-
Το Βαλκάνιος πάντως που μάλλον μου αποδόθηκε προηγουμένως ( υποθέτω εμένα πήραν τα σκάγια....) , εγώ το βρίσκω τιμητικό.
Ανέκαθεν υποστήριζα άποψη Ρήγα περί βαλκανικής ομοσπονδίας , U.S.B. ( United States of Balkans) !
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δηλαδή θα μειωθούν τα NOx στα φιορδ και κάπου βόρεια της Αμφιλοχίας, οπου είναι το Νο1 πρόβλημα του τοπικού πληθυσμού...
Αν είναι έτσι, εγώ δεν θα πάρω κόσμο στο λαιμό μου, το βάζω φωτιά και το καίω το ερκρος! Δηλαδή όχι φωτιά γιατί μολύνει την ατμόσφαιρα, καλύτερα το βάφω μπλε και το πετάω στη θάλασσα... αλλά πάλι, το μαριταημ ενβαηρονμεντ... τέλος πάντων, θα το δώσω στους γύφτους για Ανακύκλωση και θα βρω ενα Άουντι βενζινα δεκαπενταετίας...
-
@civil357 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το Βαλκάνιος πάντως που μάλλον μου αποδόθηκε προηγουμένως ( υποθέτω εμένα πήραν τα σκάγια....) , εγώ το βρίσκω τιμητικό.
Ανέκαθεν υποστήριζα άποψη Ρήγα περί βαλκανικής ομοσπονδίας , U.S.B. ( United States of Balkans) !
Σιβιλ φορ Πρεζιντεντ!
(Αν και αυτά, τα λέγΑΝ οι κομμουνισταί...)
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ξαναδιάβασε τις αναρτήσεις που γράφεις υπ ατμόν, και ξανασκέψου το.
Όχι, τις έχω διαβάσει. Ξέρω πολύ καλά τι λεω. Άλλο πράγμα η κριτική με υποκείμενο εμένα και άλλο η κριτική με υποκείμενο τη γυναίκα του άλλου. Τελείωσε δεν θα κάτσω να το συζητήσω. Πάνε στο δημοτικό να μάθεις ελληνικά.
Πότε θα απαγορευθεί το φετινό Σουίφτ, θα μάθουμε;
-
Δεν κατάλαβα την ερώτηση σου, βασικά την προσπέρασα ως τρολ. Δεν τη διάβασα. Τι θες να πεις;
-
Να ελαφρύνω την κουβέντα και επειδή παίζω και κανένα στοιχηματάκι που και που, προβλέπω ότι το σουιφτ θα απαγορευθεί μετά το diesel citroen.
-
@gtsartsal said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Να ελαφρύνω την κουβέντα και επειδή παίζω και κανένα στοιχηματάκι που και που, προβλέπω ότι το σουιφτ θα απαγορευθεί μετά το diesel citroen.
Βασικά σίγουρα θα αντέξει περισσότερο.
-
Α αυτη ήταν η ερωτηση....Καλα αυτό εννοείται!!!!!
Αφού είναι βενζινης έχει αυστηρότερα όρια ρύπων. Για αυτό και σήμερα απαγορεύουν τα diesel euro4 αλλά επιτρέπουν τα βενζίνης euro 1-2-3-4!!!!
Το ότι ένα diesel και ένα βενζίνης είναι ονομαστικά euro6, δεν σημαίνει ότι ρυπαινουν το ίδιο και ότι έχουν τα ίδια ανώτατα ορια. Ακόμα και τα τυπικά όρια που τα diesel στις πόλεις τα σπάνε κατά πολλες φορές, ειναι πιο χαλαρά, αλλα πες να μείνουμε στα ονομαστικά
Η πρώτη φορά που τα δύο είδη καυσίμου θα έχουν ακριβώς τα ίδια όρια είναι το euro7. Και μάντεψε τι κάνουν οι κατασκευαστές.....την κάνουν με ελαφρά πηδηματακια. Είναι αδύνατον τα Diesel να πιάσουν τα όρια του euro7 που θα πιάνουν τα βενζίνης!!!!!
Για αυτό φωνάζω και εγώ για το τρελό του να φορολογούν λιγότερο αυτό που ρυπαίνει περισσότερο!!!!
-
Victor Valverde Morales Joint Research Centre
.
.
-
@civil357 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Προσωπικά,σε πολλά θέματα με τον τρόπο γραφής σου και σκέψης σου δε σε θεωρώ βαλκάνιο κι αυτό το λέω προς τιμή σου.
Μην μπερδεύεις το όντως πανέμορφο γεωγραφικό ανάγλυφο της Βαλκανικής χερσονήσου,με τους λαούς που την κατοικούν.
Στην συντριπτική πλειοψηφία τους εγωιστές,θρησκόληπτοι,εχθροί της όποιας εξέλιξης και της επιστήμης,διχαστικοί (κι άλλα πολλά), μόνο η ίδρυση ομοσπονδίας τους μάρανε.. Δεν είναι λαοί για συνεργασία,γιατί προϋποθέτει πολλά χαρακτηριστικά ως μονάδα για τον κάθε πολίτη που όχι απλώς δεν τα έχουν,αλλά εκπροσωπούν και τα αντίθετα.. -
Πάντως αυτό για το οποίο "μαλώνουμε" είναι ένα επινοημένο "πρόβλημα", που στην πραγματική ζωή δεν υφίσταται.
Ένα στάνταρ Euro emissions διαρκεί γύρω στη δεκαετία.
Όταν καταργείται το στάνταρ κι έρχεται απαγόρευση, το όχημα είναι ήδη 12-15 ετών και άνω, που στην Ευρώπη σημαίνει εκατοντάδες χιλιάδεςχιλιόμετρα.
Το όχημα έχει αποσβέσει ήδη την αξία του και την ωφέλιμη ζωή του, υστερεί σε όλους τους τομείς, ασφάλεια, άνεση, επιδόσεις, κατανάλωση ενέργειας, ο ψυχολογικός παράγοντας ιδιοκτησίας του είναι αρνητικός (έκτος συλλεκτών, σαν "ιστορικό" αντικείμενο, όχι των ρακοσυλλεκτών) η υπηρεσία που προσφέρει δεν ανταποκρίνεται σε γενικές γραμμές στα χρήματα που κοστίζει.
Αν υφίσταται ακόμη στο δρόμο και όχι σε κάποια χαλυβουργια ως σκραπ, αφορά σε κάποια περιθωριακη χρήση ή περιθωριακη χώρα, όπως η χρεοκοπημενη Ελλάδα, συνήθως σε περιθωριακη ομάδα του πληθυσμού της (όχι το ενεργό κομμάτι της αγοράς εργασίας)."Μαλώνουμε" για το τίποτα...
-
Super-t στην μελέτη αναφέρουν την θερμοκρασία καταλυτών κατα την μέτρηση;
Η πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ dyno και road μοιάζει για αλλαγή στην θερμοκρασία λειτουργίας των καταλυτών
Η μέτρηση στις πόλεις έγινε με κρύο κινητήρα έπειτα από παρκάρισμα; Έχουν στοιχεία για τη μελέτη τους;
-
Παρέθεσε ο άλλος μελέτη που δείχνει ότι ΟΛΟΙ οι θερμικοι κινητήρες, εντός ορίων των στάνταρ, αποκλίνουν από το μέσο όρο, και ότι οι βενζίνες αποκλίνουν περισσότερο, ειδικά όταν ταξιδεύουν (ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν τα αυτοκίνητα, όχι ως υποκατάστατο μετρό και αστικού ή παπιου, πηγαίνοντας με 18χαω, για όποιον θέλει να ζήσει σαν Αμερικάνος) και τον φούντωσε τον Λαπ και θα την πληρώσουμε εμείς πάλι...
-
Θα με πιάσει ταχυκαρδία...
-
Ο λόγος που ρωτώ είναι διότι έχω διαβάσει πάρα πολλές μελέτες που εξετάζουν την κίνηση στην πόλη με κρύους καταλύτες. Μάλιστα αν δεν κάνω λάθος το προτείνει η Ε.Ε κατά την αξιολόγηση των ρυπων των οχημάτων στο euro7. Είναι σημαντικός παράγοντας. Διότι σε πολλές μελέτες αναφέρουν ότι η κίνηση στην πόλη με θερμικούς αλλά και ιδιαίτερα diesel δεν ανεβάζουν γρηγορα την θερμοκρασία της αντιρυπαντικες τεχνολογιας τους και εν τέλη μέχρι να διανύσεις μια μέση απόσταση είσαι σε όλη την διαδρομή πάνω από τα όρια και μάλιστα κατά πολύ!!! Αν αυτό το πολλαπλασιάσεις επί εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα, έχεις έναν στόλο οχημάτων που κινείται συνεχώς εκτός ορίων για καθημερινές μετακινήσεις.
Είχε κάνει μια έρευνα και το ΑΠΘ που την δημοσίευσαν οι 4 τροχοί!
-
Εξακολουθώ και δεν καταλαβαίνω γιατί μαλλώνετε, αφού έτσι κι αλλιώς θα τους καταργήσουν οι ίδιοι οι κατασκευαστές, πριν από τους βενζίνης.
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Παρέθεσε ο άλλος μελέτη που δείχνει ότι ΟΛΟΙ οι θερμικοι κινητήρες, εντός ορίων των στάνταρ, αποκλίνουν από το μέσο όρο, και ότι οι βενζίνες αποκλίνουν περισσότερο, ειδικά όταν ταξιδεύουν ...
Μάλλον το ανάποδο φαίνεται.
-
@antonakis said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εξακολουθώ και δεν καταλαβαίνω γιατί μαλλώνετε, αφού έτσι κι αλλιώς θα τους καταργήσουν οι ίδιοι οι κατασκευαστές, πριν από τους βενζίνης.
Ποιος του χeζει τους κατασκευαστές.
Σημασία έχει να δικαιωθεί ο Λαπ.(Δεν θα τον αφήσω...) >:-)
-
@super-t said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Παρέθεσε ο άλλος μελέτη που δείχνει ότι ΟΛΟΙ οι θερμικοι κινητήρες, εντός ορίων των στάνταρ, αποκλίνουν από το μέσο όρο, και ότι οι βενζίνες αποκλίνουν περισσότερο, ειδικά όταν ταξιδεύουν ...
Μάλλον το ανάποδο φαίνεται.
Λες την απόσταση κουκκίδας-γραμμής των μέσων όρων ε;
Εγώ μετρουσα ότι υπάρχουν περισσότερα οχήματα βενζίνης άνω ή γύρω στο 90%, λάθος;
-
@antonakis said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ο λόγος των αντιπαραθέσεων είναι πως ξεκίνησε η συζήτηση σε διάφορα σχετικά νήματα, από βαρυγδουπες δηλώσεις συνωμοσιολογίας πως κάποιοι κακοί εξωγήινοι ίσως, προσπαθούν να πάρουν την χαρά της οδήγησης και της εξάτμισης σε βάθος δεκαετιών . Μάλιστα αυτοι που ξεκίνησαν τις καταγγελίες για την συνωμοσία εναντιον τους είναι αυτοί που δεν αντέχουν την συζήτηση και αποχωρούν. Και μείναμε οι υπόλοιποι να συζητούμε για το θέμα.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά