-
Εννοω πολιτικη αποφαση απο αυτους που αποφασιζουν, οχι απο τα εγχωρια πιόνια που απλα εκτελουν εντολες
-
@spiros-0 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Λέτε να πάμε σε τέτοια αυτοκίνητα;
Πολιτικη αποφαση ειναι, αναλογα τι φορους θα βαλουν. Γενικα το υδρογονο ειναι ακριβο & για να θεωρηθει καθαρο θα πρεπει να παραγεται απο ΑΠΕ.
Εδώ θεωρούμε πράσινα και επιδοτούμε με δεκάδες χιλιάδες ευρώ τα EV που καίνε λιγνιτηκό ρεύμα
-
Και ο Λαπ δεν λέει κουβέντα.
Φωνάζουν για το ντίζελ που καίνε τα ντίζελ, αλλά δεν φωνάζουν για το ντίζελ που παράγει ρεύμα που καίνε τα ηλεκτρικά...
-
@criuser said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Φωνάζουν για το ντίζελ που καίνε τα ντίζελ, αλλά δεν φωνάζουν για το ντίζελ που παράγει ρεύμα που καίνε τα ηλεκτρικά...
Καλά όλοι έχουμε καταλάβει οτι ο λαπ είναι του συστήματος .......
-
Εγώ να διπλοευχαριστήσω σήμερα πρωτίστως τον Λαπ και μετά τον
πολυχρονεμένο μας ΒεζύρηΠρωθυπουργό που μου επιδοτησαν πρωί πρωί 32 λίτρα απ το γιοματάρι το καλό της Πέμπτης των 1,78€ για 579χλμ κυρίως ταξιδιού και των βασικών μετακινήσεων πόλης. -
Και εγώ την προηγούμενη εβδομάδα, είχα βάλει με 1,67, τώρα 1,77 τι να κάνουμε .
-
Το diesel που καίγεται βέβαια στο εργοστάσιο ρεύματος μπορεί να πάει και για να έχεις φως στις λάμπες του σπιτιού ή να σταθεροποιηθεί το δίκτυο για να υπάρχει ρεύμα γενικά.
-
Νομίζω οτι ο τίτλος του τοπικού πρέπει να αλλάξει .
Πρώτα το ΦΑ μετα τις τελευταίες εξελίξεις πρέπει να φύγει , το παράτησε η VW που προσπάθησε να το πλασάρει μεtα το dieselgate αλλα αυτή τη φορά της έσκασε putinvasion δεν φταίει αυτή αλλα πάλι όπου ανακατεύεται... πρατήρια καινούργια δεν ανοίγουν ,ουρές σε αυτά που έμειναν οσο υπάρχουν ακόμα ... RIP.
Το υδρογόνο πρέπει να μπει στην θέση του γιατί εχει απο πίσω την μεγαλύτερη σε κεφάλαια ,τεχνογνωσία αλλα και επιμονή εταιρεία στον κόσμο , τώρα μπήκε στο team και η BMW
https://www.drive.com.au/news/hydrogen-bmw-developed-to-enter-production-in-2025/
Μάλιστα η toyota το εξελίσσει σαν υποκατάστατο της μπαταρίας , τα fuel cells παράγουν κατευθείαν ρεύμα , γλυτώνοντας εκατοντάδες κιλά βάρους
αλλα και σαν υποκατάστατο της βενζίνης /ντίζελ σε κινητήρες εσωτερικής καύσηςΦαίνεται οτι η Toyota με το Mirai έφτιαξε κάτι σαν ενα ήσυχο diesel χωρίς να το διαφημίζει με κόντρες vs supercar /superbikes , ίσως αυτά τα αναλάβει η BMW .
Youtube VideoΤο corolla απο την άλλη που καίει υδρογόνο στον κινητήρα εσωτερικής καύσης και το δοκιμάζουν στις πίστες δείχνει οτι τις επιδόσεις θα τις δώσουν σε
"λαικά " φτηνά αυτοκίνητα με μηχανικά σασμάν που δεν θα μολύνουν , όλοι οι fordάκιδες θα καταλήξουμε σε υδρογόνου GR και οσοι έχουν παραπάνω διαθέσιμο χρήμα σε BMW Μ2 υδρογόνου. -
Εντ μεταξύ η VW έβγαζε κινητήρες για Φ.Α. από το 2005 περίπου, αλλά το έκανε για το diesel gate τελικά.
-
@super-t said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εντ μεταξύ η VW έβγαζε κινητήρες για Φ.Α. από το 2005 περίπου, αλλά το έκανε για το diesel gate τελικά.
Αρα έρχεσαι σε αυτό που είπα δεν ήταν επίμονη να τα εξελίξει σοβαρά να έχει εναλλακτική, το άφησε να φυτοζωεί και όταν έσκασε το diesel gate το θυμήθηκε και μετα πάπαλα..
