-
Επιστρέφω σε αυτό το θέμα. Προσωπικά αν και γκατζετακιας, δεν το παραγγειλα. Είναι σίγουρα ωραίο αλλά δεν βλέπω κάποιες λειτουργίες που να χρειάζομαι. Θεωρώ ότι για να γίνει χρηστικό πρέπει να πάρεις και τη μαμά πλοήγηση, οπότε ανεβαίνει αρκετά το κόστος. Δυστυχώς χάρτες από carplay-android auto δεν μπορούν να εμφανιστούν εκεί. >Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Το head up display το έχει βάλει κανείς; Αξίζει;
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
[quote='dettol']Επιστρέφω σε αυτό το θέμα. Προσωπικά αν και γκατζετακιας, δεν το παραγγειλα. Είναι σίγουρα ωραίο αλλά δεν βλέπω κάποιες λειτουργίες που να χρειάζομαι. Θεωρώ ότι για να γίνει χρηστικό πρέπει να πάρεις και τη μαμά πλοήγηση, οπότε ανεβαίνει αρκετά το κόστος. Δυστυχώς χάρτες από carplay-android auto δεν μπορούν να εμφανιστούν εκεί. Γιατι οχι? τι ιδιαιτεροτητα εχει? δεν παιζει ΑΑ σαν ολα τα αλλα του ομιλου?
-
το android auto και το carplay μια χαρα παιζουν αλλα μονο στο κεντρικο Infotainment. Η μεγαλη μαγκια (για εμενα) του active info dislay (ψηφιακο καντραν) ειναι οτι μπορεις να βλεπεις εκει μεσα το navigation. Δυστυχως ομως αυτο γινεται ΜΟΝΟ με το navigation 'μαμα' και οχι μεσω android auto/carplay. Κοινως αν θες να απολαυσεις τους χαρτες στοκαντραν, πρεπει να βαλεις σαν εξτρα το μαμισιο navi (521 active info + 780 discover media με navigation). Οι τιμες που αναφερω ειναι προ φορων. Χοντρικα λοιπον το ολο πακετακι θα κοστισει κοντα 2χιλιαρικα (τελικη τιμη). Προσωπικα αν και φανταστικο, θεωρω οτι αυτα τα χρηματα δεν τα αξιζει.
Οτι ειπα ισχυει για ολα τα αυτοκινητα του ομιλου VAG.
Μαλιστα εχω την εντυπωση οτι σε κανενα αυτοκινητο (αυτη τη στιγμη τουλαχιστον) που εχει ψηφιακο καντραν δεν μπορει να δειξει χαρτες απο κινητο. -
Μιας και, θεωρητικα, θα εχω το αυτοκινητο στα χερια μου σε 3-4 εβδομαδες, ηθελα να μεταφερω εναν προβληματισμο μου.
Πηγαινουμε οικογενειακως για ποδηλατο. Αυτη τη στιγμη εχω μια εξαιρετικη σχαρα κοτσαδορου της thule, η οποια μπορει να μεταφερει 3 ποδηλατα. Τα ποδηλατα μπαινουν ευκολα, ο κοτσαδορος μπαινει πανευκολα και ειμαι ευτυχισμενος διοτι δεν ταλαιπωρουμαι. Το 4ο ποδηλατακι μπαινει στο πορτ μπαγαζ. Συντομα τα ποδηλατα που θα πρεπει να μπουν στην σχαρα θα ειναι 4.
Το αρχικο μου πλανο ηταν να παραγγειλω το αυτοκινητο με τον εργαστασιακο αναδιπλουμενο κοτσαδορο και να αγορασω την 4αρα σχαρα της thule (οταν μεγαλωνε λιγο ο μικρος και το ποδηλατακι του δεν χωρουσε στο πορτ μπαγαζ). Δυστυχως η vw μας τα χαλασε και το 1.5 dsg δεν δεχεται εργοστασιακο κοτσαδορο. Ρωτησα στην αντιπροσωπεια αν μπορουν να τον βαλουν αυτοι και αφου το εψαξαν μου ειπαν οτι επειδη δεν επιτρεπεται απο την μαμα εταιρεια, δεν μπορουν να τον φερουν ως ανταλλακτικα και να τον βαλουν.
