-
Το μεταχειρισμένο είναι μεταχειρισμένο και σε καμιά περίπτωση δε μπορεί να κρατά τιμή ανταγωνιστική με ένα καινούργιο της κατηγορίας που ανήκει.
Από αυτό τον κανόνα δε θα έπρεπε να ξεφεύγει ούτε η Μερσεντές, ούτε πχ η bmw αλλά και κάθε φίρμα. -
Από τις καλύτερους στην Ελλάδα κατά τη γνώμη μου ο συγκεκριμένος, αναδεικνύει και τα θετικά και τα αρνητικά χωρίς να τα απαριθμίζει έχοντας μια θετική διάθεση για τη δουλειά που κάνει.
Φανατικός BMWδάκιας παρεμπιπτόντως...
-
Εχω πρόσκληση να παω να δοκιμάσω την νεα απο εκεί που πήρα την δική μου. Θα το κάνω βέβαια και βλέπουμε.
-
Πήρε ο κουμπάρος μου την EQA (ηλεκτρική GLA) leasing σε αντικατάσταση του Κούγκα Φεβ.
Την είδα εχτές, αλλά δεν την οδήγησα (προτιμήσαμε τα κοψίδια). Μου είπε τα εξής:
-
Εξαιρετική στον δρόμο τόσο σε άνεση όσο και σε κράτημα. Ταξιδεύει στα 150-160 (163 τελική) και ειναι ακλόνητη μου είπε. Το Τέσλα που είχε για λίγο (M3 προ Φ/Λ) μου είπε ότι δεν ήταν τόσο καλό στον δρόμο.
-
Σε διαχείριση ενέργειας υπολείπεται πολύ του Τέσλα όπως και σε ρυθμό φόρτισης. Με πολύ προσοχή είναι στο 18kwh/100χλμ όταν με το Τέσλα ήταν άνετα 13. Σε ταξίδι αστραπή Πάτρα - Αθηνα (158 ΜΩΤ!!!!), έκαψε 80% μπαταρία.
-
Πολύ ωραίο εσωτερικό, πολλά μπλιμπλίκια, φωτάκια, κρυφός φωτισμός και παραμετροποιήσεις. Και πολύ καλός εξοπλισμός.
-
Άθλια ποιότητα κατασκευής, τρίζει παντού. Το Κουγκα μου είπε ότι ήταν πιο ποιοτικό και στα 2 χρόνια που το είχε δεν έτριζε πουθενά.
-
-
Το Κουγκα στην τελευταία του εκδοχή είναι άριστο αυτοκινητο. Η κονσολα δε και ο φωτισμός το βράδυ σε κάνει να νομίζεις πως είσαι σε πιλοτήριο αεροπλάνου. Ομως και η τιμή του είναι ανάλογη αν δε κάνω λαθος.
-
Άλλαξα στο νταστερ αμορτισέρ, τοπ μαουνταιν και δε τρίζει καθόλου.
-
@fanis75 said in MERCEDES-BENZ GLA:
Πήρε ο κουμπάρος μου την EQA (ηλεκτρική GLA) leasing σε αντικατάσταση του Κούγκα Φεβ.
Την είδα εχτές, αλλά δεν την οδήγησα (προτιμήσαμε τα κοψίδια). Μου είπε τα εξής:
-
Εξαιρετική στον δρόμο τόσο σε άνεση όσο και σε κράτημα. Ταξιδεύει στα 150-160 (163 τελική) και ειναι ακλόνητη μου είπε. Το Τέσλα που είχε για λίγο (M3 προ Φ/Λ) μου είπε ότι δεν ήταν τόσο καλό στον δρόμο.
-
Σε διαχείριση ενέργειας υπολείπεται πολύ του Τέσλα όπως και σε ρυθμό φόρτισης. Με πολύ προσοχή είναι στο 18kwh/100χλμ όταν με το Τέσλα ήταν άνετα 13. Σε ταξίδι αστραπή Πάτρα - Αθηνα (158 ΜΩΤ!!!!), έκαψε 80% μπαταρία.
-
Πολύ ωραίο εσωτερικό, πολλά μπλιμπλίκια, φωτάκια, κρυφός φωτισμός και παραμετροποιήσεις. Και πολύ καλός εξοπλισμός.
-
Άθλια ποιότητα κατασκευής, τρίζει παντού. Το Κουγκα μου είπε ότι ήταν πιο ποιοτικό και στα 2 χρόνια που το είχε δεν έτριζε πουθενά.
Μερσεντές που πάει με τελική 163 και τρίζει παντού? Τι να το κάνω αν είναι άνετη και κρατάει. Τραγικό απλά. Τα φωτάκια, μπλιμπλίκια κλπ τα βλέπω ως καθρεφτάκια για ιθαγενείς.
Για την σύγκριση με το Kuga, στο Στρασβούργο που ταξιδεύω λόγω εργασίας τα μισά ταξί που έχω πετύχει είναι Kuga PHEV με φορτωμένα χιλιόμετρα και δεν κάνουν κιχ, όποτε και να έχω μπει. -
-
Καμία σχέση λέμε. Η Gla 200 που έχω του 20 είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο. Σε ταξίδι 900 χλμ πριν λίγες μέρες, η επιλογή της ήταν μονόδρομος. 9,5 ώρες ταξίδι με τρεις στάσεις για τσιγάρο, καφέ και ανεφοδιασμό. Κορυφαία οδική συμπεριφορά, φρένα άγκυρες και συστήματα προστασίας για σεμινάριο. Φτάνοντας πρωί στον προορισμό μου κι έχοντας ξεκινήσει από τις 1 το ξημέρωμα απλά έφτασα ατσαλακωτος. Τελειώνοντας μια δίωρη υποχρέωση έκανα άλλα 630 χλμ την ίδια μέρα για μια βόλτα στη Βουλγαρία. Τρεις ενήλικες ήμασταν. Α Μ Α Ξ Α Ρ Α. Ξεκούραστη λόγω του αυτόματου κιβωτίου, ήσυχη λόγω ιδιαίτερης προσοχής στη μόνωση. Δυνατή και γρήγορη μα και απίστευτα άνετη. Ηχοσύστημα που αγγίζει το 5χιλιαρο . Το μόνο αρνητικό της είναι ο μικρός χώρος αποσκευών για την κατηγορία της. Αυτά δεν μου τα είπαν. Είναι λόγω της επαφής μου με το αυτοκίνητο. Το Κούγκα καλό αμάξι μα μερκ δεν είναι. Στην κατηγορία της μόνο η Χ1 είναι εξίσου καλή ενώ λίγο πιο πίσω το q3. Ας μη πω καλύτερα για την αίσθηση όταν με ένα κλικ του διακόπτη, γυρίσει σε σπορ μοντ.
-
@spi_duster said in MERCEDES-BENZ GLA:
Καμία σχέση λέμε. Η Gla 200 που έχω του 20 είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο. Σε ταξίδι 900 χλμ πριν λίγες μέρες, η επιλογή της ήταν μονόδρομος. 9,5 ώρες ταξίδι με τρεις στάσεις για τσιγάρο, καφέ και ανεφοδιασμό. Κορυφαία οδική συμπεριφορά, φρένα άγκυρες και συστήματα προστασίας για σεμινάριο. Φτάνοντας πρωί στον προορισμό μου κι έχοντας ξεκινήσει από τις 1 το ξημέρωμα απλά έφτασα ατσαλακωτος. Τελειώνοντας μια δίωρη υποχρέωση έκανα άλλα 630 χλμ την ίδια μέρα για μια βόλτα στη Βουλγαρία. Τρεις ενήλικες ήμασταν. Α Μ Α Ξ Α Ρ Α. Ξεκούραστη λόγω του αυτόματου κιβωτίου, ήσυχη λόγω ιδιαίτερης προσοχής στη μόνωση. Δυνατή και γρήγορη μα και απίστευτα άνετη. Ηχοσύστημα που αγγίζει το 5χιλιαρο . Το μόνο αρνητικό της είναι ο μικρός χώρος αποσκευών για την κατηγορία της. Αυτά δεν μου τα είπαν. Είναι λόγω της επαφής μου με το αυτοκίνητο. Το Κούγκα καλό αμάξι μα μερκ δεν είναι. Στην κατηγορία της μόνο η Χ1 είναι εξίσου καλή ενώ λίγο πιο πίσω το q3. Ας μη πω καλύτερα για την αίσθηση όταν με ένα κλικ του διακόπτη, γυρίσει σε σπορ μοντ.
Ούτε ένας δηλαδή δεν κατουριόταν σε τόσες ώρες ταξίδι;;;;;
-
Φυσικά έπαιξε και κατούρημα. Το αμάξι τα σπάει. Εμείς κοινοί θνητοί. Χεζουμε και κατουράμε.
-
Εμ δεν είστε όλοι Πατουλενα
-
Αν δεν έπαιζε κατούρημα και καφές, θα έφτανα και σε 7 ώρες. Σημασία έχει να απολαμβάνεις ότι κανεις. Η Μερκ βοηθά πολύ να απολαμβάνεις την οδήγηση. Για αυτό και δε τη χαρίζουν.
-
Με λίγα λόγια τη συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον μπορεί να την αποκτήσει.
-
@spi_duster said in MERCEDES-BENZ GLA:
Με λίγα λόγια τη συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον μπορεί να την αποκτήσει.
εχεις το παλαιοτερο μοντελο;
-
Είναι σαν αυτό που κυκλοφορεί τώρα με τις αναμενόμενες διαφορες σε ζάντες, μάσκα κλπ.
-
Καλή η Gla άρεσε όταν την πήραμε για λίγες μέρες και την οδηγούσα .
