-
Σπύρο, σαφώς είναι περισσότερο αυτοκίνητο από το Vitara (αφού είναι μεγαλύτερο και καλύτερο) αλλά τo Vitara έχει πολύ πιο εμπορικό όνομα.
Το S Cross ήταν μέσα στις 2-3 επιλογές μου και ουσιαστικά η τελική απόφαση ήταν ανάμεσα σε αυτό και στο Kuga...τόσο κοντά ήμουν στο να το αγοράσω! Τελικά δεν το προτίμησα για τους παρακάτω λόγους (με κυριότερο τον Νο.1 και το Νο.2 και απλά οι άλλοι λόγοι ήταν το κερασάκι στην τούρτα):
-
Δεν ήταν όσο άνετο θα ήθελα (εννοώ σε ανάρτηση όχι σε χώρους). Το πίσω μέρος ήταν αρκετά ξερό και ένας λόγος που ήθελα SUV ήταν η αυξημένη άνεση και ποιότητα κύλισης. Αυτό με χάλασε περισσότερο από όλα.
-
Είχε πολύ μεγάλο χρόνο αναμονής και η συμφωνία ανταλλαγής δεν ήταν καθόλου συμφέρουσα, οπότε ή θα έχανα πολλά χρήματα ή θα έμενα χωρίς αυτοκίνητο για 2-3 μήνες (κάτι το οποίο ΔΕΝ υπήρχε περίπτωση, άρα πάλι θα έχανα πολλά χρήματα από ενοικίαση αυτοκινήτου).
-
Μπορούσα να το πάρω μόνο λευκό, γιατί οποιοδήποτε άλλο χρώμα ανέβαζε την τιμή κατά €2.170...επιτέλους το κατάλαβαν και εδέησαν τον Απρίλιο να το τιμολογήσουν πιο σωστά στο μεταλλικό χρώμα.
-
Χαζο-ελλείψεις στον εξοπλισμό (π.χ. έχει κάμερα αλλά δεν έχει αισθητήρες παρκαρίσματος...και δεν μου αρέσουν καθόλου οι aftermarket) και κάπως 'φτωχή' ποιότητα εσωτερικού.
-
Μέτρια εξωτερική εμφάνιση (η νέα μάσκα μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά το υπόλοιπο είναι αδιάφορο) και σε συνδυασμό με το χρώμα (σε κάποια μεταλλικά δείχνει πολύ καλύτερο από το λευκό) δεν μπορούσα να το κάνω λίγο πιο όμορφο.
Εννοείται ότι συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο και εάν υποχρεωτικά ήθελα 4κίνηση ή αυτόματο κιβώτιο, η επιλογή του S-Cross θα ήταν ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!!
-
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Από ότι έχω καταλάβει η μεγάλη αναμονή έχει να κάνει με τον τρόπο που λειτουργεί η εισαγωγική εταιρεία στην Ελλάδα αλλά και την προτεραιότητα (που δεν δίνουν) στην χώρα μας. Οπότε, τα slots σε κάθε μήνα παραγωγής είναι ελάχιστα για την Ελλάδα και έτσι μια παραγγελία της Ελλάδα υλοποιείται στο εργοστάσιο 2-3 μήνες αργότερα (ενώ στις περισσότερες εταιρείες είναι τον επόμενο μήνα).Μάλλον έχεις δίκιο.Κι εγώ αυτό κατάλαβα.
Εγώ άλλο δεν μπορώ να καταλάβω... Τόσο Value-For-Money αυτοκίνητο, με 4κίνηση από 22.800, με τόσα άπειρα έξτρα για την κατηγορία, γιατί ΔΕΝ το διαφημίζουν και γιατί ΔΕΝ προχωράει.
Όταν λέω σε φίλους και γνωστούς ότι περιμένω το 'Suzuki S-Cross' μου λένε 'Ποιό είναι αυτό;'
...
Μου φαίνεται τόσο παράξενο που είναι τόσο παραγκωνισμένο ως μοντέλο που αρχίζω και σκέφτομαι.... 'Μήπως κάτι βρωμάει';22500 με το κλειδί στο χέρι,αν το πάρεις και χωρίς μεταλλικό
Το ότι δεν φαίνεται και τόοοοοσο SUV είναι ένας ακόμα, δευτερεύον λόγος να μην το αγοράσει κάποιος που θέλει να πάρει SUV ΚΑΙ για να φαίνεται ότι πήρε SUV. Και ενώ το S-Cross τικάρει σχεδόν όλα τα κουτάκια του τι πρέπει να έχει/προσφέρει ένα όχημα αυτής της κατηγορίας, φαίνεται σχεδόν σαν να ντρέπεται που το κάνει και το κρύβει
Συμφωνώ,αν και -προσωπική γνώμη- το ότι δεν φαίνεται γι αυτό που είναι,μπορεί να είναι και στα + στις μέρες μας..
-
Ίσως το πιο ολοκληρωμένο VFM πακέτο για 4κίνητο SUV να είναι το S-Cross με τον 1.4Τ. Αλλά είπαμε ήδη για όλα τα υπέρ και κατά του οχήματος....
Το κακό για τη Suzuki είναι ότι φαίνεται να 'εξάγει' τη φιλοσοφία Kei και στα ευρωπαϊκά της μοντέλα, κάτι που ναι μεν είναι διαδεδομένο και 'χρήσιμο' για την χώρα τους, αλλά ελαφρώς εκτός της ευρωπαϊκής (και φυσικά δεν μιλάμε καν για HΠΑ), καθώς άντε ίσως οι Ιταλοί, οι Γάλλοι και παλιότερα οι Άγγλοι να μπορούσαν να 'νιώσουν' τη φιλοσοφία αυτή.
-
Αν όχι το πιο ολοκληρωμένο, μέσα στην τριάδα των vfm. Εντούτοις δεν με τράβηξε ποτέ οπτικά έστω και για ένα test drive. Άλλωστε συστεγάζεται στην ίδια έκθεση από όπου πήρα το δικό μου. Τα είδα δίπλα δίπλα και ενώ το ένα είχε ξεκάθαρο στήσιμο και θωριά suv το άλλο δεν έδειχνε... και δεν με κέρδισε. Εντούτοις ποτέ δεν πίστεψα πως το αυτοκίνητο θα μπορούσε να βγει πατάτα και πιστεύω πως αν το είχα πάρει τότε σήμερα πιθανό να έπινα νερό στο όνομα του όπως κάνω και για αυτό που έχω.
-
Φιλοσοφία kei?
Peugeot 106 XN 1.1
Suzuki sx4 mk1 -
Με το καλο σε οσους το παραλαβουν και να ξερουν ειναι ενα τιμιο αμαξι!!!Τωρα η πολιτικη της Suzuki ειναι λαθος σε ολα της.Δεν κανει διαφημιση τα μοντελα της,δεν τα χωνει σε περοδικα σαιτ κλπ ωστε να το εχουν συνεχεια οπως τα γερμανικα.Βλεπω αρθρο για suv κ δεν εχει s cross και Dacia ...Κ εγω οταν ειχα αποφασισει οτι θα το παρω πριν 3,5 χρ ολοι μου ελεγαν πιο ειναι αυτο κ αλλοι οταν το πηρα μου ελεγαν seat ειναι???Απλα εαν επερνα τωρα αυτ/το οι επιλογες θα ηταν s cross-duster-Kuga κ μονο το 4 κινητο (το kuga δεν ξερω αν βγαινει 4x4)...
-
Ο χρήστης nontaskatsaras έγραψε:
Φιλοσοφία kei?Peugeot 106 XN 1.1
Suzuki sx4 mk1Μικροσκοπικά αυτοκίνητα, παντός καιρού και χρήσης, άκρως επιτυχημένη κατηγορία εντός Ιαπωνίας. Το κακό για την Suzuki -και εν μέρει τη Daihatsu- είναι ότι, για διαφόρους λόγους, έχει επεκτείνει αυτή τη φιλοσοφία της, λιγότερο ή περισσότερο, και στα υπόλοιπα μοντέλα της.
-
Βρέθηκε (εδώ και καιρό φυσικά αλλά οι δικοί μας shit high and watch), του γρατζουνίσματος της 2ας στο 6-τάχυτο κιβώτιο των s-cross και vitara.
Το κιβώτιο c630 είναι προϊόν συνεργασίας FPT με Magneti Marelli και μιας εταιρείας γερμανικής (δε τη θυμάμαι) και βγήκε οδηγία το 2014 με 2015 να γίνεται overfill με βαλβολίνη στην άνω τάπα που γεμίζει το κιβώτιο.Δηλαδή να μη μπαίνουν 2.1 λίτρα βαλβολίνης μόνο, αλλά να κλείνει η τάπα μόλις αρχίζει και στάζει βαλβολίνες.Και αυτό γιατί με 2.1 λίτρα κάποιο γρανάζι ψηλά στο κιβώτιο, έχει ανεπαρκή λίπανση.
Αυτά, γεια σας.
Ηρακλής.
-
Έχω τρελαθεί με το τσικ τσικ του παραθύρου. Καμιά πρόταση?
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
βγήκε οδηγία το 2014 με 2015 να γίνεται overfill με βαλβολίνη στην άνω τάπα που γεμίζει το κιβώτιο.Δηλαδή να μη μπαίνουν 2.1 λίτρα βαλβολίνης μόνο, αλλά να κλείνει η τάπα μόλις αρχίζει και στάζει βαλβολίνες.Και αυτό γιατί με 2.1 λίτρα κάποιο γρανάζι ψηλά στο κιβώτιο, έχει ανεπαρκή λίπανση.Το ίδιο ακριβώς θέμα είχα και στο Colt, κυρίως με την όπισθεν.
Στην αντιπροσωπεία μου έλεγαν 'έτσι κάνει σε όλα'
Μου το έλυσε ένας μάστορας τυχαία κάνοντας αυτό που περιγράφεις στην αλλαγή βαλβολίνων. -
Ο χρήστης steve1978gr έγραψε:
Έχω τρελαθεί με το τσικ τσικ του παραθύρου. Καμιά πρόταση?Βαζεις ανεμοθραύστες αν δεν κανω λάθος βασει όσων έχουν γραφτεί εδώ ;
-
Έχω τρελαθεί με το τσικ τσικ του παραθύρου. Καμιά πρόταση?Εγω εβαλα ανεμοθραυστες και γλιτωσα απο τον τσικτσικ....
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Εγω εβαλα ανεμοθραυστες και γλιτωσα απο τον τσικτσικ....
Ελπίζω να είναι αυτό και όχι κανένας μηχανισμός παραθύρου.
-
Εγω εβαλα ανεμοθραυστες και γλιτωσα απο τον τσικτσικ....
Ελπίζω να είναι αυτό και όχι κανένας μηχανισμός παραθύρου.
Δεν δείχνει να έχει βλάβη ο μηχανισμός, τουλάχιστον δεν έχει αναφέρει κάποιος ότι κάτι έσπασε, ή ότι έπεσε το παράθυρο μέσα στην πόρτα.
-
Σχετικά με το τσικ τσικ στο παράθυρο του οδηγού, το οποίο (σ'εμένα τουλάχιστον) ακούγεται όταν είναι κατεβασμένο το πολύ μέχρι τη μέση... Αφού το κατεβάσω μέχρι εκεί που θέλω το σηκώνω ελάχιστα και για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να εξηγήσω το τσικ τσικ σταματάει. Το έχει δοκιμάσει κανείς?
-
Ο χρήστης robotech_ έγραψε:
Σχετικά με το τσικ τσικ στο παράθυρο του οδηγού, το οποίο (σ'εμένα τουλάχιστον) ακούγεται όταν είναι κατεβασμένο το πολύ μέχρι τη μέση... Αφού το κατεβάσω μέχρι εκεί που θέλω το σηκώνω ελάχιστα και για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να εξηγήσω το τσικ τσικ σταματάει. Το έχει δοκιμάσει κανείς?Εμένα κάνει τσικ τσικ όποτε επιταχύνω ή επιβραδύνω ή ανεβαίνω ράμπα. Το κάνει κλειστό.
-
Ο χρήστης robotech_ έγραψε:
Σχετικά με το τσικ τσικ στο παράθυρο του οδηγού, το οποίο (σ'εμένα τουλάχιστον) ακούγεται όταν είναι κατεβασμένο το πολύ μέχρι τη μέση... Αφού το κατεβάσω μέχρι εκεί που θέλω το σηκώνω ελάχιστα και για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να εξηγήσω το τσικ τσικ σταματάει. Το έχει δοκιμάσει κανείς?Ακριβώςτο ίδιο κάνω κι εγώ στο sx4.
-
Κατεβάζετε το παράθυρο στο επιθυμητό ύψος και μετα ένα κλικ επάνω και σταματούν οι θόρυβοι.
-
Πήρα σήμερα τηλ. την αντιπροσωπεία.
Προς ενημέρωση κι άλλων παιδιών που είναι στην ίδια κατάσταση με εμένα -δηλ. παραγγελία Μαρτίου,παραγωγή Mαϊου-,μου είπαν πως το αμάξι αναμένεται στο τελωνείο, στα μέσα με τέλη της επόμενης εβδομάδας δηλ. 21-25/6.
Λίγες μέρες μείνανε... -
Με το καλό να τα παραλάβετε μάγκες.
SUZUKI SX4 SCROSS