-
Μου έκαναν εντύπωση κάποιες καταναλώσεις που δίνουν για βενζινοκινητα, που μόνο στη κατηφόρα μπορούν να πιάσουν στην καθημερινότητα.
-
Μάλλον η διαδρομή που έχουν διαλέξει ευνοεί τις ελάχιστες καταναλώσεις που μπορούν να επιτευχθούν.
-
@monman2 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
εκει οταν παραλήψεις τα phev hybrid diesel θα δείς προς ικανοποίηση του @lap το suzuki celerio σαν το πιο οικονομικό συμβατικό βενζινοκίνητο
Εγώ ξερω πως στο δικό μου 4,7λ/100χλμ με ήπια καθημερινή οδήγηση.
Πραγματικά και εγώ δεν το πίστευα ότι παίζουν τέτοια νούμερα με αυτά που διαβαζα ,αλλά τελικά είναι εύκολα εφικτό.
Είναι φοβεροί εκεί στην Suzuki.
Από τα 8,5-9 που είχα συνηθίσει σε άλλα αυτό είναι απίστευτα οικονομικό και μάλιστα το ίδιο ευκίνητο. Είχα βάλει νούμερα μέτρησης. Είναι το ίδιο ευκίνητο με alfa Romeo 147 στα 120 άλογα. Μια χαρά δηλαδή για καθημερινή χρήσηΤο κακο ειναι το μικρό ρεζερβουάρ. Κουραστικό να ψάχνεις συνεχώς βενζινάδικο
-
@lap said
Το κακο ειναι το μικρό ρεζερβουάρ. Κουραστικό να ψάχνεις συνεχώς βενζινάδικο
πόσα λίτρα έχει;
-
35 νομίζω και δεν το φουλαρω πάντα γιατί δεν έχω ρευστό κάθε ημέρα.
Η χαζομάρα του είναι πως ο δείκτης όταν είναι πάνω από το μισό πέφτει με αργό ρυθμό και λες πως οκ θα σε βγάλει. Μόλις περάσει το μισό πέφτει πολύ γρηγορότερα και αγχώνεσαι.
-
Το ίδιο συνέβαινε και στο γιαρις που είχα.
Είχε οχτώ κουτάκια, στα δύο πρώτα έβγαζε τα μισά χλμ .
Βέβαια με 4.7 βγάζεις 700 πλας.
Μια χαρά είναι -
Ναι όταν γεμίζει γράφει 720 κάτι ο υπολογιστής αλλά γενικά ο υπολογιστής είναι πάρα πολύ ευαίσθητος. Αν ανέβεις μια ανηφόρα θα σου πει από 720-650 μεσα σε 5 λεπτά.
-
και στο Μάζντα έτσι γίνεται.Αν αυξηθεί η κατανάλωση πέφτει γρήγορα.
Αν όμως πέσει πολύ η κατανάλωση, τότε μπορεί να μείνει σταθερό για πολλά χιλιόμετρα.
-
Εντάξει είναι παλιό, αλλά το ξανά πέτυχα σήμερα στο Youtube και γέλασα πάλι με την ψυχή μου.
-
Ψάχνοντας τι άλλο από στριμώκωλη κορολα μπορεί να αγοράσει κανείς σήμερα, και σε μεταχειρισμένο, πέφτω πάνω σε κάποια plug-in hybrids, τα οποία τα βλέπω με "κανονικές" τιμές σε σχέση με καινούργια, οπως ήταν οι τιμές ενός μεταχειρισμένου πριν την όλη αναστάτωση της εφοδιαστικής αλυσίδας, δηλαδή περίπου στο μισό...
Τι γίνεται με αυτές τις τεχνολογίες;
Δεν υποτίθεται ότι είναι ο ενδιάμεσος κρίκος με τα ηλεκτρικά, χωρίς να υπάρχει το πρόβλημα της φόρτισης;
Δεν θα έπρεπε να έχουν μεγαλύτερη ζήτηση και να κυκλοφορούν περισσότερα;3 drive-trains πετυχαίνω,
της Renault με 1.6λτ βενζίνης,
της βαγκ με τον 1.4 τούρμπο και 6ταχυτο dsg και τον αντίστοιχο
της PSA 1.6 τούρμπο με 8ταχυτο aisin κιβώτιο αν δεν κάνω λάθος.
Υπάρχει και της bmw, και κάποια Μερσεντες.Θα ήθελα να μάθω περισσότερα και να ακούσω και γνώμες...
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Θα ήθελα να μάθω περισσότερα και να ακούσω και γνώμες...
-
Ρωτάς για το μοντέλο που σε ενδιαφέρει τον υπεύθυνο σέρβις στην αντιπροσωπεία της πόλης σου ...
και τιμή για την μπαταρία που θα είναι εκτός εγγύησης γιατί απλά κανείς δεν δίνει εγγύηση 11 χρόνια όπως η toyota. -
Ρωτάς πόσο στοιχίζει ο έλεγχος και αν εχουν τα μηχανήματα που πρέπει για να ελέγξουν την μπαταρία.
-
Αποφεύγεις αυτά που εχουν λίγα χλμ και πολλά χρόνια κυκλοφορίας.
-
Να ξέρεις οταν θα έρθει η ώρα να το πουλήσεις θα πουλάς BMW σε τιμή Corolla ... μόνο έτσι τα παίρνει ο κολλητός μου μαντράς και δυστυχώς όταν τα παει για έλεγχο εχουν μπαταρία με θέματα .
Μόνο ενα bmw i8 θυμάμαι να μου είπε οτι ήταν καλό αλλα είχε 250.000 χλμ , το Νο3 που έλεγα παραπάνω.
-
-
Πιθανόν να τα βλέπεις σε κανονικές τιμές σε μεταχειρισμένα , καθώς έχουν το 1/4 των τελών εισαγωγής. Προσωπικά προβλέπω ότι σιγά σιγά , θα αρχίσουν οι μαντράδες να εισάγουν με το κιλό τέτοια οχήματα από το εξωτερικό, αν υπάρξει και ζήτηση βεβαίως , καθώς η εισαγωγή τους συμφέρει αρκετά. Αντίστοιχης χρονολογίας και εξοπλισμού X1 , πετρέλαιο και phev , η εισαγωγή του δεύτερου είναι σχεδόν 4.000 € φθηνότερη.
Το σύστημα της βαγκ είναι μάλλον το πιο "πρωτόγονο¨ από όλα της αγοράς, της ρενό δεν γνωρίζω , και της psa είχε εργοστασιακή εγγύηση για την μπαταρία 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων.
-
Από μας εδώ μόνο ο γάτος είχε τέτοιο κινητήριο σύνολο, με τη σχετική επιτυχία;
-
Το ίδιο έχει και ο Κατάφρακτος και λειτουργεί κανονικά...
Αρα μάλλον δεν κάνει να οδηγούν τα γατιά...
-
Το καλύτερο σύστημα φαίνεται αυτό της stellantis αλλά έχει κάποια θέματα λογισμικού. Δεν ξέρω αν τα έλυσαν.
Μετά είναι και αυτό της Volvo
-
μετα απο 1-2 χρονια θεωρητικα θα δουμε πολλα μτχ phev γιατι εχουν παρει και αρκετες ελληνικες εταιρειες για το προσωπικο τους.
Να προσθεσω επισης οτι υπαρχει και rav4 phev (δεν αναφερθηκε) -
Το Suzuki Across έχει το καλύτερο ΦΕΒ που έχω οδηγήσει.
-
@dimsabas said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
τι λες ρε μητς....
αχρηστο ειναι, ολο κανει σαν τρολευ και μολις το βγαλεις σε εστω και λιγο σαθρο χαζοσπινιαρει και μενει ακουνητο -
@gatoz said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
τι λες ρε μητς....
αχρηστο ειναι, ολο κανει σαν τρολευ και μολις το βγαλεις σε εστω και λιγο σαθρο χαζοσπινιαρει και μενει ακουνητοΕίναι το μοναδικό που ΔΕΝ μπαίνει η μπενζίνα όταν πατήσεις τέρμα γκάζι. Και το μόνο με 300+ άλογα επίσης. Δίνει βέβαια περισσότερη δύναμη μπροστά και σπινάρει, αλλά επ ουδενί δε μένει ακίνητο, αφού δίνει δύναμη και πίσω. Δε μιλάω για χώμα αλλά για άσφαλτο.
Το δικό σου, όπως και κάμποσα ακόμα, δεν το έχω οδηγήσει.
-
@gatoz said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
τι λες ρε μητς....
αχρηστο ειναι, ολο κανει σαν τρολευ και μολις το βγαλεις σε εστω και λιγο σαθρο χαζοσπινιαρει και μενει ακουνητοΕίναι το μοναδικό που ΔΕΝ μπαίνει η μπενζίνα όταν πατήσεις τέρμα γκάζι. Και το μόνο με 300+ άλογα επίσης. Δίνει βέβαια περισσότερη δύναμη μπροστά και σπινάρει, αλλά επ ουδενί δε μένει ακίνητο, αφού δίνει δύναμη και πίσω. Δε μιλάω για χώμα αλλά για άσφαλτο.
Το δικό σου, όπως και κάμποσα ακόμα, δεν το έχω οδηγήσει.
εμ
καλυτερο και στα ηλεκτρικα γκαζια (2x115) αν και μπαινει ο θερμικος αν επιμεινεις στο πατημα και με λιγοτερα σπινιαρισματα-χαζεματα και πιο πριμιο και καλυτερα λακουβωνει και καλυτερα στριβει
αν δεν χαλαγε....
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά