-
Όντας με το Renault μου ο καλύτερος φίλος των συνεργείων και των ΜΜΕ, θα ήθελα να συνεισφέρω στη συζήτηση λέγοντας ότι δεν πιστεύω πως όλοι οι κάτοχοι ενός μοντέλου αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Όταν όμως υπάρχει σωρεία προβλημάτων εκ των οποίων κάποια πολύ συγκεκριμένα, τότε κάπου, κάτι μυρίζει.
Προ ετών, όταν άρχισα να ψάχνω για ένα σοβαρό θέμα του αυτοκινήτου μου που κόστιζε γύρω στο 1000ρικο (ο ιμάντας χρονισμού αν θυμάμαι καλά, έχω χάσει το λογαριασμό πια), μπήκα σε κάποιο φόρουμ φίλων της Renault. Με έκπληξη διαπίστωσα ότι επρόκειο περί κοινού μυστικού, το οποίο 'έσκαγε' συνήθως μετά το πέρας της 2ετούς εγγύησης.
Όσον αφορά τη Nissan, διάβαζα τις προάλλες ότι σε εργοστάσιο της στην Ιαπωνία, για χρόνια ολόκληρα ο τελικός έλεγχος δε γινόταν από πιστοποιημένο προσωπικό...
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
http://www.autogreeknews.gr/teleutaia-nea/10393-ta-pio-aksiopista-aftokinita-ana-katigoria-sti-germaniaΠερίεργα πράγματα... [emoji38]
Ένα ακόμη.
http://www.autogreeknews.gr/diafora-nea ... tin-aggliaΈνα ακόμη...
http://www.autogreeknews.gr/diafora-nea ... ekplikseisΚαι στις 3 έρευνες Audi και BMW στον πάτο.
Ειδικά στην δεύτερη αν δεν κάνω λάθος δεν υπάρχει ούτε ένα BMW-Audi στην 100άδα.Θέλω να πιστεύω πως οι παθόντες ιδιοκτήτες τους είναι πιο αυστηροί καθώς είχαν διαφορετικές προσδοκίες από ένα premium brand με υψηλό κόστος απόκτησης και λογικά το υψηλό κόστος επισκευών ανεβάζει πολύ την αρνητική βαθμολογία.
Προτείνω να συμπεριλαμβάνονται και κριτήρια οδηγικής ευχαρίστησης για να είναι πιο δίκαιη η κατάταξη.
Στάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Περίεργα πράγματα... [emoji38]
Ένα ακόμη.
http://www.autogreeknews.gr/diafora-nea ... tin-aggliaΈνα ακόμη...
http://www.autogreeknews.gr/diafora-nea ... ekplikseisΚαι στις 3 έρευνες Audi και BMW στον πάτο.
Ειδικά στην δεύτερη αν δεν κάνω λάθος δεν υπάρχει ούτε ένα BMW-Audi στην 100άδα.Θέλω να πιστεύω πως οι παθόντες ιδιοκτήτες τους είναι πιο αυστηροί καθώς είχαν διαφορετικές προσδοκίες από ένα premium brand με υψηλό κόστος απόκτησης και λογικά το υψηλό κόστος επισκευών ανεβάζει πολύ την αρνητική βαθμολογία.
Προτείνω να συμπεριλαμβάνονται και κριτήρια οδηγικής ευχαρίστησης για να είναι πιο δίκαιη η κατάταξη.
Στάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ασχετη η οδηγική απόλαυση από την αξιοπιστία! Και η BMW δεν φημιζεται για τη δεύτερη! Κ προφανώς οι χρήστες που πληρώνουν ακριβά το αμάξι τους εξοργιζονται με τα προβλήματα!
-
Δεν ειναι μακρυά από την πραγματικότητα όμως θα πρέπει να υπολογίζουμε οτι
α)Συνήθως στις premium μαρκες δοκιμάζονται και πιο νεες τεχνολογίες όποτε είναι λογικό να βγαίνουν θέματα νεότητας
β)Στα φθηνά αυτοκίνητα υπάρχουν και μειωμένες προσδοκίεςΑπό την άλλη όμως όταν σε μαζεύει ο γερανός ή αναβει το λαμπάκι ή πληρώνεις 1000 για επισκευές δεν το χωνεύεις εύκολα.
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Δεν ειναι μακρυά από την πραγματικότητα όμως θα πρέπει να υπολογίζουμε οτι
α)Συνήθως στις premium μαρκες δοκιμάζονται και πιο νεες τεχνολογίες όποτε είναι λογικό να βγαίνουν θέματα νεότητας
β)Στα φθηνά αυτοκίνητα υπάρχουν και μειωμένες προσδοκίεςΑπό την άλλη όμως όταν σε μαζεύει ο γερανός ή αναβει το λαμπάκι ή πληρώνεις 1000 για επισκευές δεν το χωνεύεις εύκολα.
Στου κασίδη το κεφάλι και τις πληρώνεις κιόλας ?
Τι διαβάζουμεΔηλαδή στο σπίτι σου , θα σου άρεσε ο κατασκευαστής να δοκιμάζει κάτι καινούργιες σωλήνες στα υδραυλικά με νέο τρόπο σύνδεσης και όταν σου σκάσουν και γεμίσεις νερά και θέλεις 20000 για να το φτιάξεις ξανά , δεν θα σε πειράξει ?
Η να έχεις μοντέρνα ηλεκτρικά , αλλά έχουν ένα θεματάκι και σου καίνε τις καινούργιες συσκευές και δεν δουλεύει και το ρελέ και γενικά παίζει μαζί με την συσκευή να πιάσεις και το ρεύμα...
Υποτίθεται στα πρίμιουμ πληρώνεις την εξέλιξη με την διαφορά της τιμής . Αλλιώς να στο έδιναν τζάμπα και να ήσουν το πειραματόζωο ...
-
Φίλε George αν και λίγο καυστικός ο criuser εντούτοις έχει απόλυτο δίκιο. Παρεμπιπτόντως αυτή η καραμέλα με τις νέες τεχνολογίες κάπου καταντά βαρετή. Βλέπεις για παράδειγμα ένα i30 με απίστευτα εξτρά στον standard εξοπλισμό σε όλες τις εκδόσεις και δεν ζητά (έχοντας κινητήρες αναρτήσεις και επίπεδο μηχανολογίας για σεμινάριο...), όσα ζητούν κάποιοι άλλοι παρέχοντας τα ελάχιστα + το κλειδί βεβαίως βεβαίως... Anyway ο καθένας παίρνει αυτό που θέλει και έχει τις δικές του προσδοκίες. Σε κανένα δεν αρέσει όμως να μείνει στην άκρη του δρόμου είτε έχει Bentley είτε yugo
Επίσης σε κανέναν δεν αρέσουν οι τριγμοί οι οποίοι αργά ή γρήγορα θα κάνουν την εμφάνιση τους. Το αυτοκίνητο είναι ένα τεχνικό αντικείμενο που κινείται και ότι κινείται παράγει θόρυβο. Προσπαθώντας να εντοπίσω θέματα για τους τριγμούς που έχουν εμφανιστεί σε qq έπεσα επάνω και σε πολλές άλλες περιπτώσεις μοντέλων κατασκευαστών υπεράνω υποψίας και το μόνο που έχω να πω είναι πως αισθάνομαι πολύ τυχερός που δεν αντιμετωπίζω προβλήματα τέτοιας υφής. Περισσότερο όμως νιώθω τυχερός που η επιλογή μου με έχει μεταφέρει απρόσκοπτα ξεκούραστο και ατσαλάκωτο και καθόλου ενοχλητικό για τους άλλους 105000 χλμ μέσα σε 3,5 χρόνια. Από εκεί και μετά έχει να κάνει πιστεύω και ο τρόπος με τον οποίο οδηγεί κάποιος και η φροντίδα που δέχεται το όχημά του στα συνεργεία που το πάει. -
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Και στις 3 έρευνες Audi και BMW στον πάτο.Είναι γνωστά τα προβλήματα αξιοπιστίας των BMW και ακόμα περισσότερο των Audi. Όποιος αγοράζει BMW για την αξιοπιστία, καλύτερα να κοιτάξει αλλού. Δεν σε αφήνουν εύκολα στον δρόμο (17 χρόνια ΠΟΤΕ δεν έμεινα), αλλά βγάζουν χαζές, ενοχλητικές βλάβες που συνήθως είναι και κοστοβόρες.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Βλέπεις για παράδειγμα ένα i30 με απίστευτα εξτρά στον standard εξοπλισμό σε όλες τις εκδόσεις και δεν ζητά (έχοντας κινητήρες αναρτήσεις και επίπεδο μηχανολογίας για σεμινάριο...)Ντάξει ας μην είμαστε υπερβολικοί. Ένα αυτοκίνητο του σωρού είναι, δεν έχει τίποτα σεμιναριακό πάνω του.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Βλέπεις για παράδειγμα ένα i30 με απίστευτα εξτρά στον standard εξοπλισμό σε όλες τις εκδόσεις και δεν ζητά (έχοντας κινητήρες αναρτήσεις και επίπεδο μηχανολογίας για σεμινάριο...)
Ντάξει ας μην είμαστε υπερβολικοί. Ένα αυτοκίνητο του σωρού είναι, δεν έχει τίποτα σεμιναριακό πάνω του.
Πες μου εσύ ποιο θεωρείς σεμιναριακο και να κοστίζει κάτω από 20000€........
-
Πολλά και διάφορα. Ένα Fiesta ST για παράδειγμα παραδίδει σεμινάρια οδικής συμπεριφοράς. Ή ένα Leon FR 180 ίππων στα μικρομεσαία.
-
Μπορεί η οδική συμπεριφορά και των δύο να είναι για σεμινάριο αλλά ως εκεί. Γιατί ειδικά για ταξίδι μάλλον κλίνουν για επιθεώρηση.
-
Γιατί; Μια χαρά ταξιδεύουν.
-
Πολλά και διάφορα. Ένα Fiesta ST για παράδειγμα παραδίδει σεμινάρια οδικής συμπεριφοράς. Ή ένα Leon FR 180 ίππων στα μικρομεσαία.οκ.......σύμφωνα με το γενικό και αόριστο ύφος σου,το άλλο παραδίδει σεμινάρια(δωρεάν)περί αξιοπιστίας και ποιότητας.
-
Αν θες αξιοπιστία και ποιότητα κοιτάς Mazda, όχι Hyundai.
-
Αν θες αξιοπιστία και ποιότητα κοιτάς Mazda, όχι Hyundai.Τιτανομαχία!!!!!!
-
Αν θες αξιοπιστία και ποιότητα κοιτάς Mazda, όχι Hyundai.Και πολύ κοντά με την φορντ σε οδική συμπεριφορά να προσθ'εσω, αν μου επιτρέπεις, Δία!!!
-
Ποιος ξέρει αν θα τα ξαναδούμε στην Ελλάδα...
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Αν θες αξιοπιστία και ποιότητα κοιτάς Mazda, όχι Hyundai.
Και πολύ κοντά με την φορντ σε οδική συμπεριφορά να προσθ'εσω, αν μου επιτρέπεις, Δία!!!
Καλύτερα από τα αντίστοιχα Ford θα έλεγα φίλε μου.
-
εκανα test drive το qasqai το προσφατο με το facelifting αλλο πραγμα σε σχεση με το προηγουμενο, εφυγε επιτελους το παλιο εκεινο φαρδυ τιμονι και μπηκε ενα πιο μικρο ομορφο, πιο σπορ εξωτερικα με καινουριους προφυλακτηρες μπρος-πισω κ φωτα καινουρια. εκανα τεστ ντραιβ τον πετρελαιοκινητηρα 1.5 με 110 αλογα, με εξεπληξε που μεσα στην καμπινα δεν ακουγοταν τιποτα θορυβος ουτε κ κραδασμος σαν να οδηγουσα βενζινη απλα εξαιρετικη ηχομονωση τοσο στην καμπινα οσο και στον κινητηρα. για το βαρος του ειχε πολυ καλη επιταχυνση κ τραβηγματα
το start-stop συστημα μετα απο ποση ωρα σβηνει τον κινητηρα; το κυκλοφορησα μεσα πολη, αρκετες φορες για περισσοτερο απο 2 λεπτα ηταν ακινητοποιμενο με πατημενο φρενο παλι δεν εσβηνε. οταν σταματουσα ημουν με κενη κ πατημενο το φρενο, επρεπε να βαζω χειροφρενο για να σβηνει; μαλλον κατι δεν θα εκανα σωστα ηταν αυτοκινητο τεστ ντραιβ το ανεφερα στον πωλητη γιατι δεν λειτουργει, σβησαμε-αναψαμε τον κινητηρα, πατησε το κουμπι του start stop παλι δεν εσβηνε, στις οδηγιες χρησης αν τις διαβαζα... κατι χρειαζεται να κανεις μαλλον δεν το καναμε καλα, καποιος που το εχει το αυτοκινητο αν ξερει, επειδη προκειται συντομα να αποφασισω για να προβω σε αγορα του την πλουσια εκδοση την n connecta με την μεγαλη οθονη τις καμερες γρω απο το αυτοκινητο το gps κ αλλα πολλα ομορφα κ χρησιμα πραγματα στον εξοπλισμο του, τρεχει μαλιστα κ καποια καλη προσφορα, πιστευω για τα χρηματα παιρνεις ενα ολοκληρωμενο αυτοκινητο με καλη θεση οδηγησης που τα βλεπεις ολα απο λιγο πιο ψηλα -
Το s/s σπάνια λειτουργεί σωστά γιατί έβαζαν προβληματικές μπαταρίες. Λόγω αυτού και αλλά συστήματά έβγαζαν βλάβες.
Απορώ παντως πως ακόμα δεν έφτιαξαν το θέμα με τις μπαταρίες.
Νissan Qashqai J11 [2014-__]