-
Δεν θα διαφωνήσω σε αυτο που λες, αλλα όσοι πλήρωσαν ακριβά την επιλογή κινητήρα diesel και δεν έχουν κανει απόσβεση, πλέον με την εξισορρόπηση θα χρειαστούν περισσότερα χρονια να κάνουν απόσβεση.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Πολύ σωστό αυτο. Οι γνωστές αντιπροσωπείες εδώ προσπάθησαν να αφαιμάξουν σε παρούσα αξία όλα τα ωφέλη που προκύπτουν απο το ντίζελ. Χαρακτηριστικό ειναι οτι αντίστοιχες εκδόσεις του δικού μου σε ντίζελ σε άλλες μάρκες έφταναν στην καλύτερη τα 24 χιλιάρικα οταν εγώ έδωσα 18. Κάνοντας μια έρευνα στο εξωτερικό και στις αντίστοιχες τιμές το C4 ehdi ηταν μέχρι και ακριβότερο απο τα αμάξια που εδώ έκαναν συν έξι χιλιάρικα........για να είμαστε βέβαια σωστοι φαίνεται οτι η εδώ αντιπροσωπεία ηταν πιο έτοιμη για την αλλαγή σε ντίζελ έχοντας εκατοντάδες ετοιμοπαράδοτα αμάξια οταν οι άλλες προσπαθούσαν όσο οσο να σπρώξουν τα στοκάρισμενα βενζινοκίνητα. Απόδειξη για αυτο ειναι η ουσιαστική κατάρρευση των υπολοίπων τιμών τα επόμενα 3 χρόνια. Ενδεικτικά να αναφέρω οτι αμάξι που μου το εδιναν 24 χιλιαδες το 2012 το βρήκα κλειδί στα 19 χιλιάρικα το 2015....
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Βρέθηκα με έναν γνωστό σήμερα και πάνω στην κουβέντα άρχισε να μουρμουραει για την επικείμενη εξισορρόπηση diesel και βενζίνης. Λέει λοιπόν οτι αν το ήξερε θα αγόραζε το ίδιο αυτοκίνητο σε έκδοση βενζίνης γιατι τελικά το diesel εχει τα αρνητικά του. Συμφώνησα με τα αρνητικά του diesel και μετά θυμήθηκα οτι το καλοκαίρι πριν το αγοράσει το είχα πει να πάρει βενζίνη γιατι και θα εξισορροπηθούν οι τιμές και τα τέλη κυκλοφοριας δεν θα ειναι μηδενικά για πάντα.
Όταν λοιπόν του το είπα, απλά σηκώθηκε και έφυγε χωρίς να πει κουβέντα....
Sent from my iPhone using TapatalkΠοια τα σημαντικότερα αρνητικά του diesel;
-
Όταν λοιπόν του το είπα, απλά σηκώθηκε και έφυγε χωρίς να πει κουβέντα....Έτσι αντιδρούν Συριζαίοι φίλοι μου όταν τους μιλάω για μνημόνια.
-
Βρέθηκα με έναν γνωστό σήμερα και πάνω στην κουβέντα άρχισε να μουρμουραει για την επικείμενη εξισορρόπηση diesel και βενζίνης. Λέει λοιπόν οτι αν το ήξερε θα αγόραζε το ίδιο αυτοκίνητο σε έκδοση βενζίνης γιατί τελικά το diesel έχει τα αρνητικά του. ...Πια είναι τα αρνητικά του σου είπε;
-
χειρότερες επιδώσεις από την βενζίνη,θορυβώδες κινητηρας.Βρόμικο καύσιμο.Τα σύγχρονα diesel διαθέτουν egr,dpf,turbo και commmon rail δύσκολα 'εξαρτήματα' επιρρεπή σε βλάβες λόγω πετρελαίου αλλά και λειτουργίας.
Ακόμα και αν εξισωθεί ο φόρος όμως το diesel θα ναι 2,5 λίτρα κάτω από τον αντίστοιχο βενζινοκινητήρα οπότε πάλι το diesel θα παραμείνει ελκυστικό για πολύ κόσμο.Ειδικά γι αυτούς που κρατούν το αυτοκίνητο 10+ χρόνια και κάνουν πάνω από 15000 χλμ το χρόνο. -
Ο χρήστης astra_n έγραψε:
Όταν λοιπόν του το είπα, απλά σηκώθηκε και έφυγε χωρίς να πει κουβέντα....
Έτσι αντιδρούν Συριζαίοι φίλοι μου όταν τους μιλάω για μνημόνια.
Το πρόβλημα είναι ότι σε αυτό το ...κράτος (ο θεός να το κάνει...) που δεν υπάρχει ούτε δείγμα πολιτικού (ή άλλου) προγραμματισμού, δεν μπορείς να κάνεις σχέδια ούτε για το παρόν, πόσο μάλλον για το μέλλον! Κάνεις μια επένδυση με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία και σε λίγο διάστημα αλλάζουν όλα και μπορεί να βρεθείς χαμένος...
Προσωπικά επέλεξα diesel αναμένοντας εξαρχής αύξηση της τιμής του, γιατί με 20-25.000 χλμ το χρόνο που κάνω δεν υπάρχει εναλλακτική λύση (πέρα από το υγραέριο, σε μεταχειρισμένο όμως αμάξι, ενώ ήθελα καινούριο...). Ακόμη και να εξισωθεί η τιμή πετρελαίου και βενζίνης θα εξακολουθεί να είναι πιο οικονομικό λόγω μικρότερης κατανάλωσης. Άρα, πετρέλαιο για κάποιον που κάνει πολλά χιλιόμετρα θα αποτελεί και πάλι πιο συμφέρουσα λύση ακόμη και αν η διαφορά με τη βενζίνη μειωθεί...ΥΓ : Το ποιοι είναι 'Συριζαίοι', πότε έγιναν (θυμίζω ότι πριν λίγα χρόνια ήταν κόμμα του 3%...), γιατί, καθώς και αν οι ίδιοι οι βουλευτές του Σύριζα είναι πλέον 'Συριζαίοι'...είναι ερωτήματα που εγείρουν ισχυρό προβληματισμό! Το βέβαιο είναι ότι αυτοί που κυβερνούσαν πριν τον Σύριζα τα κατάφεραν επί 40 χρόνια τόσο 'καλά'...που έκαναν το κόμμα του 3% κυβέρνηση...Μπρος γκρεμός...
-
Με κάλυψε ο alexandrinos για τα αρνητικά του diesel. Φυσικά ομως και υπάρχουν εξαιρέσεις όπως εσύ Emperor.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης alexadrinos έγραψε:
χειρότερες επιδώσεις από την βενζίνη,θορυβώδες κινητηρας.Βρόμικο καύσιμο.Τα σύγχρονα diesel διαθέτουν egr,dpf,turbo και commmon rail δύσκολα 'εξαρτήματα' επιρρεπή σε βλάβες λόγω πετρελαίου αλλά και λειτουργίας.
Ακόμα και αν εξισωθεί ο φόρος όμως το diesel θα ναι 2,5 λίτρα κάτω από τον αντίστοιχο βενζινοκινητήρα οπότε πάλι το diesel θα παραμείνει ελκυστικό για πολύ κόσμο.Ειδικά γι αυτούς που κρατούν το αυτοκίνητο 10+ χρόνια και κάνουν πάνω από 15000 χλμ το χρόνο.Λέει λοιπόν οτι αν το ήξερε θα αγόραζε το ίδιο αυτοκίνητο σε έκδοση βενζίνης γιατί τελικά το diesel έχει τα αρνητικά του. ...
Δηλαδή με την τιμή του diesel π.χ. στο €1 όλα είναι gg και παραβλέπονται, αλλά με την τιμή στο €1,3 π.χ. ξαφνικά εμφανίζονται όλα αυτά τα προβλήματα για τον τύπο;
Αλλάζει τόσο πολύ το κόστος λειτουργίας;
-
30% πάνω στο κοστος χρήσης δεν ειναι και λιγο.
-
Σιγουρα η τυχον αυξηση του ΕΦΚ στα ιδια επιπεδα με της βενζινης,θα μειωσει το οφελος κτησης ενος πετρελαιοκινητου για αρκετους.
Δε ξερω για τυχον βλαβες στους diesel,δεν ειχα ασχοληθει και ποτε,ομως εδω και 2 βδομαδες κατοχος πετρελαιου εχω βρει την υγεια μου,αρχικα στην αυτονομια του και για την οικονομια του.
Τωρα οσον αφορα πως την διαφορα τιμης των μοντελων βενζινης/πετρελαιου,την καλυπτεις κανοντας πολλα χλμ,θεωρω οτι παιζει ρολο και η μαρκα.Για παραδειγμα το 500Χ που εχω σε πετρελαιο,η διαφορα του ιδιου μοντελου με το βενζινοκινητο ειναι στα 800ε.Εχοντας ειδη κανει 1750χλμ με σχεδον 2,5 γεμισματα η διαφορα με το βενζινοκινητο,ακομη κ αν το καυσιμο ηταν στην ιδια τιμη,παλι θα με εβγαζε κερδισμενο.
Σχετικα με βρωμα παντως δεν εχω παρατηρησει κατι,εκτος αν εχω εκπαιδευμενο ρουθουνι λογω των βανκελ μου. -
Δεν θα διαφωνήσω σε αυτο που λες, αλλα όσοι πλήρωσαν ακριβά την επιλογή κινητήρα diesel και δεν έχουν κανει απόσβεση, πλέον με την εξισορρόπηση θα χρειαστούν περισσότερα χρονια να κάνουν απόσβεση.Sent from my iPhone using Tapatalk
Τα χω ξαναγραψει..
