-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
τί να κλάσει η bmw σε οδική συμπεριφορά το volvo..
Ελα, πες μας και για κανενα πλανητη τωρα...
πάντως η ταλάντωση οφείλεται στο απότομο πάτα-ασε των φρένων από το esp κ δεν είναι 'χοροπηδητό'
Το αλλο γιατι δεν χοροπηδαει στο αποτομο πατα-ασε των φρενων απο το esp?
Γλυστράει πιο πολύ το Volvo πάντως.
-
Ελα, πες μας και για κανενα πλανητη τωρα... μπα... προτιμώ να βλέπω τις 'αποκαλύψεις' των εγχώριων UFO-fun boys
πάντως η ταλάντωση οφείλεται στο απότομο πάτα-ασε των φρένων από το esp κ δεν είναι 'χοροπηδητό'
Το αλλο γιατι δεν χοροπηδαει στο αποτομο πατα-ασε των φρενων απο το esp? γιατί είναι αμαξάρα
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Ελα, πες μας και για κανενα πλανητη τωρα... μπα... προτιμώ να βλέπω τις 'αποκαλύψεις' των εγχώριων UFO-fun boys
Το αλλο γιατι δεν χοροπηδαει στο αποτομο πατα-ασε των φρενων απο το esp? γιατί είναι αμαξάρα
Οταν τελειωνουν τα επιχειρηματα αρχιζουν τα πρασινα γραμματακια, οι χαρακτηρισμοι και οι ειρωνιες.....αντε με το καλο να κλεισεις τα 18 να βγαλεις διπλωμα
-
καλά εγώ είμαι πιτσιρίκος λέω κ κάτι παραπάνω, εσύ τί ειρωνία είναι αυτό που έγραψες?
Ελα, πες μας και για κανενα πλανητη τωρα...
σοβαρά τώρα
το v40d2 με το 116δ δεν έχουν κανά 4αρι χιλιάρικα διαφορά με παρόμοιο εξοπλισμό? -
Θέλω κι εγώ να παίξω την κολοκυθιά..
-
Για την κατανάλωση σε συγκριτικό που είδα εγώ στη Deutche Welle η 116d για την ίδια διαδρομή κατανάλωσε λιγότερο και οι συγκεκριμένοι δεν εχουν πρόβλημα να επισημάνουν τα κακώς κείμενα στα γερμανικά αυτοκίνητα. Δέχομαι τελικά ότι μάλλον είναι ισάξια στο συγκεκριμένο τομέα. Στα υπόλοιπα όμως παραμένει μπροστά το γερμανικό αυτοκίνητο.
Υπάρχει σημαντική διαφορά στην τιμή. Για παράδειγμα εμείς ήμασταν ανάμεσα σε V60 και 116d. Τελικά διαλέξαμε σειρά 1 γιατί οι επιπλέον χώροι δεν ήταν αναγκαίοι, οι επιδόσεις ήταν χειρότερες, πλήρωνε τέλη κυκλοφορίας ενώ ήταν και πιο πλαδαρό στην οδήγηση.Στάλθηκε από το GT-I9100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
νεος κατοχος και γω μιας 116d με λιγοτερα απο 2.500χλμ και ειμαι φυσικα απολυτα ευχαριστημενος!
σαφως πολυ καλο και το v40,απλα μ'αρεσε σαν εμφανιση,ποιοτητα,χωρους και αισθηση στην οδηγηση ο ασσος παραπανω απο το volvo!
τα οδηγεις,κοιτας και το οικονομικο κομματι κ αποφασιζεις! -
Δεν καταλαβαινω που το παμε με τις τιμες? Η τιμολογιακη πολιτικη της εκαστοτε εταιρειας εχει να κανει με πολλα περισσοτερα πραγματα απο το κοστος κατασκευης του οχηματος, ωστε να βγει συμπερασμα απο αυτη για την ποιοτητα/αξια της κατασκευης του (το γνωστο 'οτι πληρωσεις παιρνεις')...Στην Ελλαδα η διαφορα μπορει να ειναι και 4χιλ ευρω που λεει ο Chemic (δεν ξερω) για την παντελως γυμνη Optimum εκδοση του v40 (που δεν αξιζει ο κοπος), ενω πχ στην Αγγλια ο ασσος κανει 21095 και το ν40 20345..
-
Επαναλαμβάνω ότι όταν έψαχνα εγώ αμάξι, το V40 T2 μου έβγαινε 3 χιλιάρικα παραπάνω από όσα έδωσα για την 116i με τον αντίστοιχο εξοπλισμό.
Δεν είναι μόνο η αρχική τιμή, εξαρτάται και τι προσφορά θα πετύχεις κλπ.
-
Μισο λιτρο στα 100χλμ εκαψε παραπανω το ν40 απο το 116 και μαλλον λογω των 100 κιλων παραπανω που ζυγιζει.
Απο εμφανιση παντως το Βολβο σκιζει...μεσα - εξω.
-
Το μακράν παίζει να ειναι ότι πιο άκυρο έχει γραφτεί...Αφού είναι....εγώ φταίω?? Ας έβγαζαν καλύτερα αυτοκίνητα οι άλλοι κατασκευαστές!
-
Εγω απο οτι θυμαμαι στα test πρωτο συνολικα βγαινει το Α3 .Εχει και με διαφορά καλυτερους χωρους.Και στο test ενεργητικης ασφαλειας που εκαναν οι 4τροχοι πρώτο βγηκε.Και στο τεστ του Drive με την 116d καλυτερο βγηκε
Οποτε εγω λεω ο φίλος μας να παρει το Α3.Ειναι και Audi. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Εγω απο οτι θυμαμαι στα test πρωτο συνολικα βγαινει το Α3 .Εχει και με διαφορά καλυτερους χωρους.Και στο test ενεργητικης ασφαλειας που εκαναν οι 4τροχοι πρώτο βγηκε.Και στο τεστ του Drive με την 116d καλυτερο βγηκε
Οποτε εγω λεω ο φίλος μας να παρει το Α3.Ειναι και Audi.Εγω παντως, ξερεις οτι συμφωνω... απλα για το 1.6 tdi δεν ειμαι τοσο φαν..
edit: πατησα το υποβολη κατα λαθος
-
Σε παρομοιο εξοπλισμο 22.5 κ το BMW vs 24 το Volvo, τα ειδα και τα δυο, μετριοτατο εσωτερικο ο ασσος , εξαιρετικο το Volvo. Πιο συγχρονο το Volvo απο καθε αποψη, καταπιεστικος πολυ ο ασος ακομη και στην θεση οδηγησης. Μου αρεσε περισσοτερο το Volvo. Μονο προβλημα δεν μπορω να δωσω για ΒολβοΦορντ 24 οταν κανει το BmW 22....την βρηκα ομως την λυση θα επαιρνα το S60 D2 για 26 και θα ημουν οκ!
-
Τέλος Μαρτίου που πήρα τον άσο τα 2 αυτοκίνητα έβγαιναν περίπου στα ίδια χρήματα με σχεδόν παρόμοιο εξοπλισμό. Το volvo έχει φθηνότερα extra. Το εσωτερικό του volvo ωραίο σχεδιαστικά αλλά φορτωμένο με αρκετά κουμπάκια και όχι τόσο εργονομικό, ολίγον φλύαρο. Προτιμώ σαφώς το ποιοτικό, εργονομικό, οδηγοκεντρικό ταμπλό του άσου με την γρανιτένια αίσθηση που αποπνέει. Με είχε εντυπωσιάσει η TFT οθόνη του volvo, την θεωρώ must. Ορατότητα περιμετρική καλύτερη στην bmw. Ηχομόνωση και τα 2 πολύ καλά με ένα πολύ μικρό προβάδισμα του volvo ίσως στο ρελαντί. Start/stop καλύτερο το volvo (βασικά όχι σε ταχύτητα λειτουργίας αλλά πιο αθόρυβο όταν ενεργοποιείται ο κινητήρας). Κιβώτιο ταχυτήτων-τιμόνι καλύτερος ο άσος όπως και στην θέση οδήγησης (πιο χαμηλή και σπορτίβικη), με χάλασε αρκετά η λαβή του κιβωτίου ταχυτήτων του volvo. Σε απόδοση και τρόπο λειτουργίας κινητήρα πάλι προτιμώ τον άσο. Έχει λιγότερο lag στις πολύ χαμηλές στροφές και σαφώς περισσότερο νεύρο ψηλά, βασικά νιώθεις την ροπή αρκετά πιο έντονα (προφανώς φταίει το επιπλέον βάρος του σουηδού σε ένα βαθμό). Θα ήθελα πιο κοντές σχέσεις στην bmw για ακόμα καλύτερες ρεπρίζ έστω και αν ανέβαινε λίγο η κατανάλωση. Είναι υπερβολικά μακριές ακόμα και