-
Και τα δύο είναι κατακριτέα.
-
Το ζήτημα είναι ότι τους αργόμισθους στο δημόσιο τους πληρώνει όλος ο λαός με τους φόρους του ενώ στον ιδιωτικό τομέα ο εργοδότης. Αν θέλει να πληρώνει ανίκανους και τεμπέληδες δικαίωμά του. Συνήθως τα περιθώρια για ξύσιμο στον ιδιωτικό τομέα είναι πολύ λιγότερα.
Για τις μισθολογικές ανωμαλίες στο δημόσιο δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Άγαμος εποπ στον στρατό με 5 χρόνια παίρνει λίγο πάνω από 1000 καθαρά (το τι κάνει λίγο πολύ όλοι το γνωρίζουμε). Αξιωματικός (από Ευελπίδων) με 18 χρόνια (δεν θυμάμαι τον βαθμό) παντρεμένος με 2 παιδιά παίρνει γύρω στα 1400 καθαρά. Αξιωματικός της ΕΑ, διοικητής αστυνομικού τμήματος σε χωριό 800 κατοίκων έγγαμος με 1 παιδί περνάει για λίγο τα 1500 καθαρά. Υποδιευθύντρια ΚΕΑΟ σε περιφερειακό τμήμα, με 13 χρόνια προυπηρεσία, ΠΕ που μπήκε με ασεπ και 2 παιδιά παίρνει σήμερα κάτω από χιλιάρικο. Όλα αυτά τα παραδείγματα είναι πραγματικά, από τον κύκλο μου. Και έχω και πολλά άλλα.
Οι γιατροί όντως αμοίβονται λίγο για αυτά που προσφέρουν οπότε οι περισσότεροι τσιμπάνε τα τυχερά αλλά χωρίς να τα ζητάνε οι περισσότεροι γιατί φοβούνται (πλέον).
Στο νοσοκομείο της πόλης μου είναι γνωστές οι ταρίφες για συγκεκριμένους γιατρούς, δεν έχει σημασία αν είναι τα ποσά μεγάλα ή μικρά. Σημασία έχει ότι αν δεν τα δώσεις δεν κάνεις δουλειά σου (δεν γίνεσαι καλά δηλαδή ). -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μόνος σου έχεις πει ότι δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Πως μπορείς και το κρίνεις τότε;
Ξέρεις, δεν ζω σε ένα βαρέλι με ξύδι. Δεν είμαι ο άνθρωπος τουρσί.
Και όπως και να το κάνουμε υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο προτάσεων:
(α) Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, παρόλο που το χρειαζόμουν.
(β) Δεν έχω καταφέρει ποτέ να χρησιμοποιήσω το Δημόσιο Σύστημα Υγείας παρόλο που το χρειαζόμουν.Εγώ έχω αναφέρει την πρόταση (β) και πάντα σε προσωπικό επίπεδο.
Αν είναι να φέρω στο μυαλό μου και εμπειρίες από δικούς μου ανθρώπους τότε τα πράγματα είναι ακόμη ποιο χειρότερα για το υποτίθεται δημόσιο σύστημα υγείας.Τα υπόλοιπα δεν τα σχολιάζω γιατί ο καθένας βλέπει τα πράγματα από την δική του οπτική γωνία ή μάλλον από την δική του μορφή ζωής.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Οι ξύστες τα δικαιούνται ρε κρού. Ξέρεις τι τους έχουν κόψει;
Ε ναι, υπαλληλος ΕΦΚΑ που παίρνει 750 το μήνα (χ12, όχι 14) είναι πλούσιος...
Δεν μιλάω για αυτούς, δεν μιλάω για κακοπληρωμένο κόσμο.
Μιλάω για προνομιούχους(ακόμα υπάρχουν), μιλάω για κόσμο που έχει βγει σύνταξη με 20-25 χρόνια εργασίας και παίρνει τα ίδια με αυτόν που έχει 35-40. Ακόμα και μέσα στα μνημόνια υπάρχει πολύ κόσμος(δεν μιλάω για ειδικές κατηγορίες) που βγαίνουν στην συνταξη στα 46. Έχω παράδειγμα ξάδερφο λιμενικό γραφείου-οικονομικής υπηρεσίας.
-
Γενικά δεν θα έπρεπε να βγαίνει κανείς με πλήρη σύνταξη κάτω από τα 60 (με εξαίρεση ελάχιστες κατηγορίες). Και όταν βγει να παίρνει σύνταξη αναλογικά του τι έχει πληρώσει. Οι περισσότεροι ΔΥ βγαίνουν με πλήρη σύνταξη (και εφάπαξ) αρκετά πριν τα 60. Και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με 30 και 40 χρόνια ασφάλιση και ένα σκασμό εισφορές πληρωμένες από την τσέπη τους έχουν φτάσει να παίρνουν κάτω από 800 ευρώ με τόσες περικοπές
-
https://www.cretadrive.gr/news/politics ... -mitsotaki
Γκλινγκ!
Φανταζομαι ότι θα καποιοι (δεν μιλαω για το φορουμ, γενικα) θα δειξουν την ιδια σκληροτητα... (ΝΟΟΟΟΟΤ)
-
Έχω δει τον Κούλη να εργάζεται σκληρά στα χωράφια...
π.χ.
Επίσης τον έχω δει να ξεσηκώνει την αγροτιά ενάντια στους τσιφλικάδες...
π.χ.
Μας δουλεύουν ψιλό-γαζί όλοι τους...
-
Αυτό για την “δωρεάν υγεία για όλους” μόνο ως κρύο ανέκδοτο μπορώ να το εκλάβω.
