-
@johnny-0 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εμείς φυσικό αέριο γεια σας τουλάχιστον προς το παρόν, αλλά Κίνα Ινδία θα το ρουφήξουν όλο το ρωσικό αέριο. Μέχρι και η Toyota το πέταξε το μοντελακι (έστω και μέσω baleno).
link textΘα το δει ο Λαπ και θα ξεχάσει την Κούλα!
-
Εδώ και πολλά έτη εκεί πέρα έχουν αυτοκίνητα με φ.α. Οποίο μοντέλο και αν δεις έχουν και έκδοση με φ.α. Δεν θα το εμπιστευομουν διότι τα μετατρέπουν οι αντιπροσωπείες
Το Τογιότα αυτό ένα μπαλένο είναι στην ουσία
-
To Glanza είναι το ίδιο με το Mirai;
-
Να αγοράσω το Mirai;
https://qr.ae/pGVOaf -
@dstou said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ευκαιρία, ίσως και μοναδική, να μπεις ντούμπλιν μέσα σε ένα μιράι για μια κούρσα. Για να δεις πως είναι μέσα, πως λειτουργεί, αν ακούγεται, κ.α.
Πόσα θα σου πάρει; 10; 15;ευρώ;. Σιγά τα ωά. Που θα το ξαναβρεις.Το σκέφτηκα και το ήθελα.. αλλά δεν είναι εύκολο, γίνεται κυριολεκτικά κόλαση για ένα ταξί στην Γαλλία, δεν υπάρχουν καύσιμα πουθενά (πολλά βενζινάδικα κλειστά) και στις πιάτσες θα σε δολοφονήσουν οι ίδιοι οι ταρίφες αν πας να επιλέξεις κάποιον άλλο εκτός της σειράς σου, επίσης δεν είχα και τόσο ελεύθερο χρόνο γιατί έπρεπε να κάνουμε και συγκεκριμένες δουλειές.
Κάποιες μέρες δεν καταφέραμε να βρούμε ταξί, και κάποιες εταιρείες δεν εξυπηρετούν πλέον..
Από εξωτερική εμφάνιση είναι ολίγον από χάλια..πάντως ξεχωρίζουν, μπλε, με εξωτερική περιγραφή του τι είναι με τεράστια γράμματα, οπότε φαντάζομαι δεν τα παίρνουν με κανονικές τιμές. Επίσης και Tesla taxi έχουν αλλά μου έκαναν περισσότερο εντύπωση τα scooter που κυκλοφορούσαν παντού (εκτός τα κανονικά μεγάλα 300-400αρια scooter), έβλεπα πάρα πολλά SuperSoco
https://vmotosoco.gr/super-soco-cpx-4800w/
Ένας φίλος σχολίασε ότι και Αγγλία γίνεται χαμός με αυτά, παίρνουν λεγεώνες σαν εταιρικά/επαγγελματικά.
Φυσικά πατίνια, και κάθε είδους μικρά οχήματα μικροκινητικοτητας άπλετα, δεν ξέρω αν θα τα αντέχαμε εδώ, αλλά φαίνεται ότι θα γίνει χαμός από αυτά στο κοντινό μέλλον παντού στις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης
-
Από εξωτερική εμφάνιση είναι ολίγον από χάλια..πάντως ξεχωρίζουν, μπλε, με εξωτερική περιγραφή του τι είναι με τεράστια γράμματα, οπότε φαντάζομαι δεν τα παίρνουν με κανονικές τιμές. Επίσης και Tesla taxi έχουν αλλά μου έκαναν περισσότερο εντύπωση τα scooter που κυκλοφορούσαν παντού (εκτός τα κανονικά μεγάλα 300-400αρια scooter), έβλεπα πάρα πολλά SuperSoco
Φυσικά πατίνια, και κάθε είδους μικρά οχήματα μικροκινητικοτητας άπλετα, δεν ξέρω αν θα τα αντέχαμε εδώ, αλλά φαίνεται ότι θα γίνει χαμός από αυτά στο κοντινό μέλλον παντού στις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης
Το παλιό ήταν όντως χάλια το καινούργιο προσωπική άποψη απείρως καλύτερο. Ωστόσο τα 80.000 και η ανυπαρξία δικτύου το κάνει δύσκολο. Προσωπικά είχα πάρει το 2018 polo με φυσικό αέριο. Κάτι που θα ανοίξουν πρατήρια που δεν άνοιξαν τελικά, κάτι που άργησαν ορισμένα να ανοίξουν, κάτι που πήγαινες στον Ρέντη να γεμίσεις και δεν είχε πίεση ή είχε πολλά ταξί και φασαρία το έδωσα και ησύχασα.
