-
Ena model 3 ζυγίζει 350 κιλά παραπάνω από ένα αντίστοιχο θερμικό. Τα 350 κιλά είναι η μπαταρία.
Ξαναλέω, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του αλουμινίου της αυτοκινητοβιομηχανίας προέρχεται από ανακυκλωμένο αλουμίνιο. Δεν σκάβουν κάθε φορά για να βρουν καινούργιο.
Το εργοστάσιο που χτίζει η Τέσλα είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα του πώς μπορεί να είναι μια τεραστίων διαστάσεων γραμμή παραγωγής, βαριάς βιομηχανίας του μέλλοντος.
Το ρεύμα που χρειάζεται για την δημιουργία του αυτοκινήτου παράγεται από το εργοστάσιο. Δεν ζητά ενέργεια από το δίκτυο. Τα περιφερειακά μέρη που χρησιμοποιούν αν προέρχονται από άλλους κατασκευαστές λογικά δεν θα προέρχονται από net zero εργοστάσιο. Το θέμα όμως είναι πως το κύριο μέρος της κατασκευής είναι μηδενικών ρύπων. Καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι αυτό;
Στο άμεσο μέλλον ακόμα και τα εργοστάσια περιφεριακών μπορούν να ακολουθήσουν τον ίδιο τρόπο παραγωγής. Μάλιστα το μοναδιαία κόστος του τελικού προϊόντος είναι μικρότερο παρά τις μεγάλες επενδύσεις.Αυτό εαν όντως αληθεύει, είναι κάτι το μοναδικό στον χώρο της βαριάς βιομηχανίας.
Αυτήν την στιγμή το μοναδιαίο κοστος της Τέσλα μαζί με τις διάφορες μεθοδολογίες για τη κατασκευή των σασί και διαφόρων τεχνικών μερών έχει σπάσει κάθε ρεκόρ. Έχει τρελά κέρδη ανά μονάδα, φυσικά κάτι που της δίνει την δυνατότητα να κάνει τη κίνηση ματ. Δηλαδή να πουλήσει και με καλό περιθώριο κέρδους, σε τιμές κόστους των αντιπάλων της.
-
Ρε συ Λαπ, είναι 4η φορά που ρωτάω;
Πως απορροφά η Τέσλα το εκπεμπομενο διοξείδιο απ την παραγωγή 3 τόνων υλικών;Νετ ζιρο σημαίνει πως θα απομακρύνει από την ατμόσφαιρα όσο διοξείδιο παράγεται απ τις διαδικασίες παραγωγής.
Πως;
-
Σου εξήγησα. Δεν είπε κανείς ποτέ ότι απορροφά τους ρύπους των αλλων σταδίων. Μόνος σου έβγαλες αυτό το συμπέρασμα.
Στο άθροισμα Α+Β+Γ αφαιρεί προς το παρόν το Β . Όλοι οι άλλοι κατασκευαστές δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι το αφαίρεσαν.
Η παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου ονομάζεται net zero διότι η ενέργεια που απαιτείται για την κατασκευή του αυτοκινήτου παράγεται από το ίδιο το εργοστάσιο. Δεν ζητά το εργοστάσιο από κάποιον πάροχο ενέργεια. Και με την σειρά του ο πάροχος να πρέπει να ρυπαίνει για να προσφέρει την ενέργεια αυτή . Δηλαδή σαν να σου λέει πως παρήγαγε ένα προϊόν με κατεβασμένους τους διακόπτες της ΔΕΗ. Άρα στο ταμείο ρύπανσης (εάν υπάρχει τέτοιο) γράφει μηδέν.
-
@piliourits να οι απαντήσεις που ζητάς
υπάρχουν και αλλα αυτή ειναι περίληψη -
Μιλάμε δηλαδή για το άκρον άωτον της παπάτζας.
Θα εξασφαλίσουν πως το ρεύμα που καίνε τα ρομπότ για τις ποντες της συναρμολόγησης και το ρεύμα για τα κλιματιστικά, τα κομπιούτερ και τις καφετέριες των γραφείων θα προέρχεται από ΑΠΕ.
