-
Βρε εμένα που καίω τις αναθυμιάσεις σας έπρεπε να με επιδοτούνε και στην αγορά όπως στα ηλεκτρικά και στην αντλία όπως στα Diesel , αγαθοεργία κάνω - σώζω τον πλανήτη
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Αλλά έβγαλαν ξαφνικά προβλήματα χώρων κι εργονομίας και είναι κι οι κουφοι συνδυασμοί εξοπλισμού, πέρα απ την αδυναμία κάλυψης της ζήτησης, που με προβληματιζουν σαν πιθανό αγοραστή.
Το Yaris Hybrid (προηγούμενη γενιά) της αδερφής μου ειναι σβέλτο (με αργή όμως απόκριση στο γκάζι στο Eco -γενικά έχει μια καθυστέρηση στην ανταπόκριση στα σανιδώματα) , όμορφο και οικονομικό. Η πραγματική του κατανάλωση ειναι 5.5 λίτρα, αν και έχω δει και 6.5 σε εθνική και γενικά σε ποιο υψηλές ταχύτητες. Θα έλεγα οτι για μέσα στην πόλη είναι ιδανική επιλογή αλλά δεν ξέρω αν η τιμή του (αγορά 18.800 στην bi tone εκδοση) μπορεί να βγάλει την διαφορά του κόστους που έχει πχ με την απλή βενζινοκίνητη έκδοση. Σε γενικές γραμμές θα το πρότεινα σε κάποιον ανεπιφύλακτα ενώ η καινούργια έκδοση ειναι πολύ πιο όμορφη και έχει επιπλέον ηλεκτρικά χαρακτηριστικά. Δεν θα προβληματιζόμουν καθόλου για αγορά για κίνηση μέσα στην πόλη.
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Κι ένα καλό βιντεάκι που βρήκα σχετικό με το θέμα. Αφορά νομίζω κι αυτούς που κάνουν παρακινδυνευμένες σκέψεις για Υγραέριο στο υβριδικο.
Τα σημερινά υβριδικά της ΤΟΥΟΤΑ έχουν πολύ ψαγμένους κινητήρες, αξιοπρεπή οδικά χαρακτηριστικά (τεράστια διαφορά απ το παρελθόν) και μια χαρά έως ωραία εμφάνιση.
Αλλά έβγαλαν ξαφνικά προβλήματα χώρων κι εργονομίας και είναι κι οι κουφοι συνδυασμοί εξοπλισμού, πέρα απ την αδυναμία κάλυψης της ζήτησης, που με προβληματιζουν σαν πιθανό αγοραστή.Τι δεν μας λένε; Τι μας κρύβουν;
-
Ακόμα συζητάτε σε λάθος βάση, δεν έχετε καταλάβει τι λέει ο Λαπ και είναι από τις ελάχιστες φορές που έχει δίκιο!!
Πάμε από την αρχή κατανοητά, γιατί μάλλον για δικούς σας λόγους επιλέγεται να καταλάβετε κάτι άλλο.
- Ακρίβυναν τα καύσιμα.
- Αποφάσισε η κυβέρνηση να δώσει επίδομα.
- Στις βενζίνες έδωσε επιδομα με βάση εισοδηματικά κριτήρια και μέχρι ένα ποσό.
- Στα πετρέλαια έδωσε επιδότηση στην αντλία χωρίς κανένα κριτήριο και χωρίς μέγιστο ποσό.
Το 3 και το 4 είναι αντίθετα στην ισονομία.
Κατανοητά τα παραπάνω? Άρα εγώ π.χ. με βενζίνη δεν παίρνω επιδότηση καυσίμων, με ντήζελ παίρνω. Αυτό ειναι το άδικο, παράλογο κλπ. ή επιδοτείς την αντλία ή επιδοτείς με κριτήρια όπως το fuel pass, διαφορετικη επιδότηση δε νοείται για τους ίδιους πολίτες.
ΔΕΝ μιλάμε για φόρους κλπ, μόνο για την επιδότηση.
-
Ισοδυναμεί αυτή η "επιδότηση" με μείωση φορολόγησης;
Αποφάσισε η Κυβέρνηση να μειώσει τις επιβαρύνσεις μόνο στο ντίζελ και όχι στην βενζίνη;
-
Αποφάσισε η Κυβέρνηση να μειώσει τις επιβαρύνσεις μόνο στο ντίζελ και όχι στην βενζίνη;
Ακριβώς αυτό!
-
@fanis75 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ακριβώς αυτό!
Είναι παράνομο αυτό;
Προφανώς δεν το νιώθουμε ως δίκαιο.
Να σημειώσω πως ελάχιστοι έχουν μόνο το ένα καύσιμο στην οικογένεια, άρα σχεδόν όλοι είμαστε περισσότερο ή λιγότερο ριγμενοι, κι ας διατηρουμε την κόντρα με τον Λαπ, και για λόγους...ψυχαγωγίας μεταξύ άλλων.
Πειστικό σκεπτικό απ την κυβέρνηση έχει δοθεί;
Το σενάριο ότι κάποιοι πλούσιοι κάνουν λόμπυ για το ντίζελ, είναι αντίθετο στα δεδομένα της πραγματικότητας. -
Ταρίφες και μεταφορείς να κάνουν λόμπυ για την τιμή του diesel στην Ελλάδα;
Αποκλείεται.Παλιό αλλά καλό,
Ιδιοκτήτες φορτηγών: Πλαφόν στο diesel στο 1,10 ευρώ/λίτρο αλλιώς απεργίες από τις 13 Απριλίου -
Τότε το αντεπιχείρημα είναι: αφού μας λέτε ότι τα diesel ιδιωτικά είναι ελάχιστα στην αγορά, τότε τα πραγματικά νούμερα είναι ασήμαντα ώστε να δημιουργηθεί πραγματική κοινωνική αναταραχή.
Όμως, επειδή τα επαγγελματικά είναι κατά συντριπτικό ποσοστό diesel, τότε καλώς δίνεται η επιδότηση, γιατί έτσι συγκρατούνται τα πάντα σε χαμηλότερες τιμές, μεταφορές, αγαθά, τρόφιμα, όλη η εφοδιαστική αλυσίδα, ο τουρισμός, κ.λ.π.. που εκεί όντως θα δημιουργούσαν κοινωνικά προβλήματα.
Καλύτερα τώρα;
-
@dublin said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Καλύτερα τώρα;
Όχι! Η επιδότηση ας δοθεί στους επαγγλεματίες. Οι ιδιώτες οφέιλουν να φορολογούνται ισόνομα, έστω και εαν είναι λίγοι (που δεν είναι).
-
Γιατί ισόνομη είναι η κατ όγκον φορολόγηση;
Δεν μου έχετε απαντήσει ακόμη.
Αφού με βενζίνη βγαίνουν 30% λιγότερα χιλιόμετρα, δεν θα ήταν δίκαιο να έχει 30% παραπάνω απ τη βενζίνη φορολόγηση το λίτρο ντίζελ; -
Αφού με βενζίνη βγαίνουν 30% λιγότερα χιλιόμετρα, δεν θα ήταν δίκαιο να έχει 30% παραπάνω απ τη βενζίνη φορολόγηση το λίτρο ντίζελ;Αλλο λέει ο Λαπ, μην πετάς την μπάλα στην εξέδρα!!
Να το πω τελευταία φορά:
- Ο φόρος στα καύσιμα είναι όσο είναι δεν μας ενδιαφέρει αυτό.
- Αυξάνεται η τιμή στα καύσιμα.
- Μειώνεται ο φόρος (μέσω επιδότησης) μόνο στο ντήζελ (για όλους), ενώ στην βενζίνη γίνεται επιδότηση με διαφορετικό τρόπο και εισοδηματικά κριτήρια. Οπότε ο ίδιος πολίτης στην μια περίπτωση λαμβάνει επίδομα ενώ στην άλλη όχι. Τόσο απλά. Σε όποιον φαίνεται σωστό, πάω πάσσο.
-
Αφού με βενζίνη βγαίνουν 30% λιγότερα χιλιόμετρα, δεν θα ήταν δίκαιο να έχει 30% παραπάνω απ τη βενζίνη φορολόγηση το λίτρο ντίζελ;Αλλο λέει ο Λαπ, μην πετάς την μπάλα στην εξέδρα!!
Να το πω τελευταία φορά:
- Ο φόρος στα καύσιμα είναι όσο είναι δεν μας ενδιαφέρει αυτό.
- Αυξάνεται η τιμή στα καύσιμα.
- Μειώνεται ο φόρος (μέσω επιδότησης) μόνο στο ντήζελ (για όλους), ενώ στην βενζίνη γίνεται επιδότηση με διαφορετικό τρόπο και εισοδηματικά κριτήρια. Οπότε ο ίδιος πολίτης στην μια περίπτωση λαμβάνει επίδομα ενώ στην άλλη όχι. Τόσο απλά. Σε όποιον φαίνεται σωστό, πάω πάσσο.
Μην ξεχνάμε πως διοικούν τη χώρα οι "το Νόμιμο είναι και Ηθικό".
Οπότε αυτό που πρέπει να δούμε είναι όχι αν μας φαίνεται δίκαιο (ΔΕΝ) αλλά αν είναι παράνομο διαφορετικά χημικά προϊόντα να έχουν διαφορετικό ποσοστό φορολόγησης;
Είναι παράνομο;Αν σε μια βδομάδα αυξηθεί μισό ευρώ το λίτρο η φορολογία στο ντίζελ, και φτάσει 2.30€ το λίτρο, αλλά όχι στη βενζίνη, εγώ που πλέον οδηγώ καθημερινά το ντίζελ σιτροέν και όχι το βενζινοκίνητο Φόκους, μπορώ να προσφύγω στα δικαστήρια ή να ζητήσω τη συνδρομή ενός συνταγματολόγου ή κάτι άλλο και να έχω θετική έκβαση;
Αν σε 6 μήνες διπλασιαστεί η φορολογία και δασμοί του υγραερίου, ποιος νόμος ή αρχή παραβιάζεται; -
Οπότε αυτό που πρέπει να δούμε είναι όχι αν μας φαίνεται δίκαιο (ΔΕΝ) αλλά αν είναι παράνομο διαφορετικά χημικά προϊόντα να έχουν διαφορετικό ποσοστό φορολόγησης;
Είναι παράνομο;Μα δεν λέμε αυτό!! Λέμε τον διαφορετικό τρόπο επίδοσης του επιδώματος! Άλλο εαν αυξηθεί η φορολογία και άλλο εαν μέσω σπιδομάτων ελαφρύνονται οι πολίτες αλλά όχι ισόνομα. Είναι 2 διαφορετικά πράγματα. Τονίζω το επίδομα, που είναι κάτι προσωρινό.
-
Αυτο το επιδομα του fuel pass , το δικαιουνται και οι κατοχοι diesel
-
Ακόμα συζητάτε σε λάθος βάση, δεν έχετε καταλάβει τι λέει ο Λαπ και είναι από τις ελάχιστες φορές που έχει δίκιο!!
Να υπενθυμίσω ότι δεν μιλάτε στο chat, μπορώ και σας διαβάζω
Κατά τα άλλα μια χαρά τα λέει ο Φάνης. Μάλιστα σας περιέγραψε πιο σωστά την αδικία από ότι εγώ.
Αλεξανδρε αυτό λέω. Και fuel pass και μειωμένος φόρος στο λίτρο (είπαμε είναι άσχετο με αυτήν την συζήτηση αλλα είναι πραγματικότητα) και επιδότηση στην αντλία που μειώνει την τελική τιμή μετά φόρων όπως σωστά γράφει ο Φάνης.
Τίποτα άλλο θέλετε;
Οι υπόλοιποι, τροφοδοτούν την επιδότηση αυτή.
-
@dublin said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Τότε το αντεπιχείρημα είναι: αφού μας λέτε ότι τα diesel ιδιωτικά είναι ελάχιστα στην αγορά, τότε τα πραγματικά νούμερα είναι ασήμαντα ώστε να δημιουργηθεί πραγματική κοινωνική αναταραχή.
Μα δεν μίλησε κανείς για κοινωνική αναταραχή. Μίλησε για αίσθημα αδικίας απέναντι στις προσπάθειες μείωσης του πληθωρισμού στις τιμές καυσίμων. Γίνεται διαχωρισμός που δήθεν στηρίζεται στο επιχείρημα της στήριξης των επαγγελματιών, κάτι που θα μπορούσε να γίνει με πολλούς άλλους τρόπους πολύ πιο αποδοτικά και δίκαια.
