-
Το ignis δεν έχει την ίδια 4 κίνηση με το S cross που είχα ούτε με το Vitara....
-
Ναι ειναι καλυτερο το duster.
Αλλα....
Γενικα το αυτοκινητο τα καταφερνει πολυ καλα εκτος δρομου. Ειναι 930 κιλα, παρα πολυ λιγα. Σε πολλες περιπτωσεις θα περνουσε αλλα τα 18 εκ ειναι λιγα.
Πραγματικά το μοναδικο προβλημα των suzuki ειναι η ηχομονωση τροχασμου.
Οποιος εχει ορεξη λυνεται σχετικα φθηνα και γινεται εξαιρετικο μετα σε ηχομονωση, σχεδον δεν ακουγεται τιποτα.....αλλα πολυ κακως που πρεπει να ασχοληθεις για να το κανεις ως DIY
Τι εννοείς με το ηχομόνωση τροχασμου? Γνωστός από το Ignis club στο Facebook έλυσε όλο το σαλόνι και έβαλε υλικό ηχομόνωσης και είδε διαφορά.Εγω δεν θελω να μπω σε αυτήν την διαδικασία απλά στους πίσω θόλους και πορτμπαγκάζ....
-
Εννοω αυτον τον θορυβο σαν χρρρρρρ σε σαθρο οδοστρωμα. Λογικα τον ιδιο με το swift θα εχεις. Ιδιο εργοστασιο, ιδια τιμη κτλ.
Για στειλέ λινκ αν γινεται να δω τι εκανε.
Εχω μαθει και για swift (το νεο) πως εχουν κανει και μου ελεγαν καλα αποτελεσματα.
Ακου το ψαχνω πολυ. Πολλοι κανουν λαθος και βαζουν λαθος μονωση και μαλιστα ολο το αυτοκινητο ενω δεν χρειαζεται.
Θελει μονωση για μεσαι hz και οχι για χαμηλα (δηλαδη τα αυτοκόλλητα που βαζουν) κανουν λαθος σχεδον ολοι, τους παρασερνουν και αυτοι που βαζουν ηχοσυστηματα διοτι εχουν μονωτικα για χαμηλες συχνοτητες.
Ετσι τα αποτέεσματα δεν ειναι κορυφαια απλα ειναι 'απλως καλα'
-
Εγώ επαναλάβω πως το '4x4' σε αυτοκίνητα με αναιμικους κινητήρες είναι ελάχιστα χρήσιμο, εκτός κι αν πρόκειται για πάγο και χιόνια.
Γιατί απεμπολεις πολλά πλεονεκτήματα του μικρου, όπως η οικονομία, χωρίς ουσιαστικό όφελος.
Το βίντεο που παρατεθηκε, κι άλλα αντίστοιχα, είναι λίγο αστείο. Οποιοδήποτε 2κινητο αμάξι κινείται σε τέτοιο έδαφος (στο οποίο δεν έχεις λόγο να βρεθείς έτσι κι αλλιώς), είναι τυπική περίπτωση τετρακίνησης ως gimmick...
-
-
Απίστευτο, πως περνάει έτσι αέρα τέτοιο ίσωμα!!1! Οποιοδήποτε άλλο αμάξι, ακόμα θα περίμενε το τρακτερ να το ξεκολησει, σε αυτή τη δοκιμασία... ευτυχώς τον έσωσαν τα διαφορικά! Όχι 18, και 20 χιλιάρικα αξίζει!
-
Αυτή είναι η ίδια πίστα που δοκιμάστηκαν στο περιβόητο (επειδή το έχω ποστάρει 100 φορές) τεστ Β suv του Autotriti και εκτός από Stonic/Renegade, όλα τα άλλα πέρασαν όλα τα εμπόδια χωρίς θέμα, και πρώτο βγήκε το C3 Aircross με Grip Control.
Nομίζω το Vitara είναι πολύ πιο ολοκληρωμένο, τώρα δεν είναι το Vitara μεγάλο, 4m και 17 εκατοστά είναι, αυτό παρα είναι μικρό. Εθνική θα δεινοπαθείς..
-
Εννοω αυτον τον θορυβο σαν χρρρρρρ σε σαθρο οδοστρωμα. Λογικα τον ιδιο με το swift θα εχεις. Ιδιο εργοστασιο, ιδια τιμη κτλ.
Για στειλέ λινκ αν γινεται να δω τι εκανε.
Εχω μαθει και για swift (το νεο) πως εχουν κανει και μου ελεγαν καλα αποτελεσματα.
Ακου το ψαχνω πολυ. Πολλοι κανουν λαθος και βαζουν λαθος μονωση και μαλιστα ολο το αυτοκινητο ενω δεν χρειαζεται.
Θελει μονωση για μεσαι hz και οχι για χαμηλα (δηλαδη τα αυτοκόλλητα που βαζουν) κανουν λαθος σχεδον ολοι, τους παρασερνουν και αυτοι που βαζουν ηχοσυστηματα διοτι εχουν μονωτικα για χαμηλες συχνοτητες.
Ετσι τα αποτέεσματα δεν ειναι κορυφαια απλα ειναι 'απλως καλα'
ΝΑΙ αυτον τον θορυβο εχω....Σου παραθετω το link ελπιζω να το βρεις
https://www.facebook.com/groups/740279283152768/permalink/977030289477665
-
Δες εδω....τετοια υλικα πρπε να μπουν κατω απο τη μοκετα. Και τελειωνει το θεμα, ειναι πολυ ευκολο. Δεν χρειαζεται να βγαλεις τα καθισματα.
https://www.nkgroup.co.uk/2016/07/01/july-2016-soundproofing-kit-of-the-month-vw-amarok/
Εδω το vw amarok. Αολα βαζεις κατι σχετικα παχυ για μεσαια hz και δεν ακουγεται σχεδον τιποτα.
-
Να τα πάρουμε ένα-ένα. Τα 18 εκατοστά από το έδαφος είναι μια καλή τιμή, αν σκεφτούμε ότι παλιά kai σοβαρά off roaders (Disco 1, Land Cruiser) έχουν 21-22 εκατοστά.
Επίσης piliourits διαφωνώ κάθενα με αυτό που λες. Εκτός δρόμου δεν θες πολλή δύναμη. Το μόνο κακό είναι αν είναι πολύ μακριές οι σχέσεις και κρεμάει το μοτέρ με 1η. Δεν ξέρω πως είναι του Ignis, αλλά δεν νομίζω να έχει κάνει τέτοια χαζομάρα η Suzuki. Φυσικά και μπορεί να πάει μακριά αυτό το αυυτοκινητάκι. Όπως σε όλα τα πράγματα της ζωής, είναι περισσότερο θέμα χειριστή, παρά μηχανήματος.
Σε σύγκριση με το Panda, θεωρώ το Ignis ανώτερο εκτός δρόμου, ενώ είναι και πολύ ταχύτερο.
Ούτε εγώ λέω πως δεν είναι καλό αμαξάκι...
Πως δεν αξίζει 18 χιλιάρικα ένα ατμοσφαιρικό πόλης χειροκίνητο, επειδή έχει μια βασική τετρακίνηση, αυτό λέω.
Και το 'πρόβλημα' θα είναι η ροπή για οποιουδήποτε είδους 'ανηφόρα'... μικρά ομαλά αναχώματα σε ίσωμα που περνούνται με φόρα, όπως αυτά στα βιντεάκια, δεν αξιοποιούν την τετρακίνηση.
Αγοράζει κανείς πραγματικά ικανά τετρακίνητα αυτοκίνητα με τούρμπο, μεγαλύτερης κατηγορίας, γύρω σε αυτά τα λεφτά.
-
Ignis allgrip (το προηγ. με καλύτερη ροπή) vs. Panda cross 4x4
Kι εδώ πάλι Panda 4x4
-
Να τα πάρουμε ένα-ένα. Τα 18 εκατοστά από το έδαφος είναι μια καλή τιμή, αν σκεφτούμε ότι παλιά kai σοβαρά off roaders (Disco 1, Land Cruiser) έχουν 21-22 εκατοστά.
Επίσης piliourits διαφωνώ κάθετα με αυτό που λες. Εκτός δρόμου δεν θες πολλή δύναμη. Το μόνο κακό είναι αν είναι πολύ μακριές οι σχέσεις και κρεμάει το μοτέρ με 1η. Δεν ξέρω πως είναι του Ignis, αλλά δεν νομίζω να έχει κάνει τέτοια χαζομάρα η Suzuki. Φυσικά και μπορεί να πάει μακριά αυτό το αυυτοκινητάκι. Όπως σε όλα τα πράγματα της ζωής, είναι περισσότερο θέμα χειριστή, παρά μηχανήματος.
Σε σύγκριση με το Panda, θεωρώ το Ignis ανώτερο εκτός δρόμου, ενώ είναι και πολύ ταχύτερο.
-
Και το 'πρόβλημα' θα είναι η ροπή για οποιουδήποτε είδους 'ανηφόρα'... μικρά ομαλά αναχώματα σε ίσωμα που περνούνται με φόρα, όπως αυτά στα βιντεάκια, δεν αξιοποιούν την τετρακίνηση.
Αγοράζει κανείς πραγματικά ικανά τετρακίνητα αυτοκίνητα με τούρμπο, μεγαλύτερης κατηγορίας, γύρω σε αυτά τα λεφτά.
Σε οποιανδήποτε ανηφόρα θέλεις απλά μια κοντή 1η και 30 άλογα.
Τι καλύτερο αγοράζεις σε αυτά τα λεφτά;
-
piliourits wrote:
Σε οποιανδήποτε ανηφόρα θέλεις απλά μια κοντή 1η και 30 άλογα.
Τι καλύτερο αγοράζεις σε αυτά τα λεφτά;
Duster.
Το κοιταγα κ εγώ για φθηνό 4Χ4 για δεύτερο, και δεν μου βγαίνει με τίποτα το Ignis. Θα προτιμούσα κάτι σαν το Hyundai Venue 4X4 (δηλαδή στα 4m), αλλά καλύτερα να πάω στην άλλη άκρη, πάρα στο πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων Ignis (θα κάνω και ταξίδια με το δεύτερο, τώρα έχω C3 κυρίως).
Εν το μεταξύ το έχετε οδηγήσει; Είναι πολύ περίεργο σε οδήγηση, κοντο και ψηλό και μαλακό. Θα έλεγα 90% πόλης και το υπόλοιπο κοντινό βουνό/θάλασσα και όχι πολλά πολλά.
Εν το μεταξύ μόλις είδα ότι το Vitara GLX 4WD κάνει 25.500€, τόσο ακριβό ήταν πάντα;
To Ecosport το πουλάνε ακόμη το 4Χ4; Ένα ψηλό Fiesta ήταν! Κρίμα που δεν το εξέλιξαν περαιτέρω σαν πιο off suv σε αντίθεση με το Puma που είναι crossover. Το έχει ένας γνωστός μου και είναι πολύ ευχαριστημένος.
https://traction.gr/dokimi-ford-ecosport-1-5-diesel-125-ps-4x4/
Μήπως συνεχίσω την παράδοση μετά από ένα καινούργιο PSA να παίρνω ένα μεταχειρισμένο Ford!
-
Αναρωτιεται ο dublin αν το ignis με μηκος 3,70 μ ειναι αυτοκινητο πολης, και μηπως ειναι κυριως για αστικες μετακινησεις.
Ρε dulin ποσο dublin εισαι πια;
Για δες αν βλεπεις το καντραν πρωτα και αν κουβαλα καμια κουτα με εργαλεια και μετα δες ολα τα αλλα
16.000 ευρω κοστιζει με το mild hybrid συστημα, με awd νομιζω και με full led και multimedia αλλα χωρις τα adas συστηματα.
Εσυ εδω πειρες suv 26.000 ευρωγιατι ειναι ομορφο (που οντως ειναι) και φορτωνει εξτρα μια σακουλα σκουπιδιων απο τον ανταγωνισμο και που ειναι αχρηστο εκτος δρομου.... τα 16.000 ευρω για ενα τετρακινητο σε πειραξαν και made in japan;
Εχεις οδηγησει κανενα 4 κινητο ποτε σου; ειναι λεει μαλακο και καπως περιεργο σε αισθηση!!
ΦΥΣΙΚΑ ειναι....αφου ειναι αυτοκινητο πολης με μεγαλη αποσταση απο το εδαφος. Και ακαμπτο αξονα εχει πισω τριων σημείων βασης στα προτυπα του jimny
Δηάδη....συνελθε πια, εχεις και εμπειριες απο αυτοκινητα οπως λες.
Α! Dublin....βαζεις στοίχημα οτι εχεις απλετο χωρο ως οδηγος για τα γονστα και το κεφαλι στο ignis εναντι του 2008;
Ασε μας ρε dublin.
-
Αναρωτιεται ο dublin αν το ignis με μηκος 3,70 μ ειναι αυτοκινητο πολης, και μηπως ειναι κυριως για αστικες μετακινησεις.
Ρε dulin ποσο dublin εισαι πια;
Για δες αν βλεπεις το καντραν πρωτα και αν κουβαλα καμια κουτα με εργαλεια και μετα δες ολα τα αλλα
16.000 ευρω κοστιζει με το mild hybrid συστημα, με awd νομιζω και με full led και multimedia αλλα χωρις τα adas συστηματα.
Εσυ εδω πειρες suv 26.000 ευρωγιατι ειναι ομορφο (που οντως ειναι) και φορτωνει εξτρα μια σακουλα σκουπιδιων απο τον ανταγωνισμο και που ειναι αχρηστο εκτος δρομου.... τα 16.000 ευρω για ενα τετρακινητο σε πειραξαν και made in japan;
Εχεις οδηγησει κανενα 4 κινητο ποτε σου; ειναι λεει μαλακο και καπως περιεργο σε αισθηση!!
ΦΥΣΙΚΑ ειναι....αφου ειναι αυτοκινητο πολης με μεγαλη αποσταση απο το εδαφος. Και ακαμπτο αξονα εχει πισω τριων σημείων βασης στα προτυπα του jimny
Δηάδη....συνελθε πια, εχεις και εμπειριες απο αυτοκινητα οπως λες.
Α! Dublin....βαζεις στοίχημα οτι εχεις απλετο χωρο ως οδηγος για τα γονστα και το κεφαλι στο ignis εναντι του 2008;
Τελικά έσπασες ρεκόρ κοτσανολογιας και ασυναρτησίας σε ένα ποσταρισμα μέσα. Το επίπεδό σου γίνεται διασκεδαστικά ποταπό μέρα παράμερα.
Συγχαρητήρια, και εις χειρότερα.
ΥΣΤ: το σχόλιο για τα οδηγικά χαρακτηριστικά πήγαιναν στον άνθρωπο που θέλει να κάνει ταξίδια με αυτό. Είναι αυτοκίνητο για πολύ περιορισμένη χρήση.
-
Duster.
Θεωρώ το Duster ως το καλύτερο φτηνο off roader. Αλλά ο άνθρωπος ψάχνει αυτοκίνητο πόλης. Εγώ αύριο έπαιρνα Dusteraki 4x4, αν δεν είχα το Disco.
-
Το έσπασα ;;;;
Αντε επιτελους....
Ποταπο;;;; Μπιχλας. Μονο ποταπό;
Για σοβαρεψου γιατι στην πραγμστικοττα εσυ τρολλαρεις με αυτα που λες,
Ε, μα.... ακου εκει ειναινκυριως για πολη 3,70 μ αυτοκινητο. Οχι για κρουαζιερα ειναι. Πετας και ενα duster 2 με 2,5 κατηγοριες πιο πανω και λες για εμενα μετα. Μαζι με εσενα και κατι αλλοι ηθικολογοι, εδω περα.
Φυσικα και κανει ταξιδια...με 120 130 μια χαρα παει....τι νομιζεις;;;;; καμηλα ειναι και κουνάει;;;;;
Υ.γ
Ανθρωπε μου υποψηφιε αγοραστη το μονο ουσιαστικο προβλημα που εχει το αυτοκινητο για τη χρηση που το θες ειναι ενας καπως πιο εντονος θορυβος τροχασμου σε κακο οδοστρωμα. Ολα τα αλλα θα σε καλυψουν. Πανω απο ολα κανε τεστ ντραιβ
Υ.γ Dublin...μη ντουβλιζεις, ε μα και εσυ....μια χαρα ησουν πριν λιγο καιρο
-
-
Καλημερα .Μου αναψε το TPMS και ψαχνωντας για λυση (μαλλον τη βρηκα) ειδα το φορουμ.
Κατοχος του GL+ εδω και 14 μηνες εχω να πω οτι,
1-το οχημα εχει πολυ καλη συμπερηφορα εντος πολης
2-το ηλεκτρικο τιμονι εχει αρχικα παραξενη αισθηση αλλα μετα απο καποια χλμ το συνηθιζεις.
3-με 3 ελαφρια ατομα και αποσκευες κανει ταξιδι με ταχ.140-150χλμ.
4-μπαινει στο χωμα (οχι για εντουρο).
5-καιει απο 4,7λ (90-100 εθνικη) εως 6,5-7λ πολη (με κινηση).
5-το τμονι κοβει πολυ.Το χαμηλο βαρος ο νευρικος κινητηρας ο μικρος ογκος τα 18εκ. υψος και η ψηλη θεση οδηγησης το κανουν αψογο για πολη ανεκτο για εθνικη.
Τα αρνητικα.
Ενα αυτοκινητο γεματο αισθητηρες πρεπει να μενει καιρο στην εγγυηση .
Αρα πρεπει να κανει σερβις σε εξουσιοδοτημενους.
Φυσικα η αντιπροσωπεία αυτο το γνωριζει και πρατει αναλογα,χρεωνοντας 40 ευρω την εργατοωρα.
Ετσι, για 1ο σερβις (αλλαγη λαδια φιλτρο-και μια ματια στα υπολοιπα) χρεωνει ο εξουσιοδοτημενος
140 - 150 ευρω. Μαλιστα εμενα μου εβαλαν και λαδι απο βαρελι χυμα, το οποιο επιδεχεται φυσικα νοθεια.
Ολα αυτα με τις ευλογειες.τις εδω αντιπροσωπειας.
Suzuki Ignis II