Αλλά θα κατασκευάζουν 20 εκατομμύρια 3τονα οχήματα το χρόνο, δηλαδή μπακαλίστικα, 60 εκατομμύρια μέταλλα το χρόνο, με 1% περιεκτικότητα στο μεταλλευμα, για να δούμε πόσο υλικό πρέπει να βγει απ τα ορυχεία και να επεξεργασθεί... αλλά αυτό το υλικό, όπως και την κατασκευή του ορυχείου, των μηχανημάτων εξόρυξης, τον πόλεμο που θα κάνουν οι οπλαρχηγοί για να πάρουν τη γη, τη ζούγκλα που θα κόψουν στη περιοχή, αυτά δεν τα μετράνε, ώστε να μας λένε για net zero εταιρεία και Μεγέθυνση και Ανάπτυξη κλπΔηλαδή γίνεται να έχεις μια αιωνίως αυξανόμενη παγκόσμια καταναλωτική μπίζνα, αλλά να μην επιβαρύνεις το περιβάλλον...
Ή ας σχολιάσω το ανακυκλωσιμο του θέματος, ο Λαπ πιστεύει πως το να αποσυναρμολογεις παλιά αυτοκίνητα, τα μεταφέρεις παγκοσμίως κι αφαιρείς την ηλεκτροστατικη βαφή και τα λιώνεις, παράγει καθαρό και φθηνό αλουμινίο που το προτιμούν οι εταιρείες και μπορούν να τα κάνουν πάλι αυτοκίνητα κι αεροπλάνα, κι όχι αλουμινοχαρτα που τυλίγουν εκατομμύρια πιτόγυρα από σφαγμένα γουρουνάκια...
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μιλάμε δηλαδή για το άκρον άωτον της παπάτζας.
το βλέπεις απο την πλευράς σου ετσι γιατί τα μακρόπνοα 5ετη προγράμματα της ΕΣΣΔ είδες που κατέληξαν
η φοβάσαι την κινεζική πλευρά του καπιταλισμού
επειδή χάλασα 4 ώρες απο την ζωή μου και είδα ολη την παρουσίαση θα τους πιστέψω
όλα νεα παιδιά ,ελάχιστοι 50άρηδες με όλη την ζωή μπροστά τους και λυμένα βιοποριστικά προβλήματα μεχρι δισεγγόνων δεν νομίζω να λενε παπάτζες και να υποθηκεύουν το μέλλον της γηςΣτην παρουσίαση μου άρεσε πως έλεγαν για civilisation και μίλαγαν στην παρουσίαση Ινδοί Κινέζοι κλπ
για δυνατότητα της γης να υποστηρίξει αέναη ανάπτυξη απο ανανεώσιμες πήγες για μεγαλύτερο απο τον σημερινό πληθυσμόμου άρεσε επίσης που σε πολλά συγκριτικά γραφήματα έβαζαν το toyota corolla
με βάζει να ελπίζω οτι τα 20.000.000 το χρόνο ev (το 2030) δεν θα είναι για τους πλούσιους ...είναι μάλλον και η ημερομηνία που θα αλλάξω το YC
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@driver-m said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Όχι δεν είσαι απόφοιτος. Δεν γίνεται άνθρωπος που τελείωσε επιστήμη να μην κοιτάει δεδομένα, απλά δεν γίνεται. Πρέπει να έχεις χάσει πάνω από 4-5 έτη από τα νιάτα σου με το να κάνεις μελέτες και να κοιτάς όλη μέρα στοιχεία. Αυτό γίνεται βίωμα για όλη τη ζωή σου.
Σου έχω βάλει ίσα με 50 σελίδες με διάφορα στοιχεία από τα κορυφαία πανεπιστήμια του πλανήτη. Τοπ οφ δι τοπ που λεν στα χωριά. Και δεν έκανες την χάρη στον εαυτό σου να δεις έστω φευγαλέα κάποιο από αυτά τα άρθρα. Αμφισβητείς ότι λέει η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα με ευκολία και θράσος.
Και έρχεσαι και με ένα πολιτικό μένος , διότι έχεις μολύνει τον εγκέφαλό σου με προπαγάνδα, να υποστηρίξεις πως όποιος χτυπάει καμπανάκι για το περιβάλλον και βλέπει φιλικά κάποιες ιδέες προς καλυτέρευση των εκπομπομενων ρύπων, υποστηρίζει μεγιστάνες. Που εδω που τα λέμε ο Ελον είναι ενα απίστευτο επιχειρηματικό μυαλό με τις ιδιοτροπίες του. Αλλά δεν είναι αυτός το θέμα μας.
Δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι αυτοί βρήκαν επιχειρηματική ευκαιρία σε μια υπαρκτή ανάγκη. Δεν μπορείς να ξεχωρισεις την ανάγκη από το μέσο που την εξυπηρετεί.
Και όλα αυτά γιατί; Διότι φοβασαι την αυτονομία του Τέσλα.
Oλα αυτα γιατι ειμαι πολιτικο ον κι αντιμετωπιζω τα παντα με γνωμονα την ευημερια του λαου, στον οποιο ανηκω, η οποια ερχεται σε πληρη αντιδιαστολη με τα λαμογια που επικαλεισαι και με τα οσα προτεινουν τα οποια, αν ηταν πραγματικα για το καλο μας θα ειχαν μειωσει τις ανισοτητες, την εκμεταλλευση, θα ειχαν αυξησει το βιοτικο επιπεδο, την ευημερια κλπ κλπ.
Ναι θέλεις όλοι να έχουν 50Κ bmw και μια μονοκατοικία με κλειστό γκαράζ. Έτσι δεν θα είχαμε ανισότητες. Καλά τα λες! Συμφωνώ!
Τι απ'αυτα εχει γινει ρε γυρε που το παιζεις κι επιστημονας που εν ετει 2023 ο κοσμος ζει με κουπονια, ολο το χειμωνα μας ελεγαν να κυκλοφορουμε αγκαλια με την κουβερτα γιατι η ενεργεια ειναι πανακριβη και βγαινουν μεχρι και αρθρα στη ny times που παρακινουν τον κοσμο να μην τρωει πρωινο για να μειωσει το κοστος διαβιωσης του?
Τι σχέση έχει αυτό με την εξέλιξη των ηλεκτρικών παγκοσμίως; Ίσα ίσα για να γίνουν φθηνά τα ηλεκτρικά πρέπει να πέσει το μοναδιαία κόστος παραγωγής τους. Πώς νομίζεις θα συμβεί αυτό; Μα με την μαζική παραγωγή και απόσβεση του r&d.
Αυτά που περιγράφεις είναι περιπτωσιολογια, διότι μάντεψε.....έχει ξεσπάσει πόλεμος σε ένα μέρος της Ευρώπης, γονατίζοντας την ενεργειακή μας αυτάρκεια. Δεν ξέρω αν έχεις ενημερωθεί αλλά όντως έχει ξεσπάσει πόλεμος.
Άλλο θέμα λοιπόν η εξοικονόμηση πόρων λόγω πολέμου, και άλλο η μετάβαση σε καθαρότερες μορφές ενέργειας για τη θέρμανση.
Και θα μου πεις εμενα για επιχειρηματικες ευκαιριες, για το πως λειτουργει η οικονομια, για τις επιδοτησεις που πρεπει να δινονται στους υπερκερδοφορους μεγιστανες κι αλλες τετοιες παπατζες κι οτι εγω τα οσα γραφω ειναι επειδη εχω μακρια το εξοχικο μου και κατι τετοια αστεια που αναφερες σε προηγουμενα ποστς σου.
Τα προϊόντα αγοράζονται όταν υπάρχει η λεγόμενη ισορροπία μεταξύ τιμής προσφοράς και τιμής ζήτησης. Όταν λοιπόν η ελαστικότητα του προϊόντος είναι τέτοια που μπορεί να σηκώσει πωλήσεις τότε μπορεί να γίνει η απόσβεση του r&d. Αυτό επειδή ακόμα είναι δύσκολο για πολλούς κατακσευαστες,προκειμένου να μην πτωχεύσουν και τελικά δεν καταφέρουμε να πιάσουμε τον χρονικό ορίζοντα μείωσης των ρύπων, τα κράτη συμπιέζουν την ελαστικότητα των οχημάτων σε ένα αποδεκτό επίπεδο το οποίο έχει μελετηθεί στο περίπου με το να ενισχύουν το εισόδημα των αγοραστών, δηλαδη με το να τα επιδοτούν τα ηλεκτρικά. Το όφελος που προβλέπουν από τη μείωση των ρύπων σε βάθος χρόνου με την υιοθέτηση της τεχνολογιας είναι πολλαπλάσιο από την επιδότηση. Οι μεγιστάνες έγιναν μεγιστάνες διότι βρήκαν τη χρυσή ευκαιρία, είχαν τύχη, μυαλό, θράσος και έγινα μεγιστάνες. Αν δηλαδή ήταν κρατική η εταιρεία που ανέπτυσσε ev, θα ήσουν οκ;
Ε ειλικρινα πλεον η ολη κουβεντα περνα στη σφαιρα της παρανοιας και της γελοιοτητας.
Άσε τα πέρι γελοιοτητας και προσπάθησε να καταλάβεις τι γράφω.
Κατσε εσυ λοιπον να θεωρεις τον Ελον, ο οποιος χωρις τις επιδοτησεις του αμερικανικου κρατους (το οποιο δεν προσφερει καν δημοσια ασφαλιση) θα ειχε χρεοκοπησει 4-5 φορες ηδη και που οταν ειχαν κλεισει τα παντα στις αρχες του κορωνοιου για λογους ασφαλειας απειλουσε να αλλαξει χωρα τα εργοστασια του (ο φοβερος αυτος οικολογος και οραματιστης που εγραφε στα παπουτσια του την υγεια του κακοπληρωμενου προσωπικου του) σπουδαιο μυαλο, ε μεχρι εκει φτανει η οξυδερκεια σου κι εσενα κι οσων αναπαραγουν τα ιδια μ'εσενα.
Ρε μανία με τον Ελον. Περίμενε να τον φωνάξω, διπλα μου ειναι...
Ελον έλα λίγο εδώ......τι έχεις κάνεις στα παιδιά και δεν μπορούν να κοιμηθούν;Είπε πως θα σου στείλει δώρο το plaid γιατι σε συμπαθεί. Πάλι κερδισμένος βγήκες δικέ μου, θα πηγαίνεις στο εξοχικό σου με plaid. Θα με πάρεις μια βόλτα μπας και χαρώ και εγώ;
Δεν μπορω να κανω κατι εγω γι'αυτο δυστυχως, απτεται αλλου επιστημονικου κλαδου απ'αυτον που εχω σπουδασει.
Ε μα φαίνεται....τι σου λεω τόση ώρα.
Σε πειράζω.... Μη μου το χαλάσεις και με μπλοκάρεις και εσύ.... Εγώ σε συμπαθώ γιατί καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις και δεν έχεις άδικο σε πολλά, αλλά βρήκες λάθος βήμα να τα πεις και δεν έχεις καταλάβει ότι η μείωση των ρύπων είναι προς το συμφέρον των φτωχών. Γιατί τα ακραία καιρικά φαινόμενα στα επόμενα 50 έτη θα δυσκολέψουν όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα.
Δεν εχω λογο να σε μπλοκαρω. Παροτι διαφωνουμε καθετα στον τροπο θεωρησης των πραγματων, μιλας ευπρεπως (παροτι ξεφευγεις καποιες φορες ρωτωντας πολλα προσωπικα στοιχεια για'μενα και αμφισβητεις και την ειλικρινεια μου σε καποιες απαντησεις που σου δινω οπως πχ οτι ειμαι αποφοιτος ΑΕΙ, αλλα τελος παντων ειναι η εξαιρεση στο γενικο διαλογο που κανουμε) και με επιχειρηματα κι εγω σου ανταπαντω με τα δικα μου επιχειρηματα. Κι ας βγαλουν οι τριτοι τα συμπερασματα τους, αναλογα και κε την κριτικη ικανοτητα που εχουν αλλα και τη γενικοτερη τους οπτικη.
