-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Ωραία ! Κόστος;
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
126 ευρώ (συμπεριλαμβανομένης έκδοσης κάρτας καυσαερίων+αλλαγής φαναριού εντός εγγύησης)
-
Πολύ καλή τιμή. Σε ποιον έγινε;
-
Σφακιανάκης,Περιστέρι.
-
Φθηνότερα από Θεσσαλονίκη εδώ αντίστοιχα 145-155
-
Καλησπέρα,είμαι καινούργιος στην παρεα και θέλω να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις,σκέφτομαι να πάρω το sx4 cross με τον 1.0 κινητήρα και την έκδοση G.L+ αξίζει η Αγορά κατά την γνώμη σας??
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Προς scorpio571.
Εχω κάνει ήδη πάνω από 21.000km με το αυτόματο. Στο βενζινοκίνητο εινα τύπου μετατροπέα ροπής.
Είναι εξαιρετικό άνετο, σχετικά γρήγορη απόκριση και μέσα στην πόλη κάνει θαύματα.
Το μόνο του ελατωματάκι είναι ότι καμία φορά όταν κινήσαι με χαμηλή ταχύτητα και πατάς γκάζι, ανεβάζει απότομα στροφές χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσει σχέση. Μπερδεύεται λίγο.
Κατά τα άλλα η διαφορά τιμής απο το απλό δεν είναι λόγος να σε αποτρέψει. Είναι πολύ καλό. -
@Da Tsun
ευχαριστώ! πολύ ενθαρρυντικό, είχα ακούσει οτι είναι παλαιάς τεχνολογίας αυτόματο (πολύ κατώτερο πχ απο DSG) και με τρόμαξε λίγο. Κατανάλωση τι βλέπεις?
-
Ρε παιδιά να σας ρωτήσω. Αν αλλάξεις κάποιο εξάρτημα λόγω εγγύησης π.χ. φανάρια, τα παλιά τα κρατάς ή στα παίρνουν πίσω;
-
Ο χρήστης poliviosfp έγραψε:
Ρε παιδιά να σας ρωτήσω. Αν αλλάξεις κάποιο εξάρτημα λόγω εγγύησης π.χ. φανάρια, τα παλιά τα κρατάς ή στα παίρνουν πίσω;Τα ελαττωματικά εξαρτήματα τα κρατάει η αντιπροσωπεία
Στάλθηκε από το TA-1012 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Scorpios,
μη σε απασχολεί καθόλου το ότι το αυτόματο βενζίνη είναι μετατροπές ροπής. Ισα-ίσα είναι πιο αξιόπιστο στα ελληνικά κλιματικά δεδομένα.
Κατανάλωση έχω μέση 5 λίτρα/100km σε εθνική με ελαφρύ πόδι, 5,5 με ανοικτό AC και αμα το ζορίσω λίγο άντε να φτάσει τα 6,5 λίτρα. Μέσα στην πόλη μέση 7,5 με 8,5 αντίστοιχα, και αν το ζορίσεις φτάνει τα 9+.Εγώ σώθηκα με το αυτόματο. Μεγάλη ευκολία. Δεν το συζητώ αν μπλέξεις σε μποτιλιάρισμα πόσο ξεκούραστο είναι.
-
Μου φαίνεται ουτοπική αυτή η καταναλωση των 5 lt/100Km στην εθνική για SUV 1400άρη βενζίνης. Εκτός αν μιλάμε για 80Km/h, οπότε δεν μιλάμε στην ουσία για συνθήκες οδήγησης στην εθνική.
Ή κατανάλωση αυτή είναι μετρημένη από φουλάρισμα σε φουλάρισμα ή με το μάτι στο trip computer; -
Ρε παιδιά να σας ρωτήσω. Αν αλλάξεις κάποιο εξάρτημα λόγω εγγύησης π.χ. φανάρια, τα παλιά τα κρατάς ή στα παίρνουν πίσω;Ότι αλλάζει εντός εγγύησης χωρίς να βάζεις το χέρι στην τσέπη ανήκει στην αντιπροσωπεία. Όταν πληρώσεις από την τσέπη δικαιουσε να πάρεις το παλιό. Φυσικά πολλοι δεν το κάνουν αυτό με αποτέλεσμα η αντιπροσωπεία να έχει διπλό κέρδος δλδ να της μένει και το 'ελαττωματικό' ανταλλακτικό που αυτή έκρινε ότι είναι ετσι.
-
Ρε παιδιά να σας ρωτήσω. Αν αλλάξεις κάποιο εξάρτημα λόγω εγγύησης π.χ. φανάρια, τα παλιά τα κρατάς ή στα παίρνουν πίσω;Eπιβεβαιώνω,ότι σου απάντησε ο Tkin73 κι ο Έκτωρας.
