-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ναι και στα δύο.
Στο RAV4 έχει σχετική δυνατότητα ο συναγερμός την οποία και έχω ενεργοποιήσει ενώ στο BMW υπάρχει σχετική επιλογή στο μενού του αυτοκινήτου.
Δεν μας έχει συμβεί ποτέ κάποιο περιστατικό, αλλά καλιά γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε...meco έχουμε της ίδιας χρονολογίας Rav4 μόνο που εσενα είναι με το facelift χωρίς τα φουσκώματα στα φτερα. Έχω τον συναγερμό της ΤΟΥΟΤΑ που το τηλεκοντρολ ενσωματώνεται μεσα στο κλειδί. Μάλιστα τον είχα αλλάξει το 2008 με καινουργιο λογω δυσλειτουργίας και έχω τις οδηγίες. Λέει ότι κλειδωνει αυτόματα το αυτοκίνητο όταν το κλειδί του διακόπτη εκκίνησης είναι στο off για 30 δευτερόλεπτα. Μήπως εννοείς αυτό; Δεν γράφει για αυτόματο κλείδωμα των πορτων με την κίνηση του αυτοκινήτου!
-
Clifford συναγερμό έχει το RAV4 μου.
Στάλθηκε από το GT-I9100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Κι εγώ για Βραζιλία κλπ ήξερα.
Για την Αφρική αυτό δεν ισχύει, εκεί είναι χειρότερα. Εκεί για το ρολόι δεν σου κόβουν το χέρι αλλά σκοτώνουν όλους όσους στο αυτοκίνητο.... Είχαν συστήσει σε φίλους να μην έχουν τίποτα πολύτιμο να φαίνεται (ρολόι, κοσμήματα, τηλέφωνα, καλές φωτομηχανές κλπ).Το Μ113 δεν ήξερα τι είναι αλλά το κοίταξα, όντως έχει πλεονεκτήματα, ο σκοτεινός διάκοσμος και έλλειψη φωτεινότητας δεν είναι κάτι που με ενοχλεί αλλά έχει κάποια μειονεκτήματα. Πρόσβαση, χώρο αποσκευών, πάρκινγκ, κατανάλωση. Και δεν ξέρω που να το πάω για σέρβις!
-
-
Η προσβαση ειναι ευκολη απο την πισω πορτα αγαπητε μου Χριστο. Ο δε χωρος αποσκευων ειναι τεραστιος. Το παρκάρισμα λυνεται καθως θα παρκαρεις πανω σε αλλα αυτοκινητα. Η δε συντηρηση δωρο απο μενα. Η καταναλωση ομως ειναι σοβαρο ζητημα. Ασε που το αιρκοντισιον ειναι αγνωστη λεξη...
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η προσβαση ειναι εκολη απο την πισω πορτα αγαπητε μου Χριστο. Ο δε χωρις αποσκευων ειναι τεραστιος. Το παρκάρισμα λυνεται καθως θα παρκαρεις πανω σε αλλα αυτοκινητα. Η δε συντηρηση δωρο απο μενα. Η καταναλωση ομως ειναι σοβαρο ζητηανα. Ασε που το αιρκοντισιον ειναι αγνωστη λεξη...Sent from my MT27i using Tapatalk 2
Θα βάλει ενα 9η inverter
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η προσβαση ειναι ευκολη απο την πισω πορτα αγαπητε μου Χριστο. Ο δε χωρος αποσκευων ειναι τεραστιος. Το παρκάρισμα λυνεται καθως θα παρκαρεις πανω σε αλλα αυτοκινητα. Η δε συντηρηση δωρο απο μενα. Η καταναλωση ομως ειναι σοβαρο ζητημα. Ασε που το αιρκοντισιον ειναι αγνωστη λεξη...Sent from my MT27i using Tapatalk 2
- Ανοιγεις το τετραγωνο καπακι - ηλιοροφη απο πανω για να βγαζουν το κεφαλι εξω οι hos
- κυκλοφορεις με την μικρη πισω πορτα ασφαλισμενη ανοιχτη και εχεις σχετικο ρευμα αερα,
- το χειμωνα εχεις καργα ζεστη απο το διχρονο πετρελαιοκινητηρα
- MG-3 για τσαμπουκαδες
-
http://www.drive.gr/news/asfaleia/systi ... stin-klopi
Το σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί κάνει το αυτοκίνητό σας τρωτό στην κλοπή και μάλιστα με φθηνό ηλεκτρονικό εξοπλισμό που μπορεί να προμηθευτεί ο καθένας.
Η ADAC, η γερμανική λέσχη αυτοκινήτου, αποτελεί τρόπον τινά και ερευνητικό όργανο για τον οδηγό και ιδιοκτήτη ΙΧ.Πρόσφατα, αποκάλυψε τα ευρήματα μιας δοκιμής για την αυτοκινητική ασφάλεια που έγινε για να επιστήσει την προσοχή στο πόσο εύκολο είναι για τους κλέφτες να παραπλανήσουν τα συστήματα keyless entry και να κλέψουν τα αυτοκίνητα. Μια δοκιμή που απλώς επιβεβαιώνει την τρωτότητά τους που γνωρίζαμε ήδη.
Η τεχνική περιλαμβάνει αυτοκίνητα που είναι εξοπλισμένα με κλειδιά-πομπούς για είσοδο χωρίς κλειδί (keyless entry). Υπό κανονικές συνθήκες το κλειδί, που χρησιμοποιεί ένα ράδιο-σήμα, χρειάζεται να βρίσκεται σε απόσταση ενός δύο μέτρων μακριά από το αυτοκίνητο. Οι ερευνητές της ADAC βρήκαν ότι με κάποιο σχετικά φθηνό εξοπλισμό θα μπορούσαν να εντοπίσουν το σήμα από ένα κοντινό κλειδί και να το ενισχύσουν έτσι ώστε να είναι λειτουργικό για αρκετές εκατοντάδες μέτρα. Ο εξοπλισμό λέει η ADAC στοιχίζει μόλις €200.
Με το που βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο, οι ερευνητές (ή οι κλέφτες, ακόμα χειρότερα) θα μπορούσαν να βάλουν εμπρός και να φύγουν, καθώς οι περισσότεροι κατασκευαστές δίνουν τη δυνατότητα στο μοτέρ να λειτουργεί και το αυτοκίνητο να οδηγηθεί, ακόμη και όταν το κλειδί που εκπέμπει το σήμα βρεθεί εκτός ακτίνας. Η ADAC χρησιμοποίησε την τεχνική αυτή σε αρκετές μάρκες, περιλαμβανομένων των Audi, BMW, Opel και Chevrolet, Ford, Kia και Toyota.
Η τεχνική για χακάρισμα αυτού του είδους δεν είναι νέα, αλλά η ADAC το επανέφερε ως θέμα, καθώς αποτελεί απειλή για τα σύγχρονα αυτοκίνητα. Η μόνη αποτελεσματική προστασία είναι να κρατάς το κλειδί όταν δεν χρησιμοποιείται φυλαγμένο σε μια συσκευή εμπλοκής του σήματος, όπως για παράδειγμα ένα κλωβό Faraday. Ακόμα και το ψυγείο θα μπορούσε να μπλοκάρει το ράδιο-σήμα ενός κλειδιού, σύμφωνα με τους The New York Times.
Και αυτή δεν ήταν παρά μια απλή επίδειξη για το πόσο εύκολο και ανέξοδο αποτελεί για τους κλέφτες να σου κλέψουν το αυτοκίνητο. Ενώ από την άλλη οι κατασκευαστές δεν έχουν μέχρι στιγμής να προτείνουν και να εφαρμόσουν αποτελεσματικές λύσεις-αντίδοτο. Αυτό ήταν το αντικείμενο της πρόσφατης επίδειξης της ADAC επίδειξη –και εμείς με τη σειρά μας σας το υπενθυμίζουμε ως απειλή.
-
Σε εμενα παλιά στην Λαμπράκη πήγε να μπει πρεζακι αλλα ηταν πάνω που ξεκίναγα και δεν πρόλαβε
Στο Περιστέρι σε φανάρι 3 το βραδυ πηγαν να μου πάρουν το γουφερ (κουφό?)καλα αυτο κ να θες δεν έβγαινε απο εκει μεσα αλλα και παλι ίσως ηθελε οτιδήποτε απλα να πάρει. Δεν βρήκε κατι πηγε να το πάρει δεν πολυ καταλαβα, ξεκίνησα με κοκκινο κ με την πισο πόρτα ανοιχτη ,αυτα σε σαξο vts και στο πουντο που εχω τωρα κλειδώνει μονο του σε φανάρι πήγε να ανοίξει ενα γυφτακι δεν ξέρω γτ, έφαγε πετσα φυσικά και στης γυναίκας το αξεντ με το που μπαίνω κλειδώνω γτ δεν το κάνει μονο του και μια φορά σε σουπερ μάρκετ περίμενα στο αυτοκίνητο μεσα και αφού είχε βγει η γυναίκα δεν κλείδωσα και μπέρδεψε το αυτοκίνητο ενας παππούς αντί να αφήσει της τσάντες στην ασημί 318του τα εβαλε στο δικο μου ασημί αξεντ τον κοιτάω περίεργα δεν παίρνει χαμπάρι και μ άνοιξε και την πόρτα του οδηγού μετα!!!
και τελος σε περίπτερο βγαίνει η γυναίκα να πάρει κάτι απο το λευκό μου πουντο και επειδή ο μπροστά μου έφευγε εκανα μπροστα και απο πίσω ηρθε ενα λευκό κορσα και παει η γυναίκα μου και του ανοίγει την πόρτα να μπει και αυτός έμεινε κάγκελο χαχαχαχα εγω δεν μπορούσα να συνέλθω απο τα γέλια χαχαχχαχα παντα να κλειδώνετε ο κόσμος εχει τρελαθεί -
Λειτουργώ με αφέλεια και αθωότητα στο κάμπριο όταν είναι ανοιχτό ... μέχρι να την παθω.
Την κατάσταση σώζει -ως τωρα- το κλείδωμα ντουλαπιου και θηκων... -
Μόλις βάλω μπροστά κλειδώνει τις πόρτες μόνο του ,το κακό είναι πως εάν έχεις συνεπιβάτη που δε έχει μπει μέσα πρέπει να του ξεκλειδώσεις ,μικρό το κακό στους καιρούς που ζούμε η ασφάλεια προέχει!
-
Στο δικό μου:
στο ξεκλείδωμα με τηλεχειρισμό, ξεκλειδώνει πρώτα η πόρτα του οδηγού χωριστά από τις υπόλοιπες
με δεύτερο πάτημα στο κουμπι ξεκλειδώνουν όλες οι πόρτες.Οι ασφάλειες κλειδώνουν όταν το αυτοκίνητο κινηθεί πάνω από ένα ελάχιστο ταχύτητας.
Αν ξεκλειδώσουν από μέσα χειροκίνητα εν κινήσει, παραμένουν ξεκλείδωτες μέχρι το όχημα να ακινητοποιηθεί πλήρως
οπότε μετά ξανακλειδ\ωνουν μόλις πάλι το αυτοκίνητο κινηθεί εκ νέου πάνω από το ελάχιστο ταχύτητας.Όταν σβήσει ο κινητήρας, οι πόρτες απασφαλίζουν αυτόματα με την εξαγωγή του κλειδιού.
Η πόρτα του χώρου αποσκευών ασφαλίζει αυτόματα επίσης
αλλά με επιπλέον χαρακτηριστικό το αυτόματο επανακλείδωμα ακόμα και σε στάση με αναμένη ανάφλεξη,
με χρονοκαθυστέρηση.Υπάρχει και λειτουργία αυτοματισμού γενικού επανακλειδώματος, με χρονοκαθυστέρηση πάλι
στην περίπτωση που το ξεκλειδώνεις με τον τηλεχειρισμό αλλά ξεχνάς για οποιδήποτε λόγο να ανοίξεις κάποια πόρτα.
Και ακόμα μια λειτουργία μπλοκαρίσματος των εσωτερικών χειρολαβών
η οποία δυνητικά απενεργοποιείται με την ανάφλεξη ή με τον τηλεχειρισμό.(Επειδή αναφέρθηκε και η περίπτωση ατυχήματος,
αν ενεργοποιηθεί σύστημα πχ αερόσακοι-προεντατήρες κλπ,
οι πόρτες υποτίθεται απασφαλίζουν αυτόματα.) -
Το πρωτοκολο λεει οτι μετα τα φαναρια αγ.Στεφάνου(προς αθηνα)οι κλειδαριές κλεινουν...βεβαίως και καθε ειδους τσαντας-τσαντακι εξαφανίσεων
-
Εννοείται οτι κλειδώνω, μόλις μπω και βάλω μπροστά. Το ίδιο και η σύζυγος. Επειδή, ποτέ δεν ξέρεις τί γίνεται, κάλλιο γαϊδουρόδενε...
-
Το οικογενειακό κλειδώνει αυτόματα , στο MX-5 εχω ενεργά συστήματά ασφαλείας......δηλαδή οποιαδήποτε επίθεση θα αντιμετωπιστεί με πάτιναρισμα συμπλέκτη και drifts !
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Το οικογενειακό κλειδώνει αυτόματα , στο MX-5 εχω ενεργά συστήματά ασφαλείας......δηλαδή οποιαδήποτε επίθεση θα αντιμετωπιστεί με πάτιναρισμα συμπλέκτη και drifts !Sent from my iPad using Tapatalk
DRIFT??? Δηλαδή δεν φτάνει που θα σου πάρουν το MX-5 θες να τους προσφέρεις και απόλαυση;;;;
Just kidding man! Μακριά από το αμάξι σου κάθε άσχετος!! -
Σωστός μόνο που ξέχασα να αναφέρω ότι ο κλέφτης θα κρέμεται έξω από το αμάξι!!
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
χαχα!
Πλέον έχουν κάνει πολλά...μπορείς ακόμη και εξ αποστάσεως να του σβήσεις τη μηχανή εν κινήσει ή να μην παίρνει μπρος το αμάξι...! Αλλά και πάλι νομίζω ότι ο καλύτερος συναγερμός είναι...μια καλή ασφάλεια! -
Συμφωνώ απολύτως!
Κλοπή ολική-μερική, αξία ανεκτίμητη...
Εσείς κλειδώνετε τις πόρτες του αυτοκινήτου σας;