Αντι παντως να κοπτεσαι μονο για το τι θα γινει σε 50 χρονια, ελα και λιγο στο τι γινεται σημερα που η κατασταση ειναι κυριολεκτικα χαοτικη. Και δεν ειναι επειδη δεν εχουμε πολλα ηλεκτροκινητα ή πολλες ανεμογεννητριες. Ειναι λογω του συστηματος που επικρατει. Οσο αυτο δεν αλλαζει, ακομα και με ανεμογεννητριες παντου και ο,τι αλλου ειδους "οικολογικη" ενεργεια μπορει να υπαρξει, οι πολλοι δεν θα'χουν ουτε να φανε και οι ελαχιστοι θα πανηγυριζουν για τα δισεκατομμυρια που προσθεσαν στο λογαριασμο τους μεσα σε λιγους μηνες. Στις πλατες παντα των φτωχων. Οποτε η κατασταση ΜΟΝΟ θα επιδεινωνεται για το βιοτικο μας επιπεδο γενικα.
-
@antonakis said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ναι θέλεις όλοι να έχουν 50Κ bmw και μια μονοκατοικία με κλειστό γκαράζ. Έτσι δεν θα είχαμε ανισότητες. Καλά τα λες! Συμφωνώ!
Ρε άνθρωπε... έχουμε γεμίσει αριστερούς με δεξιές τσέπες. Τι θες τώρα. Χαχαχχαχα...
Άστο να πάει στο καλό. Σε λίγα χρόνια θα λέει α εγώ έχω να φορτίσω και στο σπίτι και στο εξοχικό μου. Δε με νοιάζει τι κάνατε εσείς τόσα χρόνια.Απο δεξιους ξεβρακωτους εχουμε γεμισει που δεν εχουν να φανε και μας λενε τι καλος ειναι ο καπιταλισμος και τι μαγκες που ειναι οι ζαπλουτοι απατεωνες. Τα αιωνια θυματα του συστηματος δηλαδη που το στηριζουν φανατικα ενω αυτο τους πινει το αιμα.
Αφου εφτασε καποιος να θεωρει προνομιουχο οποιον εχει μια απλη bmw 15ετιας (ακομα και καινουρια να ηταν αλλα ποσω μαλλον) τοτε καταλαβαινουμε σε τι εξαθλιωση εχει περιελθει αυτη η χωρα. Αλλα εσενα οι αριστεροι σε μαραναν. -
@antonakis said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ρε άνθρωπε... έχουμε γεμίσει αριστερούς με δεξιές τσέπες. Τι θες τώρα. Χαχαχχαχα...
Άστο να πάει στο καλό. Σε λίγα χρόνια θα λέει α εγώ έχω να φορτίσω και στο σπίτι και στο εξοχικό μου. Δε με νοιάζει τι κάνατε εσείς τόσα χρόνια.Απο δεξιους ξεβρακωτους εχουμε γεμισει που δεν εχουν να φανε και μας λενε τι καλος ειναι ο καπιταλισμος και τι μαγκες που ειναι οι ζαπλουτοι απατεωνες. Τα αιωνια θυματα του συστηματος δηλαδη που το στηριζουν φανατικα ενω αυτο τους πινει το αιμα.
Αφου εφτασε καποιος να θεωρει προνομιουχο οποιον εχει μια απλη bmw 15ετιας (ακομα και καινουρια να ηταν αλλα ποσω μαλλον) τοτε καταλαβαινουμε σε τι εξαθλιωση εχει περιελθει αυτη η χωρα. Αλλα εσενα οι αριστεροι σε μαραναν. -
@monman2 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το 1990 αγόρασα καταλυτικό , έσπευσα νωρίς η απόσυρση έγινε ενα χρόνο μετά, οι βλακείες που έλεγε ο κόσμος άπειρες , μιλάμε @lap για ανθρώπους που είχαν ζήσει εφιάλτες όπως τον Αύγουστο του 1987 με τους 1300 νεκρούς και τους 47 βαθμούς και μυαλό κουκούτσι ... μυαλό με μόλυβδο μάλλον... είχαν τουλάχιστον μια δικαιολογία .
Αυτοί του 2023 δοκιμάστηκαν μετρήθηκαν (Cambridge Analytica) και είναι άξιοι μόνο για αυστηρό κομμουνιστικό σύστημα (Κίνα στυλ) χωρίς ποτέ εκλογές και άμεση εξορία στα μεταλλεία λιθίου αν αναπνεύσουν έστω αντίθετα απο τις εντολές της εξουσίας .