Αμαξαρα δεν την λες , καμία σχέση με τις Merc τις μεγάλες . Παρόλα αυτά ποιοτική και ξεκούραστη με όχι τόσο τόσο καλή ηχομόνωση οσο θα περίμενες από Merc. Γρήγορη δεν ήταν αλλά ήταν ξεκούραστη . Σε στροφές έγερνε λίγο όχι να σε φοβίζει. Γενικά μεγάλο βαθμό αλλά δεν αξίζει τα χρήματα της για μένα. Για τόσα χρήματα όφειλε να είναι αντίστοιχη σε υσηχια στην καμπίνα με τα μεγάλα αδερφάκια της και δεν είναι . Το κινητήρα τον ακούς πολύ περισσότερο από ότι αρμόζει σε merc
Συγκρινόμενη με το Q2 που είχαμε και θεωρείται το αντίστοιχο premium πολύ ανώτερη
Συγκρινόμενη με το puma θα διάλεγα το puma κάθε μέρα. Βέβαια άδικη σύγκριση για τελείως διαφορετικά αμάξια. Η Merc θα σε πάει πολύ πιο άνετα ταξίδια και πιο χαλαρά και υσηχα από ότι το puma. Αν σαρεσει αυτό θα την προτιμήσεις πολύ περισσότερο από το φασαριοζικο και με πολύ σφικτες αναρτήσεις puma. Είναι το τι θέλει ο καθένας .
-
Τα χουμε πει οντως ξανά. Συγκρινόμενη οπως εγραψες πολυ σωστά με τα αδέρφια της. Γιατί δεν συγκρίνεται σε αυτό που προσφέρει με την κατηγορία της.
-
Οδήγησα πρόσφατα GLA 200, ολοκαίνουρια μιας εβδομάδας με ούτε 600km, για γρήγορο ταξίδι Αράχωβα και πίσω.
Μου άρεσαν οι smooth αλλαγές του dct και η ποιότητα κύλισης, χωρίς να είναι κάτι εξαιρετικό, το id4 για παράδειγμα που έχω σαν μέτρο σύγκρισης νομίζω τσουλάει πιο γλυκά στα κατσαρά.Αυτό όμως που μου έκανε κακή εντύπωση, ήταν ο θόρυβος που ακούγεται όταν βάζεις όπισθεν και ενεργοποιείται η πίσω κάμερα.
Ακούγονται κάτι ήχοι (σαν μοτεράκι, αλάδωτο συρματόσχοινο, από κάποιο μηχανισμό τέλος πάντων) τους οποίους δεν έχω ξανακούσει σε αυτοκίνητο.
Δεν τον έχει ακούσει κανείς? -
@fanis75 said in MERCEDES-BENZ GLA:
Εξαιρετική στον δρόμο τόσο σε άνεση όσο και σε κράτημα. Ταξιδεύει στα 150-160 (163 τελική) και ειναι ακλόνητη μου είπε.
Τι ωραία είδηση αυτή!
Και οι άλλες μεγαλύτερες πολυτελείς EQ που έχουν κατακλύσει τους δρόμους (έχουν καλές τιμές leasing) τόσο τελική έχουν;Χαράς ευαγγέλια για το C200 μου εικοσαετίας!
Θα καταπίνει δηλαδή όλα αυτά τα χυδαία Mercedes σε ευθείες, ανηφόρες, κατηφόρες, στροφές της ΕΟ για πρωινό!!!Και αν προσθέσουμε και την κορυφαία ποιότητα κύλισης, άνεσης και ότι δεν κάνει το παραμικρό τσικ το W203 θα βγάζω άνετα όλο το κόμπλεξ και την μιζέρια μου για χρόνια όπως φαίνεται απέναντι τους!
Τέλεια, γιατί με κάτι Corolla Cross τελευταία μάλλον διλιτρα είχε πέσει πολύ το ηθικό μου στις ανηφόρες της ΕΟ.
-
@polistas said in MERCEDES-BENZ GLA:
Οδήγησα πρόσφατα GLA 200, ολοκαίνουρια μιας εβδομάδας με ούτε 600km, για γρήγορο ταξίδι Αράχωβα και πίσω.
Μου άρεσαν οι smooth αλλαγές του dct και η ποιότητα κύλισης, χωρίς να είναι κάτι εξαιρετικό, το id4 για παράδειγμα που έχω σαν μέτρο σύγκρισης νομίζω τσουλάει πιο γλυκά στα κατσαρά.Αυτό όμως που μου έκανε κακή εντύπωση, ήταν ο θόρυβος που ακούγεται όταν βάζεις όπισθεν και ενεργοποιείται η πίσω κάμερα.
Ακούγονται κάτι ήχοι (σαν μοτεράκι, αλάδωτο συρματόσχοινο, από κάποιο μηχανισμό τέλος πάντων) τους οποίους δεν έχω ξανακούσει σε αυτοκίνητο.
Δεν τον έχει ακούσει κανείς?Τους έχω κι εγώ μα το έχω διαπιστώσει όχι μόνο στην gla αλλά και στον ασσο. Μερικες φορές επισης τα βράδια έχει πλάκα να ακούω ηχους και από τα δύο αμάξια. Λες και πιανουν κουβέντα. Παντως νομίζω ειδικά για τους ήχους της οπισθεν , πως ακούγονται από το μηχανισμό του αυτοματου κιβωτιου.
MERCEDES-BENZ GLA