-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Το Tiguan στην 6η θέση στα Best seller μοντέλα σε πωλήσεις παγκοσμίως για το 2018!
https://www.newsauto.gr/specials/pio-mo ... -gia-2018/
Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αμαξαρα οσο και αν ποναει καποιους.
Τα νουμερα μιλανε απο μονα τουςΚαλά τώρα θα ακούσεις ότι οι πωλήσεις δε λένε κάτι
Στάλθηκε από το SM-A530F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Γιατι δε παιζεις τζοκερ?
Χαχα καλα αναμενόμενο ηταν !
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Σε άλλα νέα από μία σύντομη βόλτα με κέντρο Αθήνας & Α.Ο. απογοητεύτηκα από την ανάρτηση του Tiguan 2.0tdi dsg 4x4. Περίεργη απόσβεση, κάπως βαριά αίσθηση και γενικά δεν είχε αυτή την κύλιση που τη λες μαγικό χαλί.Ακριβώς το ίδιο αποκόμισα πρόπερσι από το σύντομο test drive. Ο πωλητής το έριξε στις 18αρες ζάντες, αλλά η ποιότητα κύλισης ήταν απογοητευτική για εμένα.
Καλά τώρα θα ακούσεις ότι οι πωλήσεις δε λένε κάτι
Γιατι δε παιζεις τζοκερ?
Χαχα καλα αναμενόμενο ηταν !
Τόσο αναμενόμενο όσο και η αλήθεια...γιατί οι πωλήσεις όντως δεν λένε τίποτα για την ποιότητα ενός προϊόντος. Λένε πολλά για άλλα πράγματα. Δηλαδή τα Casio που πουλάνε περισσότερο από τα Rolex είναι καλύτερα ρολόγια?
-
Καλά. Άστοχη σύγκριση γιατί δεν είναι ρολόγια ίδιας κατηγορίας.
Από την άλλη και το QQ είναι νούμερο 1 στις πωλήσεις, στην κατηγορία του, αλλά δεν είναι και το καλύτερο. -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Σε άλλα νέα από μία σύντομη βόλτα με κέντρο Αθήνας & Α.Ο. απογοητεύτηκα από την ανάρτηση του Tiguan 2.0tdi dsg 4x4. Περίεργη απόσβεση, κάπως βαριά αίσθηση και γενικά δεν είχε αυτή την κύλιση που τη λες μαγικό χαλί.
Ακριβώς το ίδιο αποκόμισα πρόπερσι από το σύντομο test drive. Ο πωλητής το έριξε στις 18αρες ζάντες, αλλά η ποιότητα κύλισης ήταν απογοητευτική για εμένα.
Όντως με 18αρες ήταν και αυτό που οδήγησα αλλά δε μπορώ να το θεωρήσω ως δικαιολογία γιατί και το 3008 18αρες φοράει και μαλλον έχει καλύτερη απόσβεση παρά τον ημιάκαμπτο.
-
ρε παιδια μην λεμε αυτονοητα οτι πουλαει περισσοτερο δεν ειναι το καλυτερο ειναι το πιο vfm που εχει πιασει και τον σφιγμο της αγορας!
Ολοι μας εδω που μπαινουμε και κραζουμε ή αποθεώνουμε μοντέλα αν μας προσφεραν ενα αμαξι που κραζουμε με ιδιαιτερα ελκιστιστικους όρους πληρωμης, και ήταν φυσικα μεσα στην κατηγορία που ψαχναμε, κατευθειαν θα αλλαζαμε σκεψη και θα ψαχναμε τα θετικα του αμαξιου και τελικά μπορει πολυ πιθανα να το αγοράζαμε. Άρα δεν αγοράζουμε απαραιτητα το καλυτερο αλλα το πιο vfm αρκετες πολλες φορες. -
Και ενίοτε ούτε καν το vfm, αλλά αυτό που γουστάρουμε περισσότερο. Αλλά άσε μας να σφαχτουμε σαν αθρώποι!
Sent from my CUBOT NOTE Plus using Tapatalk
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Διαβάζοντας πάντως την αναζήτηση για τον κοτσαδορο, μου πέρασε η εξής σκέψη:
Προκειμένου να μπεις σε αυτήν την αναζήτηση, δε σε ενδιέφερε να διαλέξεις κάποιο άλλο συνδυασμό που να στο προσέφερε εργοστασιακα;ο κοτσαδορος θα μπορουσε να μπει στο 1.5 χειροκινητο, αλλα ηθελα αυτοματο. Σε ντηζελ δεν ηθελα να παω διοτι η χρηση μου ειναι τετοια (λιγα χλμ/ετος, 20-40λεπτες διαδρομες με μικρες ταχυτητες) που πιστευω οτι θα δημιουργουσα προβλημα στον κινητηρα. Ασε που σε 2λιτρο δεν ηθελα να παω με τιποτα για τον φοβο των ιουδαιων (υπουργειο οικονομικων και τα φορομπηχτικα μετρα που μπορει να κατεβασει η κεφαλα τους ανα πασα στιγμη).
Αυτοκινητα αλλα ειδα πολλα (νομιζω ειδα σχεδον ολη την κατηγορια εως τα 35χιλ) αλλα ηταν το μονο που με βολευε στο συνδυασμο χωροι επιβατων, χωρος αποσκευων, κινητηρα, κιβωτιο, εξωτερικες διαστασεις. Φλερταρα με τα δυο skoda, αλλα το karoq απορριφθηκε διοτι α. δεν ειχε συρομενο πισω καθισμα ωστε να μεταβαλλεται ο χωρος αποσκευων (σε σχεση με το tiguan που εχει), β. η ποιοτητα κατασκευης μου φανηκε υποδεεστερη του tiguan, γ. η τιμη με τα εξτρα που ειχα βαλει ηταν παρα πολυ κοντα στο tiguan, και στο kodiaq 'κωλωσα' γιατι φοβαμαι τα 4.7μ του. Δυστυχως κινουμαι αρκετα στο κεντρο και θα μου ηταν προβλημα ενα τοσο μεγαλο αυτοκινητο.
Επισης, η παραγγελια ειχε φυγει κανονικα με τον κοτσαδορο. Στην πορεια προεκυψε το προβλημα οταν διαβασα σε γερμανικο φορουμ οτι στον γερμανικο configurator δεν υπηρχε ο συνδυασμος και μετα απο μερικες μερες ποσταρε ενας γερμανος οτι η αντιπροσωπεια τον ενημερωσε οτι οντως δεν μπορει να παρει το αυτοκινητο με συνδυασμο 1.5dsg+κοτσαδορο. Να πω εδω οτι η αντιπροσωπεια που εκανα την παραγγελια συμπεριφερθηκε παρα πολυ επαγγελματικα και οταν εμαθαν για το 'προβλημα' παγωσαν την παραγγελια και επικοινωνησαν μαζι μου να ρωτησουν αν θελω να συνεχισω ή να ακυρωσω. Μιας και οπως εξηγησα το αυτοκινητο αυτο καλυπτε κατα τα αλλα τις αναγκες μου, το ηθελα και χωρις κοτσαδορο και θα εψαχνα να βρω τη λυση με διαφορετικο τροπο.
Αν τελικα δεν μεινω ικανοποιημενος απο τις εναλλακτικες για το tiguan, θα βαλω κοτσαδορο στο μικρο αυτοκινητο της οικογενειας και θα μεταφερω με αυτο τα ποδηλατα Σιγουρα θα προτιμουσα ομως να κανω τη δουλεια μου με το 'μεγαλο' αυτοκινητο ωστε να μπορω να τα παρω μαζι και σε καποιο ταξιδι ενδεχομενως στο μελλον. -
Είναι αδύνατον να μην τοποθετείται κοτσαδόρος. Όσο για τους αισθητήρες υπάρχει και η δυνατότητα να τους απενεργοποιήείς όταν έχεις τη βάση στον κοτσαδόρο.
-
stefan147 » 11 Ιαν 2019 12:55
Σε άλλα νέα από μία σύντομη βόλτα με κέντρο Αθήνας & Α.Ο. απογοητεύτηκα από την ανάρτηση του Tiguan 2.0tdi dsg 4x4. Περίεργη απόσβεση, κάπως βαριά αίσθηση και γενικά δεν είχε αυτή την κύλιση που τη λες μαγικό χαλί. Ειδικά η συμπεριφορά του πίσω άξονα δε μου άρεσε καθόλου παρά την ανεξάρτητη ανάρτηση και μιλάμε για όχημα με λιγότερα από 20Κ χλμ σε άριστη προφανώς κατάσταση.
Μου κάνει εντύπωση.Το δικό μου όντως είναι μαγικό χαλί περισσότερο απ ότι θα ήθελα και δεν έχω σχεδόν ποτέ την ανάρτηση στην θέση comfort αλλά συνήθως στην normal που είναι λίγο πιο σκληρό.Οταν έχω κέφια το βάζω στην sport που γίνεται σχεδόν κούτσουρο.Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια διαφορά από τις 17άρες που φορώ.
-
Μήπως επειδή έχεις την Adaptive ανάρτηση?
-
Δε νομιζω να ειναι αυτο.
Μαλλον δεν ειναι αντιθετος με οτι εχει το vw σημα -
Μπραβο ρε άτιμε. Το βρήκες. Αυτό ήταν τελικά. Το σήμα ήταν βαρύ (πως λέμε βαριά φανέλα) και γι' αυτό η κύλιση δεν ήταν ότι καλύτερο.
Εγώ προκαλώ όποιον θέλει να πάρει ένα Golf ΜΚ7.5 με ανεξάρτητη πίσω και μετά να δοκιμάσει και το Tiguan και να έρθει να μου πει ποιο έχει καλύτερη ποιότητα κύλισης. Έτσι επειδή έχουν και το ίδιο, βαρύ, σήμα.
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Δε νομιζω να ειναι αυτο.
Μαλλον δεν ειναι αντιθετος με οτι εχει το vw σημαΩχ μωρέ Νίκο τώρα.
Sent from my CUBOT NOTE Plus using Tapatalk
-
Οταν με 17αρα ειναι μια χαρα και η 18αρα για μερικα χιλιοστα τη χαρακτηριζει καποιος τοσο χαλια δε φταιω εγω αν μερικοι εχουν καει η βγαζουν φλυκτενες μολις ακουν για σημα vw
-
Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να είναι 6ο σε πωλησεις και να περνάει το crv .Επισης δεν περίμενα να μην είναι στη λίστα το qq.Εγω σαν κάτοχος Tiguan δεν θα πω ότι πουλάει γιατί είναι το καλύτερο αλλά επειδή είναι vfm.Εγω σε polo και a3 αν και πήγαιναν πολύ καλα σε πωλησεις είχα προβληματα .Οπως και το qq που πουλάει καλα στην Ευρώπη έχει αρκετά θέματα .Οι πωλησεις δεν έχουν να κάνουν με το τι είναι καλο .Υπαρχουν αρκετοί κάτοχοι Tiguan που ξεκίνησαν για x1 η 3008 και τελικά πήραν Tiguan καθαρά λόγο τιμής .
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Συγνώμη ρε παιδιά,αλλά πιστεύετε πραγματικά ότι το Tiguan είναι vfm? Με αρχική τα 150 άλογα τα 27700? Ο τάφος με τα 115 άλογα πόσο ξεκινάει γιατί ο διαμορφωτής δεν το έχει? Είπαμε,καλο αυτοκίνητο αλλά μέχρι εκεί. Βλέπω στο car κάτι 28000...
-
Κατά την άποψή μου vfm είναι μόνο το δίλιτρο είτε βενζίνη είτε πετρέλαιο με τα 190 ή 200 άλογα αυτόματο και τετρακίνητο στα 37.000 ευρώ περίπου
-
Σε αυτό συμφωνώ....το δίλιτρο έχει όσο μια απλή Χ1 η το 3008 το αυτόματο....
-
Πήγα να κάνω td το ντίζελ τελικά έκανα το 1.5 tsi γιατί δεν υπήρχε στο ντίζελ.
Εγώ νομίζοντας στην αρχή πως θα οδηγήσω το ντίζελ μολιι το έβαλα μπρος και ξεκίνησα άρχισα να εκθιαζω το ποσο αθόρυβο είναι και μετά μου είπε ότι είναι βενζίνη.
Λοιπόν από τραβήγματα όχι κάτι το ιδιαίτερο.
Θέση οδήγησης πολύ ψηλή καμία σχέση με το scross πολυ ψηλότερη και νομίζω ψηλότερα και απο το 3008.
Από αναρτήσεις στις λακούβες που το εχωσα είχε εξαιρετική ανταπόκριση.
Όταν το ζοριζα όμως το περνούσα με ταχύτητα πάνω από ελαφριες ανωμαλίες του οδοστρώματος έβλεπα ότι είχε αρκετή ταλάντωση το πίσω μέρος σαν να χοροπηδούσε σαν να έπαιρνε κλίσεις κάτι τέτοιο.
Εξαιρετική ηχομόνωση.
Κατανάλωση 8.1 χωρίς όμως πολύ πολύ ζορισμα.
Στο τέλος βάλαμε μπρος και το ντίζελ που το έχουν χωρίς πινακίδες ανεβασμένο σε ράμπα. Εντάξει πιο αθόρυβο από το scross αρκετά. Μου έκανε εντύπωση πόσο πιο μικρή διαδρομή είχε ο συμπλέκτης της βενζίνης σε σχέση με το ντίζελ.
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Χωρις να υποτιμω την ηχομονωση του τιγκουαν, σε ενα καινουργιο ντιζελ παντα ο θορυβος ειναι πολυ χαμηλος. Μετα απο καποια χιλ χιλιομετρα ερχεται αυτος ο χαρακτηριστικος ηχος των ντιζελ.
VW Tiguan 2016