Πριν μια βδομάδα,εντός εγγύησης μου άλλαξαν το πίσω δεξί φανάρι λόγω υγρασίας και κράτησαν το παλιό. -
Ο χρήστης scorpio571 έγραψε:
ευχαριστώ! πολύ ενθαρρυντικό, είχα ακούσει οτι είναι παλαιάς τεχνολογίας αυτόματο (πολύ κατώτερο πχ απο DSG) και με τρόμαξε λίγο. Κατανάλωση τι βλέπεις?
Ότι είναι παλαιάς τεχνολογίας ισχύει με την έννοια ότι το πλανητικό κιβώτιο με μετατροπέα ροπής είναι πολύ παλαιότερη τεχνολογία από το αυτόματο διπλού συμπλέκτη (τύπου DSG δηλαδή). Όμως, εννοείται ότι είναι σύγχρονα κιβώτια (δεν είναι τεχνολογικά παρωχημένα) και για εμένα (και πολύ κόσμο) πολύ καλύτερα ως αυτόματα κιβώτια κανωνικών αυτοκινήτων από τα διπλού συμπλέκτη. Προσωπικά προτιμώ 1000 φορές αυτόματο πλανητικό με μετατροπέα ροπής από διπλού συμπλέκτη.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ότι είναι παλαιάς τεχνολογίας ισχύει με την έννοια ότι το πλανητικό κιβώτιο με μετατροπέα ροπής είναι πολύ παλαιότερη τεχνολογία από το αυτόματο διπλού συμπλέκτη (τύπου DSG δηλαδή). Όμως, εννοείται ότι είναι σύγχρονα κιβώτια (δεν είναι τεχνολογικά παρωχημένα) και για εμένα (και πολύ κόσμο) πολύ καλύτερα ως αυτόματα κιβώτια κανωνικών αυτοκινήτων από τα διπλού συμπλέκτη. Προσωπικά προτιμώ 1000 φορές αυτόματο πλανητικό με μετατροπέα ροπής από διπλού συμπλέκτη.
Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο αυτό; Σαν κατανάλωση εννοείς η σαν αίσθηση στην οδήγηση;
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης scorpio571 έγραψε:
Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο αυτό; Σαν κατανάλωση εννοείς η σαν αίσθηση στην οδήγηση;Προσωπική άποψη:
- Είναι πιο ομαλά στις αλλαγές
- Σου επιτρέπουν να 'πατινάρεις' χωρίς φθορά (είναι εγγενής λειτουργία του μετατροπέα ροπής) οπότε εξυπηρετούν πάρα πολύ σε ανηφόρες, παρκάρισμα, κίνηση στην πόλη κλπ.
- Δεν χαλάνε τόσο εύκολα
- Έχουν πιο εύκολη και φτηνή συντήρηση (μόνο λάδια και φίλτρο θέλουν κάθε 100-120.000χλμ περίπου).
- Θεωρητικά (αλλά και πρακτικά κατά 99%) έχουν πολύ μεγαλύτερη αντοχή (βγάζουν πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα).
- Ο μετατροπέας ροπής αυξάνει την ροπή στην εκκίνηση.
- Τα διπλού συμπλέκτη υπερτερούν στην σπόρ ή γρήγορη οδήγηση και στην ταχύτητα αλλαγών.
-
Ψιλορεκορακι 1060 χλμ αυτονομία!
-
Επειδή έχω το αντίστοιχο Vitara θα σου πω ότι η ένδειξη είναι λίγο μούφα. Μόλις αρχίσει να φτάνει ο δείκτης αρκετά κάτω (να έχεις κάτω από 10 λίτρα υπόλοιπο), 10 χλμ κάνεις, 50 ρίχνει στο range. Το σίγουρο είναι πάντως ότι με οικονομική οδήγηση -αν κρίνω από το δικό μου - σε ταξίδι (μέχρι 100-110) βγάζεις σίγουρα 850 χλμ με μια 40ριά λίτρα (έχοντας και 6-7 λίτρα υπόλοιπο στο ρεζερβουάρ).
-
Δεν ξέρω στο βιταρα στο σκρος μια χαρά είναι η ένδειξη . Έχω βγάλει σχεδόν 1000. Σπάνια το εξαντλώ γιατί κάθε δεύτερη Πεμπτη φουλαρω .
Τώρα που ξαναδιαβάζω τι γραφεις 850 με 6-7 λτ ακόμα βγάζει 1000!
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Εγω μαλλον εχω βαρυ πόδι.Το καλυτερο που εχω δει σαν καινουργιο πριν 3χρονια 830κμ με 41 λιτρα.Φυσικα και το γεμιζω με το που πεσει κατω απο την μεση.
Fiverg εχει δικιο σε δοκιμη στην αρχη μολις εγραψε 120χλμ αυτονομια επεφτε γρηγορα.
Υγ.Εχω το all grip και συνηθως μεση καταναλωση 5,6 με 5,8 σε μικτη οδηγηση...
SUZUKI SX4 SCROSS