Τα πατίνια στην πόλη είναι σωτηρία. Στην Ισπανία που πήγα τελευταία οδικώς έβαλα στο αυτοκίνητο 3 πατίνια. Οι πόλεις έχουν εκτεταμένο δίκτυο ποδηλατόδρομων και παρκάρεις το αυτοκίνητο πιο έξω και χωρίς να πληρώνεις πάρκινγκ και βολταρεις άνετα με το πατίνι. -
επιστροφή στην επιδότηση του diesel κίνησης σκέφτεται η κυβέρνηση:
https://www.newsauto.gr/news/sto-trapezi-i-epistrofi-tis-epidotisis-sto-diesel-kinisis/
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Epistrefei-h-epidothsh-sto-diesel-kinhshs_236476.asp
https://www.efsyn.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/363298_senaria-gia-epistrofi-tis-epidotisis-sto-petrelaio-kinisisΟι οδηγοί ταξί και φορτηγών ανακουφίζονται.
Ο Lap εξαγγέλει διαμαρτυρία και συλαλλητηρια
-
Χαχαχα...
Για τους επαγγελματίες συμφωνώ και μάλιστα ζητώ παραπάνω επιδότηση. Διότι συντελείται οικονομία κλίμακας, μετριασμός του πληθωρισμού των τιμων της αγοράς και ως εκ τούτου το όφελος προς την κοινωνία θα είναι πολλαπλάσιο.
Για τους ιχ diesel θα είναι μια οριζόντια μείωση της φορολογίας ανά λίτρο. Απο τα 40 λ/λίτρο ο φόρος που θα πληρώνουν θα πάει στο 15λ/λίτρο.
Για τους ιχ βενιζνης; Θα συνεχίσουν να πληρώνουν 70λ/λίτρο φόρο; Δεν έχει μείωση της φορολογίας τους;
Οι κυβερνώντες στα κανάλια μας λένε πως όχι διότι τα έσοδα από τους φόρους στηρίζουν τον προϋπολογισμό και τις ενισχύσεις που πρέπει να δώσουμε σε περίοδο πληθωρισμού.Δηλαδή αν θυμάστε γινεται αυτό που συζητούσαμε πιο παλιά. Οι βενζίνοκινητοι πληρώνουν αδιακρίτως για να επιδοτούνται οι ντιζελαδες αδιακρίτως. Συνεπώς όποιος κινείται με βενιζνη νιώθει αδικημένος.
Σαν να λέμε πως για ένα μέρος του πληθυσμού αδιακρίτως χωρίς εισοδηματικά κριτήρια θα μειωθεί ο ΦΠΑ στο σουπερμάρκετ, οι υπόλοιποι θα τον πληρώνουν κανονικά για να μειώσουμε τον ΦΠΑ στους πρώτους.
Ένα επιπλέον φαινόμενο στις οριζόντιες μειώσεις φόρων είναι να τις απορροφούν εν μέρη, οι πωλητές/παραγωγοί των προϊόντων ως δήθεν αυξημένη τιμή πρώτης ύλης, αγοράς κτλ. Δηλαδή αυξάνουν τις τιμές τους οριακά για ένα υψηλότερο κέρδος, αν θυμάστε που τα αναφέραμε, διότι ο καταναλωτής προέρχεται από υψηλότερη τιμή και είναι δεκτικός σε μια οποιαδήποτε μείωση της τιμής ακόμα και αν δεν είναι τελικά ίση με την επιδότηση των 0,15 ευρώ. Δηλαδή πληρώνουμε και τους πρατηριουχους. Ενώ αν έχουμε επιδότηση στην αντλία μόνο για τους επαγγελματίες όλων των κλάδων δεν θα μπορούν να απορροφήσουν μέρος της επιδότησης διότι θα χάσουν πελατεία από τους ιχ dieselαδες και δεν θα είναι ανταγωνιστικοί. Δηλαδή η διαστρωμάτωση του ποιος θα πάρει επιδότηση αυτομάτως καταργεί και την αισχροκέρδεια
-
Μαζί με τους επαγγελματίες φωνάζουν και διάφοροι που έχουν αγοράσει ντίζελ και έχουν βήμα να μιλήσουν, ιδίως δημοσιογράφοι. Το σωστό είναι όπως το είπες lap, μόνο οι επαγγελματίες που κάνουν μεταφορές και όχι οι υπόλοιποι. Αν και ολοι οι επαγγελματίες δεν είναι ίδιοι, π.χ. οι ταξιτζήδες που φοροδιαφευγουν αβερτα δεν πολυκαίγονται.
Και τα χρήματα για την επιδότηση στο πετρέλαιο θα τα κόψει από την επιδότηση του Φ.Α. Οπότε κάποιος θα κρυώνει ή θα τον ζεματισει η χρέωση του φα στην επιχείρηση.
-
Η θέρμανση είναι πολιτισμός. Ειναι αγαθό. Και στα αγαθά προσωπικά δεν κάνω λογιστικους συμψιηφισμους , ως ένα όριο βέβαια αλλά πάρα πολύ υψηλό.
Προτιμώ να πληρώνω φόρο για να ζεσταθούν οικογένειες, συνταξιούχοι σε όλη την Ελλάδα. Αλλά, για να κινείται ο συμφροροθμιτης με το νέο diesel του των 25-30-40.000 ευρώ....χμμμμ οχι -
Ισα ίσα που τα ΤΑΞΙ ΔΕΝ πρέπει να επιδοτηθούν
το 90% των ΤΑΞΙ βγάζουν τα DPF και κυκλοφορούν χωρίς ΜΟΛΥΝΟΝΤΑΣ απίστευτα το περιβάλλον.
κανίβαλοι!!!
τωρα θα μου πεις να τους ελένξεις. ανεκδοτο
Εγώ και οι περισσότεροι ΙΧηδες αν το DPF είναι στο τέλος της ζωής του θα το αλλάξω με νεο και ας είναι υψηλό το κόστος γιατι θεωρώ εγκλημα να μοιράζω καρκίνο στους συνανθρώπους μου
-
Διαβάζω συχνά για οικονομικά αυτοκίνητα και οικονομικούς τρόπους οδήγησης. Υποθέτω είναι πολυπαραγοντικό.
Παράδειγμα σ'ένα νήμα του forum αυτή την περίοδο γίνεται πολύ κουβέντα για ένα λυτρωτικό νέο όχημα το οποίο είναι οικονομικότατο.
Δεν θέλω να τους το χαλάσω γιατί μάλλον όταν είσαι ακινητοποιημένος στο πήξιμο των πόλεων είναι πολύ οικονομικό.
Θα προθέσω μια ακόμα ιδέα για την πραγματοποίηση οικονομίας σε δρόμους εκτός πόλης.