Πιο βλακας απο τον νεοελληνα δεν υπαρχει. Πρωτα τσιμπαει με τα μικρα τουρμπακια, μετα τσιμπαει με την καταργηση του φορου πολυτελειας, μετα τσιμπαει με τα diesel.. Και αφου ειδε οτι παντα τον 'βαραγαν' μετα απο 2-3 χρονια, συνεχισε να τσιμπαει.. Και δε μιλαω για περιπτωσεις ανθρωπων που γραφουν 30.000km οποτε εχουν ηδη αποσβεσει.. μιλαμε για κοσμο που νομιζε οτι κανει καμια οικονομια αποσυρωντας ή πουλωντας αμαξια με πολυ ζωη και σε αριστη κατασταση για να γλιτωσει 300e το χρονο... Εχω φιλο με 6 μηνων καινουργιο diesel το οποιο ζητημα να εχει κανει 1500km..... -
Οτι και να έγινε οσο κακοσυντηρημένο και να ηταν το οποίο παλιό αμάξι, εφόσον η αγορά ειναι για καινούργιο καλα έγινε. Το οτι το όφελος θα μειωνόταν λόγω της αδηφαγιας του κράτους εγω το θεωρώ πλέον δεδομένο.
-
Αλλο ειναι το νοημα βεβαια... αναγκες που δεν υπαρχουν πολλες φορες απο αγελες που τσιμπανε παντα το τυρακι... φυσικα και φταιει το κρατος και οχι ο καταναλωτης, αλλα λιγο μυαλο...η ιστορια το εχει δειξει στο χωρο του αυτοκινητου χρονια τωρα.. το αμαξι αντιμετωπιζοταν απο το '70 σα τη κοτα με τα χρυσα αυγα απο τη καθε κυβερνηση.
-
Νονε δυστυχώς ακόμα και να σταματήσουν όλοι οι έλληνες να αγοράζουν αυτοκινητα προβλέπω ειδικό τέλος παλαιότητας. Το κράτος θέλει να τα πάρει και ειναι κακόβουλο, οπότε για εμάς.
-
δε το χα σκεφτει ετσι.. δε με βλεπω καλα με τις αντικες...
-
Μια ζωή ακούω τα ίδια , εγώ σου το έλεγα μη πάρεις αυτοκίνητο με πολλά κυβικά λέει ο ένας ή εγώ το ήξερα ότι θα βάλουν φόρο στο πετρέλαιο γι αυτό δε πήρα λέει ο άλλος.
Εγώ και τα δυο 'λάθη'' τα έχω κάνει αλλά προσωπικά αισθάνομαι καλά δε θεωρώ τον εαυτό μου κορόιδο ή ότι ακολούθησα τη μόδα και τώρα τη πάτησα γιατί απλά τα αμάξια μου τα απόλαυσα και τα απολαμβάνω.
Αντίθετα κάποιοι 'έξυπνοι' έμειναν με τις bmw, τα passat και τα carina του 90 καίνε περισσότερο σε καύσιμο από το δικό μου μεγάλου κυβισμού έχοντας χειρότερες επιδόσεις από το μικρό ντιζελάκι μου για esp clima αερόσακους και λοιπές πολυτέλειες δε συζητάω καν, είναι άντρες, ανοίγουν το παράθυρο όταν κάνει ζέστη και όταν τρακάρουν θα κρατηθούν από το τιμόνι.
Α ... τα λεφτά τους τα επένδυσαν σε μεζονέτες και ρετιρέ και καλά έκαναν αλλά εγώ τι φταίω που όποτε με βρίσκουν με ζαλίζουν με τον ΕΝΦΙΑ που πληρώνουν και με τα λεφτά που δίνουν για να τα ζεστάνουν - δροσίζουν.
Ετοιμάζομαι να κάνω και το επόμενο λάθος όταν βγάλουν τα ηλεκτρικά (TESLA ή ότι άλλο ) σε λογικές τιμές να πάρω ένα ,ναι ξέρω εσείς που έχετε κονε με το μαντείο των Δελφών σας έχει πει ότι μόλις πάρουμε πολλοί θα βάλουν φόρο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ αλλά εγώ θέλω να έχω ένα αμάξι που να κάνει 0-100 σε 4-5-6 sec... ΑΘΟΡΥΒΑ σαν σκέψη με εξιτάρει!
-
Ότι να ναι;
-
Μαλλον 'φωτογραφηθηκε' και θιχτηκε, δε πειραζει.
-
on topic .... θα την πληρώσουν όλοι ,κανείς παραπονεμένος ....
http://gorganews.gr/eidhseis/teli-kiklo ... ologismou/
ελπίζω οι αλλαγές να είναι τέτοιες, που να με 'αναγκάσουν' να πάρω ένα S2000/etc για το ΣΚ
φορος στα ντιζελ?