-
@lap said in SUZUKI SX4 SCROSS:
@dimitriscsd said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Το s cross έχει καλύτερη οθόνη, 360 μοίρες κάμερα .
Επίσης εχει αναβαθμιστεί στην μπροστινή ανάρτηση, στο vitara είχε τέτοια αναβάθμιση;
Βρε συ λαπ θα μας τρελάνεις; Με 1000 ευρώ παραπάνω είπες άρα s cross gl+ όχι glx. Οπότε δεν έχει κανένα από αυτά
Εγώ από το άρθρο διάβασα αυτό....
"Η πιο πλούσια έκδοση GLX της δοκιμής προσφέρεται στα €28.930"
Για αυτό το είπα.Χειροκίνητο ίσως... Χωρίς χρώμα και έξοδα.
-
Επίσης εχει αναβαθμιστεί στην μπροστινή ανάρτηση, στο vitara είχε τέτοια αναβάθμιση;
Βρε συ λαπ θα μας τρελάνεις; Με 1000 ευρώ παραπάνω είπες άρα s cross gl+ όχι glx. Οπότε δεν έχει κανένα από αυτά
Για αυτό το είπα.Χειροκίνητο ίσως...
Ναι χειροκίνητο.
Και είπες ότι θα έδινες 27.000 για το αντίστοιχο vitara, και σου είπα δώσε κάτι παραπάνω (1000ευρω) για το s cross. Τελικά δεν θα είναι 1000 παραπάνω. Αλλά χίλια κάτι...
Το βιταρα ποσοσ βγαίνει ακριβώς; -
Για αυτό το είπα.Χειροκίνητο ίσως...
Ναι χειροκίνητο.
Και είπες ότι θα έδινες 27.000 για το αντίστοιχο vitara, και σου είπα δώσε κάτι παραπάνω (1000ευρω) για το s cross. Τελικά δεν θα είναι 1000 παραπάνω. Αλλά χίλια κάτι...
Το βιταρα ποσοσ βγαίνει ακριβώς;Vitara GLX manual 4x4 26280
S Cross GLX manual 4x4 28930Τιμές καταλόγου χωρίς έξοδα και χρώμα.
Δεν είναι χίλια κάτι...
-
Ααα έχει τελικά μεγαλύτερη διαφορά.. πίστευα 27 κάτι κόστιζε.
-
Καλό χρυσό το S Cross και εμένα μου αρέσει και το σκέφτηκα σοβαρά, αλλά τελικα.... Για κάποιο λόγο μου φαίνεται ασύλληπτο ποσό 32 χιλιάδες για 129 άλογα... Και ημιάκαμπτο... Και καρότσα 10ετίας σχεδόν...
Τι σημασία έχει η ονομαστική ιπποδύναμη, από την στιγμή που γράφει 0-100 σε 9" λόγω χαμηλού βάρους, όταν τα άλλα θέλουν 180 άλογα για τέτοια επίδοση; Επίσης ο ημιάκαμπτος δεν είναι λόγος απόρριψης. Υπάρχουν αυτοκίνητα με ημιάκαμπτο που δουλεύουν καλύτερα από ότι άλλα με πολλαπλούς.
Και το Yaris Cross ενδιαφέρον σε 4κίνητο
Όντως είναι ενδιαφέρον, αλλά δεν έχει καμία τύχη απέναντι στο Suzuki εκτός δρόμου.
-
@realzeus said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Καλό χρυσό το S Cross και εμένα μου αρέσει και το σκέφτηκα σοβαρά, αλλά τελικα.... Για κάποιο λόγο μου φαίνεται ασύλληπτο ποσό 32 χιλιάδες για 129 άλογα... Και ημιάκαμπτο... Και καρότσα 10ετίας σχεδόν...
Τι σημασία έχει η ονομαστική ιπποδύναμη, από την στιγμή που γράφει 0-100 σε 9" λόγω χαμηλού βάρους, όταν τα άλλα θέλουν 180 άλογα για τέτοια επίδοση; Επίσης ο ημιάκαμπτος δεν είναι λόγος απόρριψης. Υπάρχουν αυτοκίνητα με ημιάκαμπτο που δουλεύουν καλύτερα από ότι άλλα με πολλαπλούς.
Και το Yaris Cross ενδιαφέρον σε 4κίνητο
Όντως είναι ενδιαφέρον, αλλά δεν έχει καμία τύχη απέναντι στο Suzuki εκτός δρόμου.
9.5" το 2κινητο και 10.2" το 4κινητο... 9 μπορεί να έκανε το Vitara με το σκέτο μοτέρ βενζίνης και τα 140 άλογα. Όχι το mhev.
https://www.auto-data.net/en/suzuki-s-cross-iii-generation-8714
Όσο για τους λόγους απόρριψης ο καθένας έχει τους δικούς του. Εγώ σε τέτοιο αμάξι σε αυτά τα χρήματα, με βάση την άνεση θα προτιμούσα πολλαπλούς. Ξαναλέω μιλάμε για 32 χιλιάρικα...
Ναι το Yaris είναι χειρότερο εκτός δρόμου αλλά έχει αρκετά άλλα θετικά. Άλλωστε δε θα τα πάρουν όλοι για πυροπροστασία στα βουνά... Μια έξτρα βοήθεια από την 4κινηση στο Yaris, έστω και μικρή, σε συνδυασμό με την καλύτερη ανάρτηση, παίζουν μεγάλο ρόλο.
Το s cross στις ακριβές του εκδόσεις θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 1.5 χιλιάρικο φθηνότερο.
-
9,1'' μέτρησε το τετρακίνητο με τα 129 άλογα το Drive. Η δοκιμή (βίντεο) είναι στις προηγούμενες σελίδες.
Δεν υπάρχει "θα έπρεπε", η κάθε εταιρεία ξέρει το κοστολόγιο της και το περιθώριο κέρδους. Μπορεί με 1500 κάτω να έμπαινε μέσα, μπορεί και όχι, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι αυθαίρετη μια τέτοια διαπίστωση. -
9,1'' μέτρησε το τετρακίνητο με τα 129 άλογα το Drive. Η δοκιμή (βίντεο) είναι στις προηγούμενες σελίδες.
Δεν υπάρχει "θα έπρεπε", η κάθε εταιρεία ξέρει το κοστολόγιο της και το περιθώριο κέρδους. Μπορεί με 1500 κάτω να έμπαινε μέσα, μπορεί και όχι, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι αυθαίρετη μια τέτοια διαπίστωση.Εντάξει άμα μέτρησε το Drive τελείωσε!
Και οι καταναλωτές κρίνουν τι αξίζει να πληρώσουν και τι όχι...
Εν πάσει περιπτώσει όποιος νομίζει ότι είναι ευκαιρία ας το αγοράσει. Δε θα ανοίξουμε και συζήτηση...
-
Δες που είχα την εντύπωση ότι το φόρουμ είναι για να ανοίγουμε συζητήσεις...
-
Δες που είχα την εντύπωση ότι το φόρουμ είναι για να ανοίγουμε συζητήσεις...
Edit Mod. Δέχεστε προειδοποίηση για αναίτια προσωπική επίθεση.
-
Του review του Drive παίζει να το έγραψαν από τα κεντρικά της Suzuki στην Ιαπωνία. Καμία αναφορά σε οτιδήποτε ΜΗ θετικό! Φοβερή προπαγάνδα, δεν λέμε ψέματα, απλά δεν λέμε και όλη την αλήθεια!
Εδώ το βρήκαν και πολύ όμορφο.. άνετα έχει την χειρότερη εξωτερική εμφάνιση σε ΟΛΗ την κατηγορία (εξωτερικά το Duster είναι πολύ καλο-σχεδιασμενο)..
Πάντως ο φίλος πάει full για S Cross, είναι το φθηνότερο οικογενειακό 4Χ4 (το εσωτερικό του Duster δεν είναι από τα ατού του..).
Τεσπα αυτό που ήθελα να πω είναι ότι το βλέπω που το βάζουν πολλοί συνέχεια δίπλα με το Yaris, το Yaris είναι ένα πολύ μικρότερο αυτοκίνητο, το αντίστοιχο του Yaris είναι το Vitara, υπάρχει Suzuki γι' αυτό, δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος θα πάει για Yaris και θα μπερδευτεί και θα πάρει ένα S Cross..αν θέλει Suzuki έχει το Vitara..
Υ.Γ: Αυτοί με προκάλεσαν. "Το νέο Suzuki S-Cross είναι όμορφο, σύγχρονο.." έτσι ξεκινάει το κείμενο! Επίσης η πρώτη παράγραφος μετά την εισαγωγή είναι πάλι για το πόσο καλοσχεδιασμένο είναι.
Πραγματικά, Πείτε μου ένα αυτοκίνητο B/C suv με χειροτερo μπροστά ή πίσω μέρος. Τα πλάγια πες οκ..μου φαίνεται σαν σχεδιασμένο για το Μπαγκλαντές..
Επίσης Lap θυμάσαι που έλεγα για κουμπιά/διακόπτες/χειριστήρια που είναι από παλιά σε μοντέλα, το αναφέρει και εδώ.
"Στην καμπίνα του Suzuki S-Cross συναντάμε στοιχεία γνώριμα από άλλα μοντέλα της φίρμας, όπως το τιμόνι και κάποια χειριστήρια."
Εντάξει τα άλλα, το τιμόνι δεν μπορούσαν να το κάνουν λίγο πιο μοντέρνο;
-
Η εμφάνιση είναι κάτι το υποκειμενικό. Δεν έχει νόημα να επιμένει κάποιος ούτε υπέρ, ούτε κατά. Το ίδιο άστοχα είναι και τα δύο.
-
Επαγγελαμτιας λέει eco driver, δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα..
Παρόλα αυτά γράφει 5,1λ/100χλμ !!!!! Ουαου. Για τετρακίνητο οικογενειακό crossover με βενζίνη.
Και με 600 χλμ στο οδόμετρο. Μετά τα 10.000 πέφτει αισθητά συνήθως η καταναλωση στα suzuki!!!Διαφωνώ με τον dublin άσχημο δεν το λες. Όχι πολύ μοντέρνο, οκ το λες. Αλλά άσχημο όχι, απλώς ίσως ο dublin είναι στο ενα άκρο των αισθητικών κριτηρίων.
Μια χαρά είναι εμφανησιακα. Είναι άκρως αποδεκτό σχέδιο.
Οι μαύρες ζάντες του πάνε!
Υ.γ κάθε φορά που ανάβει το λαμπάκι δεξιά στο καντράν γίνεται επανάκτηση ενεργειας.
Στο yaris cross με προβληματίζει ότι το πίσω μοτέρ παράγει μόνο 5 κιλά ροπής. Ενώ στο s cross έχει κλείδωμα διαφορικού με ότι αυτό συνεπάγεται. -
@dublin said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Υ.Γ: Αυτοί με προκάλεσαν. "Το νέο Suzuki S-Cross είναι όμορφο, σύγχρονο.." έτσι ξεκινάει το κείμενο! Επίσης η πρώτη παράγραφος μετά την εισαγωγή είναι πάλι για το πόσο καλοσχεδιασμένο είναι.
Πραγματικά, Πείτε μου ένα αυτοκίνητο B/C suv με χειροτερo μπροστά ή πίσω μέρος. Τα πλάγια πες οκ..μου φαίνεται σαν σχεδιασμένο για το Μπαγκλαντές..
Επίσης Lap θυμάσαι που έλεγα για κουμπιά/διακόπτες/χειριστήρια που είναι από παλιά σε μοντέλα, το αναφέρει και εδώ.
"Στην καμπίνα του Suzuki S-Cross συναντάμε στοιχεία γνώριμα από άλλα μοντέλα της φίρμας, όπως το τιμόνι και κάποια χειριστήρια."
Εγώ θα συμφωνήσω ως ένα σημείο μαζί σου. Δεν είναι εντυπωσιακό αυτός είναι ο κατάλληλος όρος πιστεύω. Δεν θα κάνει τον άλλο να πάει να το δει για να δει από κοντά πως είναι τα σύγχρονα σχέδια των suv.
Ως εκεί όμως. Άσχημο δεν το λες. Ένα suv με σχήμα κλασικό που αν δεν το ξέρει κάποιος θα περάσει και ως αδιάφορο. Οκ.
Άσχημο όχι.Για τους διακόπτες τα ίδια συμβαίνουν και σε άλλες εταιρίες. Για παράδειγμα η psa είχε τους ίδιους διακόπτες για τα παράθυρα, το στερεοφωνικό και τα φλας για πάνω από 25 έτη! Ααα και πλαφονιερες.
Εντάξει ας έχει και κάποια και η Suzuki, εμένα μου αρέσουν ιδιαίτερα οι ασιατικές κλειδαριές με το κουμπάκι που από ότι βλέπω το έχουν όλα τα suzuki εδώ και 30 έτη!!! Και εγώ έχω αυτοκίνητο με διακόπτες από την προηγούμενη γενιά του. Πραγματικά δεν το σκέφτηκα ποτέ ξανά παρά μόνο όταν το είδα από κοντά, μετά από 10 δλ ασχολήθηκα με το πόσο κοστίζει και τι εξοπλισμό έχει! Όταν το πείρα εγώ ήταν το ΜΟΝΟ με standard FULL led φώτα και το ΜΟΝΟ με mhev συστημα. Εξοπλισμός ουσίας. Ο κόσμος δεν ήξερε την τεχνολογία αυτή και πόσο βοηθά μέσα στην πόλη και με κορόιδευαν και εδώ μέσα. Τώρα τα έχουν όλα για να πιάσουν τα απαραίτητα νούμερα co2
Στο s cross παίρνεις την καλύτερη τετρακίνηση της αγοράς μέχρι δεν ξέρω και εγώ πόσα δεκάδες χιλιάδες ευρώ, κάτσε καλά οθοναρα με 3d γραφικά του αυτοκινήτου και 360 μοίρες, ψηφιακά γραφικά που βλέπεις που πατάνε οι ροδες, σπορτίφ οδηγική αίσθηση, τεράστιους χώρους, ασφάλεια, οικονομία, επιδόσεις, αξιοπιστία κτλ.
Οκ δεν έχει ωραίο τιμόνι και έχει παλιά κουμπάκια.... Μικρό το κακό.
Θα ήθελα να είναι πιο μοντέρνο;;; Φυσικά.... Αλλά έχει αλλά προτερήματα... Εκεί πρέπει να εστιάσεις.Και για να το διασκεδάσω λίγο.....πάλι καλά να λέμε ως υποψήφιοι αγοραστές (λέμε τώρα) που σε αυτήν την κατηγορία έχουν ακόμα τους ίδιους διακόπτες σε αυτό...
-
@fanis75 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
@spi_duster said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Εκπλησσομαι ευχαριστα με την ευστοχη παρατηρηση του Πηλιου ομως... αν οι διαστασεις ειναι επισης κοντινες, η υποθεσή του εχει πολυ νοημα.
Καμία σχέση, τελείως άλλη πλατφόρμα. Το S Cross είναι Σουζούκι 100%.
Κι ομως παρατηρωντας τα εξωτερικα οι διαφορες τους ειναι τετοιες που δε θα με παραξενευε. Αυτο λεει και ο Πηλιου αν δεν κανω λαθος. Μοιαζει το ενα να εχει αντιγραψει τις αναλογιες του αλλου, διχως να σημαινει πως εχουν και τις ιδιες διαστασεις.
-
Εντελώς διαφορετικές πλατφόρμες είναι. Μηχανολογικά δεν έχουν καμία απολύτως συγγένεια.
-
Παρόλα αυτά γράφει 5,1λ/100χλμ !!!!! Ουαου. Για τετρακίνητο οικογενειακό crossover με βενζίνη.
Και με 600 χλμ στο οδόμετρο. Μετά τα 10.000 πέφτει αισθητά συνήθως η καταναλωση στα suzuki!!!Διαφωνώ με τον dublin άσχημο δεν το λες. Όχι πολύ μοντέρνο, οκ το λες. Αλλά άσχημο όχι, απλώς ίσως ο dublin είναι στο ενα άκρο των αισθητικών κριτηρίων.
Υ.γ κάθε φορά που ανάβει το λαμπάκι δεξιά στο καντράν γίνεται επανάκτηση ενεργειας.
Στο yaris cross με προβληματίζει ότι το πίσω μοτέρ παράγει μόνο 5 κιλά ροπής. Ενώ στο s cross έχει κλείδωμα διαφορικού με ότι αυτό συνεπάγεται.Ή μαύρη ζάντα όντως όλα τα λεφτά.
Είναι στον κατάλογο των έξτρα. -
Εντελώς διαφορετικές πλατφόρμες είναι. Μηχανολογικά δεν έχουν καμία απολύτως συγγένεια.
Το εγραψε κι ο Φανης. Κανεις δεν το αμφισβητησε ουτε πριν ουτε τωρα. Για ομοιοτητες σχεδιαστικα εγραψα εγω.
-
Στο yaris cross με προβληματίζει ότι το πίσω μοτέρ παράγει μόνο 5 κιλά ροπής. Ενώ στο s cross έχει κλείδωμα διαφορικού με ότι αυτό συνεπάγεται.Ποιον κινητήρα δοκιμάζει και η μικτή κατανάλωση βγαίνει 5,1?
-
@dublin said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Του review του Drive παίζει να το έγραψαν από τα κεντρικά της Suzuki στην Ιαπωνία. Καμία αναφορά σε οτιδήποτε ΜΗ θετικό! Φοβερή προπαγάνδα, δεν λέμε ψέματα, απλά δεν λέμε και όλη την αλήθεια!
Έχει απόλυτο δίκιο ο φίλος εδώ... Το κείμενο του drive θα ταίριαζε σε διαφημιστικό φυλλάδιο και όχι σε test-drive.
Είναι αστείο το λιγότερο το σχόλιο για το εσωτερικό να αφορά στο ότι υπάρχουν μερικοί κοινοί διακόπτες με άλλα μοντέλα, όταν το εσωτερικό όλο είναι ίδιο με την έκδοση του 2013. (εντάξει, άλλαξε θέση η οθόνη και έβαλε και μια τσαχπινιά στο ταμπλό).Ακόμα και το σασί δεν έχει αλλάξει διαστάσεις.
Προσωπικά δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο (σημερινό) μοντέλο που στη ζωή του έχει κρατήσει τόσα χρόνια με facelift και αλλαγές μοτέρ. Τα χρόνια βέβαια έχουν περάσει τόσο, που έχει αλλάξει όλη η κατηγορία πλέον. Όταν παρουσιάστηκε το S-cross πασαρόταν ως ανταγωνιστής του Qashqai. Μερικοί reviewer (εξωτερικό) ακόμα συγκρίνουν τις τιμές τους, όταν όλη η κατηγορία των C-Suv έχει μεγαλώσει τόσο, που πλέον το S-Cross θεωρώ ότι πλέον ανήκει στα ευρύχωρα B-Suv (και τιμολογιακά εκεί έχουν ανέβει και τα B).
Γιατί να το προτιμήσει κάποιος σε σχέση με το ομορφότερο Vitara, όταν έχουν κοινά μηχανικά μέρη? Για τους χώρους. Σχεδιαστικά ίσως προτιμούσα ένα Vitara στις διαστάσεις του s-cross... Ας το ονομάζανε π.χ. Grand Vitara...
SUZUKI SX4 SCROSS