-
@argyn said in Suzuki Vitara 2015:
@gatoz said in Suzuki Vitara 2015:
ο μονος λογος του νταστερ για εκτος ειναι για να το τιμωρήσεις...
ΟΚ, ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε. Πάντως επειδή τα έχω οδηγήσει και τα 2 στις 4κινητες εκδοχές τους και έχω προσωπική άποψη, ειδικά στο σκέλος της ανάρτησης και της πραγματικής απόστασης από το έδαφος απλά το ντάστερ είναι ισοπεδωτικό σε σχέση με το βιτάρα (ξαναγράφω συγκρίνοντας μαμίσια). Και το ίδιο ισχύει ελέω ντιζελ και κλιμάκωσης σαζμάν για την ροπή στον τροχό.
Δηλαδή αν ένας οικογενειάρχης χρειάζεται ένα αμάξι ελβετικό-σουγιά που μπορεί να κάνει τα πάντα με λίγα λεφτά (από σχετικά δυσβατούς χωματόδρομους μέχρι εθνικές κτλ) και αγνοήσει το περίεργο στο μάτι και φτηνιάρικο ντιζάιν εσωτερικού και εξωτερικού πιστεύω ότι δεν θα το μετανιώσει αν διαλέξει το 4κινητο ντάστερ.
Για άσφαλτο πάντως βιτάρα σίγουρα αφού και μόνον τα άθλια επίπεδα παθητικής ασφάλειας του ντάστερ και η έλλειψη αντάπτιβ κρουζ κοντρόλ είναι τελείως αντικούκου για οποιονδήποτε κάνει μακρινές ασφάλτινες διαδρομές (ακόμα και αγνοώντας το τύπου τεθλιμμένη θλίψη εσωτερικό του ντάστερ).
δεν συμφωνουμε οτι διαφωνουμε
εισαι εσυ λαθος.
περιμενω να δηλωσεις γονυπετης συγνωμμη....ΑρΕς
περι εκτος δρομου
η τετρακινηση του ντουστερ ειναι γτπ, στο πρωτο διαγωνιο θελει εργατη για να βγει. και εκει που εχει τους γατζους ρυμουλκισης ειναι τοσο μαλακο που μετα δεν βγαινει ο γατσος, θελει φαναρτζη. γενικα κατασκευη για τιμωρια. και της ιδιας και του αγοραστη του. -
@spi_duster said in Suzuki Vitara 2015:
Argyn μια χαρα τα γραφεις μεσες ακρες. Το ζητημα στο ντουστ ειναι πως δεν ειχε σε καθε γενιά του εφοδιαστει με ολα εκεινα τα καλουδια που προαγουν την ενεργητικη ασφαλεια. Η παθητικη του δεν ειναι κακη μα ουτε και 5αστερη και αυτο ειναι επισης αληθεια. Ειναι ομως αποδεκτη γιατι αλλιως δε θα ηταν στην αγορα τοσα χρονια.
Πηρε πχ 3 αστερια συνολο στην πρωτη γενια γιατι δεν ειχε (τραγικο βεβαια) esp στην βασικη εκδοση. Στην δευτερη που ψωνισα ηταν στανταρακι ενω μπηκαν πλαινοι αεροσακοι και hill assist με το cruise control να ειναι προαιρετικο (οπως και το start stop) και το Acc, αυτοματο φρεναρισμα, αισθητηρες νεκρης γωνιας ανυπαρκτα.
Το νεο δεν εχει αισθητηρα πεζων και acc μα δεν τα θεωρω τρσγικες ελλειψεις. Σιγουρα πολυ καλυτερο απο το δικο μου ομως, το οποιο ομως ειναι ηδη ενας ελβετικος σουγιας και εργαλειο κανονικο στα εμπειρα χερια μου.
Υποψη δεν υποβιβαζω τα καλουδια που του λειπουν. Τα εχω στο αλλο μου αυτοκινητο και αν και δεν τα χρησιμοποιω ή δεν μπαινουν συχνα σε λειτουργια. Ειναι ομως εκει και αυτο μονο καλο ειναι.
Επεστρεφα με το αλλο βραδυ απο Παρνασσο. Απο τον θεοσκοτεινο δρομο κατεβαινωντας απο Αγοριανη. Μες την νυχτα καποιος εκανε αναστροφη στο δρομο του γκρεμου με πισω φωτα καμμενα. Το αμαξι εντοπισε τον κινδυνο πριν απο εμενα και με προειδοποιησε εγκαιρα.