Όμως, επειδή τα επαγγελματικά είναι κατά συντριπτικό ποσοστό diesel, τότε καλώς δίνεται η επιδότηση, γιατί έτσι συγκρατούνται τα πάντα σε χαμηλότερες τιμές, μεταφορές, αγαθά, τρόφιμα, όλη η εφοδιαστική αλυσίδα, ο τουρισμός, κ.λ.π.. που εκεί όντως θα δημιουργούσαν κοινωνικά προβλήματα.
Αυτό ακριβώς! Εάν δεν γίνει για όλους τότε εσείς οι ντιζελατοι ( μαζί και οι τουρίστες ντιζελατοι) ξοδεύετε δημόσια λεφτά για να κάνετε βόλτες, τα οποια λεφτά θα μπορούσαν να μείωναν το κοστος των επαγγελματιών και κατά συνέπεια τον γενικότερο πληθωρισμό με κάποιον άλλο πιο αποδοτικό τρόπο. Οι υπόλοιποι μη ντιζελατοι ιδιώτες και δεν επιδοτούνται στην αντλία και πληρώνουν οπως και εσείς τον γενικότερο υψηλότερο πληθωρισμο της αγοράς, δηλαδή διπλά χαμένοι.
Καλύτερα τώρα;
Φυσικά δεν φταίτε εσείς προσωπικά για τίποτα από όλα αυτά, αν είναι δυνατόν. Απλά η αντιπαράθεση ξεκίνησε για τον λόγο του ότι δεν αντιλαμβάνεστε το άδικο του πράγματος. Πιο σωστή για εμένα απάντηση θα ήταν το "είναι άδικο, είμαστε κωλοφαρδοι αυτήν την εποχή, ευχαριστούμε για αυτό, καλές διακοπές." Αυτή είναι μια τίμια απάντηση κατά την ταπεινή μου άποψη.
-
Και fuelpass2
Και Επιδότηση στην αντλία 15 λεπτά
Και 24% απαλλαγή ΦΠΑ από τα τιμολόγια πετρελαίου κινησης
Και ένα χιλιάρικο περίπου την Πέμπτη θα πάρει ο κουνιάδος
Αγρότης
https://www.agronews.gr/thesmika/200814/pebti-25-augoustou-xekina-i-pliromi-sto-agrotiko-petrelaio-horis-diatuposeis-to-poso-tis-epistrofis/Αυτά είναι ούτε πλατφόρμες ούτε τιμολόγια ούτε τιποτα και το χρήμα θα πέσει την κατάλληλη στιγμή
https://www.tirnavitikanea.com/2022/07/15/megala-onomata-kai-fetos-sti-giorti-krasioy-ampelona/
Χαρά Βέρα, Πάολα, Γονίδης, Μακρόπουλος για όσους ενδιαφέρει
Lap καληνύχτα και καλή τύχη
-
Είπαμε οι μόνοι αδικημένοι σε αυτοί την χώρα είναι οι δίλιτροι...
Οι άλλοι πήγατε να γλυτώσετε την διαφορά τιμής στην αγορά μεταξύ βενζίνης και ντίζελ και να μας το παίξετε έξυπνοι μετά, δεν σας βγήκε και τώρα κάνετε σαν την χήρα στο κρεβάτι...
Δεν μου έχει τύχει με χήρα στο κρεβάτι, αλλά έτσι λέει η παροιμία...
-
To πετρέλαιο είναι πιο οικονομικό σαν καύσιμο. Επιδοτείται στην αντλία και γίνεται ακόμη πιο οικονομικό.
Κακώς επιδοτείται και κυρίως κακώς επιδοτείται σε ιδιώτες...Η αγορά πετρελαιοκίνητου είναι ακριβότερη από ενός βενζινοκίνητου.
Για κάποιον που δεν κάνει πολλά χλμ μπορεί να είναι και ασύμφορη η αγορά.
Για βλάβες κλπ δεν έχω άποψη αλλά ακούω πολλά για dpf.
Και το σημαντικότερο για εμένα, το πετρέλαιο δεν παλεύεται όταν το ακούς....
Από εκεί και πέρα ο καθένας έχει τις προτεραιότητες του και τα γούστα του.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά