-
Καλημέρα,
Διαβάζω για το νέο Nissan Connect και φαίνεται να είναι αρκετά δυνατό:
https://www.automotiveworld.com/news-releases/new-nissanconnect-infotainment-system-now-available-in-qashqai-crossover/Μήπως γνωρίζει κανείς αν και πως θα μπορούσαμε να αναβαθμίσουμε το δικό μας στη νέα έκδοση???
-
Android Auto και Car Play ήταν κάτι που έλειπε, ήταν από τις λίγες εταιρίες που τα είχαν αφήσει εκτός αυτοκινήτου.
-
Καλημέρα σε όλους,
Τώρα με τις ζέστες που ανάβω καλοριφές μου έρχεται μυρωδιά καυσαερίων αλλά είμαι βέβαιος οτι συμβαίνει μόνο όταν έχω αυτοκίνητο μπροστά ή το βράδυ που έτσι κι αλλιώς η ατμόσφιαρα από τα καμμένα ξύλα είναι αποπνικτική. Το μυαλό μου πηγαίνει στο φίλτρο καμπίνας. Γνωρίζει κάποιος να μου πει που βρίσκεται για να το ελέγξω;
Diesel 1.5.
Ευχαριστώ πολύ -
Ο χρήστης epitokio έγραψε:
Καλημέρα σε όλους,
Τώρα με τις ζέστες που ανάβω καλοριφές μου έρχεται μυρωδιά καυσαερίων αλλά είμαι βέβαιος οτι συμβαίνει μόνο όταν έχω αυτοκίνητο μπροστά ή το βράδυ που έτσι κι αλλιώς η ατμόσφιαρα από τα καμμένα ξύλα είναι αποπνικτική. Το μυαλό μου πηγαίνει στο φίλτρο καμπίνας. Γνωρίζει κάποιος να μου πει που βρίσκεται για να το ελέγξω;
Diesel 1.5.
Ευχαριστώ πολύΠοτε το άλλαξες τελευταία φορα;
-
Τρελός μπελάς το βάλε βγάλε εκεί που το έχουν. Είχα αγοράσει ένα καλό φίλτρο της Mann, δοκίμασα να το περάσω μόνος μου και πρακτικά το αχρηστευσα γιατί στραβωσε και περνούσαν περισσότερες μυρωδιές. Τελικά αγόρασα άλλο και πήγα σε μάστορα να το περάσει (ο οποίος και αυτός παιδευτηκε πολύ).
-
Και στο J10 το ίδιο δύσκολο ήταν και στο Micra που μόνο με στάσεις γιόγκα μπαίνει ή μικροσωμος μηχανικός με λεπτά χεράκια ... [emoji16]
Το ευκολότερο το θυμάμαι στο Megane του 2000 που η πρόσβαση ήταν από την σιτα κάτω από τους υαλοκαθαριστηρες ανοίγοντας συγκεκριμένα δύο καπάκια. Χωρίς διπλώματα, πιέσεις κλπ.
-
Το άλλαξα πριν 10 μήνες στο προβλεπόμενο service. Πριν 15 μέρες πήγα ξανά για service 'μικρό' αυτή τη φορά και υπέθεσα οτι τότε δημιουργήθηκε το πρόβλημα. Κοιτώντας βέβαια τα χαρτιά είδα οτι δεν έγινε αλλαγή. Σε πολλά παέι το μυαλό μου. π.χ. από κεκτημένη ταχύητα να αφαιρέθηκε και μετά να είδαν οτι δεν προβλέπεται αλλαγή και έτσι να το ξαναβαλαν αλλά πιθανόν λάθος και γι αυτό μυρίζει. Δυστυχώς πάντα στο κ΄ρυο το λειτουργούσα με κλειστή την ανακύκλωση αέρα οπότε δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα από πότε υπάρχει πρόβλημα. Ευχαριστώ πολύ για το βίντεο. Να υποθέσω οτι στα δικά μας είναι αντίστοιχα στην δεξιά πλευρά; Επίσης το ντουλαπάκι φαντάζομαι βγήκε για να μπορέσει να τραβηχτεί το βίντεο και δεν είναι απαραίτητο. Έτσι;
-
Είναι πίσω από την κονσόλα και το καπάκι ανοίγει από την δεξιά πλευρά. Δεν χρειάζεται να βγάλεις το ντουλαπάκι φυσικά, αλλά ένα πλαστικό καπάκι που βρίσκεται από κάτω του. Και απαιτεί επίσης αρκετή ευελιξία! Στο service μπορεί να το έβγαλαν να το φυσηξουν και να διπλωσε στην τοποθέτηση με αποτέλεσμα να περνάνε μυρωδιές.
-
Αυτό φαντάζομαι και εγώ οτι έχει συμβεί. Θα κάνω έναν έλεγχο μόνος.
Ευχαριστώ πολύ, καλή συνέχεια -
Όσοι κάνετε service το QQ εκτός αντιπροσωπείας, τι λάδι επιλέγετε να βάλετε στον κινητήρα; Τώρα που τέλειωσε η εγγύηση το πάω σε έναν μάστορα που είχα χρόνια και είδα ότι βάζει Castrol Edge 5W-30. Η κύρια διαφορά που είδα σε σχέση με αυτά που προτείνει η Nissan είναι ότι είναι ACEA C3 αντί για C4 και ότι δεν αναφέρει κάτι για DPF. Έψαξα στο internet, αλλά τα μόνο που βρήκα να καλύπτουν τις προδιαγραφές της Nissan είναι τα γνήσια της εταιρείας.
Υπάρχει περίπτωση να έχω θέμα με τα λάδια που έβαλε ο μάστορας; Έχετε να προτείνετε κάποια άλλα λάδια του εμπορίου τα οποία να είναι ΟΚ με τις προδιαγραφές της Nissan ώστε να επιλέξω αυτά την επόμενη φορά;
-
Ta castrol γενικα ειναι καλα λαδια κ ακριβα και γι αυτο δεν τα πολυ προτιμουν τα μαστορια. Δυσκολο παντως να μην τηρουν τα σπεκς. Δες online, εχει η castrol ενα oil selector να δεις τι σου προτεινει.
Στο βιβλιαρακι σου τι λεει απο σπεκς;
Η αντιπροσωπεια τι λαδια σου εβαζε; -
Σύμφωνα με το manual 'Γνήσιο λάδι κινητήρα Nissan 5W30 DPF ACEA C4. SAE 5W30 Low SAPS'.
Το Castrol είναι 5W30 ACEA C3, χωρίς να αναφέρει κάτι για DPF και Low SAPS. Το θέμα είναι μην κάνω καμιά ζημιά στον κινητήρα ή στο DPF. -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Όσοι κάνετε service το QQ εκτός αντιπροσωπείας, τι λάδι επιλέγετε να βάλετε στον κινητήρα; Τώρα που τέλειωσε η εγγύηση το πάω σε έναν μάστορα που είχα χρόνια και είδα ότι βάζει Castrol Edge 5W-30. Η κύρια διαφορά που είδα σε σχέση με αυτά που προτείνει η Nissan είναι ότι είναι ACEA C3 αντί για C4 και ότι δεν αναφέρει κάτι για DPF. Έψαξα στο internet, αλλά τα μόνο που βρήκα να καλύπτουν τις προδιαγραφές της Nissan είναι τα γνήσια της εταιρείας.Καταρχάς υπάρχουν αρκετά Edge 5W-30 (πάρα πολλά για την ακρίβεια όπως: 5w-30 LL, 5W-30 C1, 5W-30 A5/B5, 5W-30 A3 Professional, 5W-30 C4 Professional κλπ) , οπότε έχει σημασία ποιο σου έβαλε, γιατί όπως βλέπεις υπάρχει και Edge 5W-30 C4.
Δεύτερον, σύμφωνα με το επίσημο site της Castrol και το oil selector που έχει διαθέσιμο, το σωστό λάδι για τον κινητήρα σου είναι αυτό: GTX 5W-30 C4
-
Ο κινητήρας δεν παθαίνει κάτι....το DPF μπορεί να πιάσει στάχτη πιο εύκολα με τα λάδια που σου έβαλε...
Βάλε η τα elf 5w30 με προδιαγραφή RN0720 η το παρακάτω....
https://catalog.lubricants.total.com/en ... C-C4-5W-30Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A10-70F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Γενικά, θα πρέπει πάντα να ακολουθούμε τις προδιαγραφές του κατασκευαστή ως προς τα λάδια. ΌΧΙ να βάζουμε απαραίτητα της αντιπροσωπείας (Nissan πχ), αλλά ίδιων προδιαγραφών που μπορεί να έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά (πχ. μεγαλύτερο flash point!!). Επίσης όταν βρίσκουμε ένα λάδι που μας κάνει (προδιαγραφές και χαρακτηριστικά) καλό είναι να μένουμε σε αυτό και να μην αλλάζουμε συνέχεια μάρκες.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Καταρχάς υπάρχουν αρκετά Edge 5W-30 (πάρα πολλά για την ακρίβεια όπως: 5w-30 LL, 5W-30 C1, 5W-30 A5/B5, 5W-30 A3 Professional, 5W-30 C4 Professional κλπ) , οπότε έχει σημασία ποιο σου έβαλε, γιατί όπως βλέπεις υπάρχει και Edge 5W-30 C4.Δεύτερον, σύμφωνα με το επίσημο site της Castrol και το oil selector που έχει διαθέσιμο, το σωστό λάδι για τον κινητήρα σου είναι αυτό: GTX 5W-30 C4
Έχεις απόλυτο δίκιο. Τώρα πρόσεξα ότι δίπλα στο 5W-30 γράφει με μικρά γράμματα LL.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις. Θα κοιτάξω να βρω τα γνήσια της Nissan ή αλλιώς θα επιλέξω αυτά που προτείνει ο dgrgtc για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
-
Ta LL είναι τα longlife, συνήθως προδιαγραφων BMW.
-
Καταρχάς υπάρχουν αρκετά Edge 5W-30 (πάρα πολλά για την ακρίβεια όπως: 5w-30 LL, 5W-30 C1, 5W-30 A5/B5, 5W-30 A3 Professional, 5W-30 C4 Professional κλπ) , οπότε έχει σημασία ποιο σου έβαλε, γιατί όπως βλέπεις υπάρχει και Edge 5W-30 C4.
Δεύτερον, σύμφωνα με το επίσημο site της Castrol και το oil selector που έχει διαθέσιμο, το σωστό λάδι για τον κινητήρα σου είναι αυτό: GTX 5W-30 C4
Έχεις απόλυτο δίκιο. Τώρα πρόσεξα ότι δίπλα στο 5W-30 γράφει με μικρά γράμματα LL.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις. Θα κοιτάξω να βρω τα γνήσια της Nissan ή αλλιώς θα επιλέξω αυτά που προτείνει ο dgrgtc για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Και ένα μικρο tip από εμένα για σένα....εγώ για το Scenic τα αγοράζω από εδώ.....
https://www.ebay.de/itm/5-Liter-Total-C ... 1438.l2649καλύτερη τιμή δύσκολα θα βρεις
-
Καταρχάς υπάρχουν αρκετά Edge 5W-30 (πάρα πολλά για την ακρίβεια όπως: 5w-30 LL, 5W-30 C1, 5W-30 A5/B5, 5W-30 A3 Professional, 5W-30 C4 Professional κλπ) , οπότε έχει σημασία ποιο σου έβαλε, γιατί όπως βλέπεις υπάρχει και Edge 5W-30 C4.
Την επόμενη φορά πιστεύω έ; Μην πας και τα αλλάξεις τώρα.
-
Το είχα σκεφτεί να πω την αλήθεια, ειδικά αν υπήρχε κίνδυνος να κάνω ζημιά στο DPF, αλλά τελικά θα το αφήσω για την επόμενη αλλαγή.
Νissan Qashqai J11 [2014-__]