-
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
Έχω το Ignis (1.2 GL+). Ομολογώ ότι γενικά μου έχει φανεί να έχει καλύτερη ποιότητα κύλισης (!) μέσα στις λακούβες της πόλης από το Vitara diesel Allgirp GL+ που επίσης έχω. Μιλάω για τα συνήθη σαμαράκια και όχι για μεγάλες λακούβες (όπου τα μεγαλύερα λάστιχα του Vitara κάνουν διαφορά). Επίσης μου έχει φανεί και πιο 'δεμένο' και συμπαγές. Μου κάνει εντύπωση αυτό με τα πίσω αμορτισέρ, θα το παρατηρήσω και θα γράψω. Άλλωστε είναι από το φθινόπωρο του '17, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει τα 'λάθος' αμορτισέρ αν αυτό ισχύει.Πιθανόν να έχεις το μοντέλο με τα διορθωμένα 'μαλακά' αμορτισέρ. Εμένα είναι μοντ.Απρ-17, απ τα σχετικά πρώτα που ήρθαν Ελλάδα (2η - 3η καραβιά)
-
Να ρωτησω, τα συρομενα πισω καθισματα σε θεση τερμα μπροστα δινουν 500+ λιτρα πορτπαγκαζ; (μου φαινεται μεγαλο το νουμερο)
Δηλαδη, αν καθονται παιδια πισω και τα συρεις στην μεση της διαδρομης τους, δινουν χοντρα-χοντρα 300-320 λιτρα;Ειδα σημερα στον δρομο ενα σουπερ τρουπερ εξοπλισμενο με μαυρη οροφη και ισως ειμαι ο μοναδικος αλλα το βρηκα πολυ ντιζαινατο.
Ειναι σαν παιχνιδι και τρανσφορμερ μαζι. Αργοτερα ειδα ενα πικαντο, σε απλη εκδοση, και ηταν πιο βαρετο σχεδιαστηκα και αδιαφορο ( κλασικες γραμμες ενος μικρου πολης)Σε δοκιμες διαβασα πως εχει καλυτερη αποσβεση απο το σουιφτ και το μπαλενο σε λακουβες σε αστικο περιβαλλον και πως το τιμονι ειναι πιο ευαισθητο γυρω απο την ευθεια συγκριτικα με τα αλλα δυο και ταιριαζει γαντι σε κινηση στα στενα.
Μια χαρα το μικρο σουζουκι, λιγο καλυτερη ηχομονωση να χε, φοβερη προταση θα ταν, εχει και ηλεκτοκινητηρα με εξτρα ροπη, και τρομερα καλο κινητηρα με ραφιναρισμενη λειτουργια.
Παντως για να τρολλαρω λιγουλακι σαν σουβ που σεβεται τον εαυτο του πιανει σχεδον ιδια χιλιομετρα με το χ2 στην αποφυγη εμποδιου.
Το αυτοματο κιβωτιο πως ειναι;
-
Εχω το GLX σε χειροκινητο
Εκπληκτικο για μεσα στην πολη (το πιο πρακτικο ever με τα δικα μου δεδομενα),ενα βασικο μειονεκτημα ειναι η ανεση στα σαμαρακια, οποτε με πολυ ενδιαφερον διαβασα αυτο που γραφηκε εδω για τα αμορτισερ και θα το ψαξω αμεσα -
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Να ρωτησω, τα συρομενα πισω καθισματα σε θεση τερμα μπροστα δινουν 500+ λιτρα πορτπαγκαζ; (μου φαινεται μεγαλο το νουμερο)
Δηλαδη, αν καθονται παιδια πισω και τα συρεις στην μεση της διαδρομης τους, δινουν χοντρα-χοντρα 300-320 λιτρα;Ειδα σημερα στον δρομο ενα σουπερ τρουπερ εξοπλισμενο με μαυρη οροφη και ισως ειμαι ο μοναδικος αλλα το βρηκα πολυ ντιζαινατο.
Ειναι σαν παιχνιδι και τρανσφορμερ μαζι. Αργοτερα ειδα ενα πικαντο, σε απλη εκδοση, και ηταν πιο βαρετο σχεδιαστηκα και αδιαφορο ( κλασικες γραμμες ενος μικρου πολης)Σε δοκιμες διαβασα πως εχει καλυτερη αποσβεση απο το σουιφτ και το μπαλενο σε λακουβες σε αστικο περιβαλλον και πως το τιμονι ειναι πιο ευαισθητο γυρω απο την ευθεια συγκριτικα με τα αλλα δυο και ταιριαζει γαντι σε κινηση στα στενα.
Μια χαρα το μικρο σουζουκι, λιγο καλυτερη ηχομονωση να χε, φοβερη προταση θα ταν, εχει και ηλεκτοκινητηρα με εξτρα ροπη, και τρομερα καλο κινητηρα με ραφιναρισμενη λειτουργια.
Παντως για να τρολλαρω λιγουλακι σαν σουβ που σεβεται τον εαυτο του πιανει σχεδον ιδια χιλιομετρα με το χ2 στην αποφυγη εμποδιου.
Το αυτοματο κιβωτιο πως ειναι;
Με τα πίσω καθίσματα τέρμα μπροστά όντως πρέπει να χει 500 λίτρα, τουλάχιστον αυτή είναι πρακτικά η αίσθηση που μου δίνει στη καθημερινότητα, δεν έβγαλα μεζουρα να μετρήσω.
Το αυτόματο AGS (με συμπλέκτη) είναι γενικά ομαλό στις αλλαγές, λίγο αργό σε σύγκριση με τα κλασικά αυτόματα (με dSG δεν υπάρχει σύγκριση) αλλά γενικά διαλέγει πάντα τη σωστή σχέση χωρίς 'κομπιάσματα' και 'κρεμάσματα' . Η όλη του αίσθηση είναι σαν να έχεις μηχανικό (αφού υπάρχει συμπλέκτης) και οδηγείς χαλαρά και κάποιος άλλος σου αλλάζει ταχύτητες- Γενικά θεωρώ πως τα αξίζει σίγουρα τα 700-800 ευρώ που το χρεώνουν -
Εχω την αισθηση πως το ημιαυτοματο κιβωτιο ειναι της μαγκεντι μαρελι, οπως και του σελεριο.
-
Στη αντιπροσωπεια μου επιβεβαιωσαν οτι θα μου αλλαξουν τα αμορτισερ χωρις κοστος
Πολυ καλη κινηση εκ μερους τους,γιατι το αυτοκινητο τωρα στα σαμαρακια τρανταζεται υπερβολικα, ειναι πολυ σημαντικο το οτι ακουσαν τους πελατες τους -
Τι εγινε τελικα με την αλλαγη των αμορτισερ, εχουν διαφορα;
Ποια η πραγματικη του καταναλωση;
Αξιζει η τετρακινηση του, δηλαδη εντος δρομου σε συνθηκες με μειωμενη προσφυση οπως για παραδειγμα σε στροφες, εχει πρακτικη εφαρμογη ή ειναι πλασιμπο εφφεκτ;
-
Εστω και με τα εξτρα συστηματα ενεργητικης ασφαλειας, υπαρχει καποιο αλλο της μινι κατηγοριας σημερα με 5 αστερια ασφαλεια;
Εντυπωση μου κανει ο κλωβος ασφαλειας στην εμπροσθια συγκρουση που μενει τελειως αδιαφορος με τις ασκουμενες δυναμεις. Ουτε το παρμπριζ δεν ραγιζει χιλιοστο.
Οι πορτες ταλατευονται, η κολωνες ομως απαθεις τελειως.Το πικαντο ομως βγαινει και με εξτρα αεροσακο γονατων οδηγου. Μοναδικο στην κατηγορια του.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Τι εγινε τελικα με την αλλαγη των αμορτισερ, εχουν διαφορα;Ποια η πραγματικη του καταναλωση;
Αξιζει η τετρακινηση του, δηλαδη εντος δρομου σε συνθηκες με μειωμενη προσφυση οπως για παραδειγμα σε στροφες, εχει πρακτικη εφαρμογη ή ειναι πλασιμπο εφφεκτ;
Υπάρχει μια αισθητή διαφορά αλλά όχι κάτι το συγκλονιστικό, εξακολουθεί να είναι αρκετά σκληρό ειδικά πίσω..
Η κατανάλωσή μου έχει 'κάτσει' μετά από 6-7κ χλμ στο 5.4, εξαιρετικό νούμερο. Βέβαια κινείται σε ημιαστική περιοχή με λίγη εθνική οδό και ΑΟ, πόλη κατεβαίνει σπάνια -
https://www.newsauto.gr/news/suzuki-ignis-ke-turbo/
Θα βγει και με τον τουρμπο με 111 αλογατα συμφωνα με το αρθρο.
Αν ισχυει τοτε με 870-900 κιλα και τουρμπακι μαζι και το εκεντρικο σχημα και τους μεγαλους χωρους, αρε σουτζουκι παλι θα γραψεις στην κατηγορια.
Την τιμη του φοβαμαι πως θα αναιβει αρκετα.
-
Θεωρω οτι η διαφορα απο τα νεα αμορτισερ ειναι μικρη
Η καταναλωση που εχω για εντελως πολη ειναι νομιζω 7.3
Τετρακινητο δεν εχω και δεν εχω δει να κυκλοφορει,φανταζομαι οτι χανει πολυ απο τον χωρο αποσκευων
Επισης δεν βλεπω κανενα λογο να αυξηθει η ιπποδυναμη,νομιζω αυτο αφορα πολυ συγκεκριμενο κοινο
Νομιζω οτι αν ηθελα ενα τετρακινητο θα πηγαινα στο παντοδυναμο jimny και οχι στο ignis -
Καλησπέρα!!!
Προς αναζήτησή αγοράς μικρού και ομολογώ ότι μου αρέσει αρκετά το Ignis...
Αυτή την στιγμή οδηγάω ένα Jimny 2010(το έχω μετατροπή σε LPG) το οποίο είναι άριστο αλλά πλέον δεν βολεύει κ τόσο λόγο οικογένειας...
Ουσιαστικά ψάχνω για δεύτερο αυτοκίνητο 4πόρτο μιας και το μεγάλο οικογενειακό δεν θα αλλάξει...
Επίσης προσανατολίζομαι για το AllGrip μιας και αρκετές φορές χρειάζεται το χειμώνα να πατήσει χιονι...
Από κατανάλωση/αξιοπιστία τι παίζει;
Σίγουρα οδηγικά συγκριτικά με το Jimny θα έχει διάφορες...
Το αυτοκίνητο θα κινείται επίσης αρκετά εκτός πόλης σε επαρχιακό δρόμο μια απόσταση 25-30χλμ πήγαινε και αλλά τόσα επιστροφή...
Ευχαριστώ πολύ!!!Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Καλησπέρα στην ομάδα, κοιτούσα να αγοράσω το εν λόγω μοντέλο στην απλή 2WD έκδοση αλλά με ενημέρωσαν πως πλέον βγαίνει ΜΟΝΟ σε Hybrid έκδοση οπότε και το κόστος ανεβαίνει αρκετά 600-1000 ευρώ. Μόνο η τετρακίνητη βγαίνει πιο φτηνά επειδή βγαίνει στην απλή έκδοση GL.
Σε ερώτηση μου πόσο κοστίζει η μπαταρία να αλλαχθεί ή το πόσο είναι η διάρκεια ζωής , σε διαφορετικές αντιπροσωπείες μου έλεγαν και διαφορετική απάντηση.
Το κόστος αντικατάστασης της μπαταρίας ιόντων λιθίου -όταν απαιτηθεί- είναι κατά προσέγγιση στα 857€ + ΦΠΑ (κόστος ανταλλακτικού), σύμφωνα με τον τρέχοντα τιμοκατάλογο.
Σε περίπτωση πλήρους αποφόρτισης της μπαταρίας ιόντων λιθίου, είναι δυνατή και απόλυτα ασφαλής η οδήγηση του αυτοκινήτου - με ανενεργές τη λειτουργία υποβοήθησης κινητήρα και τη λειτουργία Engine Auto Start/Stop.Οπότε το 0.3-0.5 κέρδος κατανάλωσης εντός πόλης με ελαφρύ πόδι και το ελάχιστο κέρδος από τα τέλη αξίζει ? Για να αποσβέσει τα 1000 ευρώ++ πρέπει να γράψει 100.000km και να λειτουργεί στην φουλ αποδοτικότητα της η μπαταρία,πράγμα δύσκολο.
-
Καλοδεχούμενη ανανέωση για το Ignis
https://auto.ndtv.com/news/2020-suzuki-ignis-facelift-images-leaked-2156277/amp
-
Ειχες δικιο τελικα....ωραιος
-
Καλησπέρα στην ομάδα, κοιτούσα να αγοράσω το εν λόγω μοντέλο στην απλή 2WD έκδοση αλλά με ενημέρωσαν πως πλέον βγαίνει ΜΟΝΟ σε Hybrid έκδοση οπότε και το κόστος ανεβαίνει αρκετά 600-1000 ευρώ. Μόνο η τετρακίνητη βγαίνει πιο φτηνά επειδή βγαίνει στην απλή έκδοση GL.
Σε ερώτηση μου πόσο κοστίζει η μπαταρία να αλλαχθεί ή το πόσο είναι η διάρκεια ζωής , σε διαφορετικές αντιπροσωπείες μου έλεγαν και διαφορετική απάντηση.
Το κόστος αντικατάστασης της μπαταρίας ιόντων λιθίου -όταν απαιτηθεί- είναι κατά προσέγγιση στα 857€ + ΦΠΑ (κόστος ανταλλακτικού), σύμφωνα με τον τρέχοντα τιμοκατάλογο.
Σε περίπτωση πλήρους αποφόρτισης της μπαταρίας ιόντων λιθίου, είναι δυνατή και απόλυτα ασφαλής η οδήγηση του αυτοκινήτου - με ανενεργές τη λειτουργία υποβοήθησης κινητήρα και τη λειτουργία Engine Auto Start/Stop.Οπότε το 0.3-0.5 κέρδος κατανάλωσης εντός πόλης με ελαφρύ πόδι και το ελάχιστο κέρδος από τα τέλη αξίζει ? Για να αποσβέσει τα 1000 ευρώ++ πρέπει να γράψει 100.000km και να λειτουργεί στην φουλ αποδοτικότητα της η μπαταρία,πράγμα δύσκολο.
Η κατα προσεγγιση που λενε οταν τυος εβαλα να ψαξουν ηταν τοτε με 7αρι μπροστα.
Η καλυτερη καταναλωση ΔΕΝ ειναι στο 0,3 με 0,5 στην πολη. Αυτο το νουμερο ειναι στον μεσο ορο καταναλωσης που περιλαμβανει και ανοιχτο δρομο, οπου πρακτικα το ηλεκτρικο τουρμπακι, (ηλεκτρικο μοτερ) δεν λειτουργει.
Μεσα στην πολη το κερδος αγγιζει εως και το 18-20% αν θυμαμαι αωστα συμφωνα με τη suzuki....
Για αυτο οσοι τα οδηγουν μπορουν να δουν καταναλωσεις καλυτερες απο ντιζελ αυτοκινητο αντιστοιχης κατηγοριας και ιππων.
-
Ειχες δικιο τελικα....ωραιος
Το ειχα διαβάσει... Αλλά στέκει και λογικά καθώς το Ignis & Swift κλείνουν 4 χρόνια το 20 και έχουν δυνατό ανταγωνισμό.
Αν θέλετε και άλλες φωτογραφίες:
https://www.instagram.com/suzukigarage/
ΆΚΥΡΟ αλλά το rendering του Suzuki Grant Vitara(Rav4) είναι απλά υπέροχο!
-
Καταρχήν χρόνια πολλά, καλή χρονιά, με υγεία πάνω από όλα!
Ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει τι περίπου παίζει με τις παραλαβές των ignis. Ο εισαγωγέας (ξέρουμε όλοι ποιος είναι) δήλωνε τον Οκτώβριο ότι παραμένει άγνωστο το πότε θα παραλάβει αυτοκίνητα. Μέχρι τότε βεβαίως, δεν είχε ανακοινωθεί κάποιο facelift (συγκεκριμένα, δήλωναν άγνοια και αποτέλεσμα photoshop τις λίγες φωτογραφίες που είχαν διαρρεύσει από τον Ιούλιο). Εν πάση περιπτώσει, έχω δώσει προκαταβολή από τότε και περιμένω υποτίθεται, μέσα Μαρτίου να παραλάβω (δεν είχαν το χρώμα που ήθελα). Με τη λήξη του 2019, ανακοινώθηκε facelift και ευελπιστώ ότι όλη αυτή η πεντάμηνη αναμονή μπορεί ενδεχομένως, να είχε να κάνει με τη διακοπή της γραμμής παραγωγής του παλιού.
Κάποια επιπλέον πληροφορία;
Σας ευχαριστώ.
-
Καταρχήν χρόνια πολλά, καλή χρονιά, με υγεία πάνω από όλα!
Ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει τι περίπου παίζει με τις παραλαβές των ignis. Ο εισαγωγέας (ξέρουμε όλοι ποιος είναι) δήλωνε τον Οκτώβριο ότι παραμένει άγνωστο το πότε θα παραλάβει αυτοκίνητα. Μέχρι τότε βεβαίως, δεν είχε ανακοινωθεί κάποιο facelift (συγκεκριμένα, δήλωναν άγνοια και αποτέλεσμα photoshop τις λίγες φωτογραφίες που είχαν διαρρεύσει από τον Ιούλιο). Εν πάση περιπτώσει, έχω δώσει προκαταβολή από τότε και περιμένω υποτίθεται, μέσα Μαρτίου να παραλάβω (δεν είχαν το χρώμα που ήθελα). Με τη λήξη του 2019, ανακοινώθηκε facelift και ευελπιστώ ότι όλη αυτή η πεντάμηνη αναμονή μπορεί ενδεχομένως, να είχε να κάνει με τη διακοπή της γραμμής παραγωγής του παλιού.
Κάποια επιπλέον πληροφορία;
Σας ευχαριστώ.
Κανένας δε μπορεί να σου απαντήσει με σιγουριά εκτός και αν εργάζεται στον εισαγωγέα..
Το μόνο σίγουρο είναι ότι τους προσεχείς μήνες η suzuki θα ξεκαθαρίσει την γκάμα της με f/l, hybrid σύνολα και νέα μοντέλα.
-
[...] Σε ερώτηση μου πόσο κοστίζει η μπαταρία να αλλαχθεί ή το πόσο είναι η διάρκεια ζωής , σε διαφορετικές αντιπροσωπείες μου έλεγαν και διαφορετική απάντηση. [...]
Αναφέρεσαι φαντάζομαι, σε κάτι που ενδέχεται να συμβεί μετά το πέρας της 7ετίας, σωστά ; Απ' όσο γνωρίζω, η Suzuki δίνει αυτή τη στιγμή 3+4 χρόνια εγγύηση στα μηχανικά ΚΑΙ ηλεκτρικά μέρη.
Suzuki Ignis II