-
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
-μεγαλο εξογκωμα στη μεση του πισω πατωματος με αποτελεσμα να δυσκολευεται η μετακινηση απο τη μια μερια του καθισματος στην αλλη αλλα και να μη βολευονται ανετα τα ποδια του μεσαιου επιβατη
Αναγκαστικά λόγω της περίπτωσης 4κινησης.
Δεν θυμάμαι έστω και 2κινητο crossover ή SUV που να μην το έχει.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
-μεγαλο εξογκωμα στη μεση του πισω πατωματος με αποτελεσμα να δυσκολευεται η μετακινηση απο τη μια μερια του καθισματος στην αλλη αλλα και να μη βολευονται ανετα τα ποδια του μεσαιου επιβατη
Δεν θυμάμαι έστω και 2κινητο crossover ή SUV που να μην το έχει.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τα LR δεν το έχουν γιατί όλη η μετάδοση είναι κάτω από το πάτωμα και δεν περνάει μέσα από αυτό. Αλλά είναι και 2 μέτρα αυτά...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Το HRV εχει ενα πολυ μικρο εξογκωμα 3-4 εκατοστων ακομα και στην αμερικανικη AWD εκδοση, ενω τα CRV και RAV4 ακομα και τα τετρακινητα ειναι εντελως flat, δεν εχουν καθολου εξογκωμα. Για το Xtrail για να ειμαι ειλικρινης δεν το θυμαμαι.
-
Ως προς τις ενστασεις του Γρηγορη και του Emperor:
- Σχετικα με το χωρο για τα ποδια των πισω επιβατων. Εγω ειμαι 1.78 υψος αλλα μου αρεσει να ρυθμιζω το καθισμα του οδηγου ενα κλικ πιο πισω απο την ιδανικη θεση οδηγησης. Οταν εκατσα πισω απο τον εαυτο μου τα γονατα μου εφαπτονταν ακριβως στην πλατη του καθισματος. Δε μπορω να πω οτι ηταν αβολα αλλα δεν υπηρχε και αυτη η 'άπλα' που θα ηθελα. Οσον αφορα στο ρυθμιζομενο πισω καθισμα, πραγματι το συγκεκριμενο μοντελο δεν πρεπει να το ειχε, γιατι οσο κι αν εψαξα δε βρηκα λεβιε που να το μετακινει μπρος πισω. Αρα πιθανως με το ρυθμιζομενο να κερδιζεις ακομα καποια εκατοστα στα γονατα.
- Σχετικα με το χωρο για τα κεφαλια των πισω, το συγκεκριμενο μοντελο ειχε πανοραμικη ηλιοροφη. Οταν εκατσα πισω λοιπον μετρησα πανω απο το κεφαλι μου και ειδα οτι απο το χειλος της ηλιοροφης υπηρχε κενο 1 δαχτυλου περιπου (πλατος δαχτυλου, οχι μηκος ), ενω απο το τζαμι της ηλιοροφης 3-4 δαχτυλα. Και παλι δε μπορω να πω οτι ηταν αβολα αλλα υπεθεσα οτι ενας ψηλοτερος απο εμενα πχ πανω απο 1.90 ισως να εβρισκε το κεφαλι του στο χειλος της ηλιοροφης (αν επαιρνε μοντελο με ηλιοροφη). Για το χωρις ηλιοροφη δεν μπορω να πω γιατι δεν το ειδα, αλλα φανταζομαι οτι θα εχει περισσοτερο χωρο για τα κεφαλια των πισω.
Παντως σε γενικες γραμμες και σε σχεση με την εικονα που ειχα απο τις φωτο και τα βιντεο του ιντερνετ το βρηκα ομορφοτερο εξωτερικα και πιο 'μαζεμενο' εσωτερικα απο ο,τι περιμενα.
-
geiasou πραγματικά μου κάνει εντύπωση αυτό που έγραψες...γιατί και εδώ το εκθεσιακό μοντέλο είναι με ηλιοροφή και όπως έγραψα εγώ που λογικά είμαι από τους πιο ψηλούς (1.96) είχα άνετο χώρο και για τα πόδια και για το κεφάλι!
Εκτός αν πασά μου οδηγείς ξάπλα!! χαχα!!
Φυσικά δεν θα ξεχάσω στο micra που είχα για μια δεκαετία που για να χωρέσω έβαζα το κάθισμα τόσο πίσω και ξαπλωτό ώστε γυρίζοντας το κεφάλι αριστερά έβλεπα από το τζάμι αυτών που κάθονταν στο πίσω κάθισμα!! Απίστευτες εποχές!ΥΓ : Για το 'πιο μαζεμένο εσωτερικά' συμφωνώ 100%, άλλωστε νομίζω ότι το έγραψα από τους πρώτους εδώ μέσα...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Μην το λες...
Το rav mk3 ηταν τελείως flat πισω και είχε τετρακίνηση... Το qq απο την άλλη αν και δικίνητο εχει μεγάλο τούνελ που καθιστα άβολη τη μεσαία θέση αλλα και την τοποθέτηση καμίας τσάντας κλπ κατα το ταξίδι... -
Για το υψοσ του πίσω τούνελ ξέρω ότι δεν εμποδίζει να κατσουν πίσω στην Χ1 3 άτομα. το ξέρω γιατι το καναμε δοκιμη στην έκθεση. Δείτε και το βίντεο στο 2.13λεπτό.Επίση μέχρι 1.95 καθεσαι και με ηλιοροφή. φαινεται και στο 45λεπτο βίντεο του Γερμανού που καθεται εμπρός πισω με το βοηθό του.
Youtube VideoΕγω προβληματίζομαι από το αρθρο στο 4τροχοι για το συγκριτικό Χ1 με Q3. Συμφωνώ ότι η ανάρτηση είναι σφιχτή και για αυτό επέλεξα τη δικιά μου με το EDC. Στο άρθρο ο συντάκτης λεει τα καλύτερα για την ποιότητα κύλισης του audi q3 και με ωραίο τρόπο θαβει την Χ1 στον ίδιο τομέα. Επίσης στο άρθρο κατάλαβα στο συμπέρασμα ότι η Χ1 κερδίζει ως νεότερο και τεχνολογικά ανώτερο μοντέλο και όχι ως καλύτερο αυτοκίνητο. Για αυτό η τελευταία φράση το q3 δεν πέφτει αμαχητί.Το ερώτημα λοιπόν είναι ποσο κοπανάει η Χ1? Οσοι οδηγήσατε απαντήστε...
Βλέπω στο διαμορφωτή τις νέες εκδόσεις 3κιλυνδρων Χ1 και στην 1500αρα πετρέλαιο δεν έχει επιλογή αυτόματου κιβώτιου. Αν ισχύει αυτό είναι μεγάλο λάθος γιατί από ότι εχω ακούσει ο 3κιλυνδρος πετρελαίου στην 2αρα 216d σέρνεται με χειροκίνητο κιβώτιο.
Βλέπω διαθέσιμο και το m-pack πακέτο. ΜΕ το μπλε ανοικτό χρώμα είναι η πιο όμορφη Χ1 για μένα. Δυστυχώσ δεν το πρόλαβα αφού όταν παρήγγειλα δεν ήταν διαθέσιμο...
πάει και στα χιόνια
Youtube Video -
Ειναι γνωστη η ποιοτητα κυλισης στα audi και στη συγκεκριμενη περιπτωση του q3
Στάλθηκε απο s4 με tapa
-
Αφιερωμένο στον The_Emperor και σε όσους άλλους σκοπεύουν να την αποκτήσουν: http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... -xdrive20d
-
Ωραίο & αναλυτικότατο το άρθρο...
Ξέρουμε (με τα περυσινά δεδομένα πάντα) πόσο στοιχίζουν τα τέλη κυκλοφορίας + τέλη πολυτελους διαβίωσης
για τις δίλιτρες εκδόσεις ??? -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αφιερωμένο στον The_Emperor και σε όσους άλλους σκοπεύουν να την αποκτήσουν: http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... -xdrive20dΔία κούκλε μου...με έφτιαξες πάλι!
Τα περσινα τέλη για το 20d ειναι 140 κ ΦΠ 440. Σύνολο 580.
Φίλτατε nigigt σήμερα μου είπαν οτι το δικό μου είναι Πειραιά κ περιμένουμε εκτελωνισμό κ μεταφορά με την νταλίκα Γιάννενα. Άρα μέσα στην επόμενη βδομάδα παραλαμβάνω αν κ θέλω να βάλω κ μια μέρα φιμε... -
Αντε με το καλο.
-
Χαίρομαι πολύ που ρίσκαρες κα τώρα θα την χαρείς πρώτος απ' όλους. Σου στειλα p.m. για τα διαδικαστικά που μου ειπαν για τη δικιά μου. Ελπίζω το ΣΚ οι Γιαννιώτες να θαυμασουν την Χ1...
Για όσους ενδιαφέρονται η BMW hellas δινει το χρηματοδοτικο με το 4,9% 3driveeasyplus και για την Χ1.
Apo test drive toy drive.gr είδα ότι λεει
Όμως με τα σκληρά λάστιχα run flat 225/50 R18 και με τη σφιχτή ανάρτηση δεν είναι ιδιαίτερα άνετη για οδηγό και επιβάτες.
Αντιγράφω από φορουμ εντυπώσεις για το EDC
Thanks, guys. I went out for a quick A-road/B-road test drive last night. Here are few updates:-- Driving modes + EDC: The difference between Eco-Pro/Comfort modes and Sport is significant. Everyhting gets super sharp. Suspension is noticeably more rigid. Transmission shifts late and the acceleration is way sharper. But to be honest, I don't think I'll be using Sport mode a lot. If you have EDC, you can edit Sport mode to sharpen your drivetrain and chassis independently. Default mode when you start the car is Comfort and as many of you know, it's not possible to change that. EDC is definitely worth the extra.
-
Την X1 xDrive20d την έχει δοκιμή και το Car & Driver αυτού του μήνα. Το κυριότερο μειονέκτημα της σύμφωνα με τον δοκιμαστή, τα run flat λάστιχα της.
-
Αν σκεφτεστε το 1.5 βενζινη στο δικο μου μια χαρα ειναι ο κινητηρας. Αθορυβος μεχρι τα 140χμω που πηγα με υπεραρκετη δυναμη στις ανηφορες, και ακομα ειμαι στο στρωσιμο, μεχρι 3000 στροφες το πηγα. Το αμαξι με τον οδηγο ειμαι στα 1380 κιλα με λιγα πραγματα και μισογεματο τεποζιτο (118).
-
Παρελαβες κιόλας βρε θηρίο ή για το τεστ drive μιλάς; σε κάθε περίπτωση με το καλό!!
-
πλεονεκτήματα Χ1 sdrive18i
a) τιμή από 27.500 (ανταγωνιστική όσο του Kuga, QQ or Tiguan)
β)τελη κυκλοφορίας (119co/2) χαμηλό τεκμήριο-όχι φορολογια
γ)πιο ελαφρια από τις άλλες Χ1
δ)μέση καταναλωση 7.5λιτρα/χλμ καλή για βενζίνη
ε)αθόρυβος κινητήρας-λιγότεροι κραδασμοί
ζ)ροπή από χαμηλά
ΜΕΙΟΝ-επιδόσεις-όχι 4Χ4
φίλε wantone περιμένω να δω αν συμφωνείς
Τα συμπερασματα είναι από οδήγηση της νεας 318ι και όσα διαβαζω για τον Τρικύλινδρό
κινητηρα της BMW. -
Στο δικο μου επιδοσεις ειναι μια χαρα. Θα πρεπει να το δεις και στο δικο σου αν εχεις μεγαλυτερο βαρος. Σε 204 χμ ταξιδι εθνικη και παλιο δρομο με εντονες ανηφορικες στροφες 7.2 λτ εκαψε ανα 100 χμ.
-
Ο χρήστης nikigt έγραψε:
...Για όσους ενδιαφέρονται η BMW hellas δινει το χρηματοδοτικο με το 4,9% 3driveeasyplus και για την Χ1....οχι ομως για την 3κυλινδρη Χ1...που ουσιαστικα εχει και νοημα μια ελκυστικοτερη χρηματοδοτηση για οσους κανουν ενα βημα παραπανω να ξεφυγουν τιμολογιακα απο τα τυπικα μη premium Crossover των 20-25κ ευρω. Αυτοι πχ που πανε για την 2λιτρη, ειτε πετρελαιο ειτε βενζινη, ετσι κι αλλιως υπολογιζουν ενα budget στα 40κ παρα κατι, ή και κατι...
Anyway, να ειμαστε καλα, και μεχρι το καλοκαιρι του 16' θα δουνε ποσο καλα(?) θα πανε οι πωλησεις -και- της Bmw στην χωρα και ισως αναθεωρησουν...
P.S ...με ερωτηματικα με αφησε το δοκιμαστικο του autobild.gr για τις -σημαντικα υποδυεστερες- επιδοσεις της βενζινοκινητης 3κυλινδρης 318i, σε σχεση με την απερχομενη 4κυλινδρη, αλλα και για το μετρησιμο βαρος της, σε σχεση με αυτο που ειχαν ανακοινωσει οι 4τροχοι, στο δοκιμαστικο της 4κυλινδρης με αντιστοιχη ιπποδυναμη (136ps) αλλα και το ιδιο 8αρι αυτοματο. (Θυμιζω δε οτι το Eλληνικο Autobild αποτελει 'παραρτημα' των 4τροχων, xρησιμοποιει ιδιες διαδικασιες-οργανα μετρησης στα δοκιμαστικα και ενιοτε ιδιους δοκιμαστες μεταξυ των περιοδικων)
Πως γινεται η νεα 3κυλινδρη 3αρα με ελαφρυτερο -κατα τα λεγομενα της ιδιας της Bmw- κινητηρα απο τον Ν20 (1.6/136-170), να ζυγιστηκε στο περιοδικο στα 1523 κιλα, και η pre fl να μετρηθηκε στα 1489 κιλα ειναι αποριας αξιο.
Παρομοιος εξοπλισμος, απ' οσο ειδα (χωρις δερματινα καθισματα πχ) με μοναδικη ορατη διαφορα τις 18αρες ζαντες αντι 17' της 4κυλινδρης της δοκιμης...http://www.autobild.gr/index.php?cat_id ... ge_id=8131
Βmw 318i 3cyl 136http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=13648
Bmw 316i 4cyl 136 -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Πως γινεται η νεα 3κυλινδρη 3αρα με ελαφρυτερο -κατα τα λεγομενα της ιδιας της Bmw- κινητηρα απο τον Ν20 (1.6/136-170), να ζυγιστηκε στο περιοδικο στα 1523 κιλα, και η pre fl να μετρηθηκε στα 1489 κιλα ειναι αποριας αξιο.
Παρομοιος εξοπλισμος, απ' οσο ειδα (χωρις δερματινα καθισματα πχ) με μοναδικη ορατη διαφορα τις 18αρες ζαντες αντι 17' της 4κυλινδρης της δοκιμης...Διαφορά 34 κιλών, λόγω εξοπλισμού 100%. Δεν αναφέρουν πουθενά τα έξτρα, οπότε δεν ξέρουμε τον ακριβή εξοπλισμό (το'παρόμοιος' δεν λέει και πολλά, γιατί μπορεί 1 και μόνο έξτρα να έχει διαφορά 10 κιλά!). Για παράδειγμα, ανάλογα με την ζάντα, η 17αρα από την 18αρα έχει μέχρι και 2,2 κιλά διαφορά. Αυτό x4, μας κάνει μέχρι και ~9 κιλά διαφορά. Εάν βάλεις και το επιπλέον βάρος των ελαστικών, ξεπερνάμε τα 10 κιλά.
BMW X1 2016