-
1.25euro έβαλα βενζίνη σήμερα στο Peugeot!...!...!... Έβαλα 40euro και έπαιρνε και άλλο μέσα!
Και από ότι μου είπε ο βενζινάς από αύριο θα πέσει και άλλο... Θα πάω και το Citroen!...!...
Δεν ξανάγινε!!!!
1.Τα άλλα καύσιμα πόσο έχουν τώρα εκεί;
- Τώρα μετά από λίγο καιρό, πόσο μέση κατανάλωση έχεις στο aircross; (αν θυμάμαι σωστά)
-
Για τις τιμές των άλλων καυσίμων δεν γνωρίζω. Αν ξέρει κάποιος άλλος ας πει.
Και με το Aircross μία από τα ίδια. Δεν ασχολούμαι με την κατανάλωση. Σόρυ.
-
Έχουν πέσει πολύ τα καύσιμα. Μόνο το υγραέριο έχει μείνει ψηλά. Ίσως δεν έχουν καταναλώσει ακόμα τα παλιά αποθέματα και δεν έχουν ανεφοδιαστεί; Δεν ξέρω.
Επίσης, φυσικό αέριο και κιλοβατώρα σταθερά. Αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις, το κόστος κίνησης είναι από πολύ χαμηλό (3-4 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα) ως μηδαμινό (1,5-2) οπότε σκασίλα τους. Έτσι κι αλλιώς, για τη συντριπτική πλειοψηφία, δεν έχει σημασία πόσο κοστίζουν τα καύσιμα, αφού δεν μπορούμε να τα καταναλώσουμε.
-
**piliourits **δες εδω
-
Και με το Aircross μία από τα ίδια. Δεν ασχολούμαι με την κατανάλωση. Σόρυ.
Ρώτησα για το aircross γιατί το βλέπω ως πιθανή αγορά μεταχειρισμένου, αν βρω αυτόματο (είχα δει κάποια) και θα ήθελα να ξέρω περίπου τί γράφει ο υπολογιστής ταξιδίου. Να είσαι καλά.
-
Δεν είμαι η καλύτερη περίπτωση ιδιοκτήτη για αυτή την πληροφορία γιατί οδηγώ ελάχιστα το Aircross.
Να φανταστείς ότι ακόμη δεν έχω ξεπεράσει τα 1000χλμ στο κοντέρ. Οπότε ότι και να γράψω περί κατανάλωσης θα είναι μπούρδα εντελώς.
Υπάρχουν όμως άλλα μέλη που κάνουν πολλά χιλιόμετρα και μπορούν να δώσουν έγκυρη πληροφόρηση.
-
Tο όνειρο τελειώνει δυστυχώς...μετά το ιστορικό 1,149 προ 5 ημερών, σήμερα έβαλα με 1,169...
Πάντως μόνο στο ανεξάρτητο κρατίδιο, το Βατικανό των δυτικών προαστίων (Principaute de Bournazy) αυτά...
-
Οι βενζινοπώλες στήνονται στην τηλεόραση κάθε μέρα στις 6 να ακούσουν Τσιόρδα. Αν του ξεφύγει του Τσιόρδα μία λέξη ή πρόταση αισιοδοξίας την άλλη μέρα ανεβάζουν τιμές...
Επιβεβαιωμένο. Σήμερα 1.27 από 1.25... Μέσα σε μία μέρα...
Τώρα θα ανεβαίνει διαρκώς μέχρι να ξαναπάει πάλι στο 1.59...
-
Βλέπουμε εδώ ότι στη Βρετανία έγινε ευρέως αντιληπτό αυτό που ισχυρίζονται πολλοί υποστηρικτές των ηλεκτρικών.
https://www.newsauto.gr/news/koronoios-se-kani-na-agorasis-ilektriko-aftokinito/
Ok, δεν είμαστε Βρετανία, αλλά όπως με τα diesel που φέρναμε από το εξωτερικό κατά χιλιάδες, ίσως γίνει κάτι παρόμοιο με τα ηλεκτρικά σε 5-6 χρόνια στην Ελλάδα. Προφανώς υπάρχουν και άλλα ζητήματα προς επίλυση, αλλά σημασία έχει ότι ο μέσος καταναλωτής σιγά-σιγά αλλάζει γνώμη.
-
Θα μπορούσες να φέρεις ΣΗΜΕΡΑ (καλά, όχι σήμερα, να κοπάσει η κορονοκρίση) ένα ηλεκτρικό από τας Ευρώπας. Με κόστος αγοράς 6-7 χιλιάρικα (και 1.000-1.500 ευρώ ακόμα για τη μεταφορά και το κέρδος του εμπόρου, μην ξεχνάμε ότι τα ηλεκτρικά δεν πληρώνουν τελωνείο), έχεις σούπερ ηλεκτρικό στην πόρτα σου.
Προσοχή:
-
θα πρέπει να αγοραστεί αποκλειστικά για δεύτερο όχημα, γιατί σε αυτό το χρηματικό εύρος, μιλάμε για απαξιωμένα μοντέλα της πρώτης γενιάς των ηλεκτρικών. Δηλαδή αυτών που είχαν μικρή μπαταρία για καθαρά αστική χρήση.
-
να έχεις παροχή ρεύματος στο χώρο στάθμευσής σου ώστε να φορτίζεις κάθε βράδυ. Με τέτοιου είδους φόρτιση (νυχτερινό ρεύμα), το κόστος κίνησης κυμαίνεται γύρω στο 1.5 ευρώ στα 100.
-
να αποφύγεις τα μοντέλα που δεν υποστηρίζονται στην Ελλάδα. Ας πούμε το Renault Zoe (ιδανικό για τη δική μου περίπτωση) δεν υποστηρίζεται από την ελληνική αντιπροσωπεία. Αντιθέτως, το Nissan Leaf (πρώτης γενιάς) είναι καλοδεχούμενο. Ακόμα καλύτερα τα ηλεκτρικά Smart κι Up.
-
σε περίπτωση που θες ένα αυτοκίνητο για όλες τις δουλειές, πας για Huyndai Kona ή Kia Niro. Το πρώτο ήρθε από ιντερνετικό φίλο στα 33 χιλιάρικα, μεταχειρισμένο ενάμιση έτους με 480 χιλιόμετρα αυτονομίας.
-
-
Μακρυά από Νισσάν Ληφ ΜΚ1. Είναι άκρως προβληματική η μπαταρία του. Σε ποσοστό άνω του 40% οι αμερικάνοι ιδιοκτήτες τις έχουν αλλάξει με κόστος 7.500 δολ. εκεί.
Κρίμας και μου άρεσε, θα φόρτωνα ένα για πλάκα, αλλά...
-
Σήμερα είδα το ντοκιμαντέρ που διατέθηκε δωρεάν:
Τελικά ζούμε μια απάτη παγκοσμίου μεγέθους που παρόμοια της δεν έχει υπάρξει ξανά, όσον αφορά τους τρόπους αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κλπ.
Μπίζνες ας γιούζουαλ, μέχρι να μη μείνει τίποτα όρθιο...
-
Μακρυά από Νισσάν Ληφ ΜΚ1. Είναι άκρως προβληματική η μπαταρία του. Σε ποσοστό άνω του 40% οι αμερικάνοι ιδιοκτήτες τις έχουν αλλάξει με κόστος 7.500 δολ. εκεί. Κρίμας και μου άρεσε, θα φόρτωνα ένα για πλάκα, αλλά...
εγω σκέφτομαι αγορά vw id3 με Leasing, για να αποφύγω το ρίσκο με τις μπαταρίες καθώς κ να σκάσω ενα 30αρι μαζεμένο. Το κόστος το μήνα για 50 χιλιόμετρα τη μέρα (σε ρεύμα) θα βγαίνει κανα 40 max με normal οδήγηση, κ φυσικά καθόλου συντήρηση κινητηρήα... Εκτός από το υψηλό κόστος αγοράς, καθώς κ την μεταβλητότητα στην τεχνολογία των μπαταριών η οποία μπορεί να αλλάξει σε 5 χρόνια κ να μειώσει τις τιμές των νέων μοντέλω προς τα κάτω - κ φυσικά των ξεφτυλίσει των παλαιώτερων, το ηλεκτρικό σε κόστος μετακίνησης δεν συγκρίνεται...
-
VW id3 όταν δεις να πουλιέται και να κυκλοφορεί μπορεί το ημερολόγιο να γράφει ΄21 , με τα προβλήματα που είχε η VW κυρίως στο λογισμικό -έτσι λένε οι ίδιοι - μάλλον χαρήκαν που λόγω κορωνοιού έκλεισαν τα εργοστάσια , μπορούν τώρα να βρουν και να λύσουν τα προβλήματα ,να ρίξουν σε ανωτέρα βια τις καθυστερήσεις και να τσιμπήσουν και καμία αποζημίωση από την κυβέρνηση, κλασικοί Γερμανοί...
πάρε καλλίτερα κανα ντίζελ τελευταίας κοπής -κάτι corsa ( κλώνοι 208 )είναι πολύ οικονομικά - και αφού θα το πάρεις λίζινγκ τι σε νοιάζει τι θα γίνει με τα ντίζελ...
-
VW id3 όταν δεις να πουλιέται και να κυκλοφορεί μπορεί το ημερολόγιο να γράφει ΄21 , με τα προβλήματα που είχε η VW κυρίως στο λογισμικό -έτσι λένε οι ίδιοι - μάλλον χαρήκαν που λόγω κορωνοιού έκλεισαν τα εργοστάσια , μπορούν τώρα να βρουν και να λύσουν τα προβλήματα ,να ρίξουν σε ανωτέρα βια τις καθυστερήσεις και να τσιμπήσουν και καμία αποζημίωση από την κυβέρνηση, κλασικοί Γερμανοί...
Οντως, όσα λες τα έχω ακούσει κ εγώ, νέα αρθρα πάντως το πάνε για Σεπτέμβριο, θα δούμε βλέποντας κ κάνωντας. Ειμαι στην αγορά αποκλειστικά ηλεκτρικού, οχι μόνο λόγω κόστους καυσίμου, γενικά θέλω να δω την καινούργια τεχνολογία ειμαι άνθρωπος υπέρ των αλλαγών, με τα καλά κ τα κακά τους, γενικά με εξιτάρει η τεχνολογία κ η φιλοσοφία ενός ηλεκτρικού. Προφανέστατα, αν μου το επέτρεπε η οικονομική μου κατάσταση, θα αγόραζα Tesla
-
το νέο leaf να δεις...πολύ ωραίο.
-
το νέο leaf να δεις...πολύ ωραίο.
Είναι η δευτερη επιλογή, βασικά ως λάτρης της πισωκίνησης, προτιμώ το id γιατί έχει τον κινητήρα πίσω. Το leaf νομίζω ειναι συνολικά καλύτερη επιλογή, κ πιο αξιόπιστη καθώς η nissan έχει πλέον μεγάλη εμπειρία στην ηλεκτροκίνηση...απλά αν κολλήσω με κάτι, δεν ξεκολάω!!! δεν αποκλείω βέβαια τίποτα. Το id 3 έχει προβλήματα στο λογισμικό, η vw δεν έχει αντίστοιχη εμπειρία, ειναι κίνηση υψηλού ρίσκου
-
Το iD3 είναι πάρα πολύ όμορφο, ποιο Leaf τώρα... Ο απόγονος του Tiida.
Πάντως, το τι ηλεκτρικά υπάρχουν στην Κίνα, δε λέγεται. Ένα https://www.youtube.com/watch?v=WNEI-c-trc8 στα 20-25 χιλιαρικάκια (προ επιδότησης) θα μπορούσε άνετα να είναι το επόμενό μου αυτοκίνητο.
-
Με έπιασε ο γείτονάς μου πριν λίγο και άρχισε να μου λέει κάτι για επιδοτήσεις 12000euro για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κάτι για αποσύρσεις κλπ...
Διαβάζω κάτι σημερινά άρθρα ότι μέσα στο καλοκαίρι θα βγει πρόγραμμα επιδότησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και με δυνατότητα απόσυρσης.
Ισχύουν όλα αυτά ή είναι παπάτζες; Και όταν λένε ηλεκτρικό αυτοκίνητο, εννοούν αμιγώς ηλεκτρικό ή υβριδικό;
Γιατί αν εννοούν τα αμιγώς ηλεκτρικά, τότε μιλάμε για πανάκριβα αυτοκίνητα.
Και που φορτίζονται αυτά ρε παιδιά; Με μπαλαντέζες στο δρόμο;;;;;
-
Μίλησε ο Βασιλάκης και είπε για ΑΜΙΓΩΣ ηλεκτρικά . 5-6000 έκπτωση στους ιδιώτες και 10-12000 έκπτωση στα ταξί .
Οπότε θα πάρουμε το νέο ΑΜΙ της Σιτροέν . 6900 έχει , βγάλε την έκπτωση , με 900 , άντε 1500 τις πλούσιες εκδόσεις θα έχουμε αμαξάκι και θα ησυχάσεις από το σκούτερ ...
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/citroen-ami-ilektrokinisi-gia-oloys
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά