-
Στο παραπάνω βίντεο στο 05:00 περίπου λέει οτι το byd seal είναι 400 κιλά βαρύτερο απο το perfomance ... το είχε σε δοκιμή και μετράει το βάρος ο ίδιος απο οτι κατάλαβα .
τετρακόσια κιλά βαρύτερο ...
-
@ataim said in TESLA FORUM:
Δεν το κάνει μόνο η porsche διαφορετικά, ο κάθε κατασκευαστής έχει την δική του προσέγγιση. Καλό θα είναι να υπάρχει δυνατότητα επιλογής. Τα πρώτα ev της gm δεν είχαν καθόλου regen όταν άφηνες το γκάζι, στα lucid δεν υπάρχει καθόλου regen κατά το φρενάρισμα, γίνεται δηλαδή μόνο με μηχανικό τρόπο, το rimac επιλέγει ανάμεσα σε regen και φρένα βάσει θερμοκρασίας, τέλος στα tesla βλέπω πολλοί όταν μπουν πίστα ακυρώνουν το regen για να μην επιβαρύνουν την μπαταρία, και μετα από λίγο ξεμένουν από φρένα...
550 άλογα discharge, το παλιό του έδινε 570
εχω δει και εγω οτι σε πιστα απενεργοποιουν τα regen. Δεν εχω καταλαβει ομως αν αυτο συμβαινει επειδη τους ενοχλει για καποιον λογο ή επειδη ετσι εχουν μαθει να οδηγουν. Οντως γκρινιαζουν οτι, στα stock tesla τουλαχιστον, τους "αφηνουν" τα φρενα μετα απο μικρο χρονικο διαστημα.
Τα σχολια μου παντως, δεν ηταν για αγωνιστικη οδηγηση σε πιστα, αλλα για σβελτη βολτα.
-
Στην πίστα έχουν θέμα με την υπερθέρμανση της μπαταρίας, για αυτό απενεργοποιούν το regen.
-
Στην πίστα έχουν θέμα με την υπερθέρμανση της μπαταρίας, για αυτό απενεργοποιούν το regen.
οκ, απολυτως λογικο τοτε
-
@monman2 said in TESLA FORUM:
Στο παραπάνω βίντεο στο 05:00 περίπου λέει οτι το byd seal είναι 400 κιλά βαρύτερο απο το perfomance ... το είχε σε δοκιμή και μετράει το βάρος ο ίδιος απο οτι κατάλαβα .
Εχει LFP μπαταριες που ειναι βαριες αλλα τωρα βγηκε νεα τεχνολογια και θα κοψει 150-200 κιλα απο τις μπαταριες. Και το i4 εχει τετοια διαφορα απο το Τεσλα 3. Το Τεσλα χρησιμοποιει πολυ αλουμηνιο και επισης εχει πολυ απλο εσωτερικο και μεχρι προτινος δεν ειχε καλη ηχομονωση πραγματα που προσθετουν βαρος.. Το αλουμηνιο ειναι δυσκολο στις επισκευες.
-
Δεν το κάνει μόνο η porsche διαφορετικά, ο κάθε κατασκευαστής έχει την δική του προσέγγιση. Καλό θα είναι να υπάρχει δυνατότητα επιλογής. Τα πρώτα ev της gm δεν είχαν καθόλου regen όταν άφηνες το γκάζι, στα lucid δεν υπάρχει καθόλου regen κατά το φρενάρισμα, γίνεται δηλαδή μόνο με μηχανικό τρόπο, το rimac επιλέγει ανάμεσα σε regen και φρένα βάσει θερμοκρασίας, τέλος στα tesla βλέπω πολλοί όταν μπουν πίστα ακυρώνουν το regen για να μην επιβαρύνουν την μπαταρία, και μετα από λίγο ξεμένουν από φρένα...
550 άλογα discharge, το παλιό του έδινε 570
Δεν εχει το Τεσλα φρενα για πιστα εχει αναφερθει πολλες φορες αλλα γενικα οτι θα παρεις τεσλα για σπορ αμαξι εμενα μου φαινεται ακυρο αφου το σπορ αυτοκινητο πρεπει να ειναι ελαφρυ. Το ιδιο βεβαια ισχυει για το Ταυκαν.
-
@wantone said in TESLA FORUM:
Δεν εχει το Τεσλα φρενα για πιστα εχει αναφερθει πολλες φορες αλλα γενικα οτι θα παρεις τεσλα για σπορ αμαξι εμενα μου φαινεται ακυρο αφου το σπορ αυτοκινητο πρεπει να ειναι ελαφρυ. Το ιδιο βεβαια ισχυει για το Ταυκαν.
Ναι, σίγουρα δεν έχει φτιαχτεί για autocross όπου ένα ελαφρύ αυτοκίνητο δεν θα ταλαιπωρηθεί ακόμα και αν το πιέζεις όλη μέρα. Πάντως παρόλα αυτά είναι σβέλτα:
-
@monman2 said in TESLA FORUM:
Εχει LFP μπαταριες που ειναι βαριες αλλα τωρα βγηκε νεα τεχνολογια και θα κοψει 150-200 κιλα απο τις μπαταριες. Και το i4 εχει τετοια διαφορα απο το Τεσλα 3. Το Τεσλα χρησιμοποιει πολυ αλουμηνιο και επισης εχει πολυ απλο εσωτερικο και μεχρι προτινος δεν ειχε καλη ηχομονωση πραγματα που προσθετουν βαρος.. Το αλουμηνιο ειναι δυσκολο στις επισκευες.
Το τεσλα έχει αλουμίνιο, το αλουμίνιο είμαι δύσκολο στις επισκευές.
Φήμες λενε ότι αν το γράψεις ακόμα δυο φορές θα λογίζεται ως αξίωμα -
Μια δοκιμή από τους sexy, είναι Βούλγαροι αυτοί, τώρα το συνειδητοποίησα από την πινακίδα.
Το νέο πρέπει να έχει μικρότερο max discharge αλλά χαμηλά και ψηλά μπορεί και τροφοδοτεί τον πίσω κινητήρα με περισσότερη ισχύ. Στα 180kph 90/180kw το παλιό, 75/240kw το νέο. Το αμερικανικό βέβαια είναι αλλού, έχει τουλάχιστον 50kw μεγαλύτερη μέγιστη ισχύ από την μπαταρία το έχουν μετρήσει στα 620 άλογα.
-
Στην Ευρωπη καλυτερα να μεινει καποιος στο LR dual motor. Λενε οτι και τα καθισματα στο Performance δεν ειναι ανετα.
-
Όχι δα!
-
-
Πρώτη φορά που έχουμε σύγκρουση ΙΧ !
-
Παρκαδόρος προσπάθησε να κάνει μανουβρες με τεσλα πελάτη, νόμιζε ότι οδηγάει φιατακι και απογείωσε το αμάξι καταλήγοντας στο απέναντι μαγαζί.
Πρώτα από όλα, ευτυχώς που δεν χτύπησε κανέναν άνθρωπο και δεύτερον, ο κάτοχος κλαίει το αμάξι του επειδή ο παρκαδόρος ήταν άχρηστος.Περιμένω με ανυπομονησία τα άρθρα για το «τεσλα που επιτάχυνε από μόνο του»
-
@dettol said in TESLA FORUM:
Παρκαδόρος προσπάθησε να κάνει μανουβρες με τεσλα πελάτη, νόμιζε ότι οδηγάει φιατακι και απογείωσε το αμάξι καταλήγοντας στο απέναντι μαγαζί.
Πρώτα από όλα, ευτυχώς που δεν χτύπησε κανέναν άνθρωπο και δεύτερον, ο κάτοχος κλαίει το αμάξι του επειδή ο παρκαδόρος ήταν άχρηστος.Περιμένω με ανυπομονησία τα άρθρα για το «τεσλα που επιτάχυνε από μόνο του»
ο ιδιοκτητης που αφησε να οδηγαει το αμαξι ο καθε ασχετος δεν εχει ευθυνη; μονο αν ηταν ενα φθηνο ληζινγκ θα το αφηνα σε παρκαδορο.
σε αυτες τις περιπτωσεις πιθανον να πληρωσει την ζημια η μικτη του ιδιοκτητη...απιθανο το μαγαζι να πληρωσει.
-
ο ιδιοκτητης που αφησε να οδηγαει το αμαξι ο καθε ασχετος δεν εχει ευθυνη;
προφανως και οχι. Αν δεν ηταν σε θεση ο παρκαδορος να το οδηγησει, ας το ελεγε.
Εσενα αν σε καλεσουν να κανεις εγχειρηση αφαιρεσης χοληδοχου κυστης, θας πας;
Αν εισαι χειρουργος, το παραδειγμα μου ειναι πολυ ατυχο -
Πονεμένη η ιστορία με τους παρκαδόρους, σε μερικά μέρη δεν σε αφήνουν να το παρκάρεις εσύ και να πάρεις τα κλειδιά. Αν εν τέλει, δεν σε αφήσουν, που θα το σταθμεύσεις σε κοινωνική εκδήλωση στη λίμνη της Βουλιαγμένης ή στον Πύργο του Μελισσουργού ?
-
@red_monster said in TESLA FORUM:
Πονεμένη η ιστορία με τους παρκαδόρους, σε μερικά μέρη δεν σε αφήνουν να το παρκάρεις εσύ και να πάρεις τα κλειδιά. Αν εν τέλει, δεν σε αφήσουν, που θα το σταθμεύσεις σε κοινωνική εκδήλωση στη λίμνη της Βουλιαγμένης ή στον Πύργο του Μελισσουργού ?
πετυχα ποστ φβ προσφατα για παρκινγκ στο κεντρο της αθηνα που διαφημιζε οτι εχει φορτιστη, και απαγορευσε την εισοδο σε ηλεκτρικο. Μονο στην ελλαδα τετοιος παραλογισμος!
-
@dettol said in TESLA FORUM:
ο ιδιοκτητης που αφησε να οδηγαει το αμαξι ο καθε ασχετος δεν εχει ευθυνη;
προφανως και οχι. Αν δεν ηταν σε θεση ο παρκαδορος να το οδηγησει, ας το ελεγε.
Εσενα αν σε καλεσουν να κανεις εγχειρηση αφαιρεσης χοληδοχου κυστης, θας πας;
Αν εισαι χειρουργος, το παραδειγμα μου ειναι πολυ ατυχοδεν καταλαβα τι γραφεις. ο παρκαδορος ειναι ενα ατομο Ελληνικης καθημερινοτητας δηλ θα σου πει οτι ναναι ωστε να παρει την δουλεια (το οποιο πολλες φορες ειναι να τα βαζουν οπου να ναι σε δημοσιους δρομους τρελλη αντιφαση), και μονο οτι συγκρινεις τον παρκαδορο με εναν χειρουργο λες και ειναι ιδιας βαρυτητας επαγγελματα
-
This post is deleted!
TESLA FORUM