Το αντίθετο με τα υβριδικά της toyota που όλοι τα κορόιδευαν στην αρχή
https://www.youtube.com/watch?v=yCmdD4t-onA
αλλα η toyota έβλεπε μακρυά και τώρα παίρνει όλο το χρήμα απο τους μικρομεσαίους που δεν εχουν κλειστό ιδιόκτητο παρκινγκ -
@super-t said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το diesel που καίγεται βέβαια στο εργοστάσιο ρεύματος μπορεί να πάει και για να έχεις φως στις λάμπες του σπιτιού ή να σταθεροποιηθεί το δίκτυο για να υπάρχει ρεύμα γενικά.
Ναι αλλά δεν σε επιδοτούν με δεκάδες χιλιάδες ευρώ να πάρεις καινούριο πράσινο σπίτι που δεν θα μολύνει το περιβάλλον καίγοντας diesel για να το ηλεκτροδοτήσεις
-
-
Χοντρικα
εστω Α το ποσο ενεργειας σε kwh του diesel καυσιμου που εχουμε διαθεσιμo
αποδοση (μεση) εργοστασιου ρευματος με diesel έστω β
αποδοση (μεση) ηλεκτρικου κινητηρα εστω γ
αποδοση (μεση) diesel κινητηρα οχημάτων δ
Αυτο που ισχυρίζεσαι είναι το Αδ > Aβγ
Εισαι σιγουρος οτι ισχύει;;;;; -
Ακριβώς αυτό που λέει ο ταξιδιώτης στον ταξιδευτή.
Υ.γ Ωχ... Τώρα το έπιασα.....λέτε να είναι το ίδιο άτομο;
-
Αυτό που λεει ο τυπος πως όσο το πατάς το Mirai τόσο καθαρίζει τον ατμοσφαιρικό αέρα, θέλει επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου μας.
Το αυτοκίνητο μου.... Αυτό θέλω.
Γενικα τι αμαξαρα που είναι; Πολύ ωραίο φαίνεται. Πόσο έχει;
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Αυτό που λεει ο τυπος πως όσο το πατάς το Mirai τόσο καθαρίζει τον ατμοσφαιρικό αέρα.
Το αυτοκίνητο μου.... Αυτό θέλω.
Γενικα τι αμαξαρα που είναι; Πολύ ωραίο φαίνεται. Πόσο έχει;
Αν ειναι να σταματησεις να γκρινιαζεις για τα diesel θα σου το παρουμε εμεις απο δω μεσα
-
Και γιατί να μην του πάρουμε ένα ντιζελάκι να σταματήσει να γκρινιάζει, θα μας έρθει 3 φορές φθηνότερα και μας και του Λαπ.
-
Ένα citroen c4 θα ήταν καλό. Αλλά φοβάμαι το adblue.
Μεχρι τι έκδοση μπορώ να ζητήσω;
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Και γιατί να μην του πάρουμε ένα ντιζελάκι να σταματήσει να γκρινιάζει, θα μας έρθει 3 φορές φθηνότερα και μας και του Λαπ.
Ωωωω τι κουβεντα ηταν αυτη τωρα? Γκολ στο 90 ηταν αυτο
-
@taxidiwtis said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Χοντρικα
εστω Α το ποσο ενεργειας σε kwh του diesel καυσιμου που εχουμε διαθεσιμo
αποδοση (μεση) εργοστασιου ρευματος με diesel έστω β
αποδοση (μεση) ηλεκτρικου κινητηρα εστω γ
αποδοση (μεση) diesel κινητηρα οχημάτων δ
Αυτο που ισχυρίζεσαι είναι το Αδ > Aβγ
Εισαι σιγουρος οτι ισχύει;;;;;Εσύ είσαι σίγουρος πως αν κάνουμε το ντίζελ ρεύμα σε μια (τι είδους) εγκατάσταση, διανεμηθεί, φορτίσει μπαταρίες, γίνει κινητική ενέργεια, έχει καλύτερο βαθμό απόδοσης;
Μπορεί και να χει, εγώ δεν είμαι σίγουρος.
Το στήσιμο δικτύου ηλεκτροπαραγωγικων μονάδων, διανομής και φόρτισης οχημάτων, να το αντιπαραθεσουμε με την ύπαρξη δικτύου πρατηρίων καυσίμων;
Τα ντίζελ μας κοστιζουν μέσο όρο 20 χιλιάρικα (τώρα ακριβυναν κι άλλο, αλλά δεν μετράμε τα δερματινα καθίσματα κι οθόνες) με 30 λτ καύσιμο κάνουν χοντρικά για απλοποίηση 600χλμ. πριν ανεφοδιαστουν (σε 3 λεπτά), με 30 λτ στο εργοστάσιο πόσα χλμ κάνει το ηλεκτρικό (πόσο κοστίζει η αγορά του), με τι ταχύτητες, πόσους ανεφοδιασμους;
Κι αυτή η σύγκριση για ΙΧ γιατί αν πάμε σε φορτηγάκια, φορτηγά, λεωφορεία κλπ δεν υφίσταται σύγκριση...
Να συγκρίνουμε ηλεκτρικό τρένο με ντηζελοκινητο, αυτό μάλιστα...Ένα ωραίο για βαθμούς απόδοσης ηλεκτροπαραγωγης βρήκα εδώ:
Ένα ερώτημα, πως θα ήταν ένα φουλ υβριδικο με ντηζελο(γεννήτρια)κινητηρα ως προς την οικονομία;
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά