-
Αναδημοσίευση από το:
http://www.cardetailing.gr/phpBB3/viewt ... 588#p91588
Σε συγγενικό μου πρόσωπο έλαβε χώρα προχθές το παρακάτω γεγονός. Να ενημερώσω εξαρχής πως δεν γνωρίζω πολλές λεπτομέρειες οπότε μην αρχίσετε να με ρωτάτε πώς και τί και πού, γιατί δεν είχα χρόνο να ρωτήσω όταν με κάλεσαν στο κινητό για να με ενημερώσουν.Ενώ οδηγούσε αμέριμνο το θύμα(ο άντρας της αδελφής μου), κάποιος άνοιξε την πόρτα και στρογγυλοκάθισε στο κάθισμα του συνοδηγού. Μπορεί να ήταν και 2 οι δράστες. (μην με ρωτήσετε αν ήταν Αλβανός ή Έλληνας ή πακιστανός ή......δεν ξέρω και δεν έχει και σημασία τί ήταν.) Επίσης δεν γνωρίζω αλλά υποθέτω πως κάποιο όπλο ή μαχαίρι θα είχε/είχανε.
Τον πρόσταξε να πάνε στο ATM και να σηκώσει όσα λεφτά είχε μέσα και να του τα δώσει. Λογικά αν ήταν ένας θα έμεινε μέσα στο αμάξι και αν ήταν δύο, ο συνεργός θα πήγε μαζί του.
Ο δράστης τσέπωσε 500€.
Τα αμάξια της οικογένειάς μας(ιαπωνο-κορεάτικα), όλα ανεξαιρέτως λόγω και κάποιας παλαιότητας δεν έχουν αυτοματισμό έτσι ώστε όταν το αμάξι πιάσει τα 20χλμ/ώρα για παράδειγμα να κλειδώνει αυτόματα τις πόρτες. Η διαδικασία που ακολουθώ εγώ και η αδελφή μου από τα 18 μας που οδηγούμε είναι:
- ζώνη
- κλείδωμα πορτών.
ΠΑΝΤΑ!
Αρκετά γαλλικά ακόμη και 10ετίας+ έχουν αυτοματισμό που με το που πιάσεις τα 20χλμ/ώρα τσουπ κλείδωσε. Πολλά γερμανικά έχουν και παραμετροποιημένο σύστημα που μπουρείς εσύ να επιλέξεις αν θες κλείδωμα στα 15 ή 20 ή 25χλμ/ώρα. Τα ιαπωνικά στην Αμερική το έχουν όπως και πολλά όλα gadget, στην Ευρώπη δυστυχώς τα εισάγουν πιο φτωχά εξοπλισμένα.
Για όσους το αμάξι τους δεν έχει τέτοιο σύστημα και θα το ήθελαν, θα μπορούσαν να προβούν στην αγορά του παρακάτω gadget το οποίο συνδέεται στην OBD που για όσους δεν γνωρίζουν είναι η θύρα που βάζει ο μηχανικός το διαγνωστικό και ελέγχει τί σημαίνει η ένδειξη που ανάβει στο καντράν.
http://www.ebay.co.uk/itm/181227611372? ... 1439.l2649
http://www.aliexpress.com/item/Automati ... 85835.html
Είναι πραγματικό διαμάντι η λειτουργία του:- δεν φαίνεται
- δεν πιάνει χώρο
- ένα κλικ και τελείωσες εντελώς plug & play
- λειτουργεί λες και είναι default λειτουργία του αυτοκινήτου από τη μάνα του.
-όταν κάποιος θέλει να βγεί, ξεκλειδώνει την πόρτα βγαίνει και ύστερα με το που πιάσει το αμάξι πάλι την ταχύτητα των 20χλμ/ώρα κλειδώνει ξανά
ήταν τα σχόλια κάποιου από το toyota club που το έβαλε στο auris του πρόσφατα. Κόστος κάτω από 20€.
Καλό ΣΚ !
ΥΓ πάντως το έχω δει και εγώ, όταν ήμουν σε φανάρι στο κέντρο. Σε αυτοκίνητο κοπέλας περαστικός μαυριδερός, αδιάφορα και με ηρεμία πλησίασε και έπιασε το χερούλι να μπει μέσα! Ευτυχώς η κοπέλα είχε κλειδωμένες τις πόρτες! Αλλιώς αφού δε θα αντιδρούσε λόγω της απειλής (αλλά και τι να κάνει να ανοίξει το παράθυρο και να φωνάζει;), κανένας δεν θα έπαιρνε χαμπάρι την απαγωγή! Το πρόσεξα επειδή εκείνη την ώρα έβλεπα από πριν την κοπέλα και έτσι μήπως την γλίτωνε, αλλιώς ήταν καταδικασμένη
-
Αναδημοσίευση από το:
Σε συγγενικό μου πρόσωπο έλαβε χώρα προχθές το παρακάτω γεγονός. Να ενημερώσω εξαρχής πως δεν γνωρίζω πολλές λεπτομέρειες οπότε μην αρχίσετε να με ρωτάτε πώς και τί και πού, γιατί δεν είχα χρόνο να ρωτήσω όταν με κάλεσαν στο κινητό για να με ενημερώσουν.Ενώ οδηγούσε αμέριμνο το θύμα(ο άντρας της αδελφής μου), κάποιος άνοιξε την πόρτα και στρογγυλοκάθισε στο κάθισμα του συνοδηγού. Μπορεί να ήταν και 2 οι δράστες. (μην με ρωτήσετε αν ήταν Αλβανός ή Έλληνας ή πακιστανός ή......δεν ξέρω και δεν έχει και σημασία τί ήταν.) Επίσης δεν γνωρίζω αλλά υποθέτω πως κάποιο όπλο ή μαχαίρι θα είχε/είχανε.
Τον πρόσταξε να πάνε στο ATM και να σηκώσει όσα λεφτά είχε μέσα και να του τα δώσει. Λογικά αν ήταν ένας θα έμεινε μέσα στο αμάξι και αν ήταν δύο, ο συνεργός θα πήγε μαζί του.
Ο δράστης τσέπωσε 500€.
Τα αμάξια της οικογένειάς μας(ιαπωνο-κορεάτικα), όλα ανεξαιρέτως λόγω και κάποιας παλαιότητας δεν έχουν αυτοματισμό έτσι ώστε όταν το αμάξι πιάσει τα 20χλμ/ώρα για παράδειγμα να κλειδώνει αυτόματα τις πόρτες. Η διαδικασία που ακολουθώ εγώ και η αδελφή μου από τα 18 μας που οδηγούμε είναι:
- ζώνη
- κλείδωμα πορτών.
ΠΑΝΤΑ!
Αρκετά γαλλικά ακόμη και 10ετίας+ έχουν αυτοματισμό που με το που πιάσεις τα 20χλμ/ώρα τσουπ κλείδωσε. Πολλά γερμανικά έχουν και παραμετροποιημένο σύστημα που μπουρείς εσύ να επιλέξεις αν θες κλείδωμα στα 15 ή 20 ή 25χλμ/ώρα. Τα ιαπωνικά στην Αμερική το έχουν όπως και πολλά όλα gadget, στην Ευρώπη δυστυχώς τα εισάγουν πιο φτωχά εξοπλισμένα.
Για όσους το αμάξι τους δεν έχει τέτοιο σύστημα και θα το ήθελαν, θα μπορούσαν να προβούν στην αγορά του παρακάτω gadget το οποίο συνδέεται στην OBD που για όσους δεν γνωρίζουν είναι η θύρα που βάζει ο μηχανικός το διαγνωστικό και ελέγχει τί σημαίνει η ένδειξη που ανάβει στο καντράν.
- δεν πιάνει χώρο
-όταν κάποιος θέλει να βγεί, ξεκλειδώνει την πόρτα βγαίνει και ύστερα με το που πιάσει το αμάξι πάλι την ταχύτητα των 20χλμ/ώρα κλειδώνει ξανά
ήταν τα σχόλια κάποιου από το toyota club που το έβαλε στο auris του πρόσφατα. Κόστος κάτω από 20€.
Καλό ΣΚ !
ΥΓ πάντως το έχω δει και εγώ, όταν ήμουν σε φανάρι στο κέντρο. Σε αυτοκίνητο κοπέλας περαστικός μαυριδερός, αδιάφορα και με ηρεμία πλησίασε και έπιασε το χερούλι να μπει μέσα! Ευτυχώς η κοπέλα είχε κλειδωμένες τις πόρτες! Αλλιώς αφού δε θα αντιδρούσε λόγω της απειλής (αλλά και τι να κάνει να ανοίξει το παράθυρο και να φωνάζει;), κανένας δεν θα έπαιρνε χαμπάρι την απαγωγή! Το πρόσεξα επειδή εκείνη την ώρα έβλεπα από πριν την κοπέλα και έτσι μήπως την γλίτωνε, αλλιώς ήταν καταδικασμένη
-
Αναδημοσίευση από το:
Ο δράστης τσέπωσε 500€.
- ζώνη
- κλείδωμα πορτών.
ΠΑΝΤΑ!
- δεν πιάνει χώρο
Καλό ΣΚ !
-
Δυστυχώς παρόμοια περιστατικά έχω ακούσει πολλές φορές
Όχι για ΑΤΜ αλλά ότι ανοίγουν πόρτα και παίρνουν πχ κάποια τσάντα που υπάρχει στα πίσω καθίσματα ή στου συνοδηγού.Γιαυτό πάντα ενεργοποιημένο το αυτόματο κλείδωμα
-
Μακάρι να βρεθούν οι δράστες. Σε κάθε περίπτωση να ξεπεράσει γρήγορα το σοκ ο άνθρωπος και να συνεχίσει τη ζωή του κανονικά.
-
Δυστυχώς Megane τέτοια περιστατικά αφήνουν διάφορες φοβίες...
-
Μπορει να μην εχεις αυτοματισμο, αλλα για μπορεις να κλειδωσεις τις ασφαλειες. Και εμενα το δικο μου αυτοκινητο εχει αυτη τη λειτουργεια, την οποια ποτε δεν εχω ενεργοποιησει, επειδη δεν εχω νιωσει ανασφαλεια. Φυσικα οταν παω Αθηνα, παντα κλειδωνω τις πορτες του αυτοκινητου, αφου μπω μεσα.
-
Θα αρχισω να τις κλειδωνω..ή να βρω πως ενεργοποιειται το αυτόματο κλείδωμα.
Tapatalk & SII
-
Παντα!!! Και μια φορα σε φαναρι ειχαν ερθει δυο Πακιστανοι κ προσπαθουσαν να μ ανοιξουν τη πορτα αλλα ειχα κλειδωσε. Μετα εβλεπα πηγαιναν και στα αυτοκινητα πιο πισω ενα ενα..
-
ΠΑΝΤΑ κλειδωνονται οι πορτες του αυτοκινητου, στο Mondeo αυτοματα, στα αλλα δυο που δεν εχουν αυτοματισμο γινεται 'αυτοματα' (= με το που μπαινω μεσα) απο μενα. Μια φορα παντως εχει ερθει να μου ανοιξει καποιος τη πορτα, για τσαμπουκα, και απλα περασα πανω απο το ποδι του .
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Θα αρχισω να τις κλειδωνω..ή να βρω πως ενεργοποιειται το αυτόματο κλείδωμα.Tapatalk & SII
Γιωργο δες στο fiesta mk6 μη γινεται οπως στο focus mk1.
Δηλαδη.
ανοιγοκλεινεις τις ασφαλειες 3 φορες στη θεση του κλειδιου 2,γυρνας στη θεση κλειδιου 1 και ανοιγοκλεινεις τις ασφαλειες αλλες 3 φορες, και μετα παλι στη θεση 2 και ανοιγοκλεινεις τις ασφαλειες μια φορα. Θα κανει διπλο μπιπ αν δουλευει ετσι, που σημαινει πως ενεργοποιηθηκε.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ΠΑΝΤΑ κλειδωνονται οι πορτες του αυτοκινητου, στο Mondeo αυτοματα, στα αλλα δυο που δεν εχουν αυτοματισμο γινεται 'αυτοματα' (= με το που μπαινω μεσα) απο μενα. Μια φορα παντως εχει ερθει να μου ανοιξει καποιος τη πορτα, για τσαμπουκα, και απλα περασα πανω απο το ποδι του . -
ηρθε και τραβηξε τη πορτα, πηρε τα @@ μου γιατι ειναι παντα κλειδωμενες, μου ειπε 'ανοιξε τη γιατι θα σπασω το τζαμι και θα σε βγαλω απο το παραθυρο', εβαλα πρωτη και ξεκινησα στριβωντας τερμα αριστερα, η πισω ροδα περασε τουλαχιστον πανω απο τα δαχτυλα του ποδιου. απλα πραγματα.
-
Εγώ πάλι δεν κλειδώνω τις πόρτες τουλάχιστον τις πρωινές ώρες, το βράδυ και δε παράξενες περιοχές το κάνω. Αυτό που πάντα κάνω όμως είναι να βάζω λουρί από το τσαντάκι που (σχεδόν ) πάντα έχω μαζί μου μέσα από την ζώνη ώστε να μην μπορεί να περάσει κάποιο μηχανάκι και να το τραβήξει. Το βάζω δε πάνω από το χειρόφρενο κιόλας να μην προκαλώ. Για το αυτόματο κλείδωμα καλό είναι και μακάρι να το είχαν όλα τα αυτοκίνητα αλλά aftermarket δεν θα το έβαζα γιατί σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος οι πόρτες θα είναι κλειδωμένες και σε πολλά αν όχι σε όλα κόβεται αυτόματα το ρεύμα για αποφυγή πυρκαγιάς και αν δεν έχει και ασφάλεια από μέσα να την τραβήξεις - σηκώσεις ο μόνος τρόπος να βγεις είναι να σπάσεις το τζάμι. Επίσης και οι από έξω αν είσαι αναίσθητος δεν θα μπορούν να βοηθήσουν. Στα εργοστασιακά συστήματα ξεκλειδώνουν οι πόρτες αυτόματα σαν μέρος των συστημάτων ασφαλείας.
-
@kacey Και πολύ καλά του έκανες του κερατά αλλά πραγματικά εκείνη τη στιγμή δε πρόκειται να σκεφτόμουν ποτέ να το έκανα αυτό!
Στάλθηκε από το LG-E975 μου
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Εγώ πάλι δεν κλειδώνω τις πόρτες τουλάχιστον τις πρωινές ώρες, το βράδυ και δε παράξενες περιοχές το κάνω. Αυτό που πάντα κάνω όμως είναι να βάζω λουρί από το τσαντάκι που (σχεδόν ) πάντα έχω μαζί μου μέσα από την ζώνη ώστε να μην μπορεί να περάσει κάποιο μηχανάκι και να το τραβήξει. Το βάζω δε πάνω από το χειρόφρενο κιόλας να μην προκαλώ. Για το αυτόματο κλείδωμα καλό είναι και μακάρι να το είχαν όλα τα αυτοκίνητα αλλά aftermarket δεν θα το έβαζα γιατί σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος οι πόρτες θα είναι κλειδωμένες και σε πολλά αν όχι σε όλα κόβεται αυτόματα το ρεύμα για αποφυγή πυρκαγιάς και αν δεν έχει και ασφάλεια από μέσα να την τραβήξεις - σηκώσεις ο μόνος τρόπος να βγεις είναι να σπάσεις το τζάμι. Επίσης και οι από έξω αν είσαι αναίσθητος δεν θα μπορούν να βοηθήσουν. Στα εργοστασιακά συστήματα ξεκλειδώνουν οι πόρτες αυτόματα σαν μέρος των συστημάτων ασφαλείας.Σε προςφατο τρακαρισμα μου επαθα ακριβως το ιδιο. Με αναποδογυρισμενο το αμαξι πανω στην εθνικη κλειδωθηκα μεσα και μπλοκαρε και ο συναγερμος.
Στη περιπτωση αυτη και σε περιπτωση πυρκαγιας το μονο τζαμι που σπαει ειναι το πισω του πορτ μπακαζ. -
Όχι μόνο κλειδώνει μόνο του στα 20χλμω, ειδικά βράδυ και μόνος μόλις μπω μέσα, πρώτη κίνηση μόλις κλείσει η πόρτα πριν καν βάλω το κλειδί, πατάω το κουμπάκι που κλειδώνει όλες τις πόρτες.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Εγώ πάλι δεν κλειδώνω τις πόρτες τουλάχιστον τις πρωινές ώρες, το βράδυ και δε παράξενες περιοχές το κάνω. Αυτό που πάντα κάνω όμως είναι να βάζω λουρί από το τσαντάκι που (σχεδόν ) πάντα έχω μαζί μου μέσα από την ζώνη ώστε να μην μπορεί να περάσει κάποιο μηχανάκι και να το τραβήξει. Το βάζω δε πάνω από το χειρόφρενο κιόλας να μην προκαλώ. Για το αυτόματο κλείδωμα καλό είναι και μακάρι να το είχαν όλα τα αυτοκίνητα αλλά aftermarket δεν θα το έβαζα γιατί σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος οι πόρτες θα είναι κλειδωμένες και σε πολλά αν όχι σε όλα κόβεται αυτόματα το ρεύμα για αποφυγή πυρκαγιάς και αν δεν έχει και ασφάλεια από μέσα να την τραβήξεις - σηκώσεις ο μόνος τρόπος να βγεις είναι να σπάσεις το τζάμι. Επίσης και οι από έξω αν είσαι αναίσθητος δεν θα μπορούν να βοηθήσουν. Στα εργοστασιακά συστήματα ξεκλειδώνουν οι πόρτες αυτόματα σαν μέρος των συστημάτων ασφαλείας.αυτό που πήρα, έχει αυτόματο ξεκλείδωμα όλων των πορτων όταν η ταχύτητα πέσει απότομα από τα 50 και πάνω στα 0 χιλιόμετρα πχ σε 2 δευτερόλεπτα:
http://www.ebay.com.au/itm/OBD2-CANBUS- ... TQ:AU:1123
αλλά μου φαίνεται αυτή την λειτουργια την έχουν όλα!
βέβαια εμένα δεν λειτουργεί καθόλου, είναι ελαττωματικό αυτό που μου έστειλε και ελπίζω να στείλει ο πωλητης αλλο! -
Πάντα αυτόματο κλείδωμα.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Θα αρχισω να τις κλειδωνω..ή να βρω πως ενεργοποιειται το αυτόματο κλείδωμα.
Tapatalk & SII
Γιωργο δες στο fiesta mk6 μη γινεται οπως στο focus mk1.
Δηλαδη.
ανοιγοκλεινεις τις ασφαλειες 3 φορες στη θεση του κλειδιου 2,γυρνας στη θεση κλειδιου 1 και ανοιγοκλεινεις τις ασφαλειες αλλες 3 φορες, και μετα παλι στη θεση 2 και ανοιγοκλεινεις τις ασφαλειες μια φορα. Θα κανει διπλο μπιπ αν δουλευει ετσι, που σημαινει πως ενεργοποιηθηκε.
Ωραίος. Θα το κοιτάξω. Αλλιώς postit στο τιμόνι
Sent from my iPad using Tapatalk
Εσείς κλειδώνετε τις πόρτες του αυτοκινήτου σας;