-
Τι λετε ρε σεις....Ποτε μου δεν εχω κλειδωσει τις πορτες και ουτε ειχα σκοπο......μεχρι σημερα που διαβαζω αυτα τα ωραια....
Εν ταξει δεν ειμαι και τοσο αφελης ωστε να αφηνω πορτοφολια και τσαντες σε κοινη θεα αλλα να μπει και ανθρωπος μεσα δεν το'χα ματακουσει....
Λεω να κανω ενα πειραμα και να τις κλειδωσω να δουμε πως θα νιωθω κατα την οδηγηση με το φοβο του εγκλωβισμου..... -
Πάντα μέσα σε πόλεις.
Από το 1980κάτι που θυμάμαι τον εαυτό μου, Ξάνθη, πλατεία ελευθερίας. Γυφτάκια στο φανάρι ζητούσαν ελεημοσύνη. Αν δεν τους έδινες λίγο πριν ανάψει το πράσινο κ ετοιμαστείς να φύγεις σου ανοίγαν π.χ. τις δύο πίσω πόρτες.
Δεν παίρναν τίποτα, απλά ήταν το σπάσιμο νεύρων και οι κόρνες των πίσω που δεν ειχαν πάρει χαμπάρι την κομπίνα.
-
Και κλειστά παράθυρο. Πριν χρόνια σε φανάρι στο κέντρο της πόλης (στην ΧΑΝΘ για τους Θεσσαλονικεις) παπακουλας μου πήρε το μπουφάν (αφημένο στην θέση του συνοδηγού) από το ανοιχτό παράθυρο.
Το χάσαμε το ακριβό δερμάτινο ...
Ευτυχώς βέβαια που εδώ και χρόνια υπάρχει το αυτόματο κλείδωμα. Το 1999 η Renault το είχε στο Megane και οι εδώ αντιπρόσωποι αγνοούσαν την ύπαρξη του. Όταν ρώτησα για ενεργοποίηση και απενεργοποίηση το διαπίστωσαν ως ... ηλεκτρονικό πρόβλημα! 'Ανήκουστο να κλειδώνει μόνο του το αμάξι!' μου είπαν. Αστέρια ...Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Όχι μόνο κλειδώνει μόνο του στα 20χλμω, ειδικά βράδυ και μόνος μόλις μπω μέσα, πρώτη κίνηση μόλις κλείσει η πόρτα πριν καν βάλω το κλειδί, πατάω το κουμπάκι που κλειδώνει όλες τις πόρτες.Έτσι κι εγώ. Πρώτα ασφάλεια και μετά όλα τ' άλλα.
Sent from the chip in my skull
-
Πάντα κλειδώνω, πριν καλά καλά βάλω μπροστά τη μηχανή. Ειδικά τα βράδια όταν κλείνω το γραφείο, έχω κάποια επαγγελματική τσάντα μαζί μου ή και λαπτοπ και δίνω εύκολα στόχο, αφού ανοίγω πάντα το χώρο αποσκευών και βάζω εκεί ακόμη και τα μπουφάν. Μάλιστα το πάρκινγκ στο λιμάνι της Κορίνθου είναι σχετικά μεγάλο, επομένως μέχρι να βγω από αυτό, πολύ εύκολα κάποιος θα μπορούσε να είχε σταμπάρει την τσάντα.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
@kacey Και πολύ καλά του έκανες του κερατά αλλά πραγματικά εκείνη τη στιγμή δε πρόκειται να σκεφτόμουν ποτέ να το έκανα αυτό!Στάλθηκε από το LG-E975 μου
Ισχύει, έκανε τρομερα πολύπλοκη σκέψη
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Τι λετε ρε σεις....Ποτε μου δεν εχω κλειδωσει τις πορτες και ουτε ειχα σκοπο......μεχρι σημερα που διαβαζω αυτα τα ωραια....
Εν ταξει δεν ειμαι και τοσο αφελης ωστε να αφηνω πορτοφολια και τσαντες σε κοινη θεα αλλα να μπει και ανθρωπος μεσα δεν το'χα ματακουσει....
Λεω να κανω ενα πειραμα και να τις κλειδωσω να δουμε πως θα νιωθω κατα την οδηγηση με το φοβο του εγκλωβισμου..... -
Αν κατάλαβα καλά, τα συστήματα αυτόματου κλειδώματος κλειδώνουν τις πόρτες, όταν το αυτοκίνητο ξεπεράσει κάποια ταχύτητα - ας πούμε 20 km/h - και ξεκλειδώνουν, όταν η ταχύτητα πέσει κάτω από αυτό το όριο.
Δηλαδή οι πόρτες είναι κλειδωμένες ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ και ξεκλείδωτες, όταν το αυτοκίνητο είναι ΑΚΙΝΗΤΟ.
Για αντιμετώπιση των κλοπών ΑΧΡΗΣΤΟ. -
Δεν ξεκλειδώνουν αυτόματα.
-
Ο χρήστης pienaf1 έγραψε:
Αν κατάλαβα καλά,Δεν ξεκλειδώνουν αυτόματα.
Άρα κατάλαβα λάθος!
Εγώ πάντως τις κλειδώνω με το κουμπάκι.
Αν και δυσκολεύομαι να κόψω την συνήθεια, ειδικά το καλοκαίρι, να αφήνω το αυτοκίνητο να δουλεύει για να μην χάνεται η δροσιά του AC και να κατεβαίνω για εφημερίδα, τσιγάρα κλπ.Πού καταντήσαμε!
Να κλειδαμπαρωνόμαστε στο Ναύπλιο... -
Αν κατάλαβα καλά,
Δεν ξεκλειδώνουν αυτόματα.
Άρα κατάλαβα λάθος!
Εγώ πάντως τις κλειδώνω με το κουμπάκι.
Αν και δυσκολεύομαι να κόψω την συνήθεια, ειδικά το καλοκαίρι, να αφήνω το αυτοκίνητο να δουλεύει για να μην χάνεται η δροσιά του AC και να κατεβαίνω για εφημερίδα, τσιγάρα κλπ.Πού καταντήσαμε!
Να κλειδαμπαρωνόμαστε στο Ναύπλιο...Αστο ανοιχτό να βρεις το πρωί το πρεζάκι να κοιμάται μέσα
Συνεβει στην Πρόνοια το καλοκαίρι -
Έχω κλειστό garage, σκύλο και κοιμάμαι ελαφριά...
-
Μέσα στο αμάξι; Θαρραλέος.
Sent from my Note 3 using smoke signals.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
@kacey Και πολύ καλά του έκανες του κερατά αλλά πραγματικά εκείνη τη στιγμή δε πρόκειται να σκεφτόμουν ποτέ να το έκανα αυτό!
Στάλθηκε από το LG-E975 μου
Ισχύει, έκανε τρομερα πολύπλοκη σκέψη
Εννοω πως δε θα μου ερχοταν αυθορμητα να οδηγησω απανω απο τα ποδια του αλλου ρε παιδι μου!
-
Αν κατάλαβα καλά, τα συστήματα αυτόματου κλειδώματος κλειδώνουν τις πόρτες, όταν το αυτοκίνητο ξεπεράσει κάποια ταχύτητα - ας πούμε 20 km/h - και ξεκλειδώνουν, όταν η ταχύτητα πέσει κάτω από αυτό το όριο.
Δηλαδή οι πόρτες είναι κλειδωμένες ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ και ξεκλείδωτες, όταν το αυτοκίνητο είναι ΑΚΙΝΗΤΟ.
Για αντιμετώπιση των κλοπών ΑΧΡΗΣΤΟ.Στο δικό μου OBD2 Canbus Speed Lock Device που δεν δουλεύει καθόλου και περιμένω λύση από τον πωλητή: Στα 20 χιλμ κλειδώνουν όλες οι πόρτες. Αν σταματήσεις δεν ξεκλειδώνουν, παρά μόνο όταν κλείσεις τον κινητήρα. Τότε αμεσα ανάβουν για λίγο τα αλάρμ και άμεσα ξεκλειδώνουν οι πόρτες για να κατέβουν οι επιβάτες. Ξεκλειδώνουν επίσης με τα αλαρμ αν πέσει απότομα η ταχύτητα πχ από 50 τουλάχιστον στα 0 σε δυο δευτερολεπτα, για να ανοίξει σε περίπτωση σύγκρουσης. Ενώ όταν κλείνουμε τις ασφάλειες με το χέρι σε περίπτωση σύγκρουσης, εάν χάσει τις αισθήσεις ο οδηγός, παραμένουν κλειδωμένες οι πόρτες.
Όταν ανοίξουν από μέσα οι επιβάτες την πόρτα κατεβαίνουν (αναμμένος κινητήρας) μετά αυτή ξανακλειδώνει μόλις ανέβει η ταχύτητα στα 20 χιλμ.
Άλλα έχουν το όριο στα 8 χιλμ, αλλά οι λειτουργίες είναι ίδιες -
Αυτο που λες antonn ειναι καλο.
Εμενα στο δικο μου αυτοκινητο ας πουμε, οταν ανοιξει μια πορτα δε ξανακλειδωνει τις ασφαλειες. Επισης λογικα λογω θεματων ασφαλειας, απο οτι ξερω (τουλαχιστον στα ford απο mid 90's οπως και τα υπολοιπα αυτοκινητα θα το εχουν λογικα) οταν τρακαρεις με το αυτοκινητο, κλειδωνει αυτοματα μονο του για 15-20 δευτερολεπτα, μεχρι ας πουμε τελειωσει η συγκρουση να μην ανοιξει καποια πορτα μονη της και μετα φυσικα ξεκλειδωνει.
-
Ε αυτό ξεκλειδώνει μετά την σύγκρουση στην ακινητοποίηση. Δηλαδή όταν πέσει απότομα στα 0 χιλμ. Αυτά τα λέει και στο χαρτάκι των οδηγιών
Εμένα αυτό που μου πούλησαν δε δουλεύει και ελπίζω να μου στείλουν άλλο να δουλεύει οπότε μετά από κάνα μήνα μόλις το παραλάβω θα σου πω. Τουλάχιστον την πρώτη φορά το έστειλε συστημένο μεσω ΕΛΤΑ και κανενα πρόβλημα τελωνείου λογω μικρού κόστους-όγκου-βάρους -
Και το δικο σου λογικα αν τυχει η κακια ωρα θα κλειδωνει και θα ξεκλειδωνει. audi (το Α3 ας πουμε) το ειχε απο την αρχη αυτο σιγουρα και το rav.
-
Τα Ιαπωνικά δεν κλειδώνουν αυτόματα τις πόρτες, τουλάχιστον αυτά που πουλιούνται Ευρώπη. Οπότε ούτε κλειδώνει, ούτε ξεκλειδώνει, αυτόματα σε περίπτωση σύγκρουσης. Θα το έγραφε στο μανουάλι που το είχα διαβάσει με θρησκευτική ευλάβεια. Άλλωστε τότε καινούργιο στοίχιζε όσο μια γκαρσονιέρα!
ούτε το καινούργιο δεν κάνει τέτοια δουλεια, θα μου το λέγανε στο rav4club.gr. Επίσης θα το ξέρανε και για το δικό μου! -
Ο χρήστης antonn έγραψε:
Τα Ιαπωνικά δεν κλειδώνουν αυτόματα τις πόρτες, τουλάχιστον αυτά που πουλιούνται Ευρώπη. Οπότε ούτε κλειδώνει, ούτε ξεκλειδώνει, αυτόματα σε περίπτωση σύγκρουσης. Θα το έγραφε στο μανουάλι που το είχα διαβάσει με θρησκευτική ευλάβεια. Άλλωστε τότε καινούργιο στοίχιζε όσο μια γκαρσονιέρα!
ούτε το καινούργιο δεν κάνει τέτοια δουλεια, θα μου το λέγανε στο rav4club.gr. Επίσης θα το ξέρανε και για το δικό μου!Εντυπωση μου κανει νομιζα πως ηταν καποια οδηγια της Ε.Ε. σχετικα με αυτο το θεμα.
Εσείς κλειδώνετε τις πόρτες του αυτοκινήτου σας;