-
Κάτσε ρε συ, διάβασες κάτι και το πήρες για σημαία.
Ρε παιδιά όσοι έχετε Τέσλα είστε εκατομμυριούχοι;;;;
Απλά τα πράγματαΝαι είναι χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματτος. Μακρά χαμηλότερου. Τεραστίων διαστάσεων χαμηλότερου.
Άρα να υποθέσω, tesla για εσένα δεν έχει, δεν μπορείς να αγοράσεις.....σωστά;
-
@nmsm2 said in TESLA FORUM:
Τα συνολικά εισοδήματα όλων των φορολογουμένων της χώρας, όπως προκύπτει από την επεξεργασία των περυσινών φορολογικών δηλώσεων, εκτιμώνται σε περίπου 80 δισ. ευρώ. Από αυτά, όμως, τα 60 δισ. ευρώ δηλώνουν οι μισθωτοί (ιδιωτικού και δημόσιου τομέα) και οι συνταξιούχοι, οι οποίοι βεβαίως πληρώνουν και τους περισσότερους φόρους. Αντιθέτως, αυτοαπασχολούμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν διαρκώς ζημίες.
Όταν βλέπεις αυτές τις στρεβλώσεις στη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή, συνειδητοποιείς ότι προς το παρόν τα ηλεκτρικά αφορούν τους φοροδιαφεύγοντες οι οποίοι τα αποκτούν μέσω leasing ή ως εταιρικά εφόσον έχουν συστήσει εταιρία. Μισθωτός καλά αμειβόμενος δύσκολα θα αγοράσει προς το παρόν ηλεκτρικό όσο παραμένει αυτοκίνητο πόλης ή δευτερεύουας χρήσηςΈτσι είναι, και προσέθεσε αλλά 60 δις που δεν δηλώνονται
Συγνώμη λάθος, όχι 60 δις εισοδήματα, αλλά 60 δις ΦΟΡΩΝ. Δηλαδή περισσότερα από 60 δις εισοδήματα.
Δηλαδή εάν έπιαναν τα 25 δις /έτος από αυτά. Φαντάζεστε τι θα ήταν η Ελλάδα;
Ποια Ελβετία, και ποιο Μονακό; Ποιο χρέος;
Κάθε έτος δύο Ολυμπιάδες έργα, ή κοινωνικό κράτος που θα ζήλευαν οι σκανδιναβικές χώρες και λιγότεροι φόροι
-
Ναι αλλά για την φωτογραφία με το πολύπριζο ακόμα να δεσμευτείς δημοσίως. Όλο μελι μέλι και τηγανίτα τίποτα
-
Εγώ είμαι κάτω από τα 60 μικτά.
Οπότε έχω δρόμο.Ρε συ εδω δεν έχω δικό μου σπίτι ακόμα. Περίμενε
Έχω περισσότερα χιλιόμετρα να διανύσω από άλλους σε διαφορετική ηλικία ή διαφορετικό σημείο έναρξης.
-
Αυτό με το μήκος δεν είναι πρόβλημα αν μετρήσω τα Ε-class passat insignia κλπ που βλέπω να τριγυρίζουν στην γειτονιά μου στο Θεαγένειο νοσοκομείο κάθε μέρα .
15 χρόνια με mondeo και S60 ήμουν και εγώ , κανένα ιδιαίτερο θέμα όπως εχω ξαναπεί ο κύκλος στροφής, να κόβει το τιμόνι, μετράει περισσότερο απο το μήκος. -
@monman2 said in TESLA FORUM:
Αυτό με το μήκος δεν είναι πρόβλημα αν μετρήσω τα Ε-class passat insignia κλπ που βλέπω να τριγυρίζουν στην γειτονιά μου στο Θεαγένειο νοσοκομείο κάθε μέρα .
15 χρόνια με mondeo και S60 ήμουν και εγώ , κανένα ιδιαίτερο θέμα όπως εχω ξαναπεί ο κύκλος στροφής, να κόβει το τιμόνι, μετράει περισσότερο απο το μήκος.Δεν μετράει το μήκος στο πάρκιγκ;;;
-
Model 3 ή ακόμα χειρότερα model s δύσκολα θα κινηθούν στο παγκράτι.
-
@elteo said in TESLA FORUM:
15 χρόνια με mondeo και S60 ήμουν και εγώ , κανένα ιδιαίτερο θέμα όπως εχω ξαναπεί ο κύκλος στροφής, να κόβει το τιμόνι, μετράει περισσότερο απο το μήκος.Δεν μετράει το μήκος στο πάρκιγκ;;;
οχι δεν μετράει γιατί ελεγχόμενη στάθμευση με πολλές κάθετες θέσεις
οταν δεν χωράς διπλοπαρκάρεις όπως όλοι στην Θεσσαλονίκη , εδω το έμαθα
σπίτι πάρκινγ δικό μου γιατί δεν ήθελα μαγαζί που μου έλεγε ο εργολάβος -
Έτσι όπως το έγραψες δεν κατάλαβα τι λες. Επέλεξες πάρκινγκ αντί για μαγαζί;
Αν ναι, σωστός. Έβλεπες μπροστά.
-
15 χρόνια με mondeo και S60 ήμουν και εγώ , κανένα ιδιαίτερο θέμα όπως εχω ξαναπεί ο κύκλος στροφής, να κόβει το τιμόνι, μετράει περισσότερο απο το μήκος.Πολλά είναι θέμα περιοχής και προφιλ χρήσης.
Αυτά που ΔΕΝ είναι τέτοια θέματα όμως είναι τα εξής:
Όταν καταναγκαστικά οι γραφειοκράτες των βρυξελλών σπεύδουν να απαξιώσουν τα θερμικά και τις υποστηρικτικές υποδομές τους και οι κυβερνήσεις κινητροδοτούν για λόγους δήθεν περιβαλλοντικούς την αντικατάσταση των θερμικών με ηλεκτρικά τότε κατ ελάχιστο περιμένεις - ΕΙΔΙΚΑ σε κωλοχανεία όπως η Ελλάδα - να υπάρξει πρόνοια ώστε τα νέα οχήματα να ΜΕΙΩΝΟΥΝ αντί να αυξάνουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα και το πρόβλημα στάθμευσης στις ήδη επιβαρυμενες πόλεις ευνοώντας την σμίκρυνση και όχι την μεγέθυνση και τον γιγαντισμό των διαστάσεων και βάρους του κάθε οχήματος.
Από εκεί προκύπτει και ο παραλογισμός των μηδενικών τελών των ηλεκτρικών ανεξαρτήτως μεγέθους. Ένα d-segment όχημα, καληώρα το Model 3/Y, με καλύτερες επιταχύνσεις, μεγαλύτερο βάρος και μεγαλύτερες διαστάσεις από τον μέσο όρο είναι προφανές ότι θα έπρεπε να πληρώνει περισσότερα και όχι λιγότερα τέλη κυκλοφορίας αφού φθείρει περισσότερο τις κοινόχρηστες υποδομές, απαιτεί πρόσθετες δημόσιες επενδύσεις και αυξάνει τα κόστη συντήρησης του οδικού δικτύου.
-
Πριν 2 χρονια ο μεσος αγοραστης εψαχνε κατι με 20-22Κ, συνηθως B-suv ή C.
Και υπηρχαν επιλογες. Σημερα αυτο που εκανε 22 εχει απο 28 ως 30Κ.Βγαλαμε τοσα λεφτα σε αυτα τα δυο χρονια και μπορουμε ξαφνικα να δωσουμε 6 εως 10 χιλιαρικα παραπανω για το ιδιο πραγμα; Ή να κανουμε την υπερβαση και να δωσουμε τα 42 για ενα Μοντ3;
Επισης τα σενταν ηταν παραδοσιακα μια κατηγορια με οχι τοσες πολλες πωλησεις ειδικα μετα την λαιλαπα των SUV / Crossovers, λογω μηκους και πρακτικοτητας.
Οποτε περα απο τα πολλα παραπανω χρηματα, περα απο το μεγαλο κλειστο γκαραζ, πρεπει να σε βολευει κι ενα τοσο μεγαλο αυτοκινητο στα καθημερινα και την ιδια στιγμη να μην χρειαζεται να κανεις τακτικα πολλα χιλιομετρα σε ανοιχτο δρομο για λογους αυτονομιας, εναν απο τους βασικοτερους λογους για να παρει καποιος ενα μεγαλο σενταν.
-
@panick-0 said in TESLA FORUM:
Βγαλαμε τοσα λεφτα σε αυτα τα δυο χρονια και μπορουμε ξαφνικα να δωσουμε 6 εως 10 χιλιαρικα παραπανω για το ιδιο πραγμα; Ή να κανουμε την υπερβαση και να δωσουμε τα 42 για ενα Μοντ3;
Όχι δεν βγάλαμε! Και εδώ είναι το πρόβλημα ότι σήμερα έν B suv έχει περί τα €30.000 και με λίγο παραπάνω (€34.000 αφού υπάρχει επιδότηση) αγοράζεις Τέσλα 3αρι. Οπότε μετά το δίλλημα (εφόσον έχεις δυνατότητα φόρτισης και δεν κάνεις συνέχεια ταξίδια) b suv ή Τέσλα είναι υπαρκτό και δύσκολο.
-
Εξαρταται που κυκλοφορεις. Σε Παγκρατι, κεντρο Αθηνας, Περιστερι, κλπ πυκνοκατοικημενα μερη το B- SUV ειναι 148 φορες πιο ευκολο να το παρκαρεις, κυκλοφορησεις.
Αν μενεις στα προαστια και κινεισαι περιαστικα, αλλαζει το πραγμα
-
Προτιμώ ενα αυτοκίνητο 4,20 που κόβει το τιμόνι του απο ενα 4 μέτρα που δεν κόβει γιατί σπορ ανάρτηση .
Προτιμώ ενα ψηλό 4,40 απο ενα χαμηλό 4,20 γιατί θα μπορεί να περάσει τον προφυλακτήρα πάνω απο το ψηλό πεζοδρόμιο και τελικά θα είναι "πιο μέσα" μισό μέτρο απο το χαμηλό που αν πάει πολύ μπροστά κινδυνεύει να τον ξηλώσει με την όπισθεν.
βασικά προτιμώ ενα ηλεκτρικό V60 cross country απο το model3
-
εσύ είσαι έτοιμος για cybertrack
-
@ataim said in TESLA FORUM:
εσύ είσαι έτοιμος για cybertrack
Eνα "ευρωπαϊκό" στο μέγεθος cyper truck όπως κάνει η ford με το wildcat και τα raptor που πουλάει στην Ευρώπη θα ήταν πολύ καλή φάση γιατί έτσι όπως είναι πρέπει να στρίβουν οπωσδήποτε και οι πίσω ρόδες
-
-
Μια και ο λόγος περί διαστάσεων και καβαλημάτων πεζοδρομίων:
Περιμένουμε με ανυπομονησία τα φανμποιζ και οι προμότερες της καρδιάς μας να ανακαλύψουν την αστεία απόσταση από το έδαφος του πολυδιαφημισμένου Model Y (±17/16 εκατοστά ανάλογα με την έκδοση) - από τις χαμηλότερες αν όχι Η χαμηλότερη στην κατηγορία των D-SUVs - όλων συμπεριλαμβανομένων.
-
Δεν πειράζει. 16 εκ είναι αρκετά
Έχει μικρούς προβόλους
-
TESLA FORUM