-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
...και αν βάλεις νεκρά μπορείς να αφήσεις το αμάξι να κυλήσει λίγο παίζοντας με το φρένο;
Φυσικά! Ακριβώς όπως έχεις νεκρά και στο χειροκίνητο κιβώτιο.
Ευχαριστώ πολύ!
Συγχωρέστε την άγνοιά μου! Μόνο σε test drive έχω οδηγήσει αυτόματο και δεν χρειάστηκε τίποτα από αυτά να κάνω... -
Να έχουν το νου τους όσοι σκέφτονται για τα 1.5 γιατί παιζει από του χρονου να μπει φόρος πολυτελειας με αξία αγορας απο 25-30 χιλιαρικα αντί να ξεκινάει απ τα διλιτρα..
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Να έχουν το νου τους όσοι σκέφτονται για τα 1.5 γιατί παιζει από του χρονου να μπει φόρος πολυτελειας με αξία αγορας απο 25-30 χιλιαρικα αντί να ξεκινάει απ τα διλιτρα..Η μισή Ελλάδα να έχει το νου της δηλαδή...Τα περισσότερα οικογενειακά αυτοκίνητα με χώρους ή πλησιάζουν ή ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία...Ποινικοποίηση του αυτοκινήτου ΤΩΡΑ...Αφού πρώτα ορίστηκε ότι είναι έγκλημα να έχεις κατοικία, πλέον θα είναι να έχεις και αυτοκίνητο! Στη συνέχεια ; Ο αέρας που αναπνέουμε! Κοινώς : ΣΚΑΣΤΕ!
PS : έχω ορεξούλες σήμερα...είναι από το...πήδημα στη δουλειά!
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Να έχουν το νου τους όσοι σκέφτονται για τα 1.5 γιατί παιζει από του χρονου να μπει φόρος πολυτελειας με αξία αγορας απο 25-30 χιλιαρικα αντί να ξεκινάει απ τα διλιτρα..Αγαπητε φιλε το εχω σκεφτει κι εγω αυτο . Για να ειμαι πιο ακριβης το θεωρω δεδομενο. Ο Αλεξιαδης ειπε πριν λιγες μερες οτι οι ρυθμισεις για τα τελη κυκλοφοριας και το φορο πολυτελειας που θα ανακοινωθουν προσεχως θα αφορουν μονο στο ετος 2016 και απο του χρονου θα υπαρξουν νεες ρυθμισεις μετα απο μεγαλυτερη επεξεργασια (γιατι φετος αργησαν και δεν προλαβαινουν να κανουν κατι αλλο). Προφανως επειδη του χρονου θα μεγαλωσει το δημοσιονομικο κενο γιατι οι ανθρωποι ειναι παντελως αχρηστοι για το οτιδηποτε θα απαιτηθουν και μεγαλυτερα εσοδα απο τα αυτοκινητα. Ειμαι σχεδον βεβαιος οτι θα πληρωσουν φορο πολυτελειας και οσα αυτοκινητα θα εχουν εμπορικη αξια πανω απο καποιο οριο. Ακουγεται το οριο των 30.000 αλλα με αυτους τιποτα δεν ειναι βεβαιο, μπορει να πανε και στις 25.000 μη σου πω και στις 20.000. Οποτε για να εισαι σιγουρος οτι δε θα σε πιασει μπορεις να παρεις το πολύ ενα 'γυμνο' Qashqai ή κανένα Mokka, Vitara, Tivoli. Απο κει και πανω θεωρεισαι βαθυπλουτος και γι αυτο θα στα παρει ο Αλεξιαδης για να δωσει μισθο στις αποφοιτους δημοτικου καθαριστριες του Υπουργειου Οικονομικων που προσφατα μεταταχθηκαν και εγιναν γραμματεις δικαστηριων.
http://www.protothema.gr/greece/article ... ikastiria/ -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ!
Συγχωρέστε την άγνοιά μου! Μόνο σε test drive έχω οδηγήσει αυτόματο και δεν χρειάστηκε τίποτα από αυτά να κάνω...Κανείς δεν γεννήθηκε 'ξεραμένος', όλοι μαθαίνουμε όσο ζούμε!!
Αυτά που έγραψα ισχύουν για το κλασσικό αυτόματο με μετατροπέα ροπής (4 από δαύτα είχα!), όχι για αυτά με αυτοματοποιημένο συμπλέκτη (που ποτέ δεν συμπάθησα ιδιαίτερα).
-
emperor, οδηγώ το lexus rx (πρωτη φορά με αυτόματο) και είναι όπως τα λένε οι υπόλοιποι. Το αυτοκίνητο σε επίπεδο έδαφος ίσως να ξεκιναει ελαφρώς με το που αφήνεις το φρένο για να ξεκινήσεις ή σε μποτιλιάρισμα (τρόμαξα τη πρώτη φορά). Στις ανηφόρες θα μένει ακίνητο μέχρι να πατήσεις γκάζι. Εκανα πρόσφατα εξόρμηση σε ορεινό δρόμο και ήταν πολύ άνετο και ξεκούραστο.
Αυτό που με 'φοβίζει' εμένα ειναι τα χειρόφρενα-κουμπιά. Αισθάνομαι ανασφάλεια να ξέρω οτι αν κάτι συμβέι δεν υπάρχει μηχανικός και άμεσος τρόπος να επέμβω. Επίσης, αισθανηθηκα οτι τα φρένα σε κάποια σημέια στην ορεινή διαδρομή κουράστηκαν (κατάβαση από 3.200μ) ίσως επειδή δε φρέναρα και με ταχύτητες να 'ξεκουράσω' τα φρένα.. Δε το έχω συνηθίσει το αυτοκίνητο (ειναι της γυναίκας μου) αλλά συμπαιρένω πως για καθημερινή κίνηση, το αυτόματο είναι φυσικά πολύ πιο ξεκούραστο και βολικό αλλά σε άλλες όχι τόσο (ισως ψυχολογικά πιο πολύ...και αν χρεισημοποιούσα το ημιαυτόματο σύστημα ίσως να μην αισθανομουν αυτή την αποκοπή απο την οδήγηση-ασφάλεια, αλλά δε το έχω συνηθίσει).
Τώρα όσο για τους φόρους, νομίζω ειναι δίκαιοι και ξαναγυρναμε στο '90, εκέι βασικά που 'αξίζουμε' να είμαστε ως χώρα μιας και δε παράγουμε τίποτα. 25.000-30.000 ειναι καπου 8.500.000-10.000.000 δραχμές που τότε πραγματικά αρκετα πιο λίγοι ειχαν/δίναν 10.000.000 για αυτοκίνητο . Θυμάμαι όμως οτι απο το ευρώ και μετά κάτι αουντι α3 (είχα λόγο που το πρόσεχα) έγιναν τα αυτοκίνητα του λαού... φυσικα και πολλές άλλες μέρκες... 15 χρόνια ο 'πλουτος' ηταν πραγματικά αέρας. Νομίζω καλά θα κάνουμε να γυρίσουμε στα επίπεδα που πρέπει και θεωρώ δίκαιο ενα 25.000 πλαφον. Υπαρχουν αρκετά αυτοκίνητα με αυτα τα χρήματα με χώρους και αξιοπρεπεις επιδόσεις για οικογένειες(απλα ένα παράδειγμα : SKODA RAPID SPACEBACK - 1.4 TSI DSG 125 PS ACTIVE , 1.390 κ.εκ. 18.600ε). Δε θυμάμαι πιο παλιά το 'απαράιτητο οικογενειακό' να ειναι αουντι α4 τουρμπο κουατρο 180-250 ιππων. Ας συνέλθουμε. -
alejandro ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές και πληροφορίες! Πιστεύω ότι γρήγορα θα προσαρμοστώ, αν και συμφωνώ απόλυτα για το αίσθημα ανασφάλειας με το χειρόφρενο. Τα ηλεκτρονικά συστήματα αποτελούν αναμφίβολα πρόοδο, αλλά εάν κάτι χαλάσει κινδυνεύεις ακόμη περισσότερο μερικές φορές!
Αναφορικά με τη φορολογία δεν διαφωνώ στο ότι πρέπει τα ακριβά αυτοκίνητα να πληρώσουν περισσότερο. Διαφωνώ στο να είναι τα ποσά παράλογα αλλά και στα κριτήρια που έχουν επιλεγεί. Π.χ. θεωρώ ότι παράγοντες που θα έπρεπε να λαμβάνονται υπόψη για ΟΛΑ τα αυτοκίνητα είναι- η παλαιότητα,
- η τιμή τους αυτή τη στιγμή (δύσκολο να υπολογιστεί μερικές φορές...),
- το πόσο ρυπογόνα είναι
Θεωρώ ότι τα κυβικά δεν αποτελούν δίκαιο κριτήριο. Ένα Xtrail 8-9 ετών έχει σήμερα ελάχιστη αξία και πληρώνει για τέλη και ΦΠ κανά χιλιάρικο αν θυμάμαι καλά. Πιστεύω ότι θα πρέπει να πληρώνει τα μισά.
Να προσθέσω ότι τα τέλη πρέπει να είναι και ανάλογα της εποχής που ζούμε. Οκ μπορεί κάποιος να αγόρασε ένα καλό αυτοκίνητο και πληρώνει για να το πάρει μεγάλο φόρο στο κράτος. Είναι παράλογο να πρέπει να πληρώνει τέλη και φόρο πολυτελείας 2 καλά (για την εποχή...) μηνιάτικα (το αναφέρω γιατί αυτό το διάστημα ακούστηκαν ακόμη και ποσά της τάξης των 1800-2000 ευρώ)
Μιας και είμαστε μέσα στο τοπικ του Χ1 να θυμίσω ότι το 20d π.χ. μέχρι πέρυσι είχε τέλη 140 ευρώ και ΦΠ άλλα 440. Σύνολο 580. Το αμάξι είναι όντως ακριβό και δεν θα ήταν παράλογο να πληρώνει ο χρήστης του και παραπάνω (π.χ. 700 ή έστω 800 ευρώ). Ποσά όμως της τάξης των 1000 ευρώ και πάνω είναι υπερβολικά πιστεύω και όταν επιβάλλονται τόσο υψηλοί φόροι έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς ο οδηγός ψάχνει τρόπο να μην πληρώσει. Για να το κλείσω εδώ θεωρώ ότι η τακτική που έχει ακολουθηθεί είναι εντελώς λάθος. Θα έπρεπε να μπουν λογικότερα τέλη ώστε όχι μόνο να μην σκέφτεται κανείς να ακινητοποιήσει το όχημά του, αλλά και όποιος θα ήθελε να πάρει αμάξι και τώρα δεν τολμά, να προχωρά χωρίς φόβο. Έτσι το κράτος θα εισπράττει περισσότερα και από τέλη και από καύσιμα και από όλα...
Τέλος, για τα αυτοκίνητα που είχαμε στο παρελθόν και τώρα νομίζω ότι η αλήθεια κρύβεται κάπου στη μέση. Στόχος μιας κοινωνίας είναι να βελτιώνεται πάντοτε. Το βιοτικό επίπεδο ασφαλώς έχει αλλάξει από τότε. Η υπερβολή κυριάρχησε σε θέματα καταναλωτισμού. Όσοι ξεπέρασαν τα όρια βρίσκονται τώρα χρεωμένοι ή και σε αδιέξοδο. Άλλοι δούλεψαν σκληρά και έκαναν αποταμιεύσεις. Γιατί να μην δικαιούνται να ξοδέψουν τον ιδρώτα τους όπως επιθυμούν πληρώνοντας μεν αυτό που πρέπει, αλλά χωρίς να αντιμετωπίζονται κιόλας σαν 'ένοχοι' επειδή τόλμησαν το κάτι παραπάνω; Νομίζω ότι είναι πολλοί οι παράγοντες που πρέπει να συνυπολογιστούν. Αξιοπρεπέστατα τα skoda, αλλά ο καθένας έχει δικαίωμα να επιλέξει και VW, Toyota, BMW εάν έχει τα χρήματα να τα αγοράσει και να τα συντηρήσει. Είναι λοιπόν καθαρά θέμα επιλογής το που θα ξοδέψεις. Άλλος αγοράζει σπίτι, άλλος αμάξι, άλλος πηγαίνει διακοπές, άλλος παίρνει ρούχα, άλλος τα πίνει τσίπ'ρα (aka τσίπουρα εδώ στα Γιάννενα )
-
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Επίσης, αισθανηθηκα οτι τα φρένα σε κάποια σημέια στην ορεινή διαδρομή κουράστηκαν (κατάβαση από 3.200μ) ίσως επειδή δε φρέναρα και με ταχύτητες να 'ξεκουράσω' τα φρένα...Μαλλον είναι βαρυ το αμαξι και λογικα τα φρενα παρεδωσαν.
-
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Επίσης, αισθανηθηκα οτι τα φρένα σε κάποια σημέια στην ορεινή διαδρομή κουράστηκαν (κατάβαση από 3.200μ) ίσως επειδή δε φρέναρα και με ταχύτητες να 'ξεκουράσω' τα φρέναΑκριβώς!! Εάν φρενάρεις και με το κιβώτιο, τότε έχεις και καλύτερο φρενάρισμα και δεν κουράζονται τόσο πολύ τα φρένα.
-
Καταπονεις το κιβωτιο όμως και μπορει να το παρεις στα χερια συντομα (πχ στα 150000 χμ)...
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Καταπονεις το κιβωτιο όμως και μπορει να το παρεις στα χερια συντομα (πχ στα 150000 χμ)...Καθόλου. Γιατί το λές αυτό? Δεν καταπονείται στην χειροκίνητη λειτουργία, εφόσον μιλάμε για τα σύγχρονα που έχουν χειροκίνητη λειτουργία. Κάθε άλλο, που οι φθορές στα αυτόματα κιβώτια είναι ελάχιστες λόγω του μετατροπέα ροπής και του ότι όλο το σύστημα 'κολυμπάει' στο λάδι.
ΥΓ: Φυσικά, να γίνεται ένα σέρβις του κιβωτίου (λάδι, σίτα, φίλτρο) ανά 100-120.000χλμ και όχι αυτό που λένε 'sealed or life'.
-
Aπο ένα σημειο και μετα λοκαρει μηχανικα. Τεσπα, δεν ξερω, μπορει να είναι αξιοπιστο ακομα και αν το πιεζεις. Εγω παντως θυμαμαι ότι παλαιοτερα πολλα αυτόματα ηθελαν επισκευή...
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Aπο ένα σημειο και μετα λοκαρει μηχανικα. Τεσπα, δεν ξερω, μπορει να είναι αξιοπιστο ακομα και αν το πιεζεις. Εγω παντως θυμαμαι ότι παλαιοτερα πολλα αυτόματα ηθελαν επισκευή...Σωστά, κλειδώνει ο μετατροπέας ροπής, αλλά μόνο στις μεγάλες σχέσεις, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Επίσης, σωστά τα πιο παλιά αυτόματα που δεν είχαν χειροκίνητη λειτουργία (αλλά μόνο μπορούσες να επιλέξεις 1-2-3-D και όταν έβαζες π.χ. '2' τότε επέτρεπε να επιλεγούν αυτόματα μόνο οι 2 πρώτες σχέσεις, κ.ο.κ, όπως π.χ. στην e36) όντως εάν τα δούλευες συνέχεια ως χειροκίνητα, τότε είχαν πιθανότητες να βγάλουν πρόβλημα. Εάν όμως έβαζες '1' ή '2' και το άφηνες εκεί για μια κατάβαση (ή ανάβαση) τότε ήταν ΟΚ.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Επίσης, αισθανηθηκα οτι τα φρένα σε κάποια σημέια στην ορεινή διαδρομή κουράστηκαν (κατάβαση από 3.200μ) ίσως επειδή δε φρέναρα και με ταχύτητες να 'ξεκουράσω' τα φρένα
Ακριβώς!! Εάν φρενάρεις και με το κιβώτιο, τότε έχεις και καλύτερο φρενάρισμα και δεν κουράζονται τόσο πολύ τα φρένα.
Σωστά αυτά που λέτε. Και ναι, το αυτοκίνητο δε το έχω ζυγίσει αλλά πρέπει να είναι ψιλο-κτήνος.
Ηταν το πρώτο μεγάλο ταξίδι που έκανα και σε απαιτητική δαδρομή σε θέμα στροφών/πλάτους και κίνησης και απο τη μια το αυτόματο με βολεψε αλλά και απο την άλλη για τους λόγους που προ-ειπα, μου δημιούργησε έντονο αίσθημα ανασφάλειας.
Πάντως νομίζω αυτοκίνητα μεγέθους lexus rx για τα ευρωπαϊκα δεδομένα (και ορεινά δεδομένα) είναι κτήνη και κάτι μέχρι Χ1 ειναι υπέρ-αρκετό για το 90% του κόσμου. Για να το φέρω λίγο πιο κοντά στο θέμα το ποστ παντως, με τη μια αν μπορούσα πουλούσα το lexus και αγόραζα μια Χ1. Μοιάζει καλό αυτοκίνητο, εύχομαι καλοτάξιδο στους συμφορουμίτες και περιμένω τα νέα τους μόλις τα παραλάβουν. -
Μιας και εχω ακομα τα θέματα με το tapatalk και μπορώ να μπαίνω μονο απο μια συσκευή, έχασα τεύχη ; Παρέλαβε ο πατριώτης emperor ;
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Μιας και εχω ακομα τα θέματα με το tapatalk και μπορώ να μπαίνω μονο απο μια συσκευή, έχασα τεύχη ; Παρέλαβε ο πατριώτης emperor ;Πασά μου αύριο το αμάξι θα είναι εδώ αλλά με τα διαδικαστικά και τις αντηλιακες μεμβράνες που θα βάλω θα κάνω υπομονή μάλλον μέχρι Τετάρτη. Ας γίνουν ολα καλά και μέχρι το ΣΚ θα σας γράψω γνώμη αν και προφανώς με αμάξι σε φάση στρωσιματος σαν χεσμενος θα πρέπει να πηγαίνω...Θα γραψω όμως για τα υπολοιπα
-
Δυστυχως δεν εχω καταληξει ακομα (και ενοψει σκανδαλου dieselgate) αν ειναι σκοπιμο να αγορασει κανεις πετρελαιο η βενζινη. Το καλυτερο πετρελαιοκινητο της κατηγοριας κατα τη γνωμη μου ειναι το CRV 1.6 idtec και το καλυτερο βενζινοκινητο η BMW X1 sdrive18i.
Ερωτηση κρισεως: αν ειχατε μπατζετ 30.000 ευρω ποιο απο τα 2 θα παιρνατε;
Η ΒΜW δε με ικανοποιει 100% απο αποψη χωρων, το CRV δε με ικανοποιει 100% απο αποψη εμφανισης και οδικης συμπεριφορας. Λοιπον με αυτα τα λεφτα, ποιο απο τα 2 θα επιλεγατε; -
παιζουν και αλλα πραγματα ρολο... Ποσα χιλιομετρα κανεις , εξοπλισμο του αυτοκινητου , κτλ. (αν και νομιζω οτι και τα δυο ξεπερνουν τα 30χιλιαρικα μπατζετ , εσυ ομως θα ξερεις καλυτερα.)
-
Ο χρήστης drenie έγραψε:
παιζουν και αλλα πραγματα ρολο... Ποσα χιλιομετρα κανεις , εξοπλισμο του αυτοκινητου , κτλ. (αν και νομιζω οτι και τα δυο ξεπερνουν τα 30χιλιαρικα μπατζετ , εσυ ομως θα ξερεις καλυτερα.)βασικα αυτο τον καιρο δουλευω επαρχια αλλα μενω μονιμα αθηνα οποτε κανω αρκετες διαδρομες σε εθνικες. περιπου 15.000 χλμ. / χρονο, ομως υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα απο του χρονου να ερθω αθηνα για δουλεια (δεν ειναι και σιγουρο) οποτε θα μειωθουν τα χλμ / χρονο και φοβαμαι οτι αν παιξει καμια απαγορευση κυκλοφοριας για πετρελαιοκινητα στις μεγαλες πολεις πχ σε μια πενταετια, θα μεινω με ενα ντιζελοκινητο SUV αμανατι. κατα τα αλλα η εκδοση comfort του CRV κανει 28.500 με αποσυρση, ενω η βασικη βενζινης της Χ1 27.500 με αποσυρση. Αν βαλεις και 1-2 εξτρα, τα πιο απαραιτητα, πανε και τα δυο γυρω στις 29.500 ευρω. ιδια τιμη δηλαδη. αν δεν υπηρχε φοβος για τα ντηζελ πιθανον να επαιρνα το CRV και να τελειωνουμε αλλα αυτο το ...κι αν γινει ετσι ...κι αν γινει αλλιως, ειναι που με κανει να σκεφτομαι και την εναλλακτικη της βενζινοκινητης Χ1. αυτη τη βδομαδα θα καταληξω οριστικα και θα παω να παραγγειλω ενα απο τα 2 γι αυτο ρωταω γνωμες.
-
Ανάλογα με το ποιες είναι οι προτεραιότητές σου θα διαλέξεις. Αν κάνεις πολλά χλμ το diesel είναι μονόδρομος. Αν θέλεις χώρους νομίζω οτι το honda ειναι πιο κοντά στις ανάγκες σου. Εγώ γενικά προτιμώ τα γιαπωνέζικα. Τα θεωρώ πιο αξιόπιστα. Αναγκάστηκα να πάω στο συγκεκριμενο Χ1 (20d) γιατί δεν υπήρχε γιαπωνέζικο suv με τέτοιες επιδόσεις...Φυσικά στους υπόλοιπους τομείς με καλυπτουν και άλλες επιλογές...
BMW X1 2016