για diesel, σε αποζημιώνει όμως στο ταξίδι, πολύ οικονομικό και αθόρυβο. Γνώμη μου είναι πως η volvo πρέπει να εφαρμόσει μια ακόμα πιο επιθετική τιμολογιακή πολιτική τουλάχιστον στην ελληνική αγορά και να τοποθετήσει το αυτοκίνητο πάνω από τα mainstream και κάτω από τα παραδοσιακά premium γερμανικά. Με λίγα λόγια έπρεπε να ξεκινάει γύρω στα 19.000 ευρώ και να καταλήγει στην πιο πλούσια έκδοση στα 23.000 ευρώ (η diesel). Είναι ένα αρκετά αξιόλογο και ξεχωριστό αυτοκίνητο και αξίζει μια καλή εμπορικά πορεία. Απλά στην τιμή που πωλείται ο άσος νομίζω ότι είναι από τις καλύτερες value for money επιλογές της κατηγορίας και ένα πραγματικά καλό αυτοκίνητο (και όχι επειδή έχει την προπέλα στο καπό).
-
η bmw 116d αν θυμάμαι καλά έχει σημαντικα καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με το v40 d2
-
Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ
Καθώς γράφουμε μια έκθεση πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι αυτά που γράφουμε πρέπει να έχουν συνεκτικότητα και να δένονται μεταξύ τους. Η κάθε μας πρόταση δηλαδή, πρέπει να συνδέεται με την προηγούμενη αλλά και με την επόμενη πρόταση. Να προσέχουμε επίσης κάθε καινούρια παράγραφος που γράφουμε να συνδέεται με την προηγούμενη. Τέλος, πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι όλες μας οι προτάσεις βρίσκονται μέσα στο θέμα (να είναι σχετικές δηλ. με τον τίτλο και να συνδέονται με αυτά που γράφουμε) και να προσθέτουν κάτι στην έκθεσή μας. Προσπαθούμε να μην επαναλαμβάνουμε συνεχώς τα ίδια.
Το δύσκολο είναι να ξεχωρίσουμε πού πρέπει να αλλάξουμε παράγραφο όταν γράφουμε μια έκθεση. Καλά θα ήταν να λαμβάνουμε υπόψη τα εξής κριτήρια κατά προτεραιότητα:
α. ήρωες: ‘Οταν αλλάζουν οι ήρωες - τα πρόσωπα για τα οποία μιλάμε, αλλάζει και η παράγραφος.
β. χρονικό πλαίσιο: ‘Οταν αλλάζει ο χρόνος διεξαγωγής των γεγονότων (π.χ. σήμερα, αύριο, τα περασμένα Χριστούγεννα κ.ά), αλλάζει και η παράγραφος. Προσέχουμε να βάζουμε τα γεγονότα στη σωστή χρονολογική σειρά.
γ. τοπικό πλαίσιο: ‘Οταν αλλάζει ο τόπος διεξαγωγής των γεγονότων αλλάζει και η παράγραφος.
δ. είδος πράξης: ‘Οταν αλλάζει το είδος της πράξης (π.χ. διάβασμα, παιγνίδι κ.ά), αλλάζει και η παράγραφος.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Για αυτο γουστάρω το φόρουμ...Γουστάρεις άνεση=Bmw...γουστάρεις σπορ=Bmw...αντικρουόμενα; Δε μαμεις...bmw
σπορ μικρομεσαίο diesel δεν σημαίνει να σου φεύγουν τα σφραγίσματα στις λακουβες.
κ στα συγκριτικά του drive κ των 4 τροχών 116d>v40 d2Δεν ξερω για το drive αλλα σε αυτο των 4Τ (v40 d2-116d- giulietta, το οποιο δυστυχως λογω προβληματος στη library δεν ειναι διαθεσιμο), πρωτο εβγαινε σιγουρα το V40.
Και στο autointernet καλυτερο βγαζουν το Volvo:
http://autointernet.gr/testscomparing.p ... lectat=-C-Επισης, 'σπορ μικρομεσαιο και diesel' ειδικα με τους κινητηρες που συζηταμε, απλα 'δεν παιζει' κατ' εμε .
Και επειδη οδηγω τουρμπατο βενζινοκινητο, σου λεω οτι ειδικα στο θεμα των επιδοσεων βενζινη με πετρελαιο ειναι η μερα με τη νυχτα.Περα απο τα συγκριτικα, εχοντας οδηγησει και τα 2 για αρκετη ωρα,θα ελεγα οτι ειναι αυτοκινητα παρομοιας φιλοσοφιας, προσανατολισμενα στην οικονομια, την ασφαλεια (ειδικα το Volvo, με την κορυφαια παθητικη ασφαλεια και τα πρωτοποριακα συστηματα ενεργητικης ασφαλειας, που για μενα αν σε παιρνει αξιζει να κανεις την υπερβαση και να το παρεις με αυτα), την ανεση οδηγησης και την ποιοτητα κυλισης και πολυ λιγοτερο στην σπορ συμπεριφορα (την οποια αν καποιος θετει σαν πρωτη προτεραιοτητα, μαλλον θα πρεπει να παει οπωσδηποτε στην Giulietta).
Πιο σπορ την BMW (με την στανταρ τουλαχιστον αναρτηση) δεν θα την ελεγα. Γερνει περισσοτερο απο το Volvo, απλα εχει λιγο πιο ζωηρο μοτερ και καλυτερο τιμονι , χωρις να σημαινει οτι σε αυτα το Volvo (συγκριτικα) υστερει κατα πολυ.
Το οτι η BMW ειναι ΜΑΚΡΑΝ καλυτερη οπως γραφτηκε, κατ' εμε δεν προκυπτει απο πουθενα.
ΟΚ ισως στη μεταπωληση να ειναι ΜΑΚΡΑΝ καλυτερη, λογω σηματος.Εκει που χανει σιγουρα το Volvo ειναι στο χωρο αποσκευων, που ειναι το μελανο σημειο του αυτοκινητου και για το μηκος και την κατηγορια του ειναι απαραδεκτος. Και ειναι πραγματικα κριμα, γιατι κατα τα αλλα ειναι ενα πολυ αξιολογο συνολο. Ωστοσο, για εναν οικογενειαρχη αυτο ειναι κατι καθοριστικο.
-
Οδηγησα χθες το v40 1.6d , κάτοχος mazda cx7.
Εξωτερική εμφάνιση, πολυτέλεια εσωτερικου ταμπλό και γενικότερα υλικών, τράβηγμα απο χαμηλα. Τωρα σχετικα με κατανάλωση το τεστ ντραιβ είχε 18000 και 12,9 μέσο όρο αλλα προφανώς το είχαν σκάσει. Φρένα πολυ καλα φρένα.
Τα άπειρα έξτρα του αμαξιου ειδικα τα τις ασφαλείας που το έκαναν απίστευτο.Χώροι αποσκευών ανεπαρκείς για πάνω απο 2 άτομα , και της καμπίνες και αυτοι μέτριοι. Θόρυβος στο ρελαντί , προφανώς δεν έχω συνηθίσει το ντίζελ, μέτριας αίσθησης τιμόνι, το ταμπλό εχει τόσα κουμπακια που απαιτεί εξοικείωση. Ενιωθες έντονα τις λακκούβες, ο πωλητής μου είπε οτι φταίει το πολυ χαμηλό και φαρδύ προφίλ. Αρκετό lug ο κινητήρας.
Το 1 της bmw δεν το έχω οδηγήσει αλλα ειναι σαφώς πιο άσχημο, αλλα διαβάζω οτι εχει καλυτερη απόκριση ο κινητήρας. Στα + τα χρηματοδοτικά της bmw ειδικά αυτο με τα 4 χρονια και στο τελος ή πληρώνεις την μεγάλη δόση ή το επιστρεφεις. Στα + της bmw η μεταπωληση στα μείον η αξιοπιστία σε σχέση με το Βόλο.
Επειδη είδα και το v60 αν μπορει ας παει προς κείμενα. Καλύτεροι χώροι μακράν απο τα 2 του τιτλου και λίγο καλυτερες επιδόσεις απο το v40 λόγω κοντυτερων σχέσεων
-
Ποσο παραπανω παει το V60;
Volvo v40 d2 και BMW 116d eff.dynamics