-
@diego1960 said in TESLA FORUM:
@dimsabas said in TESLA FORUM:
Τα πρώτα Tesla είχαν όντως θέματα. Τώρα, είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Ήμουν με Mercedes EQA (δημοσιογραφική) δίπλα σε Model Y και φορτίζαμε. Είχαμε κατέβει και περιεργαζόμασταν τα δύο μοντέλα. Το Tesla ήταν χαλάρα 2-3 κλάσεις πάνω σε ποιότητα. Καλά, η EQA βέβαια (και γενικότερα όλη η γκάμα GLA) δεν αξίζουν να λέγονται Mercedes.
Δημήτρη μου δεν είσαι και ο πιο αντικειμενικός σε θέματα Τέσλα έτσι δεν είναι; Να λέμε του στραβού το δίκιο.
Μόνο στα Miata δεν είμαι αντικειμενικός, γιατί είχα τρία.
-
Τα πρώτα Tesla είχαν όντως θέματα. Τώρα, είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Ήμουν με Mercedes EQA (δημοσιογραφική) δίπλα σε Model Y και φορτίζαμε. Είχαμε κατέβει και περιεργαζόμασταν τα δύο μοντέλα. Το Tesla ήταν χαλάρα 2-3 κλάσεις πάνω σε ποιότητα. Καλά, η EQA βέβαια (και γενικότερα όλη η γκάμα GLA) δεν αξίζουν να λέγονται Mercedes.
Δημήτρη μου δεν είσαι και ο πιο αντικειμενικός σε θέματα Τέσλα έτσι δεν είναι; Να λέμε του στραβού το δίκιο.
Θα συμφωνήσω οτι οι μικρές Merc δεν είναι ακριβώς Merc αλλά μέτρια αυτοκίνητα που απλά έχουν το τιμημένο αστέρι στη μάσκα, αλλά πχ. σε έναν ταπεινό άσσο περιμένω να δω πως θα σταθεί δίπλα ένα Tesla από τα 3 και τα Y. Είναι τόσο καλοβιδωμένα όλα που νομίζεις οτι είναι από γρανίτη. Έχει φυσικά κουμπιά ποιοτικά, όχι ένα πεταμένο τάμπλετ στο κέντρο και μιλάμε για εισαγωγικό φτηνό αυυτοκίνητο που δε στοιχίζει πάνω από 25-35 χιλιάρικα ανάλογα με τις εκδόσεις και τα πακέτα. Δε μιλάω για πιο ακριβά και μεγάλα μοντέλα της BMW γιατί απλά δεν υπάρχει σύγκριση με κανένα Τέσλα, εκεί κλέβουμε εκκλησία και η κουβέντα αναγκαστικά θα πάει στην τιμή και στο πόσο φτηνό βγαίνει το ηλεκτρικό αν φορτίζεις σπίτι, στα γκάζια κτλ.
Ξέρεις να ξεχωρίζεις τον κοχλία απο το περικοχλιο ;
-
Σίγουρα ξέρω να ξεχωρίζω τη βούρτσα από κάτι άλλο θα πω εγώ.
-
Σίγουρα ξέρω να ξεχωρίζω τη βούρτσα από κάτι άλλο θα πω εγώ.
Μας έχει χορτάσει γηπεδικα σχόλια χωρις καμία ουσία. Αυτοί που αγοράζουν τεσλα έχουν περάσει και απο ακριβά γερμανικά και γελούν με αυτά που γράφεις
-
Και εμείς γελάμε με αυτούς που έγιναν ταμπλετικοί οπότε όλοι ευχαριστημένοι θα πω!
-
Και εμείς γελάμε με αυτούς που έγιναν ταμπλετικοί οπότε όλοι ευχαριστημένοι θα πω!
Φαντάσου να είχες και κάνα σοβαρό κινητήρα ποσό θα μας τα έπρηζες.
-
Αν δε σου αρέσει μπλόκαρέ με!
Μην ξεχάσεις να φορτίσεις το κινητό και το τάμπλετ το βράδυ μόνο!
-
Αυτό με το ταμπλετ ρε φίλε πως σου έχει κολλήσει τοσο;
Είσαι και νέος άνθρωπος.
Τι τα θες 55 κουμπάκια σε μια κονσόλα;
C130 ειναι;Καθημερινά οδηγώ το Λεον και το Τεσλα, το ταμπλετ δεν παίζει κάποιο ρόλο στην εξίσωση. Βρες κάτι άλλο δηλαδης.
(Με το συμπάθιο ε;)
-
Hint
Το κινητο που έφερε την επανάσταση το 2007 δεν έχει σχεδόν κανένα φυσικό κουμπί, εμφάνιζε κουμπιά στην οθονη όταν τα χρειαζόταν.
