνητο βγαίνει με lpg.
-
Μπορείς να δεις μια κάποια σύγκριση σε εκατοστά μετρημένα με το ίδιο πρότυπο.
Χοντρικά είναι κοντά, μάλιστα στο sandero αν κατάλαβα καλά έχει μεγαλύτερο ύψος για το κεφάλι των πίσω επιβατών.
Κατά τα άλλα αν δεν καθεσε πίσω εσύ, δεν σε ενδιαφέρει.
Η αξιοπιστία είναι σημαντική. Εκεί το suzuki είναι ανώτερο.
Απο την άλλη το sandero με χειροκίνητο βγαίνει με lpg.
Σωστά τα λες.
Και ναι πίσω δε θα κάθομαι εγώ λογικά. Αλλά τα παιδιά μου είναι 15 ετών και δεν είναι κοντά παιδάκια, το αντίθετο. Θέλω να ξέρω ότι θα χωράνε μέχρι τα 18. Εντάξει δεν πειράζει που είναι χειροκίνητο.Το CVT είναι αξιόπιστο;
-
Οι γυναίκες διαλέγουν αυτοκίνητα με τα ίδια κριτήρια που επιλέγουν πλατφόρμες και ψηλοτάκουνα: το ύψος
-
Γεια σας
Με την περιγραφή που κανείς, είναι το ιδανικό αυτοκίνητο, μικρό μέγεθος, μεγάλοι χώροι, πανοραμική θέση οδήγησης.
Έχω οδηγήσει το swift cvt (έχουν τον ίδιο κινητήρα - κιβώτιο) και μέσα στην πόλη είναι απολαυστικό και οικονομικό.
-
Μισό λεπτό θα το κρατήσεις 3-4 έτη;
-
Η γνώμη μου για το Ignis.
-
Μισό λεπτό θα το κρατήσεις 3-4 έτη;
Μπα τα κρατάω παραπάνω. Καμιά 10αριά λογικά τουλάχιστον.
-
@dimsabas said in Suzuki Ignis II:
Η γνώμη μου για το Ignis.
Ωραίο review. Τόσο θορυβώδες δεν το περίμενα.
-
Noμίζω για αυτά που θέλει η γυναίκα σου είναι το ιδανικό. Μπροστά είναι πολύ όμορφο. Πίσω λίγο χωλαίνει αλλά γούστα είναι αυτά.
Suzuki Ignis II