Με το νταστερ δεν θα ειχα αυτη την δυνατοτητα προειδοποιησης αποφυγης συγκρουσης. Το τωρινο νομιζω την εχει ομως.βρηκες καποιον να πει καλα λογια... ουτε και αυτος θα το επαιρνε.
βασικα ηταν ο λογος που και εσυ πηγες στο αστερι... βαρεθηκες, αδελφε, βαρεθηκες...
χαχαχαχ -
Argyn μια χαρα τα γραφεις μεσες ακρες. Το ζητημα στο ντουστ ειναι πως δεν ειχε σε καθε γενιά του εφοδιαστει με ολα εκεινα τα καλουδια που προαγουν την ενεργητικη ασφαλεια. Η παθητικη του δεν ειναι κακη μα ουτε και 5αστερη και αυτο ειναι επισης αληθεια. Ειναι ομως αποδεκτη γιατι αλλιως δε θα ηταν στην αγορα τοσα χρονια.
Πηρε πχ 3 αστερια συνολο στην πρωτη γενια γιατι δεν ειχε (τραγικο βεβαια) esp στην βασικη εκδοση. Στην δευτερη που ψωνισα ηταν στανταρακι ενω μπηκαν πλαινοι αεροσακοι και hill assist με το cruise control να ειναι προαιρετικο (οπως και το start stop) και το Acc, αυτοματο φρεναρισμα, αισθητηρες νεκρης γωνιας ανυπαρκτα.
Το νεο δεν εχει αισθητηρα πεζων και acc μα δεν τα θεωρω τρσγικες ελλειψεις. Σιγουρα πολυ καλυτερο απο το δικο μου ομως, το οποιο ομως ειναι ηδη ενας ελβετικος σουγιας και εργαλειο κανονικο στα εμπειρα χερια μου.
Υποψη δεν υποβιβαζω τα καλουδια που του λειπουν. Τα εχω στο αλλο μου αυτοκινητο και αν και δεν τα χρησιμοποιω ή δεν μπαινουν συχνα σε λειτουργια. Ειναι ομως εκει και αυτο μονο καλο ειναι.
Επεστρεφα με το αλλο βραδυ απο Παρνασσο. Απο τον θεοσκοτεινο δρομο κατεβαινωντας απο Αγοριανη. Μες την νυχτα καποιος εκανε αναστροφη στο δρομο του γκρεμου με πισω φωτα καμμενα. Το αμαξι εντοπισε τον κινδυνο πριν απο εμενα και με προειδοποιησε εγκαιρα.
Με το νταστερ δεν θα ειχα αυτη την δυνατοτητα προειδοποιησης αποφυγης συγκρουσης. Το τωρινο νομιζω την εχει ομως.Spi, δεν διαφωνώ με τα όσα πρεσβεύει το καλό και φθηνό Dacia Duster, αλλά σε ένα νήμα της Suzuki, όπου σπάνια καταθέτει κάποιος προβλήματα (γιατί απλώς δεν έχουν), μπαίνεις και γράφεις για την αγάπη σου για το Duster και λέω τι έγινε στο νήμα των Vitara πάλι...
Να συμπληρώσω ότι στο service που πήγα, ο υπεύθυνος έχει.. Duster. Μου είπε έχει πάει παντού αλλά τρίζει τρελά όλο το εσωτερικό του. -
Φιλε μου δικιο εχεις μα θα δεις πιο πανω πως δε μπηκα ξαφνικα να γραψω στο νημα ενος αυτοκινητου για ενα αλλο. Παρα μονο οταν τα βλεπω να συγκρινονται. Τροπος του λεγειν δηλαδη γιατι μιλουμε για δυο διαφορετικα μεγεθη. Το ενα ειναι b ενω το αλλο εχει χωρους οπως η Χ1 που ειχα για σχεδον ενα μηνα.
-
Υγ αγαπω alfa romeo
-
ΑρΕς
περι εκτος δρομου
η τετρακινηση του ντουστερ ειναι γτπ, στο πρωτο διαγωνιο θελει εργατη για να βγει. και εκει που εχει τους γατζους ρυμουλκισης ειναι τοσο μαλακο που μετα δεν βγαινει ο γατσος, θελει φαναρτζη. γενικα κατασκευη για τιμωρια. και της ιδιας και του αγοραστη του.Επειδή ως γνωστόν υπάρχουν δύο απόψεις: H δική μου και η λάθος, επανέρχομαι:
Ως προς την 4κινηση δοκιμή εδώ σε ελεγχόμενες συνθήκες https://www.youtube.com/watch?v=efilkvbInQw
Για τα υπόλοιπα, μιλάμε απλά για softroaders με ανύπαρκτες αρετές σε δύσκολες offroad καταστάσεις ΚΑΙ για τα δύο. Όμως το ντάστερ είναι μακράν ικανότερο του βιτάρα σε μανίσια κατάσταση, επιμένω.
-
Γατουλη εχουν κανει αρκετα αμαξια τον κυκλο τους στα χερια μου και ακομη περισσοτερα εχω οδηγησει διχως να ηταν δικα μου. Θα ελεγα ψεματα οτι τα περισσοτερα δεν τα βαρεθηκα αργα ή γρηγορα.
Το θεμα ειναι να λεμε τι αξιζει και τι οχι σε ενα αυτοκινητο για να ξερει ο υποψηφιος αγοραστης τι να περιμενει.
Τη μερκ δε την αναφερω στο νημα αυτο. Ειναι σε αλλο επιπεδο και απευθυνεται σε πολυ διαφορετικα γουστα . -
@groover1972 said in Suzuki Vitara 2015:
Spi, δεν διαφωνώ με τα όσα πρεσβεύει το καλό και φθηνό Dacia Duster, αλλά σε ένα νήμα της Suzuki, όπου σπάνια καταθέτει κάποιος προβλήματα (γιατί απλώς δεν έχουν), μπαίνεις και γράφεις για την αγάπη σου για το Duster και λέω τι έγινε στο νήμα των Vitara πάλι...
Να συμπληρώσω ότι στο service που πήγα, ο υπεύθυνος έχει.. Duster. Μου είπε έχει πάει παντού αλλά τρίζει τρελά όλο το εσωτερικό του.Επειδή όμως οι άνθρωποι δεν αποφασίζουν το τι θα αγοράσουν εν κενώ αλλά πάντα συγκριτικά με ανταγωνιστικά μοντέλα, η αντιπαράθεση ντάστερ και βιτάρα στην κατηγορία των 4κινητων σοφτρόουντερς είναι πιστεύω χρήσιμη αφού είναι οι μόνες πρακτικά διαθέσιμες επιλογές για έναν οικογενειάρχη σε αυτή την κατηγορία τιμής.
Για τα της αξιοπιστίας (αυτοκίνητα 3ετίας):
Βιτάρα 25η θέση, Ντάστερ 127η.
https://car-recalls.eu/reliability/tuv-report-2022-2-3-years/
-
ΑρΕς
περι εκτος δρομου
η τετρακινηση του ντουστερ ειναι γτπ, στο πρωτο διαγωνιο θελει εργατη για να βγει. και εκει που εχει τους γατζους ρυμουλκισης ειναι τοσο μαλακο που μετα δεν βγαινει ο γατσος, θελει φαναρτζη. γενικα κατασκευη για τιμωρια. και της ιδιας και του αγοραστη του.Επειδή ως γνωστόν υπάρχουν δύο απόψεις: H δική μου και η λάθος, επανέρχομαι:
Ως προς την 4κινηση δοκιμή εδώ σε ελεγχόμενες συνθήκες https://www.youtube.com/watch?v=efilkvbInQw
Για τα υπόλοιπα, μιλάμε απλά για softroaders με ανύπαρκτες αρετές σε δύσκολες offroad καταστάσεις ΚΑΙ για τα δύο. Όμως το ντάστερ είναι μακράν ικανότερο του βιτάρα σε μανίσια κατάσταση, επιμένω.
και απλα κανεις λαθος.
απο οφροαντα κανονικο και οχι 'δοκιμασα' -
Γατουλη εχουν κανει αρκετα αμαξια τον κυκλο τους στα χερια μου και ακομη περισσοτερα εχω οδηγησει διχως να ηταν δικα μου. Θα ελεγα ψεματα οτι τα περισσοτερα δεν τα βαρεθηκα αργα ή γρηγορα.
Το θεμα ειναι να λεμε τι αξιζει και τι οχι σε ενα αυτοκινητο για να ξερει ο υποψηφιος αγοραστης τι να περιμενει.
Τη μερκ δε την αναφερω στο νημα αυτο. Ειναι σε αλλο επιπεδο και απευθυνεται σε πολυ διαφορετικα γουστα .αλλα γουστα ναι. αλλο επιπεδο, οχι.
οσο δεν σκαει καποιος μια κατοσταρουμπα ή δεν παιρνει αλφα, ολα στο ιδιο καζανι ειναι. -
Επειδή όμως οι άνθρωποι δεν αποφασίζουν το τι θα αγοράσουν εν κενώ αλλά πάντα συγκριτικά με ανταγωνιστικά μοντέλα, η αντιπαράθεση ντάστερ και βιτάρα στην κατηγορία των 4κινητων σοφτρόουντερς είναι πιστεύω χρήσιμη αφού είναι οι μόνες πρακτικά διαθέσιμες επιλογές για έναν οικογενειάρχη σε αυτή την κατηγορία τιμής.
Υπάρχει και το Yaris Cross σε 4κινητο. Το έχει μέλος εδώ και είναι απόλυτα ευχαριστημένος από της doft off road ικανότητές του.
-
@fanis75 said in Suzuki Vitara 2015:
Επειδή όμως οι άνθρωποι δεν αποφασίζουν το τι θα αγοράσουν εν κενώ αλλά πάντα συγκριτικά με ανταγωνιστικά μοντέλα, η αντιπαράθεση ντάστερ και βιτάρα στην κατηγορία των 4κινητων σοφτρόουντερς είναι πιστεύω χρήσιμη αφού είναι οι μόνες πρακτικά διαθέσιμες επιλογές για έναν οικογενειάρχη σε αυτή την κατηγορία τιμής.
Υπάρχει και το Yaris Cross σε 4κινητο. Το έχει μέλος εδώ και είναι απόλυτα ευχαριστημένος από της doft off road ικανότητές του.
αχαχαχαχ
#gia_petama -
αχαχαχαχ
#gia_petamaΠωπω ζήλεια....ακόμα και από αυτό τρώτε ξύλο εεε?? Περίμενε το νέο Βιτ που θα είναι τουότα και πλέον θα είναι καλό!!
-
αχαχαχαχ
#gia_petamaΠωπω ζήλεια....ακόμα και από αυτό τρώτε ξύλο εεε?? Περίμενε το νέο Βιτ που θα είναι τουότα και πλέον θα είναι καλό!!
εαν ειναι ετσι, που ΔΕΝ ειναι, θα ειναι επισης #gia_petama
-
και απλα κανεις λαθος.
απο οφροαντα κανονικο και οχι 'δοκιμασα'Ο λόγος που πιστεύω ότι οι "ιεροί πόλεμοι" είναι άνευ ουσίας από πρακτικής άποψης έχει να κάνει με την εξής απλή αλήθεια:
Δεν υπάρχει κανείς απολύτως άνθρωπος που να οδηγεί οποιοδήποτε όχημα (που βρίσκεται ακόμα σε παραγωγή) αξίας κάτω από 50.000 ευρώ που αν είχε στην διάθεση του το διπλάσιο ποσό την στιγμή που το αγόραζε θα έκανε την ίδια ακριβώς επιλογή.
Πάντως για την ιστορία ο κανονικός οφροουντάς απλά γελάει με τις γωνίες προσέγγισης/ράμπας/διαφυγής, το ύψος, την κλμάκωση των σχέσεων, τα ανύπαρκτα ελεγχόμενα διαφορικά κτλ κτλ τόσο του ντάστερ όσο και του βιτάρα (στην περίπτωση του βιτάρα x2 καθότι η συγκεκριμένη προγναθική σαύρα πιθανότατα, κρινόμενη με τα μέτρα του οφρουντά, δεν θα φτάσει ποτέ με τον μπροστινό προφυλακτήρα στην θέση του στο σημείο που θα αναγκαστεί να κάνει τραμπάλα στην διαγώνιο).
Έβαλα για πλάκα στο γκούγκλι vitara recovery και στα βίντεα ο κοντεξτ σενσιτιβ αλγόριθμος μου επέστρεψε το εξής απολαυστικό https://www.youtube.com/watch?v=mr7mAnWQLWY
-
Έχει ζητήματα με την τετρακίνηση (δεν ξέρω αν είναι θέμα λογισμικού και διορθωθεί), σαφώς κατώτερη του βιτάρα https://www.youtube.com/watch?v=BhxCJH4-uxQ
-
και απλα κανεις λαθος.
απο οφροαντα κανονικο και οχι 'δοκιμασα'Ο λόγος που πιστεύω ότι οι "ιεροί πόλεμοι" είναι άνευ ουσίας από πρακτικής άποψης έχει να κάνει με την εξής απλή αλήθεια:
Δεν υπάρχει κανείς απολύτως άνθρωπος που να οδηγεί οποιοδήποτε όχημα (που βρίσκεται ακόμα σε παραγωγή) αξίας κάτω από 50.000 ευρώ που αν είχε στην διάθεση του το διπλάσιο ποσό την στιγμή που το αγόραζε θα έκανε την ίδια ακριβώς επιλογή.
Πάντως για την ιστορία ο κανονικός οφροουντάς απλά γελάει με τις γωνίες προσέγγισης/ράμπας/διαφυγής, το ύψος, την κλμάκωση των σχέσεων, τα ανύπαρκτα ελεγχόμενα διαφορικά κτλ κτλ τόσο του ντάστερ όσο και του βιτάρα (στην περίπτωση του βιτάρα x2 καθότι η συγκεκριμένη προγναθική σαύρα πιθανότατα, κρινόμενη με τα μέτρα του οφρουντά, δεν θα φτάσει ποτέ με τον μπροστινό προφυλακτήρα στην θέση του στο σημείο που θα αναγκαστεί να κάνει τραμπάλα στην διαγώνιο).
Έβαλα για πλάκα στο γκούγκλι vitara recovery και στα βίντεα ο κοντεξτ σενσιτιβ αλγόριθμος μου επέστρεψε το εξής απολαυστικό https://www.youtube.com/watch?v=mr7mAnWQLWY
φυσικα, του φιλου μου του τονυ. και εκει ειμαι ΚΑΙ εγω
ο οποιος επεσε σαν πρωταρης που ηταν τοτες απο ενα βραχο και η κινηση που βλεπεις ειναι με σπασμενο πισω ψαλιδι, δεμενο με σκοινι. με μαμα ελαστικα, ασφαλτινα
για δοκιμασε το με οποιοδηποτε αλλο...
απο τοτε εμαθε -
Έχει ζητήματα με την τετρακίνηση (δεν ξέρω αν είναι θέμα λογισμικού και διορθωθεί), σαφώς κατώτερη του βιτάρα https://www.youtube.com/watch?v=BhxCJH4-uxQ
δεν εχει θεματα με τη τετρακινηση
δεν εχει τετρακινηση.
νομιζω 5 πονυ οσο εχει μπαταρια ή λιγοτερα στον πισω αξονα.
απατη για να αρπαξουν οι σχιστοματηδες τα λεφτα του κοζμακη -
doft off road
Κουτσομπολεύετε για το YC
δε πειράζει καλά κάνετε εντάξει είπαμε ανόμοια πράγματα light τετρακίνηση για να περάσει το euro 6 vs off road animal όπως γράφαν κάτι suzukia, διαλέγεις και παίρνεις.
Πάντως από πρόσφατη εμπειρία, εκδρομή στη Θεσσαλία το vit έχει σώσει το κόσμο που ζούν σε κάτι ορεινά χωριά, άντε να δεις και κάνα dust.
Η αλήθεια είναι ότι πιο πολύ φοβήθηκα στα βουνά μη σχιστεί κάνα λάστιχο και με φάνε οι αρκούδες εφόσον δεν έχει ρεζέρβα, εντάξει με τη 4κίνηση δεν αγχώθηκα θα έβαζα από κάτω πέτρες και θα ξεκόλλαγα. -
Σε τοση ανυποληψια εχει πεσει το ρουμανικο υπερατου που για πολλοστη φορα πρεπει να διαβασουμε ποσο καλο ειναι στο τοπικ του ....vitara.
Το αντιστοιχο τοπικ εχει μαλλον πιασει αραχνες απο το πληθος των ευτυχισμενων κατοχων.ΥΓ1: Οποιος θελει εργαλειο για σκαλες και ελιες μαλλον παιρνει ιαπωνα διπλοκαμπινο.
ΥΓ2: Για πολλοστη επισης φορα πρεπει να απαρνηθουμε οτι εχουμε ζησει και να δεχτουμε οτι το vitarακι "δεν κανει". Οποιος θελει να δει αν κανει η δεν κανει, ας παει μια βολτα στο vitaraclub. Βεβαια αν το μετρο συγκρισης ειναι να ανεβοκατεβαινει γκρεμια, ναι εκει δεν παει. Για να διασχιζεις τα βουνα της ελλαδας μεσα απο δασικους με λασπες, χιονια κλπ μια χαρα παει. Τωρα οποιος φανταζεται οτι θα δωσει 30Κ για το καθημερινο του αμαξι και θα παει να σκαρφαλωσει σε βραχωδη πλαγια με 40 μοιρες κλιση (επειδη εχει "γωνιες διαφυγης") ας το φανταζεται....
Suzuki Vitara 2015