-
Αν δεν είναι ενεργό το email σας ή θέλετε να το αλλάξετε μπορείτε να στείλετε σε διαχειριστή email με το νεο σας email.
η φόρμα αποστολής λειτουργεί και με ανενεργά email.
-
Λογικά γιατί το λινκ που βλέπει το google είναι της μορφής https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewforum .... , το οποίο δεν υπάρχει πια.
-
Δεν λαμβάνω πμ , δεν μπορώ να δω τα προφίλ των συμφορουμιτών και να τους στείλω πμ .
Πως μπορούμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας ?
Είπαμε ΠΜ δεν υπάροχυν πιά. Μπορείς με email και φυσικά στο chat που είναι άμεσο και πολύ εύκολο. Εννοώ chat προσωπικό όχι στο δημόσιο.
-
Εγώ απενεργοποίησα στο προφίλ μου το παρακάτω. Καταρχήν δεν θέλω να μου έρχονται emails παντός τύπου μέσω των 4Τροχών και αφετέρου διαπίστωσα ότι το email που είχα δηλώσει, παρόλο που το χρησιμοποιούσα σπάνια, πλέον λαμβάνω spam emails του χώρου του αυτοκινήτου και του tapatalk που ούτε ξέρω τι είναι αυτό.
Ρυθμίσεις επικοινωνίας
Προσωπική φόρμα επικοινωνίας
Επιτρέψτε σε άλλους χρήστες να επικοινωνούν μαζί σας μέσω μιας προσωπικής φόρμας επικοινωνίας η οποία διατηρεί την e-mail διεύθυνσή σας κρυφή. Σημειώστε ότι μερικοί χρήστες με τις κατάλληλες άδειες όπως οι διαχειριστές του ιστοτόπου, θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν μαζί σας ακόμα κι αν απενεργοποιήσετε αυτό το χαρακτηριστικό.
-
Συνεχίζω να βρίσκω και νέα προβλήματα:
Σήμερα βλέπω στην αρχική σελίδα του forum ως τελευταίο post σε μια ενότητα κάποιο post που δεν είναι το τελευταίο αυτού του θέματος, όπως ανακαλύπτω όταν μπαίνω στο θέμα. Επίσης σε άλλο θέμα, πηγαίνοντας στα new posts με πάει σε posts μιας εβδομάδας παλιά, τα οποία έχω διαβάσει.
Επειδή λοιπόν κάποιος πρέπει να το πει, θα το πω εγώ, χωρίς 'καλωπισμούς': το forum στη νέα πλατφόρμα ήταν, είναι και απ' ότι φαίνεται θα συνεχίσει να είναι τριμπούρδελο! Δυσλειτουργικό και προβληματικό όσο κανένα άλλο forum της τελευταίας δεκαετίας τουλάχιστον! Αν εγώ ήμουν ο ιδιοκτήτης του, θα είχαν πάει σπίτι τους όσοι ενεπλάκησαν στην επιλογή και υλοποίηση της πλατφόρμας, μετά και την πάροδο ευλόγου χρονικού διαστήματος (περίοδος χάριτος) με πενιχρή βελτίωση. Κι επειδή δεν έχουν ήδη πάει, δεν μπορώ παρά να σκεφτώ ότι μάλλον έχει γίνει προσπάθεια συγκάλυψης της τραγικής αποτυχίας...
Θα με ρωτήσετε τώρα, γιατί δεν αποχωρώ απλά, αφού δεν μου αρέσει. Για δύο λόγους: α) Διαβάζω ανελλιπώς 4 Τροχούς από το 1982, τότε δηλαδή που αρκετοί από τους εμπλεκόμενους ήταν είτε αγέννητοι είτε στο νηπιαγωγείο. Αισθάνομαι λοιπόν ότι δεν μπορούν να με 'διώξουν' οι άσχετοι και β) Παρόλα τα προβλήματα συνεχίζει να υπάρχει ενδιαφέρον περιεχόμενο εδώ μέσα και μέλη με άποψη και γνώσεις.
Κατόπιν όλων αυτών ελπίζω η ευθύτητα μου να αντιμετωπιστεί με επιείκεια.
Y.Γ.: Ο χαρακτηρισμός 'τριμπούρδελο' αποδίδεται μεταφορικά και χιουμοριστικά και όχι κυριολεκτικά...
-
Μα αυτό είναι το θέμα. Κάποιοι από εμάς είμαστε συνέχεια των πατεράδων μας και 'μεταλαμπαδευουμε' στα παιδιά μας. Ανεχόμαστε μόνο γι'αυτό το λόγο την κατάσταση με το φορουμ, το λάθος moderation αλλά και την (αχρειαστη-εμφανη) πολιτική γραμμή του περιοδικού...
-
Εγω που εδωσα ολους τους 4 τροχους απο τη δεκαετια του 80-90-2000-2010 για ανακυκλωση...μου ερχεται να κλαιω οταν λετε τετοια.
@Χαρισμα, θεωρω πως εισαι υπερβολικος.
Δεν χανουμε χρηματα, δεν εχουμε επενδυσεις που θα επρεπε να απολογηθουν οι εργαζομενοι για την απωλεια της επενδυσης μας. Εκει να δεις ποσο αυστηρος μπορω να γινω και εγω...
Εδω ομως, το κεφι μας κανουμε....οποτε η εργασια των αθρωπων θα προτεινα να μεινει εξω απο την οντως σωστη κριτικη σου.
-
Γύρε, σαφώς διαφωνούμε!
Στα μόνα που συμφωνούμε είναι ότι εμείς εδώ κάνουμε το κέφι μας και στο ότι η κριτική μου είναι σωστή.
Κατά τ' αλλά εγώ δεν αξιολογώ το χόμπυ μας, αλλά την εργασία κάποιων που πληρώνονται γι' αυτό (και όχι των πιθανότατα άμισθων moderators). Αυτοί μετρήθηκαν και βρέθηκαν ανεπαρκείς. Κι επειδή τίποτα δεν είναι δωρεάν, ούτε καν τα χόμπυ, είμαι βέβαιος ότι η κάκιστη απόδοση του forum έχει αντίκτυπο στην επισκεψιμότητα του και επομένως μελλοντικά και στα έσοδα, τα οποία συντηρούν αυτό το forum. Αν λοιπόν αύριο το forum ή και το site βάλουν λουκέτο, τι θα λέμε; Δεν βαριέσαι, δωρεάν ήταν...
-
Αγόρασα το 1ο τεύχος όταν υπηρετούσα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας το 1970 ( μετρήστε χρόνια για την ηλικία μου ) σταμάτησα να τους αγοράζω όταν αποχώρησαν όλοι οι παλιοί και το περιοδικό έγινε με το ύφος της αρθογραφίας του μόνο για φίλους που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις και έπαψε να απευθύνεται στους αναγνώστες του ( η μομφή πηγαίνει στο στύλ γραφής του Σ.Χ και όχι στο πρόσωπο, θεωρώ ότι θα μπορούσε να την έχει προσαρμόσει στο κοινωνικότερο και στο γενικότερο, η γραφή του παραμένει προσωπική και μόνο οι γνωστοί του μπορούν να τον καταλάβουν, δεν το έκανε επί χρόνια ούτε τώρα το κάνει )
Παραμένω εδώ γιατί υπάρχει μια παρέα, ένα φιλόξενο περιβάλλον, γιατί από εδώ γνώρισα τον Δ.Κορρέ και έκανα βόλτα με το Κορρές 4, και γιατί υπάρχουν άτομα με γνώσεις και πραγματικό ενδιαφέρον για τα κοινά και την πορεία της χώρας.
Δεν θα με διώξει κανείς άσχετος προγραμματιστής που δεν γνωρίζει ούτε σχετικός που ακολουθεί το πλάνο που δεν γνωρίζουμε κατά που πηγαίνει και έχει δημιουργηθεί αυτό το οπτικό και οργανωτικό μπάχαλο, θα είμαι εδώ μέχρι να με διώξουν, ή μέχρι να ψοφήσω.
Θα αρχίσω πάλι να αγοράζω το περιοδικό ( μου ) όταν αλλάξει το ύφος της γραφής και όταν αρχίσουν πάλι να υπάρχουν τεχνικά άρθρα γραμμένα επειδή γνωρίζει αυτός που γράφει τι ακριβώς γράφει και όχι ένα copy paste από ένα γραφείο τύπου, όταν υπάρχουν νέοι Φιλιπακόπουλοι και άλλοι που υπήρχαν για χρόνια και άνοιξαν το δρόμο για τον τεχνικό τύπο με τεχνικά κείμενα εκλαϊκευμένα και κυρίως γλαφυρά γραμμένα που τραβάνε το ενδιαφέρον να τα διαβάσεις και να τα κρατήσεις.
Γιατί το να γράψεις ένα τεχνικό κείμενο κατανοητό ακόμα και στον άσχετο με την μηχανολογία του αυτοκινήτου δεν είναι το ευκολότερο πράγμα, χρειάζεται απόλυτη γνώση του αντικειμένου και φαντασία από τον γράφοντα ο οποίος πρέπει όταν γράφει να κάθεται στην θέση του μη γνώστη στα τεχνικά αναγνώστη.
Το ίδιο έπρεπε να κάνουν και οι προγραμματιστές που κατέστρεψαν το φόρουμ, το έφτιαξαν σαν να πρόκειται για τεχνικό εγχειρίδιο που απευθύνεται σε ειδήμονες που θα το διαβάσουν και θα το παροπλίσουν σε μια άκρη, σαν μια τεχνική ξεπέτα και όχι ένα ελκυστικό φόρουμ που θέλει να προσελκύσει και νέους αναγνώστες, και σε ένα πλατύ κοινό το οποίο εκτός του ότι είχε συνηθίσει ένα στύλ και ένα τρόπο γραφής και αναζήτησης, είχε μάθει και σε κάτι ομορφότερο του εξαμβλώματος τούτου.
Σαν ιδρυτικός αναγνώστης των 4Τροχών πήρα το θάρρος να σηκώσω τη σημαία της λογικής από τη θέση του απλού αναγνώστη και όχι του προγραμματιστή που δεν είμαι βεβαίως και που γνωρίζει τις ευκολίες και τις δυσκολίες μιας υλοποίησης, αν οι υπάρχοντες αδυνατούν να φέρουν σε πέρας την εργασία ας αναζητηθούν άλλοι ικανότεροι και με περισσότερη φαντασία στην υλοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος, εκτός και αν υπάρχει άλλο σχέδιο για όλο αυτό το εγχείρημα, καλές οι δικαιολογίες αλλά κατά πως φαίνεται δεν πολυστέκουν.
-
Ως ωριμος γατος ομοιαζω του Χαρη του σμα. Αναγνωστης απο το 82 επισης. Και μεχρι σημερα. Με κρατημενο το αρχειο τευχων. Μεχρι καποιου σημειου βεβαιως, Ο Κουάντρα περιπου περιγραφει ενα κλιμα, αν και διαφωνω στο αναφερομενο προσωπο, βρισκω το προβλημα πιο διαδεδομενο.
Το φορουμ ειναι για εμενα ενα σημειο χαλαρωσης, αναζητησης πληροφοριων, παραθεσης αποψεων περι αυτοκινησης. Επιπλεον και μεσο ληψης του σφιγμου της κοινωνιας και πολλες φορες διατυπωσης αγανακτησης. Με το καιρο απεκτησα και μερικους φιλους μεσω αυτου. Το σορτκατ προς αυτο υπηρξε ενα απο τα ελαχιστα σορτκατ με παραπομπη εκτος μπίζνες, σε μια επιφανεια εργασιας ενος σίνιορ ντιβελοπερ και μικρου επιχειρηματια εταιρειας πληροφορικης των τριακοντα συνεργατων, οπου καθε κλικ πρεπει να σημαινει εισοδημα και υποχρεωσεις προς αποδοση. Οποτε μαλλον ειμαι της 'δουλειας'. Σαν σιτεμενος αριστερος, πραγματι δεν θα ξοδευα καποιου την εργασιακη ευτυχια, αλλα θα ζητουσα λυσεις στην απιθανα κακη υλοποιηση. Με λιγα λογια, φτιαξτε το, η πλατφορμα που εχετε δεν μαζευεται, η επισκεψιμοτητα θα σβησει, μαζι και η οποια 'φημη και πελατεια' προσθετει στην δοκιμαζομενη επιχειρηση του περιοδικου. Το να επιστρεψετε στη προηγουμενη μορφη δεν ειναι ηττα, ειναι τιμη και καμαρι οταν καποιος αντιλαμβανεται το προβλημα.
Με Τιμη
Ο Gatoz
-
Παραθετω με το quote του κουάντρα μηπως εμφανιστει το παρακατω, καθως με καποιο μαγικο τροπο οταν το εκανα χωρις αυτο, η απαντηση μου ΔΕΝ φαινεται αν δεν κανω login και φαινεται μονο εαν κανω. Δοκιμασμενο σε διαφορετικες συσκευες και browsers και ip.
χεχε
και μετα απο εντιτ στο εντιτ, οτι θελει φαινεται, οποτε θελει...
κατι με cachαρισμα παιζεται, η πλατφορμα ειναι για τον βολο. του μπεου.
-
Επιτέλους βρέθηκαν και κάποιοι ακόμη (και κάθε άλλο παρά τυχαίοι) να τα πουν έξω από τα δόντια! Νόμιζα ότι ήμουν μόνος μου, με τόση αστική ευγένεια που είχε πέσει (-Μήπως μπορείτε να κάνετε κάτι γι'αυτό; -Το παλεύουμε και κάνουμε ότι μπορούμε).
Ελπίζω τώρα που ξεφύγαμε από τις comme-il-faut τοποθετήσεις, να περάσει το μήνυμα: Φτάνει! Ήρθε η ώρα του stop loss. Δεν μαζεύονται τα ασυμάζευτα! Παρατείστε το αποτυχημένο πείραμα και επιλέξτε μια από τις δωρεάν και δοκιμασμένες πλατφόρμες πριν να είναι αργά...
-
Χαχαχα
Δηλαδη ρε συ χαρισμα εμεις που δεν προτείνουμε εμμεσα στον μεγαλομετοχο, που διαβαζει τωρα, να απολυσει τους IT ...εχουμε αστικη ευγενεια;;;;
Η πλακα ειναι οτι ενω εχεις ολα τα φοντα και τις πολυ υψηλου επιπεδου δυνατοτητες να ασκησεις λεκτικες επιθεσεις και ρουα ματ στο νημα της πολιτικης, για καποιο λογο δεν μπαινεις....στην αρενα και ξεδινεις αλλου.
Εχεις δικιο...στα τεχνικα του forum, αλλα τι να κανουμε και πριν ειχε μια πλατφορμα που ετσι τη βρηκαμε....φραγκο δεν δωσαμε και γραφαμε με τις ωρες.
Οχι οτι ειναι ωραια αυτη.....αθλια ειναι..... αλλα το βλεπω αλλιως. Βλεπω οτι και να φυγω χεστηκε η φοραδα στο αλώνι
Και για να μην υπαρξη η οποιαδηποτε πλαγια σκεψη....Mods...εχουν δικιο....χαλια ειναι...τελειως αντιαισθητική και μη πρακτικη πλατφορμα....
Αυτες ειναι για αλλες κουλτουρες, ξενερωτες ...,η δικη μας αρέσκεται σε αλλες πιο σαν την προηγουμενη.
Υ.γ Παντως για να ομιλει ο γατος μεθυσμενα (δηλαδη κανονικως στον δικο μας κοσμο), πρεπει να τον εχει πειραξει πολυ η νεα πλατφορμα.
Ρε συ γατε, μιας και εισαι του αντικειμενου, προτεινε κατι απο τις υπαρχουσες δωρεαν πλατφορμες forum στο διαδυκτιο.
-
Αρχές της δεκαετίας του 70 στα πρώτα γυμνασιακά μου χρόνια , ανακάλυψα τους 4Τ και συνέχισα να τους διαβάζω για πάνω από 3 δεκαετίες . Τα τεύχη τα είχα κρατήσει για χρόνια , αλλά πριν 5-6 χρόνια έκανα εκκαθάριση και πήγαν για ανακύκλωση .
Μετά την εμφάνιση της πρεσβυωπίας , άρχισε να με εκνευρίζει το διάβασμα των εντύπων και πλέον διαβάζω μόνο ηλεκτρονικά ΜΜΕ , οπότε τα τεύχη της τελευταίας 10ετίας μόνο σποραδικά τα διάβασα , που τα είχαν πάρει φίλοι .
Η νέα δομή του χώρου , όντως έχει θέματα , εγώ προσωπικά είμαι τύπος που προσαρμόζεται εύκολα , αλλά γενικά μας κουράζει .
-
Τώρα θα ακούσουμε πάλι οτι είμαστε κακοπροαίρετοι υποθέτω....Ή να σταματήσουμε να κάνουμε παρατηρήσεις γιατί δε προσφέρουν τίποτα επιπλέον???
-
Όπως συχνά έλεγε και ο Κ.Κ, o tempora o mores, ή μήπως δεν πρέπει να αναφέρουμε το όνομα του ?
-
O Κ.Κ ήταν σαν δάσκαλος για εμάς τους νεότερους με τα θετικά του και τα αρνητικά του. Στα θετικά θα του προσάψω πως είχε έγκαιρα προβλέψει καταστάσεις και γεγονότα καθώς προέρχεται από άλλη γενιά ανθρώπων που έπρεπε να κουραστούν για να παράγουν - υλοποιήσουν οτιδήποτε και δεν τα βρήκαν έτοιμα ούτε τους επιδότησε κανείς (τουλάχιστον από την αρχή). Γνήσιος Έλληνας χαρακτηριστικός ανθρωπότυπος της δεκαετίας του '50 και '60.
Παρόλα αυτά αγόραζα το περιοδικό από Ιουν 1989 και σταμάτησα το Μάιο του 2010 (ΔΝΤ ante portas). Ευτυχώς πήρα το τελευταίο (Μάιος 2013) με τον Κ.Κ γενικό επιβλέποντα. Οι 4Τ έπαψαν καιρό πριν να είναι 'στοιχείο του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού' - κατά παλαιότερη διαφήμιση του περιοδικού και κινήθηκαν σε άλλα μονοπάτια.Το ύφος γραφής, τα άρθρα γνώμης ..... ασχολίαστα. Μόνο το forum θύμιζε τις παλιές καλές εποχές που μαθαίναμε και κάτι. Όσοι είναι 40+ πιστεύω να με καταλαβαίνουνε. Δυστυχώς ο 'εκσυγχρονισμός' του forum δημιουργεί πιο πολλά προβλήματα παρά βοηθάει......
-
Καποιος ειχε βαλει λινκ απο ενα φορουμ σε drupal το οποιο ηταν φοβερο αισθητικα...αρα μπορει να γινει. Χρόνο και θέληση χρειάζεται.
-
χε!χε!
Νομίζω όμως ότι οι υπεύθυνοι του χώρου εδώ θέλουν το φόρουμ να ακολουθεί το γενικότερο σχεδιασμό του site των 4Τροχών. Μία διαφορετική σχεδίαση και προσέγγιση του χώρου συζητήσεων θα αφήνει την εντύπωση ότι είναι ανεξάρτητη ιστοσελίδα. Και πάνω/κάτω κάτι τέτοιο ίσχυε όλα τα προηγούμενα χρόνια με την phbb πλατφόρμα. Σαν να ήταν δύο διαφορετικά site με διαφορετικούς υπεύθυνους διαχείρισης.
-
Ελπίζω να μην ήταν σκόπιμη από κάποιους αυτή η αλλαγή, ώστε να σταματήσει την ύπαρξη του το φόρουμ!
ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ FORUM [#3]