-
Η Prestige έχει, αν δε κάνω λάθος και επιπλέον φιμέ πίσω τζάμια...
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Τελικά η prestige έχει τις όμορφες 17αρες ζάντες;
Γιατί στο car.gr σε ένα search που έκανα δεν είδα κανένα με αυτές αν και έγραφαν prestige στην περιγραφή.Επίσης η διαφορά τιμών μεταξύ sportive και prestige είναι 1810€ για το 4Χ2 και 1780€ για το 4Χ4 (μιλάμε πάντα για το DCi)
Πάμε τώρα να δούμε τις διαφορές στον εξοπλισμό.
Το prestige έχει παραπάνω:- Αυτόματο κλιματισμό
- Κάμερα multi-view (δεν μπαίνει extra σε sportive)
- Κάμερα οπισθοπορείας (μπαίνει extra σε sportive)
- Ζάντες 17'
- Καθρέφτες, ράγες ,πόδια εμπρός - πίσω σε σατινέ χρώμα.
- Υποβραχιόνιο , οσφυϊκή ρύθμιση, συρτάρι κάτω από το κάθισμα συνοδηγού.
- Επένδυση καθισμάτων σε γκρι ύφασμα.
Απορίες:
- Οι καθρέφτες είναι ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι ;
- Το multimedia σύστημα υποστηρίζει Android Auto και car play ;
- Το sportive έχει ράγες οροφής και ποδιές εμπρός πίσω απλά δεν είναι βαμμένες όπως στην prestige ;
- Τα καθίσματα διαφέρουν μόνο στο χρώμα;
- Πόσο χρεώνεται το μεταλλικό;
Συμπεράσματα:
Η sportive στο 4x2 είναι πολύ συμφέρουσα και προσθέτεις μόνο κάμερα οπισθοπορείας , ο κλιματισμός αξίζει μόνο για τους πανέμορφους διακόπτες που ενσωματώνουν την θερμοκρασία ψηφιακά ( εγώ προσωπικά δεν έχω δει κλιμα σε αυτοκίνητο που να μην χρειαστεί να βάλεις χέρι αφού ορίσεις την επιθυμητή θερμοκρασία ) , το υποβραχιόνιο είναι της πλάκας , βρίσκεις πολύ καλύτερα aftermarket , οσφυϊκή ρύθμιση επίσης της πλάκας στα περισσότερα αυτοκίνητα κάνεις την δουλειά σου με ένα κατάλληλο μαξιλαράκι ή κάλυμμα καθίσματος.
Ζάντες κρατάς τις 16αρες με χιονολαστιχα ή χωμάτινα και για δρόμο έχεις τεράστια aftermarket ποικιλία σε πιο όμορφες 18αρες.
Αν ποδιές και ράγες διαφέρουν μόνο στο χρώμα τι πιο εύκολο να τις βάψεις.
Για τα καθίσματα δεν ξέρω καθώς επίσης και για το multi view κάμερα που δεν μπορείς να το βάλεις μετά aftermarket αλλά ούτε σαν extra και είναι μεγάλο κρίμα αυτό.
Επίσης αν δεν υποστηρίζεται AA στο multimedia σε λίγο καιρό λογικά οι Κινέζοι θα έχουν προτάσεις σε Android πολύ ανώτερες του εργοστασιακού max με 450€.
Άρα με την διαφορά από την prestige βάζεις μεταλλικό χρωματακι και περισσεύουν χρήματα ακόμη για aftermarket καλουδια.Τα ίδια και ακόμη περισσότερο ισχύουν με το 4x4 καθώς εκεί χωράει επιπλέον μόνο το μεταλλικό χρώμα στην sportive - λογικά γιατί δεν ξέρω πόσο χρεώνεται - καθώς περισσεύουν μόνο 500 ευρώ περίπου για την αλλαγή κλίμακας.
Στάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Πολύ σωστή η ανάλυσή σου, δεν αξίζει τη διαφορά τιμής η prestige... οι ράγες οι βαμμένες γκρι μαζί με τους καθρέφτες μπαίνουν και στο sportive με 200€ νομίζω..
-
VAGKIRK ισχύει το παρακάτω που έχω γράψει πριν από ένα μήνα..
*>Ο χρήστης xplicit έγραψε:
Πρέπει να άλλαξε ο τιμοκατάλογος, πλέον δεν φαίνονται οι τιμές των extra. Τον έχει κατεβάσει κάποιος εξαρχής?
Όταν βγήκε αυτός με τις τιμές των extra, έκανα μερικούς υπολογισμούς (μιλάω για 1.5dci 4x2). Τοποθετώντας extra στην sportive φτάνοντας στο βασικό εξοπλισμό της prestige EKTOΣ της 17αρας ζάντας και των τεσσάρων περιφερειακών καμερών (υπολογίζοντας μέσα και 1000 περίπου χρώμα και λοιπά έξοδα), η τιμή βγαίνει περίπου στα 18000. Η prestige με χρώμα και λοιπά έξοδα βγαίνει στα 19000.
Μιλάμε δηλαδή για μια διαφορά 1000 ευρώ. Ερωτώ λοιπόν, αξίζει να πας στην Prestige???
Στο sportive 4x4 δεν έχεις περιθώριο για έξτρα λόγω ΛΤΠΦ..
Η prestige είναι μόνο για γούστα...
-
Εκτός αυτών που έχουν ήδη γραφτεί, η prestige έχει επιπλέον της Sportive:
- Blind Spot Warning (BSW) - Δεν μπαίνει έξτρα στην sportive
- Δυνατότητα keyless ως έξτρα εξοπλισμό
-
Πάντως αν κάποιος μάθει περί διαθεσιμότητας του turbo βενζίνης (έστω και μελλοντικής) ας μας ενημερώσει...
-
Η βενζίνη θα αργήσει να έρθει. Δεν ξέρω να σου πω χρόνο. Η prestige πάντως ανεξαρτήτως καυσίμου έχει αναμονή τουλάχιστον 4 μήνες.
-
Το θέμα είναι να έρθει (και τετρακίνητη). Το πότε δε με απασχολεί. Δε βιάζομαι...
-
Πριν λίγες μέρες μου είπαν χρόνο παράδοσης για την prestige (πετρέλαιο) μέσα Μαίου με Ιούνιο.
-
Πήγα χθες και το είδα από κοντά ενώ θα κλείσω σύντομα και ένα test drive. Εξωτερικά είναι ομορφότερο από το δικό μου ειδικά στο μπροστινό μέρος. Πίσω δεν θα το έλεγα. Εσωτερικά στην εργονομία έχουν γίνει άλματα. Ο διακόπτης ρύθμισης των καθρεπτών τοποθετήθηκε εκεί που πλέον έπρεπε (αριστερά από το τιμόνι επάνω στο ταμπλό). Η οθόνη πολυμέσων μετακινήθηκε μερικά χλς προς τα επάνω ενώ και ο περιστροφικός διακόπτης για επιλογή 4χ4, FWD AUTO βρίσκεται σε πολύ καλή θέση ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμος δίχως να χρειάζεται ο οδηγός ούτε να σκύψει για να τον δει και να τον χαϊδέψει. Το ταμπλό συνολικά μου άρεσε πολύ ενώ και η ποιότητα των υλικών του είναι αναβαθμισμένη σε σχέση με το δικό μου. Γενικά υπάρχει σε όλα τα σημεία της καμπίνας περισσότερο πλαστικό και ελάχιστα σημεία μόνο δείχνουν μεταλλικές επιφάνειες. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΌ σαν προσπάθεια. Πιστευώ επίσης πως είναι πλέον και πολύ περισσότερο vfm καθώς στηρίζεται σε μηχανικά σύνολα, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά που δεν υπόκεινται σε καμία περίοδο χάριτος. Όλα δοκιμασμένα και όλα αξιόπιστα και στο έπακρο λειτουργικά. Το προτείνω ανεπιφύλακτα στην 4χ4 έκδοση sportive. Ακόμη όμως και ο διάδοχος του δικού μου (4χ2 style ) πιστεύω πως τα χρήματα που ζητά είναι πολύ λίγα σε σχέση με αυτά που προσφέρει.
-
Κατι που δεν αναφερθηκε. Στα τεχνικα χαρακτηριστικα του νέου duster φαινεται οτι στον κινητηρα βενζινης η μετρηση της καταναλωσης εχει γινει με τον καινουριο τροπο wltp! Τροπος με τον οποιο θα γινεται η μετρηση της καταναλωσης υποχρεωτικα σε ολα τα νεα αυτοκίνητα
-
Χρήσιμη παρατήρηση! Μπράβο φίλε!!!
-
Η τιμη ειναι καλη απο οσο βλεπω. Η σχεδιαση μ αρεσει, οι ικανοτητες του σιγουρα πολλες.
Εφτιαξαν καπως την συμπεριφορα του στη μετωπιαια συγκρουση αλλα στο επιπεδο τοιχο κατι δεν πηγε καλα απο οτι φαινεται στο κρας τεστ και στην συγκρουση με την κολωνα εδειξε πολυ καλα αποτελεσματα αλλα το αμαξωμα υποχωρει παρα πολυ στο ματι. -
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Η τιμη ειναι καλη απο οσο βλεπω. Η σχεδιαση μ αρεσει, οι ικανοτητες του σιγουρα πολλες.
Εφτιαξαν καπως την συμπεριφορα του στη μετωπιαια συγκρουση αλλα στο επιπεδο τοιχο κατι δεν πηγε καλα απο οτι φαινεται στο κρας τεστ και στην συγκρουση με την κολωνα εδειξε πολυ καλα αποτελεσματα αλλα το αμαξωμα υποχωρει παρα πολυ στο ματι.Στον επιπεδο τοιχο στο τεστ στην προσκρουση με 50χλμ/ωρα το κεφαλι του ανδρεικελου εχει κακο αποτελεσμα και δεν παιρνει καθολου ποντους (dead με λιγα λογια). Φαινεται οτι ειτε δεν κραταει καλα η ζωνη ειτε αργει να ανοιξει ο αεροσακος ειτε δεν ειναι καλη η ποιότητά του. Επισης οπως γραφτηκε στα αποτελεσματα του τεστ δεν θα εχουν ολοι οι σωματοτυποι τα ιδια αποτελεσματα σε αντίθεση με αλλα αυτοκινητα.
Η πρωτη γενια duster ειχε με διαφορα πολυ κακα αποτελεσματα στις μπροστινες θεσεις σε σχεση με αλλα μοντελα που δοκιμαστηκαν τοτε (2011).
Τωρα εχει κακο αποτελεσμα στον τοιχο, αλλα στα υπολοιπα επιμερους τεστ ειναι καλυτερο απο πολλα αλλα αυτοκινητα που δοκιμαστηκαν φετος και περυσι. Αναλογικα δηλαδη τα πηγε καλυτερα σε σχεση με την πρωτη γενια. -
Να σας πληροφορήσω ότι τα πρωτα prestige που θα έρθουν θα καθυστερήσουν και δεν θα έχουν 17 άρες ζάντες. Υπάρχει έλλειψη από τις συγκεκριμένες ζάντες.
-
σε αυτά να βάλουν πίσω σηματάκι psiloPRESTIGE
-
Και μια επιπλεον εκπτωση δεν θα ηταν ασχημη...
-
Το γεγονος πως και τα τα δυο εχουν τρια αστερια ασφαλεια, παρολο που το καινουργιο ( λευκο) εχει πλεον πιο στιβαρο αμαξωμα που μπορει να διαχειριστει τα εργαστηριακα 64 χλμ/ωρα και εχει πλεον αεροσακους κουρτινας και για το κεφαλι των πισω επιβατων, δειχνει ποσο αυστηρα γινονται σιγα σιγα τα κρητηρια ( επιτελους- αμην και ακομα αυστηροτερα)
-
Με την τρέχουσα αρχιτεκτονική στην κατασκευή οχημάτων (χρήση ευρέως λαμαρινών στο αμάξωμα) και χαλύβδινων σκελετών τα περιθώρια βελτίωσης στην παθητική ασφάλεια έχουν ταβάνι και αυτό είναι τα 65 χλμ/ώρα. Το λοιπόν οι εταιρείες αρνούμενες να αντιμετωπίσουν την αλήθεια κατευθύνουν το παιχνίδι στην πλευρά των έξυπνων τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας που κοστίζουν και λιγότερο ενώ δεν μαρτυρούν την στασιμότητα στον τομέα της συνολικής ασφάλειας ενός αυτοκινήτου. Ετσι προκύπτουν ευχάριστες ειδήσεις εικονικής βελτίωσης που παραμυθιάζουν τον κοσμάκη. Μέχρι να επικρατήσουν πλήρως τα αυτόβουλα συστήματα, στα 5 max αστέρια του τεστ θα πρέπει να συνυπολογίζονται και τα αστέρια του κάθε οδηγού. Εκεί υπάρχουν τρομακτικές διαφορές.
-
Δε γνωρίζω τι κόστος και βάρος θα είχε ένα αυτοκίνητο το οποίο έπαιρνε 5 αστέρια σε μια σύγκρουση με 130Kmh. Σε κάθε περίπτωση η πρόληψη του ατυχήματος είναι πιο σημαντική από την αντιμετώπιση των συνεπειών της.
-
Καλημέρα στη παρέα! Το Σάββατο έκανα td το εργαλείο στη Θεσσαλονίκη...εκδοση 4χ4 sportive diesel.το εσωτερικό πιο δεμένο και καθόλου τριγμούς τα πλαστικά με εξαίρεση ένα σφύριγμα το χερούλι που ανοίγει τη πόρτα του συνοδηγού...το τιμόνι πούπουλο πολύ πιο ελαφρύ από το προηγούμενο...δεν ακούγεται το σφύριγμα του τούρμπο όπως ακουγόταν πριν, δεν ξέρω αν οφείλεται στην ηχομόνωση η κάπου αλλού.Επισης Εχω την εντύπωση πως δεν είναι τόσο κοντή η πρώτη όπως πριν..Το πάτημα του πολύ καλό απορροφώντας υποδειγματικά ολες τις ανωμαλίες του οδοστρώματος.Τέλος η εντύπωση που σου αφήνει είναι πως είναι το καλύτερο 4χ4 που μπορείς να αποκτήσεις με αυτά τα χρήματα [emoji16]
Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Dacia Duster II