-
Είναι θέμα εργονομίας και σεβασμού του αγοραστή το οποίο έχει αναλυθεί 100 φορές όχι μόνο από εμένα αλλά και από τον @driver-m
Νεο παιδί μπορεί να είμαι αλλά αντίθετα με τη γενιά μου και τις επόμενες που δυστυχώς έχουν αποβλακωθεί από τα κινητά, δε θέλω οθόνες παντού, δε θέλω haptic feedback κουμπιά, δε θέλω γκατζετιές, δε θέλω applications. Μια χαρά είναι τα συμβατικά κουμπιά σε ένα αυτοκίνητο, δεν είναι πρόοδος να τα καταργούμε όλα για να το παίξουμε μοντέρνοι χωρίς λόγο.
Αν το Leon είναι προηγούμενης γενιάς, το θεωρώ σαφέστατα πιο λογικά κατασκευασμένο και εργονομικό από τα νέα αυτοκίνητα. Στο καινούργιο που μπήκα στην αντιπροσωπεία αρκετά πράγματα με ξένισαν. Τουλάχιστον το τιμόνι έχει φυσικά κουμπιά και όχι τις ηλιθιότητες του Golf οπότε θα του το δώσω αυτό.
-
Η εργονομία είναι επιστήμη που εντάσσεται στο γνωστικό επίπεδο του μηχανολόγου μηχανικού, μην την επικαλείστε επι ματαιω !
-
@red_monster said in TESLA FORUM:
Hint
Το κινητο που έφερε την επανάσταση το 2007 δεν έχει σχεδόν κανένα φυσικό κουμπί, εμφάνιζε κουμπιά στην οθονη όταν τα χρειαζόταν.
με την διαφορά ότι δεν οδηγείς όταν το χειρίζεσαι.
το ταμπλετ στο tesla είναι εργονομική φαουλάρα.
αυτό ισχύει και για όλους εκείνους που έσπευσαν να το υιοθετήσουν μετά.
-
Να θυμίσω ότι υπάρχει και η δυνατότητα φωνητικών εντολών.
Έχω λίγες μέρες που "παίζω" με αυτήν την δυνατότητα και πραγματικά σου γλυτώνει αρκετά κλικ στην οθόνη.
Επίσης η δεξιά ροδέλα στο τιμόνι, δέχεται προγραμματισμό για λειτουργίες που εκτελούνται συχνά. -
Παίδες το Λεον μου είναι το παλιό, έχει κλείσει 10ετια.
Οπως ψάχνω το ξεθαμπωτικο για το παρμπρίζ και πρέπει να πατήσω 2-3 φυσικά κουμπιά το ίδιο κάνω κ στο τεσλα και ίσως λίγο πιο εύκολα.
Δεν έχει πολλά μενού το τεσλα, ειναι ένα δύο κλικ για να κάνεις ότι θες.Ότι θα μπορούσε να γίνει λίγο καλύτερο θα μπορούσε.
Μη λέμε πράγματα απλά για να λέμε.Ας λέμε ότι πόρτες ανοίγουν με κουμπί πχ και όχι με χερούλι.
-
@teo-mak said in TESLA FORUM:
Να θυμίσω ότι υπάρχει και η δυνατότητα φωνητικών εντολών.
Έχω λίγες μέρες που "παίζω" με αυτήν την δυνατότητα και πραγματικά σου γλυτώνει αρκετά κλικ στην οθόνη.
Επίσης η δεξιά ροδέλα στο τιμόνι, δέχεται προγραμματισμό για λειτουργίες που εκτελούνται συχνά.Άσε μας ρε Τεό.
-
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ, καλό αυτό!
Από τον άνθρωπο που έχει αμετακίνητη άποψη για τα Tesla, χωρίς να έχει οδηγήσει ποτέ του. Μιλάμε για φάρο αντικειμενικότητας σε μια θάλασσα υποκειμενικότητας!
Δικαίως εγκαλείς αγόρι μου τους άλλους για έλλειψη αντικειμενικότητας! -
-
-
@bill_hsd said in TESLA FORUM:
για real BMW από (Χ)3 και πάνω
2 coupe και πάνω. Η 2άρα είναι στην ίδια πλατφόρμα με την 3/4, απλά με κοντύτερο μεταξόνιο. Αλλά και η 1 μια χαρά είναι για την κατηγορία της, απλά δεν έχει τα χαρακτηριστικά μιας σωστής BMW.
Όσο για τα κουμπιά, έχει αποδειχθεί από ένα σωρό μελέτες ότι είναι πιο εύχρηστα σε σχέση με τις οθόνες.
-
Τις μικρές οθόνες. Όχι τις μεγάλες.
Ποιες μελέτες είναι αυτές ;
TESLA FORUM