-
Ο χρήστης fivos07 έγραψε:
Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι που έβαλαν aftermarket LED στραβώνουν τους απέναντι και πως είναι ζήτημα αν έστω και το 10% είναι νόμιμο (CE approved κλπ).
Νομίζω οτι η philips είναι αρκετά γνωστή στο χωρο με πολλά CE κτλ....εξάλου σημαντικό ρόλλο παίζει η ρυθμιση που έχει κάποιος στα φώτα για να στραβώσεις τους απέναντι...και το 80% έχει λάθος ρύθμιση....και με CE σε στραβώνει
Ακριβως! Πες τα και εσυ χριστιανέ μου γιατί μονίμως διαβάζουμε τα ίδια και τα ίδια βαζοντας τα πάντα στο ίδιο τσουβάλι.
Τα νέα αμάξια ειδικά με προτζεκτορες και επώνυμες λύσεις με σωστή ρύθμιση από επαγγελματία είναι απολύτως σωστά και δεν μπορούν να συγκριθούν με κάτι τελειωμένα xenon σε αμάξια 15+ ετών -
Διαβάστε το αρχικό ποστ........και δείτε τί λάμπες έβαλε και που τις έβαλε;;;;και που σκέφτεται να κάνει το ίδιο!!!!
-
Για πες μας Στέφανε, ποια είναι η επωνυμη λάμπα που βάζουν aftermarket με 70€; Όσο για τις philips, απλά σε ορισμένα led ο Κινέζος αναφέρει ότι είναι led το λεντάκι, όχι ότι είναι μάρκας philips το ίδιο. Τα γνήσια philips είναι πανακριβα, χαμηλής ισχύος και αυτά που είναι πιο ισχυρά αναφέρουν ότι δεν είναι. road legal. Και εμένα μου άρεσαν κάτι φοβερά φώτα ομίχλης led της osram, αλλά ήθελαν 250€.
Και αν ακομα ο μάστορας σου είναι καλός, τότε θα έπρεπε να είχες καταλάβει ότι οι μάστορες που έβαζαν τα xenon πριν 15 χρόνια ζουν και βασιλεύουν και μας στραβωνουν με led πλεον. Εδώ, ο μάστορας που πήγα εγώ να μου τοποθετήσει τα ομίχλης τα είχε βάλει να φωτίζουν στο μισό μέτρο. Είτε τα ανάβεις είτε όχι διαφορά δεν είχε. -
Fotologic (xenonlights.gr)
Εγγύηση τοποθετησης για παρα πολλά χρονια και αποτέλεσμα δοκιμασμένο ότι δεν τυφλώνει κανένα. -
Καλησπέρα... (κάτοχος acenta 1500d από 2016 καινούριο ...έτριζε κ τρίζει ο λ ο ! - δεν το πούλησα δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ ..ούτε χρόνο φυσικά να κάνω κάτι Do it Yourself λύση ...)
Λοιπόν
Πήρα Qashqai μπάρμπα μου βόλτα.
Εισαγωγής από Ιταλία diesel με 120.000 χλμ
Όλο γυαλί οροφή - 18ρες ζαντες - όλα αυτόματα φώτα αισθητήρες park assist κάμερες προειδοποίηση σήματα τροχαίας κτλ κτλ N Connecta
16.000€ το πήρε .......δεν τρίζει τιποτα!!
Θα κλάψω ....:-/
Ξερει κάνεις πόσο πάει το τελωνείο για εισαγωγή ένα τέτοιο? Γύρω στα 14-15 έχουν έξω...
Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
-
Το τελωνείο 2-3 χιλιάρικα standard και ανεβαίνει ανάλογα με το εξοπλισμό του αυτοκινήτου. Σκέψου πως για να έχει ο μαντράς και ένα εύλογο κέρδος, σίγουρα τα QQ θα τα παίρνει 10 χιλιάρικα..
..χώρια ότι μπορεί να έχει γυρισμένα χλμ
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Fotologic (xenonlights.gr)
Εγγύηση τοποθετησης για παρα πολλά χρονια και αποτέλεσμα δοκιμασμένο ότι δεν τυφλώνει κανένα.Γνωρίζω ότι είσαι ικανοποιήμενος (όπως και αρκετοί άλλοι από όσο γνωρίζω) από τον συγκεκριμένο και ότι έχεις βάλει και στο Yaris τις LED του συγκεκριμένου. Μπορείς να μου πεις ποιες είναι οι επώνυμες, πιστοποιημένες CE και road legal λάμπες LED που σου τοποθέτησε;
Επειδή πριν αναφέρθηκε η Philips, μπορείτε να μου πείτε σε ποια ακριβώς λάμπα LED της Philips αναφέρεστε;
Στο powerbulbs.com δεν βρήκα καμιά λάμπα της Philips που να είναι road legal (ορισμένες μόνο αναφέρουν για χρήση εκτός δρόμου), ενώ οι τιμές τους ξεκινούν από τα 130€ το λιγότερο.Αν καταφέρατε να βρείτε φτηνότερες λάμπες Philips που να είναι και νόμιμες μπράβο σας! Στείλτε ένα mail και στην εταιρεία γιατί ακόμη δεν το ξέρουν ούτε οι ίδιοι!
-
Την έχουμε κανει πολλες φορές την κουβέντα και δεν θα επανέλθω. Όποτε σε φέρει ο δρόμος σου Αθήνα ευχαρίστως να σου δείξω και στα 3 αμάξια το αποτέλεσμα. Στο QQ η εισαγωγική που προμηθεύει η ίδια led λες να παραβιάζει κάποια νομοθεσία ;
Σε κανένα αμάξι δεν ενοχλώ κανένα τεσταρισμενα.
Εργοστασιακά δεν είναι αλλά δεν κάνουν καμία μαγεία και στα εργοστασιακά με προτζέκτορα. Κάποια λάμπα led βάζουν μέσα. -
Μπράβο στον μάστορα που είναι καλός και εξειδικευμένος σε αυτό που κάνει.
Παρόλα αυτά, ακόμη και αυτός ο μάστορας δεν βάζει επώνυμες μάρκες γιατί είναι πανάκριβες (δεν κάνουν 30-40€ όπως οι κινέζικες) και ακόμη και αυτές δεν είναι νόμιμες για χρήση στον δρόμο.
Σκέψου τώρα πως οι περισσότεροι αγοράζουν τις φτηνές Κινέζικες και είτε τις περνάνε μόνοι τους, είτε πάνε στον ηλεκτρολόγο τις γειτονιάς και αν έχει κέφια και μηχάνημα στις ρυθμίζει κιόλας. Σου λέω ότι στην δική μου περίπτωση, τα φώτα ομίχλης έδειχναν όπου να ναι μετά την τοποθέτηση.
Επειδή θα αργήσω να κατέβω Αθήνα πιθανότατα, ρίξε μια ματιά ένα βράδυ πόσοι κυκλοφορούν με aftermarket led που στραβώνουν. Το ότι εσύ βρήκες μάστορα από τον οποίο είσαι ικανοποιημένος, δεν σημαίνει ότι κάνουν όλοι το ίδιο.
-
Συμφωνώ ότι κυκλοφορούν πολλοί με άθλια ρυθμισμενα φώτα. Ακόμα και αλογόνου.
Παντως η σωστή ρύθμιση των φώτων οποία και αν είναι η λάμπα είναι μέρος του κοκ σε αντίθεση με τους τύπους λάμπας που δεν υπάρχει σχετική ελληνική νομοθεσία. -
Επώνυμες LED δεν υπάρχουν στην Ελλάδα (δεν έχω βρει πουθενά), όλες Κινέζικες, απλά αλλάζει η ποιότητα από άθλια έως αρκετά καλή. Καμία σχέση φυσικά σε ποιότητα και χαρακτηριστικά με τις εργοστασιακές.
Ο συγκεκριμένος που λέει ο Στέφανος είναι αρκετά γνωστός και με πολύ καλές κριτικές. Προσωπικά είχα μείνει τόσο απογοητευμένος στην Ζ4, που ούτε από έξω δεν περνάω!
-
Φανη τι ακριβως είχε γίνει με τη Ζ4 ; Ήταν δικό του θέμα ή θέμα με το canbus του αμαξιού;
Γιατί είναι καλός στις επιλογές λαμπων και στις ρυθμίσεις αλλά στις ιδιαιτερότητες κάθε αμαξιού (BMW και αναγκαιότητα coding πχ) δεν ξέρει. Και εμένα πχ θα μου έκανε διαφορες hardware πατέντες ενώ το θέμα με τα errors και το φλικερινγκ επιλύονται με coding. -
Φανη τι ακριβως είχε γίνει με τη Ζ4 ; Ήταν δικό του θέμα ή θέμα με το canbus του αμαξιού;
Γιατί είναι καλός στις επιλογές λαμπων και στις ρυθμίσεις αλλά στις ιδιαιτερότητες κάθε αμαξιού (BMW και αναγκαιότητα coding πχ) δεν ξέρει. Και εμένα πχ θα μου έκανε διαφορες hardware πατέντες ενώ το θέμα με τα errors και το φλικερινγκ επιλύονται με coding.Coding δεν μπορούσε να κάνει, μου το έκανε ο Σπανός. Αλλά ποιοτικά ήταν πολύ μέτρια τα φώτα και το ένα από τα 2 άναβε όποτε ήθελε. Αφού έβρισα τον Σπανό, τελικά ήταν θέμα προϊόντος...τα άλλαξε με τα original της BMW (€900 μεταχειρισμένα) και βρήκα την υγειά μου!
-
Για xenon λες, σωστά ;
-
Ναι Xenon...δεν είχε LED εργοστασιακά η Ζ4. Μιλάμε πρίν πολλά πολλά χρόνια!!
-
Για να ξεφύγω λίγο από την συζήτηση με τα LED.
Έκανα ένα ταξιδάκι το ΣΚ και πρόσεξα άλλη μια 'ιδιοτροπία' του QQ. Έβαζα το cruise control στα 130Kmh και στις κατηφόρες, ένιωθα το αμάξι να 'κλωτσάει' κάπως και σίγουρα να μην πάει ομαλά.
Στην συνέχεια πρόσεξα ότι κλωτσούσε ο λεβιές των ταχυτήτων, κάτι που είχε επισημάνει παλιότερα και ο Στέφανος. Προφανώς το cruise control δεν έδινε σταθερά γκάζι λόγω κατηφόρας, μια έκοβε μια έδινε, οπότε έβλεπες τον μοχλό ταχυτήτων να παίζει κάθε λίγο και λιγάκι χωρίς να κάνω εγώ τίποτα...
Από την άλλη βέβαια, θαύμασα ακόμη μια φορά το diesel, μιας και σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις το Θεσσαλονίκη - Πάτρα και πίσω δίχως ανεφοδιασμό. Να γυρίσεις Θεσσαλονίκη, να το γεμίσεις μέσα σε 5 λεπτά και αν θες να ξανακάνεις το ίδιο
Όταν το καταφέρουν αυτό τα υβριδικά/ηλεκτρικά, το συζητάμε!
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Για να ξεφύγω λίγο από την συζήτηση με τα LED.Έκανα ένα ταξιδάκι το ΣΚ και πρόσεξα άλλη μια 'ιδιοτροπία' του QQ. Έβαζα το cruise control στα 130Kmh και στις κατηφόρες, ένιωθα το αμάξι να 'κλωτσάει' κάπως και σίγουρα να μην πάει ομαλά.
Στην συνέχεια πρόσεξα ότι κλωτσούσε ο λεβιές των ταχυτήτων, κάτι που είχε επισημάνει παλιότερα και ο Στέφανος. Προφανώς το cruise control δεν έδινε σταθερά γκάζι λόγω κατηφόρας, μια έκοβε μια έδινε, οπότε έβλεπες τον μοχλό ταχυτήτων να παίζει κάθε λίγο και λιγάκι χωρίς να κάνω εγώ τίποτα...
Από την άλλη βέβαια, θαύμασα ακόμη μια φορά το diesel, μιας και σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις το Θεσσαλονίκη - Πάτρα και πίσω δίχως ανεφοδιασμό. Να γυρίσεις Θεσσαλονίκη, να το γεμίσεις μέσα σε 5 λεπτά και αν θες να ξανακάνεις το ίδιο
Όταν το καταφέρουν αυτό τα υβριδικά/ηλεκτρικά, το συζητάμε!
Τα είπες ολα. Εντυπωσιακή οικονομία το QQ αλλά πραγματικότητα και αυτό με το λεβιέ.
Πατάς γκάζι κουνιέται προς τη μια, αφηνεις κουνιέται προς την άλλη.... -
Για να ξεφύγω λίγο από την συζήτηση με τα LED.
!Τα είπες ολα. Εντυπωσιακή οικονομία το QQ αλλά πραγματικότητα και αυτό με το λεβιέ.
Πατάς γκάζι κουνιέται προς τη μια, αφηνεις κουνιέται προς την άλλη....Αυτο είναi λόγω καταβολών από τη Renault; Διότι κι εκεί υπήρχε τέτοιο χαρακτηριστικό σε πάτα-άσε να μετακινείται ο λεβιές κατά αυτό το τρόπο λόγω σχεδίασης όμως.
-
**Η συζήτηση περί καυσίμων μεταφέρθηκε εδώ: https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic ... &start=449 **
-
Ευχαριστούμε πολύ!
Νissan Qashqai J11 [2014-__]