Πριν από μερικές μέρες και με έντονο πονοκέφαλο, χρειάστηκε να κάνω γύρω στα 160χλμ. (Ρέθυμνο- αεροδρόμιο Ηρακλείου και πίσω), έχει ακόμα κίνηση τουριστών και θυμίζω είχα πονοκέφαλο. Μετά από κανα-δυο μάταιες προσπεράσεις, βρέθηκα σε μια ουρά με πρωτοπόρο ένα από τα πολλά yaris της επικράτειας. Αποφάσισα να υποταχθώ και ακολουθούσα απλώς τηρώντας αποστάσεις. Στην επιστροφή επέλεξα να ακολουθήσω το πρώτο yaris που βρήκα ,σύντομα έφυγε για αλλού ο άνθρωπος αλλά επειδή ο πονοκέφαλος δεν έφευγε, συνέχισα έτσι.
Λοιπόν για να μη σας πρήζω η μέση κατανάλωση ήταν τελικά 5,5lt!
Ουδέποτε έχω δει στη stelvio κάτω από 6.9. Συνήθως 7.2-7.5. Στα μεγάλα ντουζένια καβάλησα το 8!
Συμπέρανα ότι δεν είναι τα yaris οικονομικά. Οι οδηγοί τους είναι.
Μην οδηγείτε με πονοκέφαλο! -
@manast said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Διαβάζω συχνά για οικονομικά αυτοκίνητα και οικονομικούς τρόπους οδήγησης. Υποθέτω είναι πολυπαραγοντικό.
Παράδειγμα σ'ένα νήμα του forum αυτή την περίοδο γίνεται πολύ κουβέντα για ένα λυτρωτικό νέο όχημα το οποίο είναι οικονομικότατο.
Δεν θέλω να τους το χαλάσω γιατί μάλλον όταν είσαι ακινητοποιημένος στο πήξιμο των πόλεων είναι πολύ οικονομικό.
Θα προθέσω μια ακόμα ιδέα για την πραγματοποίηση οικονομίας σε δρόμους εκτός πόλης.
Πριν από μερικές μέρες και με έντονο πονοκέφαλο, χρειάστηκε να κάνω γύρω στα 160χλμ. (Ρέθυμνο- αεροδρόμιο Ηρακλείου και πίσω), έχει ακόμα κίνηση τουριστών και θυμίζω είχα πονοκέφαλο. Μετά από κανα-δυο μάταιες προσπεράσεις, βρέθηκα σε μια ουρά με πρωτοπόρο ένα από τα πολλά yaris της επικράτειας. Αποφάσισα να υποταχθώ και ακολουθούσα απλώς τηρώντας αποστάσεις. Στην επιστροφή επέλεξα να ακολουθήσω το πρώτο yaris που βρήκα ,σύντομα έφυγε για αλλού ο άνθρωπος αλλά επειδή ο πονοκέφαλος δεν έφευγε, συνέχισα έτσι.
Ουδέποτε έχω δει στη stelvio κάτω από 6.9. Συνήθως 7.2-7.5. Στα μεγάλα ντουζένια καβάλησα το 8!
Μην οδηγείτε με πονοκέφαλο!Χαχα! Σωστός ο συλλογισμός!
-
@cirus said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
το 90% των ΤΑΞΙ βγάζουν τα DPF και κυκλοφορούν χωρίς ΜΟΛΥΝΟΝΤΑΣ απίστευτα το περιβάλλον.
κανίβαλοι!!!
Εγώ και οι περισσότεροι ΙΧηδες αν το DPF είναι στο τέλος της ζωής του θα το αλλάξω με νεο και ας είναι υψηλό το κόστος γιατι θεωρώ εγκλημα να μοιράζω καρκίνο στους συνανθρώπους μου
Μα γι αυτούς γίνεται ότι γίνεται. Στο ταξί κάθε μέρα μπαίνει κόσμος κάθε ηλικίας. Άμα σε αρχίσει ο ταξιτζής με το που μπεις μέσα, ακρίβεια το πετρέλαιο, εφορίες, το ένα το άλλο αρχίζει και διαμορφώνει τάση κατά της κυβέρνησης στον πελάτη.
-
@racefun1971 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
κανίβαλοι!!!
Μα γι αυτούς γίνεται ότι γίνεται. Στο ταξί κάθε μέρα μπαίνει κόσμος κάθε ηλικίας. Άμα σε αρχίσει ο ταξιτζής με το που μπεις μέσα, ακρίβεια το πετρέλαιο, εφορίες, το ένα το άλλο αρχίζει και διαμορφώνει τάση κατά της κυβέρνησης στον πελάτη.
οχι δεν είναι μόνο αυτοί οι επαγγελματίες
Φορτηγά, νταλίκες, τραχτερ πετρέλαιο κίνησης χρησιμοποιούν επίσης
δεν είναι μόνο τα ταξί επαγγελματίες
που σταδιακά θα αναγκαστούν να παίρνουν ηλεκτρικά ή υβριδικά οι ταξιτζιδες
Στα φορτηγά ΔΕΝ υπάρχουν υβριδικά και ηλεκτρικά στον ορίζοντα
-
Δεν είναι αυτοί μόνο επαγγελματίες αλλά μόνο αυτοί οι επαγγελματίες μπορούν να διαμορφώσουν μέχρι κάποιο βαθμό άποψη και να κοψουν ψήφους από οποιαδήποτε κυβέρνηση. Νομίζεις τους ενδιαφέρει αν αυξηθεί το κόστος σε ένα φορτηγό λόγω μεταφορικών και ανέβουν τα τρόφιμα. Ας πάνε να πάρουν οι καταναλωτές από το καλάθι με τα 50 προϊόντα που θα έχουν κάπως συγκρατημένες τιμές, μακαρόνια Νο 6 και παριζακια. Άμα θες προσούτο και τορτελινια πλήρωνε.
Τώρα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι τους αύξησε το ηλικιακό όριο στα αυτοκίνητα που έχουν. Εδώ κυκλοφορούν ακόμη vectra και carina τι να λέμε. -
Για διεθνείς/εθνικές μεταφορές μπορεί να μην υπάρχουν ακόμα ηλεκτρικά/υβριδικά φορτηγά, για αστική περιαστική χρήση υπάρχουν.
-
@manast said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μην οδηγείτε με πονοκέφαλο!5,5 με την stelvio?
μπραβο...αλήθεια μπραβο που δεν κοιμηθηκες πανω στο τιμονι! -
κανίβαλοι!!!
Δυστυχώς βρέθηκε και ΙΧης με βιταρα ντίζελ σε ομάδα του εφμπι πρόσφατα που έβγαλε dpf και έβαλε και πρόγραμμα γιατί δεν ήξερε λέει όταν το αγόρασε τι εστί dpf το έπαιζε τρελίτσα και θεώρησε σωστό να το ξηλώσει. Φιλοδωρήθηκε με κάμποσα γαλλικά.. Όχι Citroën, από τα άλλα
-
@mastoras78 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
κανίβαλοι!!!
Δυστυχώς βρέθηκε και ΙΧης με βιταρα ντίζελ σε ομάδα του εφμπι πρόσφατα που έβγαλε dpf και έβαλε και πρόγραμμα γιατί δεν ήξερε λέει όταν το αγόρασε τι εστί dpf και θεώρησε σωστό να το ξηλώσει. Φιλοδορήθηκε με κάμποσα γαλλικά.. Όχι Citroën, από τα άλλα
υπαρχουν και αυτοί οι ΙΧδες δυστηχώς. Δικαιολογία "δεν ήξερα" δεν υπάρχει. Είναι σαν να λες είμαι καθυστερημένος. Αν είσαι καθυστερημένος μην οδηγείς
αλλά αγγιζουν το 1% των συνολικών ιδιοκτητών
στα ταξι τα τρυπημένα DPF αγγίζουν και ξεπερνάνε το 90% των οχημάτων
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά