-
Σε διαφορα γερμανικά τελευταίων ετών για τα οποία γνωριζω,κλειδώνουν αυτοματα στα 20 χιλιόμετρα και ξεκλειδώνουν μόλις ανοιξει κάποιος επιβάτης οποιαδήποτε απο τις πόρτες.Το αυτόματο κλείδωμα κλειδώνει απο έξω αλλα όχι απο μέσα τις πόρτες οποτε το αίσθημα εγκλωβισμού δεν παίζει όπως δεν παίζει να μην ανοιγει και η πόρτα απο μέσα σε περιπτωση ατυχήματος.Ομως για τις περιπτώσεις σοβαρού τροχαίου όπου οι επιβαίνοντες μπορεί να χάσουν τις αισθήσεις τους,αναλόγως την ταχύτητα,ο εγκέφαλος στέλνει σήμα μέσα σε συγκεκριμένα milliseconds να ξεκλειδώσουν οι πόρτες.Γι'αυτο σε πολλά αυτοκινητα η μπαταρία βρίσκεται και όσο το δυνατό πιο πίσω μέσα στο χώρο της μηχανής.
-
Κλειδώνουν αυτόματα κι ανοίγουν αυτόματα αν βγάλω το κλειδί.
Sent from a mobile device
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Κλειδώνουν αυτόματα κι ανοίγουν αυτόματα αν βγάλω το κλειδί.Sent from a mobile device
ετσι ειναι.
Μου αρεσει η αισθηση οταν βαζεις μπροστα να κλειδωνει το αμαξι.Ειναι σαν να θελει να σε προστατεψει το γλυκο μου...
that said στην Κερκυρα δεν το χρησιμοποιω ποτε
Στην Ιταλια ομως και στην υπολοιπη Ελλαδα παντα. -
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
οταν τρακαρεις με το αυτοκινητο, κλειδωνει αυτοματα μονο του για 15-20 δευτερολεπτα, μεχρι ας πουμε τελειωσει η συγκρουση να μην ανοιξει καποια πορτα μονη της και μετα φυσικα ξεκλειδωνει.και αν μετά το ατύχημα δεν έχει ρεύμα πως θα βγεις;
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Σε διαφορα γερμανικά τελευταίων ετών για τα οποία γνωριζω,κλειδώνουν αυτοματα στα 20 χιλιόμετρα και ξεκλειδώνουν μόλις ανοιξει κάποιος επιβάτης οποιαδήποτε απο τις πόρτες.Το αυτόματο κλείδωμα κλειδώνει απο έξω αλλα όχι απο μέσα τις πόρτες οποτε το αίσθημα εγκλωβισμού δεν παίζει όπως δεν παίζει να μην ανοιγει και η πόρτα απο μέσα σε περιπτωση ατυχήματος.Ομως για τις περιπτώσεις σοβαρού τροχαίου όπου οι επιβαίνοντες μπορεί να χάσουν τις αισθήσεις τους,αναλόγως την ταχύτητα,ο εγκέφαλος στέλνει σήμα μέσα σε συγκεκριμένα milliseconds να ξεκλειδώσουν οι πόρτες.Γι'αυτο σε πολλά αυτοκινητα η μπαταρία βρίσκεται και όσο το δυνατό πιο πίσω μέσα στο χώρο της μηχανής.Αυτο ακριβώς που περιγράφεις ισχύει όχι μόνο στα γερμανικά αλλά και σε άλλα. Σε QQ, Splash, 406, Megane, Micra, Aygo, όπως και στο Passat, αυτό ίσχυε.
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν κατάλαβα καλά,
Δεν ξεκλειδώνουν αυτόματα.
Άρα κατάλαβα λάθος!
Εγώ πάντως τις κλειδώνω με το κουμπάκι.
Αν και δυσκολεύομαι να κόψω την συνήθεια, ειδικά το καλοκαίρι, να αφήνω το αυτοκίνητο να δουλεύει για να μην χάνεται η δροσιά του AC και να κατεβαίνω για εφημερίδα, τσιγάρα κλπ.Πού καταντήσαμε!
Να κλειδαμπαρωνόμαστε στο Ναύπλιο...Αστο ανοιχτό να βρεις το πρωί το πρεζάκι να κοιμάται μέσα
Συνεβει στην Πρόνοια το καλοκαίριΕεεεε Bill μιλαμε για κλειδωμα εν κινησει και οχι αμα ειναι παρκαρισμενο......Τοτε οποιος το αφηνει ξεκλειδωτο σε αφυλακτο χωρο λεει του κλεφτη ελα παρ'το ......
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Θα αρχισω να τις κλειδωνω..ή να βρω πως ενεργοποιειται το αυτόματο κλείδωμα.
Tapatalk & SII
Γιωργο δες στο fiesta mk6 μη γινεται οπως στο focus mk1.
Δηλαδη.
ανοιγοκλεινεις τις ασφαλειες 3 φορες στη θεση του κλειδιου 2,γυρνας στη θεση κλειδιου 1 και ανοιγοκλεινεις τις ασφαλειες αλλες 3 φορες, και μετα παλι στη θεση 2 και ανοιγοκλεινεις τις ασφαλειες μια φορα. Θα κανει διπλο μπιπ αν δουλευει ετσι, που σημαινει πως ενεργοποιηθηκε.
Παίζει και σε focus mkII αυτό;
-
Μπορεί δεν είμαι σίγουρος. Μπορείς να μπεις στο club Ford να ψάξεις κάποιος θα το έχει κάνει!
Στάλθηκε από το LG-E975 μου
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Όχι....
-
Στο δικό μου εκτός ότι κλειδώνουν αυτόματα, όταν είμαι σταθμευμένος και περιμένω κάποιον τις κλειδώνω τις πόρτες με το γενικό κουμπί κλειδώματος. Επίσης ποτέ (μα ποτέ) τα παράθυρα κατεβασμένα μέχρι κάτω. Επίσης τα πίσω παράθυρα απλά δεν κατεβαίνουν. Πάντα ενεργοποιημένο το κουμπί απενεργοποίησης των διακοπτών των πίσω παραθύρων.
Με αυτά που γίνονται και έχω πάθει στο Αθηνιστάν δεν είναι να μένεις για πολύ ώρα ξεκλείδωτος.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Όχι....
Σίγουρα θα έχει και το mk2, αλλά θα ενεργοποιειται αλλιώς.
Στάλθηκε από το LG-E975 μου
-
Ο χρήστης antonn έγραψε:
Τα Ιαπωνικά δεν κλειδώνουν αυτόματα τις πόρτες, τουλάχιστον αυτά που πουλιούνται Ευρώπη. Οπότε ούτε κλειδώνει, ούτε ξεκλειδώνει, αυτόματα σε περίπτωση σύγκρουσης. Θα το έγραφε στο μανουάλι που το είχα διαβάσει με θρησκευτική ευλάβεια. Άλλωστε τότε καινούργιο στοίχιζε όσο μια γκαρσονιέρα!
ούτε το καινούργιο δεν κάνει τέτοια δουλεια, θα μου το λέγανε στο rav4club.gr. Επίσης θα το ξέρανε και για το δικό μου!Το qashqai μου ´12 κλειδώνει μετά τα 20χλμ
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Πριν πολλά χρόνια σε φανάρι στην Λαμπράκη στη Τούμπα στη Θεσ/νίκη ένας τοξικομανής με την απειλή μαχαιριού μπήκε από την ξεκλείδωτη πόρτα σε ΙΧ και απαιτούσε από τον οδηγό να του δώσει χρήματα...Τον έκανε βόλτες ώστε να τα λάβει...
-
Εννοείται..
-
Ο χρήστης SIMDION έγραψε:
Τα Ιαπωνικά δεν κλειδώνουν αυτόματα τις πόρτες, τουλάχιστον αυτά που πουλιούνται Ευρώπη. Οπότε ούτε κλειδώνει, ούτε ξεκλειδώνει, αυτόματα σε περίπτωση σύγκρουσης. Θα το έγραφε στο μανουάλι που το είχα διαβάσει με θρησκευτική ευλάβεια. Άλλωστε τότε καινούργιο στοίχιζε όσο μια γκαρσονιέρα!
ούτε το καινούργιο δεν κάνει τέτοια δουλεια, θα μου το λέγανε στο rav4club.gr. Επίσης θα το ξέρανε και για το δικό μου!Το qashqai μου ´12 κλειδώνει μετά τα 20χλμ
Sent from my iPad using Tapatalk
Για πες αυτο πως γίνεται. Γιατι στο δικο μας δεν υπάρχει τέτοιο feature και το χουμε πάρει και μεις το 12.
-
Μου είπανε μια ιδέα. Σε περίπτωση που μπουν οι μαυριδεροί μέσα στο αυτοκίνητο που έχω ξεχάσει ξεκλείδωτο, να πάρω τα κλειδιά να βγω από το αυτοκίνητο και να το βάλω στα πόδια! Θα διακοπεί η κυκλοφορία και θα αναγκαστούν να φύγουν άρον-άρον!
-
Ο χρήστης antonn έγραψε:
Μου είπανε μια ιδέα. Σε περίπτωση που μπουν οι μαυριδεροί μέσα στο αυτοκίνητο που έχω ξεχάσει ξεκλείδωτο, να πάρω τα κλειδιά να βγω από το αυτοκίνητο και να το βάλω στα πόδια! Θα διακοπεί η κυκλοφορία και θα αναγκαστούν να φύγουν άρον-άρον!Αν είναι ασπρουλιάρηδες;
-
Κλειδωνεις τις πορτες και τους ριχνεις ενα μανικι
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μου είπανε μια ιδέα. Σε περίπτωση που μπουν οι μαυριδεροί μέσα στο αυτοκίνητο που έχω ξεχάσει ξεκλείδωτο, να πάρω τα κλειδιά να βγω από το αυτοκίνητο και να το βάλω στα πόδια! Θα διακοπεί η κυκλοφορία και θα αναγκαστούν να φύγουν άρον-άρον!
Αν είναι ασπρουλιάρηδες;
Τους δίνεις τα κλειδιά και το τηλέφωνό σου!!!
-
Σε μένα στη C4 κλειδώνουν στα 10χλμ/ω και ξεκλειδώνει η πόρτα όταν τραβήξεις το πόμολο για να κατέβεις. Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει σε όλα τα αμάξια. Άλλη καλή λύση για τα αδιάκριτα βλέμματα είναι τα φιμέ. Πιστεύω πως όσο να 'ναι απωθούν.. Αλλά τα άτιμα ελκύουν την αστυνομία...
Εσείς κλειδώνετε τις πόρτες του αυτοκινήτου σας;