-
@antonakis said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Το έχω ακούσει από αρκετούς να το έχουν κάνει, χωρίς βλάβες. Αν μένουν dpf/egr στη θέση τους γιατί όχι.
χαμος γίνεται με αυτα τα κιτάκια από ότι βλέπω...μέχρι και με 80 ευρω τα βρίσκεις στο ebay με ανοιγμα καπο και με 140 obd χωρις να λερωσεις χερια...
-
@tkin73 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
@antonakis said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Το έχω ακούσει από αρκετούς να το έχουν κάνει, χωρίς βλάβες. Αν μένουν dpf/egr στη θέση τους γιατί όχι.
χαμος γίνεται με αυτα τα κιτάκια από ότι βλέπω...μέχρι και με 80 ευρω τα βρίσκεις στο ebay με ανοιγμα καπο και με 140 obd χωρις να λερωσεις χερια...
Πρόσεχε μήπως σου αυξήσουν τις αναγεννήσεις.
-
Έγινε η δουλίτσα! Από στοκ 121 στις 3648 και 32.7 κιλά ροπής στις 1986 (120/32 λέει ο κατασκευαστής) πήγαμε 143 στις 3436 με 36.9 κιλά στις 2336 στροφές.
Ικανοποιημένος είμαι στο δρόμο που βγήκε για λίγο τσιτωσε το αμάξι γεμίζει πολύ πιο άμεσα και η 6η που ήταν overdrive τώρα μου φάνηκε σαν 5η έπιασε για πλάκα τα 140... -
Nm όχι κιλά η ροπή.
-
@vagnar said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Nm όχι κιλά η ροπή.
Ναι σωστά κιλά είναι αντίστοιχα 32 και σχεδόν 37...
-
Η διαφορά φάνηκε κατευθείαν στον δρόμο η ροπή πέρα από 5 επιπλέον κιλά την βγάζει πλέον και αρκετά ψηλότερα και την κράτα για μεγαλύτερο εύρος στροφών. Από τις 1900 ως τις 2750 έχει πάνω από 35 κιλα με πικ 36.9.
Πρώτα στο ίδιο φάσμα έμπαινα από 32 και κατέληξα στα 28 κιλά.
Τώρα μπαίνω και βγαίνω με 35 κιλα στο ίδιο φάσμα με κορύφωση 36.9.
Δλδ στο καθημερινό φάσμα στροφών 1900-2750 κέρδισα από 3 στις 1900 ως 9 κιλά ροπής στις 2750.
Αντίστοιχα η ισχύς στις 1900 πριν-μετά 90-97 ίππους και στις 2750 110-135 δλδ από 7 ως 25 επιπλέον άλογα σε αυτό το φάσμα.
Από εκεί και πάνω από 2750 ως 3500
η ροπή είναι από 35 και πέφτει στα 28.5 πλέον.
Πριν ήμουν από 28 στα 24 σε αυτό το φάσμα. -
Έκανα σήμερα μια μικρή βόλτα προσπαθώντας να πατήσω το αμάξι όσο μου το επέτρεψε η κίνηση από γέφυρα Βούλγαρη ως σχολαρι και πίσω για τους Θεσσαλονίκεις.
Κατέβηκα με ένα ωραίο χαμόγελο από το αμάξι!
Τα βάζω με τον εαυτό μου που δεν είχα βάλει πρόγραμμα τόσα χρόνια!
Το αμάξι τώρα πάει όπως θα έπρεπε να πήγαινε από τον κατασκευαστή...
Κινήθηκα αρχικά κέντρο με φουλ κίνηση λόγω έκθεσης.
Ευχάριστη έκπληξη!
Ο κινητήρας που πρώτα κατέβαζα 2α και κρεμουσε όπως όλα τα ντίζελ στις 1200-1300 τώρα διαπίστωσα ότι πήγαινα σταθερά χωρίς να κρεμάει με 3η παρακαλώ!
Έπεσε στις 1000-1100 που πρώτα με ζόρι κρατούσε την 2α και τώρα είχα μέσα 3η!
Ηταν κάτι που δεν το περίμενα και δεν το υπολόγιζα όταν πήγα να βάλω πρόγραμμα!
Του το είπα του μηχανικού αφού είχε κάνει τον αρχικό προγραμματισμό και έκανε την πρώτη δυναμομετρηση μετά το πρόγραμμα ότι το αμάξι κρεμάει κλασικά σαν ντίζελ χαμηλά μου είπε δεν θέλω να το πειράξω πολυ σε αυτή την περιοχή του είπα γαργαλισε το εντός ορίων το έκανε παρουσία μου στον υπολογιστή και όντως στην επόμενη μέτρηση εκτός από τα 2 άλογα και μισο κιλό ροπής φούσκωσε η καμπύλη από τις 1000-1500!
Το αποτέλεσμα το είδα σήμερα μέσα στην κίνηση!
Σαν να είχα διλιτρο μοσχάρι με 3η στις 1100 και το χέρι στο παράθυρο!
Όταν το άνοιξα στην διαδρομή που αναφέρω το αμάξι έγινε αισθητά πιο ρομαλαιο, έμαθα λόγω της δυναμομετρησης που είναι το οφελειμο εύρος στροφών και το εκμεταλευομουν!
Ανέβηκα την ανηφόρα της καρδιάς και επέστρεψα Καλαμαριά με το χαμηλότερο μο κατανάλωσης και τον υψηλότερο μο ταχύτητας που έχω κάνει ποτέ είτε στο δικό μου είτε σε καμια 15αρια τεστ ντράιβ που έχω κάνει σε ντίζελ, ήπια υβριδικά, φουλ υβριδικά!
4.4 λτ με 94 χλμ μο.
Πχ με το κκ είχα κάνει 6.2 με ~90χλμ και με το δικό μου 5.8 με 90 χλμ!
Κοιτούσα το 4.4 γνωρίζοντας το πάτημα που προσπάθησα να κάνω όσο επέτρεπε η κίνηση και δεν το πιστευα.
Δεν άφησα πουθενά το αμάξι να ρολαρει. Ακόμα και στην κατηφόρα της καρδιάς που είχε ανοίξει ο δρόμος και με το κκ πχ ραλαρα για να κλείνει ο κινητήρας σήμερα πάταγα γκάζι με 130 κατέβηκα και ο δείκτης 4.4!
Το αμάξι πήρε τρομερή πνοή στα μάτια μου! -
Οι κατασκευαστές δεν τα ρυθμίζουν ετσι διότι το πιο λογικό είναι τώρα το αυτοκίνητο να πετάει πολλαπλάσια μικροσωματίδια και ΝΟχ. Με λίγα λόγια ειχες που ειχες diesel τώρα το έκανες φουγάρο
Κατά τα άλλα πολύ καλή βελτίωση
-
@lap said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Οι κατασκευαστές δεν τα ρυθμίζουν ετσι διότι το πιο λογικό είναι τώρα το αυτοκίνητο να πετάει πολλαπλάσια μικροσωματίδια και ΝΟχ. Με λίγα λόγια ειχες που ειχες diesel τώρα το έκανες φουγάρο
Μάστορα όλα τα φίλτρα και αισθητήρες είναι εκεί και δουλεύουν κανονικά δεν πειραχτηκε τίποτα...
Όταν κρεμουσε το αμάξι και κατέβαζα 2α και γκαζωνα για να μην μου σβήσει έριχνα περισσότερα μικροσωματιδια ή τώρα που ρολαρω χωρίς να πειράζω γκάζι με 3η;
Για πες;
Εγώ πάντως δεν είδα κανένα κάπνισμα καμένου να βγαίνει όπως δεν έβγαινε και πρώτα... -
Ναι διότι τα ΝΟχ και τα μικροσωματίδια δημιουργούνται αναλόγως την θερμοκρασία στον θάλαμο καύσης και των καυσαερίων. Οι κατασκευαστές επί έτη εξέλιξης και δοκιμής με μουλάρια ρυθμίζουν στο χιλιοστό του χιλιοστού για να τα παράξει ο κινητήρας μέσα στα όρια των προτύπων.
Με το που τα πειράξεις έστω και ελάχιστα αλλάζει η αναλογία θερμοκρασίας καυσαεριων και θαλάμου καύσης και γίνεται πάρτι από παραγωγή NOx και μικροσωματίδια. Πες πως έχεις dpf, αλλά τα Nox βγαίνουν ελευθερα προς τα εξω. Δηλαδή σε κάποιες στροφές θα γίνεται πολλαπλασιασμός αυτών και σε κάποιες άλλες θα παραμείνει μέσα στα όρια. Το θέμα είναι ότι δεν έχει γίνει πρόνοια για αυτό.
Κατά τα άλλα, καλό είναι που χαίρεσαι για την επιλογή σου και σου αρέσει περισσότερο το αυτοκίνητο σου.
-
Ποσα ζωα κυκλοφορουν χωρις καταλυτες και φιλτρα. Προχθες στην εθνικη ενα Smart for2 εβγαζε πισω ντουμανι συνεχως , λες και πηρε φωτια . Τον προσπερασα γιατι μυριζε σαν καυστηρας καλοριφερ
-
Άπειροι.
Εγώ ζαλίζομαι από την μυρωδιά. Και σκέφτομαι πως αν ζαλίζομαι μέσα σε 2-5 δλ από την στιγμή που το μυρίσω , σκέψου τι μπαίνει μέσα μου
-
@alexandros-k said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Ποσα ζωα κυκλοφορουν χωρις καταλυτες και φιλτρα. Προχθες στην εθνικη ενα Smart for2 εβγαζε πισω ντουμανι συνεχως , λες και πηρε φωτια . Τον προσπερασα γιατι μυριζε σαν καυστηρας καλοριφερ
Μήπως θα τους ελέγξει κανείς;
Εδώ κυκλοφορούν ανενόχλητοι στο κέντρο της Αθήνας και βγάζουν ντουμάνια...Ελλάδαρα... -
Μάστορα όλα τα φίλτρα και αισθητήρες είναι εκεί και δουλεύουν κανονικά δεν πειραχτηκε τίποτα...
Όταν κρεμουσε το αμάξι και κατέβαζα 2α και γκαζωνα για να μην μου σβήσει έριχνα περισσότερα μικροσωματιδια ή τώρα που ρολαρω χωρίς να πειράζω γκάζι με 3η;
Για πες;
Εγώ πάντως δεν είδα κανένα κάπνισμα καμένου να βγαίνει όπως δεν έβγαινε και πρώτα...Το πιο απλό, περισσότερο καύσιμο (για την μεγαλύτερη ισχύ/ροπή) περισσότερα καυσαέρια. Συν ότι μάλλον γενικά με αυτά τα προγράμματα μειώνουν την χρήση του EGR.
-
@vagnar said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Για πες;
Εγώ πάντως δεν είδα κανένα κάπνισμα καμένου να βγαίνει όπως δεν έβγαινε και πρώτα...Το πιο απλό, περισσότερο καύσιμο (για την μεγαλύτερη ισχύ/ροπή) περισσότερα καυσαέρια. Συν ότι μάλλον γενικά με αυτά τα προγράμματα μειώνουν την χρήση του EGR.
Τι να σου πω εγώ μείωση κατανάλωσης βλέπω όχι αύξηση. Λιγότερο γκάζι πατάω στις χαμηλές ταχύτητες από ότι πάταγα...
-
Έχει να κάνει με την θερμοκρασία και την ανακυκλοφορία των καυσαερίων. Για αυτό πατούσες πιο πολύ γκάζι. Τεσπά, οι προγραμματιστές στα εργοστάσια δεν είναι χθεσινοι, πληρώνονται χρυσάφι και είναι πολύ καλά καταρτισμένοι. Ξέρουν γιατί ρυθμίζουν ετσι έναν κινητήρα.
-
Μην ξεχνάμε πχ ότι το συγκεκριμένο μοτέρ είχε ανάκληση για λάθος λειτουργία egr που έβγαζε τελικά περισσότερους τύπους.
-
Καλαμαριά χανθ ευθεία με αρκετή κίνηση χωρίς μποτιλιαρισμα όμως 3.9! Κατανάλωση που δύσκολα νομίζω είχα ξαναδεί σε αυτή την διαδρομή.
Γύρω της χανθ όμως Αγγελάκη εγνατια με πολλά σταματά ξεκινά τελικά κατέληξα Καλαμαριά σε 6.5.
Επειδή εδώ είμαστε για να λέμε τις αλήθειες αυτή την στιγμή μου λείπει ένα σωστό σταρτ στοπ!
Χωρις να έχουν αυξηθεί οι στροφές στο ρελαντί έχω την αίσθηση ότι σταματημένο τσιμπάει λίγο περισσότερο θα το τσεκαρω καλύτερα.
Δλδ με το 3.9 που είδα στο πήγαινε με ένα σταρτ στοπ θα ήμουν κάτω από 6 στο σύνολο του κύκλου. -
Πιο πιθανο ειναι να ειναι καλυτεροι οι ρυποι τωρα,παρα χειροτεροι,το ιδιο και το egt.
-
Μπα!!!!
SUZUKI SX4 SCROSS