Αρχικα σκεφτομουν after market λυσεις. Να βρω δηλαδη καποιον ανθρωπο που ειναι εξειδικευμενος σε τετοιες κατασκευες και να βρω εναν αποσπωμενο κοτσαδορο. Μου μετεφεραν καλα λογια για τον σκουλικα και τον σαββα. Στη συνεχεια ομως αρχισα να προβληματιζομαι και με αυτην τη λυση, διοτι το αυτοκινητο θα εχει area view (η καμερα δεν θα ειναι προβλημα γιατι ειναι πανω στο σηματακι στο πορτ μπαγαζ, αλλα μηπως θα βαρανε οι αισθητηρες στον πισω προφυλακτηρα οταν μπει η βαση των ποδηλατων;) και αισθητηρα για να ανοιγει με το ποδι το πορτ μπαγαζ (μηπως η βαση του κοτσαδορου καλυπτει τον αισθητηρα).
σχαρα για το πορτ-μπαγαζ/5η πορτα φοβαμαι (ισως να εχω αδικο) μηπως ειτε κανει ζημια στο αυτοκινητο ειτε ειναι πολυπλοκη στην τοποθετηση της. Οι ποδηλαταδες μας ειναι το πολυ μια ωρα, οποτε δεν αξιζει να τρωω εικοσαλεπτα να βαζω την σχαρα.
Η αλλη λυση ειναι οι σχαρες οροφης. Αυτο το κομματι με φοβιζει επειδη μου φαινεται (παλι ισως να εχω αδικο) αρκεα δυσκολο να σηκωνεις ποδηλατα και να τα στερεωνεις σε ψηλο αυτοκινητο. Ειχαμε στο παρελθον σχαρα οροφης για sedan και δεν ειχαμε μεινει και παρα πολυ ευχαριστημενοι.
Σκεψεις-προτασεις πανω στο συγκεκριμενο θεμα; Θα εκτιμουσα οποιαδηποτε βοηθεια και αντικειμενικα το συγκεκριμενο θεμα δεν εχει να κανει τοσο με αυτο το μοντελο αυτοκινητου, μιας και οποιο και να ειχα παραγγειλει θα αντιμετωπιζα τα ιδια θεματα με αυτα τα εξτρα.
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Αμαξαρα οσο και αν ποναει καποιους.
Τα νουμερα μιλανε απο μονα τους- Είναι πολύ καλό αυτοκίνητο όντως (αμαξάρα δεν το λές...αλλά ΟΚ υποκειμενικό είναι αυτό).
- Το έχουμε πει 1000 φορές, ας το πούμε άλλη μια: το εάν είναι καλό ένα αυτοκίνητο η όχι ΔΕΝ έχει καμία σχέση με τις πωλήσεις, τόσο απλά! (π.χ. το For F series είναι ένα αγροτικό, αλλά είναι Νο. 2 και η Κορόλα είναι μακριά από το να χαρακτηριστεί το καλύτερο αυτοκίνητο που είναι Νο. 1 σε πωλήσεις). Οι πωλήσεις έχουν σχέση με την τιμή και κυρίως με το VFM.
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
....Σχάρα πάνω στην πέμπτη πόρτα ούτε του εχθρού μου....been there, done that
Δες για τον κοτσαδορο, είναι η καλύτερη λύση.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Τα νουμερα μιλανε απο μονα τους- Είναι πολύ καλό αυτοκίνητο όντως (αμαξάρα δεν το λές...αλλά ΟΚ υποκειμενικό είναι αυτό).
- Το έχουμε πει 1000 φορές, ας το πούμε άλλη μια: το εάν είναι καλό ένα αυτοκίνητο η όχι ΔΕΝ έχει καμία σχέση με τις πωλήσεις, τόσο απλά! (π.χ. το For F series είναι ένα αγροτικό, αλλά είναι Νο. 2 και η Κορόλα είναι μακριά από το να χαρακτηριστεί το καλύτερο αυτοκίνητο που είναι Νο. 1 σε πωλήσεις). Οι πωλήσεις έχουν σχέση με την τιμή και κυρίως με το VFM.
Όπως και να έχει κάποια συμπεράσματα βγαίνουν. Για να πουλάει το Ford F ( αν θυμάμαι καλά κάπου είχα διαβάσει ότι στην καριέρα του έχει πουλήσει 35 εκατ.!!!) κάτι καλό θα κάνει, βέβαια οι πωλήσεις είναι σχεδόν στο σύνολο στην αμερικανική αγορά, ότι και αν σημαίνει αυτό. Η corolla μπορεί να πουλάει γιατί κάποιοι θέλουν κάτι με 4 ρόδες χωρίς να βρέχονται. Το Tiguan για να πουλάει, δεν θα είναι κακό αυτοκίνητο. Άλλωστε είναι πάνω από 10ετία στην αγορά. Αν είχε θέμα θα το είχαν σκίσει στα social. Το αντίθετο μάλιστα, όλοι μιλάν με τα καλύτερα λόγια. Και μένα ένας φίλος που το έχει είναι πολύ ευχαριστημένος.
Αυτό που με χαροποιεί στη λίστα είναι τα δύο HONDA μιας και σαν κάτοχος παλιότερα για μια 15ετία, πρώτη αγάπη κιόλας, ένα συναίσθημα υπάρχει.Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Μιας και, θεωρητικα, θα εχω το αυτοκινητο στα χερια μου σε 3-4 εβδομαδες, ηθελα να μεταφερω εναν προβληματισμο μου.Πηγαινουμε οικογενειακως για ποδηλατο. Αυτη τη στιγμη εχω μια εξαιρετικη σχαρα κοτσαδορου της thule, η οποια μπορει να μεταφερει 3 ποδηλατα. Τα ποδηλατα μπαινουν ευκολα, ο κοτσαδορος μπαινει πανευκολα και ειμαι ευτυχισμενος διοτι δεν ταλαιπωρουμαι. Το 4ο ποδηλατακι μπαινει στο πορτ μπαγαζ. Συντομα τα ποδηλατα που θα πρεπει να μπουν στην σχαρα θα ειναι 4.
Το αρχικο μου πλανο ηταν να παραγγειλω το αυτοκινητο με τον εργαστασιακο αναδιπλουμενο κοτσαδορο και να αγορασω την 4αρα σχαρα της thule (οταν μεγαλωνε λιγο ο μικρος και το ποδηλατακι του δεν χωρουσε στο πορτ μπαγαζ). Δυστυχως η vw μας τα χαλασε και το 1.5 dsg δεν δεχεται εργοστασιακο κοτσαδορο. Ρωτησα στην αντιπροσωπεια αν μπορουν να τον βαλουν αυτοι και αφου το εψαξαν μου ειπαν οτι επειδη δεν επιτρεπεται απο την μαμα εταιρεια, δεν μπορουν να τον φερουν ως ανταλλακτικα και να τον βαλουν.
Αρχικα σκεφτομουν after market λυσεις. Να βρω δηλαδη καποιον ανθρωπο που ειναι εξειδικευμενος σε τετοιες κατασκευες και να βρω εναν αποσπωμενο κοτσαδορο. Μου μετεφεραν καλα λογια για τον σκουλικα και τον σαββα. Στη συνεχεια ομως αρχισα να προβληματιζομαι και με αυτην τη λυση, διοτι το αυτοκινητο θα εχει area view (η καμερα δεν θα ειναι προβλημα γιατι ειναι πανω στο σηματακι στο πορτ μπαγαζ, αλλα μηπως θα βαρανε οι αισθητηρες στον πισω προφυλακτηρα οταν μπει η βαση των ποδηλατων;) και αισθητηρα για να ανοιγει με το ποδι το πορτ μπαγαζ (μηπως η βαση του κοτσαδορου καλυπτει τον αισθητηρα).
σχαρα για το πορτ-μπαγαζ/5η πορτα φοβαμαι (ισως να εχω αδικο) μηπως ειτε κανει ζημια στο αυτοκινητο ειτε ειναι πολυπλοκη στην τοποθετηση της. Οι ποδηλαταδες μας ειναι το πολυ μια ωρα, οποτε δεν αξιζει να τρωω εικοσαλεπτα να βαζω την σχαρα.
Η αλλη λυση ειναι οι σχαρες οροφης. Αυτο το κομματι με φοβιζει επειδη μου φαινεται (παλι ισως να εχω αδικο) αρκεα δυσκολο να σηκωνεις ποδηλατα και να τα στερεωνεις σε ψηλο αυτοκινητο. Ειχαμε στο παρελθον σχαρα οροφης για sedan και δεν ειχαμε μεινει και παρα πολυ ευχαριστημενοι.
Σκεψεις-προτασεις πανω στο συγκεκριμενο θεμα; Θα εκτιμουσα οποιαδηποτε βοηθεια και αντικειμενικα το συγκεκριμενο θεμα δεν εχει να κανει τοσο με αυτο το μοντελο αυτοκινητου, μιας και οποιο και να ειχα παραγγειλει θα αντιμετωπιζα τα ιδια θεματα με αυτα τα εξτρα.
Στον Σκουλήκα έχω βάλει κοτσαδόρο σε δύο αυτοκίνητα για βάση ποδηλάτου, πιο μικρή όμως. Είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης hlias_3 έγραψε:
Στον Σκουλήκα έχω βάλει κοτσαδόρο σε δύο αυτοκίνητα για βάση ποδηλάτου, πιο μικρή όμως. Είμαι πολύ ευχαριστημένος.Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Με χαροποιει οτι εισαι ευχαριστημενος απο τον συγκεκριμενο! Και εμενα μου ειπαν οτι αυτη η επιχειρηση εξειδικευεται στον τομεα αυτο και ο ανθρωπος μου το ειπε ηταν επισης πολυ ευχαριστημενος. Εχω την εντυπωση οτι το ειδος του κοτσαδορου δεν αλλαζει, το μονο που αλλαζει ειναι ποια σχαρα θα αγορασεις για να εφαρμοσει επανω.
Αν επιτρεπεται, ηταν αποσπωμενος ο κοτσαδορος που εβαλες (εχω δει οτι εχει κατι πολυ ωραιους η westfalia που ειναι σχεδον ιδιοι με αυτον που εχω στο τωρινο μου αυτοκινητο); επισης, περιπου,ποσο σου κοστισε η αγορα μαζι με την τοποθετηση (αν θυμασαι);
-
Eπισης πολλες πωλησεις κανουν αθλια αυτοκινητα τα οποια ομως τα αγοραζουν εταιρειες ενοικιασεως και αλλες εταιρειες για διαφορες εταιρικες χρησεις. Τα χρησιμοποιουν 3 χρονια και μετα τα αλλαζουν.
Αρα υψηλες πωλησεις δεν σημαινει απαραιτητα καλο αμαξι αλλα σιγουρα ειναι επιτυχημενο στην αγορα.
Παλαιοτερα το F150 ηταν αθλιο σε κατασκευη και πλαστικα αλλα με ελαχιστα χρηματα 15-16κ ευρω επαιρνες ενα μεγαλο πικ απ για δουλειες γιαυτο το αγοραζαν.
-
Καλές πωλήσεις κάνουν τα 'τίμια' αυτοκίνητα και το Tiguan ΙΙ είναι ένα πολύ τίμιο αυτοκίνητο στην κατηγορία που απευθύνεται. Τίποτα δεν είναι τυχαίο πάντως
-
Μια χαρά είναι το Tiguan. Εμένα δε μου αρέσει εμφανισιακά, άλλο θα έπαιρνα από την κατηγορία, αλλά είναι καλό αυτοκίνητο.
Sent from my CUBOT NOTE Plus using Tapatalk
-
Ποιο θα έπαιρνες;
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Ποιο θα έπαιρνες;Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Επειδή δε χρειάζομαι 4κινηση, 3008.
Sent from my CUBOT NOTE Plus using Tapatalk
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Στον Σκουλήκα έχω βάλει κοτσαδόρο σε δύο αυτοκίνητα για βάση ποδηλάτου, πιο μικρή όμως. Είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Με χαροποιει οτι εισαι ευχαριστημενος απο τον συγκεκριμενο! Και εμενα μου ειπαν οτι αυτη η επιχειρηση εξειδικευεται στον τομεα αυτο και ο ανθρωπος μου το ειπε ηταν επισης πολυ ευχαριστημενος. Εχω την εντυπωση οτι το ειδος του κοτσαδορου δεν αλλαζει, το μονο που αλλαζει ειναι ποια σχαρα θα αγορασεις για να εφαρμοσει επανω.
Αν επιτρεπεται, ηταν αποσπωμενος ο κοτσαδορος που εβαλες (εχω δει οτι εχει κατι πολυ ωραιους η westfalia που ειναι σχεδον ιδιοι με αυτον που εχω στο τωρινο μου αυτοκινητο); επισης, περιπου,ποσο σου κοστισε η αγορα μαζι με την τοποθετηση (αν θυμασαι);
Στο πρώτο αυτοκίνητο ήταν με δύο βίδες και δεν τον συνιστώ.
Στο δεύτερο αποσπόμενος με μια κίνηση και καθάρισες. Δεν το συζητώ.Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Θυμάσαι καθόλου τιμή; Πολύ πολύ χοντρικά. Δεν ρωτάω για να κάνω παζάρια στον άνθρωπο, απλά να ξέρω σε τι επίπεδα κινούμαι.>Ο χρήστης hlias_3 έγραψε:
Στο πρώτο αυτοκίνητο ήταν με δύο βίδες και δεν τον συνιστώ.
Στο δεύτερο αποσπόμενος με μια κίνηση και καθάρισες. Δεν το συζητώ.Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Διαβάζοντας πάντως την αναζήτηση για τον κοτσαδορο, μου πέρασε η εξής σκέψη:
Προκειμένου να μπεις σε αυτήν την αναζήτηση, δε σε ενδιέφερε να διαλέξεις κάποιο άλλο συνδυασμό που να στο προσέφερε εργοστασιακα; -
Ειναι ενα παρα πολυ καλο αυτοκινητο που συνδυαζει και καλυπτει πολλα πραγματα και πολλους αγοραστες και αποτυπωνεται στις πωλησεις.
Αυτο εννοουσα. Απ ολα τα suv ειναι αυτο που ξεχωριζει με τις περισσοτερες.
Δεν ειπα πως ειναι το καλυτερο.
Οσο παραδοξο και αν ακουγεται για vw αποδυκνυεται vfm στη κατηγορια.
Υ. Σ. Τα f series και κορολλα ειναι ειδικες περιπτωσεις και ειδικες αγορες -
Τι το ειδικό έχουν? Μιλάμε για ότι πιο mainstream υπάρχει.
Σε άλλα νέα από μία σύντομη βόλτα με κέντρο Αθήνας & Α.Ο. απογοητεύτηκα από την ανάρτηση του Tiguan 2.0tdi dsg 4x4. Περίεργη απόσβεση, κάπως βαριά αίσθηση και γενικά δεν είχε αυτή την κύλιση που τη λες μαγικό χαλί. Ειδικά η συμπεριφορά του πίσω άξονα δε μου άρεσε καθόλου παρά την ανεξάρτητη ανάρτηση και μιλάμε για όχημα με λιγότερα από 20Κ χλμ σε άριστη προφανώς κατάσταση.
Κατά τα άλλα για τη μάζα είναι ένα αξιόλογο αυτοκίνητο. Για κάποιον που παίζει να έχει δοκιμάσει 2-3 αυτοκίνητα μεγαλύτερων κατηγοριών είναι εντελώς μιεχ. Οφείλω να ομολογήσω όμως ότι πάει αισθητά καλύτερα από το αντίστοιχο Q5 2.0tdi s-tronic quattro του κουτιού που είχα δοκιμάσει πριν κάνα 3μηνο και μου είχε φανεί πολύ ράθυμο.
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Το Tiguan στην 6η θέση στα Best seller μοντέλα σε πωλήσεις παγκοσμίως για το 2018!
https://www.newsauto.gr/specials/pio-mo ... -gia-2018/
Τα νουμερα μιλανε απο μονα τουςΚαλά τώρα θα ακούσεις ότι οι πωλήσεις δε λένε κάτι
Στάλθηκε από το SM-A530F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Γιατι δε παιζεις τζοκερ?
VW Tiguan 2016