Αγοράζουν μια bmw ενα Audi ενα mx-5 και δεν μπορούν να διανοηθούν την ζωη τους χωρίς αυτά , κοινοκτημοσύνη των ΙΧ , sharing και robotaxi το μόνο που αξίζει να εχει το 90% της ανθρωπότητας !
Οι του κόμματος ή οι μεγαλομέτοχοι catl byd tesla θα δικαιούνται να εχουν plaid με δωρεάν φόρτιση εφόρου ζωής και ιδιωτικά αεροπλάνα λόγω εξαιρετικής ευφυΐας και διορατικότητας , η πλέμπα με ηλεκτρικό τραίνο και μάσκα σε όλο το ταξίδι .
Παρακολούθηση παντού και πάντα και αναδρομική αναψηλάφηση ποστ σε κοινωνικά δίκτυα 20 χρόνια πίσω , όποιος υποστήριξε ή δημοσίευσε θεωρίες συνομωσίας και αντι επιστημονικές βλακείες μονο κοινόχρηστο ποδήλατο με πεντάλ (όχι ηλεκτρικό) εφόρου ζωής.
Δεν λέω τίποτα κακό ,περιγράφω την κανονικότητα που αξίζει στους άπληστους αμόρφωτους εγωιστές και συνομωσιολόγους , το 90% δηλ του πληθυσμού.
Αν ακούει η πρεσβεία αναλαμβάνω πολιτικός επίτροπος Κ Τούμπας εθελοντικά ...
Δε γράφω αλλα πάω να σβήσω μερικά παλιά ποστ
Σωστα, το 90% την ανθρωποτητας αξιζει να ζει σαν ειλωτας για να τρωει με χρυσα κουταλια το υπολοιπο 10%.
Καλα τα λες. Μπορεις αν θες εθελοδουλικα να τα κανεις ολα αυτα , και με τρενο αποκλειστικα να κυκλοφορεις (το πολυ πολυ να μη φτασεις ποτε οπως καποιοι συνανθρωποι μας, δε βαριεσαι, μαλλον τους αξιζε οπως γραφεις γιατι ηταν αμορφωτοι εγωιστες συνωμοσιολογοι κι οχι απατεωνες αεριτζηδες να παρουν το προσωπικο τους τζετ να πεταχτουν μεχρι τη Θεσσαλονικη) και κατσαριδες να τρως και σε σπηλια να κοιμασαι για να αποκτησει μερικα τρις ακομα το κεφαλαιο στις πλατες σου.
Εγω δεν θα παρω παντως. Και θα κανω ο,τι περναει απ'το χερι μου να στειλω στα τσακιδια οσους μου επιφυλασσουν τετοια μοιρα και οσους τους στηριζουν. -
Ε μα, και συ το παίζεις αριστερός χωρίς Λάντα ή Ζάσταβα, χαλάς την πιάτσα, τους μπερδεύεις, γ@μας τη κοσμοθεωρία.
Θα μας πεις οτι έχεις και καμιά μεζονετα σε λίγο και δεν είσαι οδοκαθαριστής που μένει σε ημιυπόγειο, να μας τρελάνεις, να πάμε να πέσουμε από καμιά ταράτσα Mall... -
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ε μα, και συ το παίζεις αριστερός χωρίς Λάντα ή Ζάσταβα, χαλάς την πιάτσα, τους μπερδεύεις, γ@μας τη κοσμοθεωρία.
Θα μας πεις οτι έχεις και καμιά μεζονετα σε λίγο και δεν είσαι οδοκαθαριστής που μένει σε ημιυπόγειο, να μας τρελάνεις, να πάμε να πέσουμε από καμιά ταράτσα Mall...Ε ναι. Μονο οι δεξιοι που κυκλοφορουν με σαραβαλα 30 ετων (οι προνομιουχοι, οι υπολοιποι με το λεωφορειο ή ποδαρατοι) και περιμενουν 20 ευρω κουπονια για να παρουν κανα κιλο κρεας ειναι οι σωστοι, οι σκεπτομενοι και οι στυλοβατες του συστηματος. Οι υπολοιποι ειμαστε το προβλημα...
-
@monman2 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το 1990 αγόρασα καταλυτικό , έσπευσα νωρίς η απόσυρση έγινε ενα χρόνο μετά, οι βλακείες που έλεγε ο κόσμος άπειρες , μιλάμε @lap για ανθρώπους που είχαν ζήσει εφιάλτες όπως τον Αύγουστο του 1987 με τους 1300 νεκρούς και τους 47 βαθμούς και μυαλό κουκούτσι ... μυαλό με μόλυβδο μάλλον... είχαν τουλάχιστον μια δικαιολογία .
Αυτοί του 2023 δοκιμάστηκαν μετρήθηκαν (Cambridge Analytica) και είναι άξιοι μόνο για αυστηρό κομμουνιστικό σύστημα (Κίνα στυλ) χωρίς ποτέ εκλογές και άμεση εξορία στα μεταλλεία λιθίου αν αναπνεύσουν έστω αντίθετα απο τις εντολές της εξουσίας .
Αγοράζουν μια bmw ενα Audi ενα mx-5 και δεν μπορούν να διανοηθούν την ζωη τους χωρίς αυτά , κοινοκτημοσύνη των ΙΧ , sharing και robotaxi το μόνο που αξίζει να εχει το 90% της ανθρωπότητας !
Οι του κόμματος ή οι μεγαλομέτοχοι catl byd tesla θα δικαιούνται να εχουν plaid με δωρεάν φόρτιση εφόρου ζωής και ιδιωτικά αεροπλάνα λόγω εξαιρετικής ευφυΐας και διορατικότητας , η πλέμπα με ηλεκτρικό τραίνο και μάσκα σε όλο το ταξίδι .
Παρακολούθηση παντού και πάντα και αναδρομική αναψηλάφηση ποστ σε κοινωνικά δίκτυα 20 χρόνια πίσω , όποιος υποστήριξε ή δημοσίευσε θεωρίες συνομωσίας και αντι επιστημονικές βλακείες μονο κοινόχρηστο ποδήλατο με πεντάλ (όχι ηλεκτρικό) εφόρου ζωής.
Δεν λέω τίποτα κακό ,περιγράφω την κανονικότητα που αξίζει στους άπληστους αμόρφωτους εγωιστές και συνομωσιολόγους , το 90% δηλ του πληθυσμού.
Αν ακούει η πρεσβεία αναλαμβάνω πολιτικός επίτροπος Κ Τούμπας εθελοντικά ...
Δε γράφω αλλα πάω να σβήσω μερικά παλιά ποστ
Σωστα, το 90% την ανθρωποτητας αξιζει να ζει σαν ειλωτας για να τρωει με χρυσα κουταλια το υπολοιπο 10%.
Καλα τα λες. Μπορεις αν θες εθελοδουλικα να τα κανεις ολα αυτα , και με τρενο αποκλειστικα να κυκλοφορεις (το πολυ πολυ να μη φτασεις ποτε οπως καποιοι συνανθρωποι μας, δε βαριεσαι, μαλλον τους αξιζε οπως γραφεις γιατι ηταν αμορφωτοι εγωιστες συνωμοσιολογοι κι οχι απατεωνες αεριτζηδες να παρουν το προσωπικο τοτς τζετ να πεταχτουν μεχρι τη Θεσσαλονικη) και κατσαριδες να τρως και σε σπηλια να κοιμασαι για να αποκτησει μερικα τρις ακομα το κεφαλαιο στις πλατες σου.
Εγω δεν θα παρω παντως. Και θα κανω ο,τι περναει απ'το χερι μου να στειλω στα τσακιδια οσους μου επιφυλασσουν τετοια μοιρα και οσους τους στηριζουν.Γενικά μόνο όσοι έχουν πάρει Toyota είναι οι γνωστες της αλήθειας.
-
Το ΑΕΙ και όχι μόνο ακόμα και ΙΕΚ να είναι, το ανέφερα στην κουβέντα για το λόγο ότι αμφισβητείς γενικές παραδοχές της επιστήμης. Σου έβαλα πηγές που επιβεβαιώνουν την αλλαγή του κλίματος και εσύ τις ανέφερες ως παραπληροφόρηση. Για αυτό και είπα πως ένας άνθρωπος που έχει σπουδάσει σε κάθε βαθμίδα, δεν κολλάω σε αυτό, έχει εκπαιδευτεί να αμφισβητεί τα οποια συμπεράσματα άλλων επιστημόνων μονάχα μεσω της έρευνας. Δεν γίνεται να αμφισβητείς κάτι επειδή απλά δεν σε συμφέρει ως επιχείρημα. Εάν δεν έχεις κάνει δική σου μελέτη με σωστό επιστημονικό τρόπο που να αποδεικνύει το αντίθετο απλά αποδέχεσαι την επικυρωμένη μελέτη των άλλων. Αυτό είναι αξίωμα. Ειδάλλως θα ήμασταν ακόμα στις σπηλιές ως ανθρωπότητα και θα διαφωνούσαν όλοι μεταξύ τους.
Στα άλλα που λες, το καταλαβαίνω τι θες να πεις. Εδώ όμως εμείς μιλάμε για τα ηλεκτρικά. Τα αποια όσο εξελίσσονται θα πέφτει η τιμή τους και θα γίνονται πιο προσιτά. Φτάσαμε να πωλείται το νέο jeep ev στα 25Κ με επιδότηση. Πριν 10 έτη θα κόστιζε 70Κ.
-
Μόνο για το θέμα της αποδοχής μελετών : αν γνωρίζω ένα τομέα μπορώ να έχω άποψη, αφού διαβάσω επιστημονικές peer reviewed δημοσιεύσεις. Αν δεν είμαι, θα ενημερωθώ από διάφορες πηγές που θεωρώ αξιόπιστες (προσωπικά από πηγές που υποστηρίζουν διαφορετικές απόψεις), και θα έχω άποψη. Στην επιστήμη δεν υπάρχει αλάθητο, πολύ συχνά ακόμη και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά με κύρος έχουν λάθη. Θυμάμαι ένα βιβλίο του Feynman που έλεγε ότι για ένα φαινόμενο έβρισκαν μια απόκλιση Χ% και τελικά το μεγαλύτερο μέρος οφειλόταν σε σφάλμα μιας παλιότερης δημοσίευσης στην οποία βάσιζαν την δική τους, και ότι τελικά πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός όταν χρησιμοποιείς δημοσιεύσεις άλλων. Μην το πάρετε ότι συμφωνώ ή διαφωνώ με την κλιματική αλλαγή.
-
Σωστά απλά οι διαφορετικές απόψεις να έχουν στοιχεία. Όχι ευσεβείς πόθους.
-
Συμφωνώ. Οι ευσεβείς πόθοι είναι μια από τις μεγαλύτερες παγίδες σε ερευνητικό/επιστημονικό επίπεδο, θεωρώντας πάντα ότι η έρευνα που κάνεις θέλεις να είναι αντικειμενική και δεν εξυπηρετεί κάποιον πελάτη. Είναι μεγάλος ο πειρασμός όταν έχεις μια θεωρία και θέλεις να τη στηρίξεις να απορρίψεις στοιχεία περί του αντιθέτου, ή να ερμηνεύσεις τα στοιχεία όπως θέλεις και όχι αντικειμενικά.
-
Τελολογική προσέγγιση δηλαδή. Πάσχει από αυτό η επιστημονική κοινότητα. Αλλά αν το ανοίξουμε αυτό το κεφάλαιο θα ανοίξουμε δρόμους μεσαίωνα
-
Ωχ ωχ εγιναν 2.🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰
-
Diesel.. είδος προς εξαφάνιση, ναι.. απαγορευμένο, όχι.. συμφέρον; Πολύ περισσότερο από ότι παραδέχονται οι πολέμιοι..
Βάζω εδώ μερικές επιλογές έτσι να υπάρχουν, και ένα άρθρο γνώμης για το 308.
https://www.gocar.gr/news/feed/42615,Ola_ta_diesel_me_25000.html
https://www.gocar.gr/gofwd/life-plus/42594,Giati_Peugeot_308_diesel.html
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά