Μιας και, θεωρητικα, θα εχω το αυτοκινητο στα χερια μου σε 3-4 εβδομαδες, ηθελα να μεταφερω εναν προβληματισμο μου.
Πηγαινουμε οικογενειακως για ποδηλατο. Αυτη τη στιγμη εχω μια εξαιρετικη σχαρα κοτσαδορου της thule, η οποια μπορει να μεταφερει 3 ποδηλατα. Τα ποδηλατα μπαινουν ευκολα, ο κοτσαδορος μπαινει πανευκολα και ειμαι ευτυχισμενος διοτι δεν ταλαιπωρουμαι. Το 4ο ποδηλατακι μπαινει στο πορτ μπαγαζ. Συντομα τα ποδηλατα που θα πρεπει να μπουν στην σχαρα θα ειναι 4.
Το αρχικο μου πλανο ηταν να παραγγειλω το αυτοκινητο με τον εργαστασιακο αναδιπλουμενο κοτσαδορο και να αγορασω την 4αρα σχαρα της thule (οταν μεγαλωνε λιγο ο μικρος και το ποδηλατακι του δεν χωρουσε στο πορτ μπαγαζ). Δυστυχως η vw μας τα χαλασε και το 1.5 dsg δεν δεχεται εργοστασιακο κοτσαδορο. Ρωτησα στην αντιπροσωπεια αν μπορουν να τον βαλουν αυτοι και αφου το εψαξαν μου ειπαν οτι επειδη δεν επιτρεπεται απο την μαμα εταιρεια, δεν μπορουν να τον φερουν ως ανταλλακτικα και να τον βαλουν.
Αρχικα σκεφτομουν after market λυσεις. Να βρω δηλαδη καποιον ανθρωπο που ειναι εξειδικευμενος σε τετοιες κατασκευες και να βρω εναν αποσπωμενο κοτσαδορο. Μου μετεφεραν καλα λογια για τον σκουλικα και τον σαββα. Στη συνεχεια ομως αρχισα να προβληματιζομαι και με αυτην τη λυση, διοτι το αυτοκινητο θα εχει area view (η καμερα δεν θα ειναι προβλημα γιατι ειναι πανω στο σηματακι στο πορτ μπαγαζ, αλλα μηπως θα βαρανε οι αισθητηρες στον πισω προφυλακτηρα οταν μπει η βαση των ποδηλατων;) και αισθητηρα για να ανοιγει με το ποδι το πορτ μπαγαζ (μηπως η βαση του κοτσαδορου καλυπτει τον αισθητηρα).
σχαρα για το πορτ-μπαγαζ/5η πορτα φοβαμαι (ισως να εχω αδικο) μηπως ειτε κανει ζημια στο αυτοκινητο ειτε ειναι πολυπλοκη στην τοποθετηση της. Οι ποδηλαταδες μας ειναι το πολυ μια ωρα, οποτε δεν αξιζει να τρωω εικοσαλεπτα να βαζω την σχαρα.
Η αλλη λυση ειναι οι σχαρες οροφης. Αυτο το κομματι με φοβιζει επειδη μου φαινεται (παλι ισως να εχω αδικο) αρκεα δυσκολο να σηκωνεις ποδηλατα και να τα στερεωνεις σε ψηλο αυτοκινητο. Ειχαμε στο παρελθον σχαρα οροφης για sedan και δεν ειχαμε μεινει και παρα πολυ ευχαριστημενοι.
Σκεψεις-προτασεις πανω στο συγκεκριμενο θεμα; Θα εκτιμουσα οποιαδηποτε βοηθεια και αντικειμενικα το συγκεκριμενο θεμα δεν εχει να κανει τοσο με αυτο το μοντελο αυτοκινητου, μιας και οποιο και να ειχα παραγγειλει θα αντιμετωπιζα τα ιδια θεματα με αυτα τα εξτρα.