Τον Δεκέμβριο έχασα τον πατέρα μου από καρκίνο, αφού πρώτα τραβηχτήκαμε για 40 μέρες σε διάφορα κρατικά και ιδιωτικά νοσοκομεία. Σε ΟΛΑ τα κρατικά μου ζητήθηκε να πληρώνω από την τσέπη μου αποκλειστικές νοσοκόμες γιατί αδυνατούσαν να παρέχουν οποιαδήποτε φροντίδα στον κατάκοιτο ασθενή όσο δεν ήμουν παρών. Επίσης έπρεπε να πληρώνω από την τσέπη μου πάνες, και αεροστρώματα.
Τώρα, 2 μήνες μετά, ακόμα δεν μου έχουν πιστώσει τα έξοδα κηδείας, ενώ από ότι μου λένε η σύνταξη χηρείας για την 86χρονη ανήμπορη μητέρα μου θα βγει σε κανένα χρόνο. Αν δεν ήμουν εγώ, απλά θα είχε πεθάνει της πείνας.
Καλό το παραμυθάκι της δωρεάν περίθαλψης (και της κοινωνικής πρόνοιας), αλλά πιάνει μόνο σε όσους είχαν την τύχη να μην την χρειαστούν.
-
@ Χρήστος Λαππας τα συλλυπητήρια μου... όπως έχω αναφέρει ξανά η μητέρα μου κατέθεσε τα χαρτιά της για σύνταξη τον Φεβρουάριο του 2015 και μόλις το καλοκαίρι αποφάσισαν ποιος φορές θα της σωστή σύνταξη. Βέβαια δεν μπορούν να δώσουν έναντι γιατί έχει ειδσοδημα μια μικρή σύνταξη του πεθαμένου πατέρα μου 160€...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
@Χρηστος Λαππας, συλληπητήρια... Καταλαβαινω, ειχα παρομοια περιπετεια
Δια
Εργασιακα βρισκομαι στον ευρυτερο χωρο της υγειας.
για ελα σε εφημερια αττικο/θριασιο να δεις λιγακι δωρεαν... οχι υγεια.
ή σε τακτικο ιατρειο.
για νοσηλευσου...
να δεις ενα δωρεαν να μεγαλο......σε διαβαζω με ενδιαφερον πραγματικο, για ενα χωρο στον οποιο υπηρξα και εφυγα αφου διαφωνησα με τις πρακτικες.
σαν παλαιμαχος, αν και ισως αλλαξοπιστημενος, μου κανει ιδιαιτερη εντυπωση το πως δικαιολογεις 'τους ειπαν οι ξενοι'. στο χωριο μου το λενε αλλοθι. αλλα και σε σχεση με αυτα που σημειωνεις στα κατα. καθως πάμπολλα.
μαλλον οι καθημερινη δυσκολια και ανασφαλεια σε πηρε στο αρμα που οι τσιπραίοι θελουν: των ψυχών που τους γαμησαν τη ζωή. ή αυτοι ή οι άλλοι, δεν εχει σημασια, καθως ΤΩΡΑ ο οδηγος ειναι αυτοι. και μαλιστα δεν χρησιμοποιουν καν μαστιγιο οπως οι αλλοι και φωναζες. καροτακι... -
Ενώ οσοι ας πουμε ηταν 'τυχεροι' και εμειναν χηροι ακριβως πριν τα μνημονια, στην πραξη είναι σαν να μην παιρνουν ουτε αυτοι συνταξη. Το 75% εγινε 50% και φυσικα για οσους ειχαν υψηλη συνταξη ηρθαν εξτρα περικοπες λογω του αθροίσματος συνταξεων, οποτε ειμαστε στο σχεδόν 30%. (και εννοείται κατω από την εθνικη συνταξη που θα αντιστοιχει στη συνταξη χηρειας). Το συγκεκριμενο κομματι του ασφαλιστικου είναι τραγικο, ουαι και αλοιμονο σε οσους φευγουν νωρις και αφηνουν πισω ανθρώπους. Και αν ο μαντηλακιας θελει βρισιμο, μη ξεχναμε ολους τους προηγουμενους ψαλιδοχερηδες που τα ταμεια...
Από εκει και περα η εισπραξη εξοδων κηδείας, συμμετοχης για τυχον αγορα μηχανηματων υποστήριξης κτλ ποικιλει αφου ναι μεν πας στον ΟΠΑΔ πχ (για τους δημοσιους) αλλα από εκει και περα εξαρτάται από το πρωην ταμειο η ταχυτητα αποδοσης χρηματων. Δικο μου παράδειγμα οπου πιστωθηκαν σε περιπου 20 μερες τα λεφτα για μηχανημα cpap στον πατερα μου και φυσικα το χιλιαρικο+ που κοστισε επρεπε να το πληρωσεις εσυ πρωτα και μετα να παρεις πισω το 75%.
Επισης το clawback ειχε ως συνεπεια να ανεβασουν οι εισαγωγεις 30% την τιμη των μηχανηματων και ευτυχως βρήκαμε μηχανημα με 'παλια' τιμολογηση. Βεβαια να πουμε ότι το ιδιο μηχανημα στα καραμανλιδικα χρονια ειχε τα τριπλα λεφτα. Οποτε μην αναρωτιομαστε και πολύ...
Για τη μη εκδοση συνταξεων, όταν καποιοι (γενικα μιλαω) ουρλιαζουν για υπερτροφικο δημοσιο ε, ιδου λοιπον, μειωθηκε ο κοσμος, μειωθηκε και αλλο η ταχυτητα λειτουργιας. Απλο. (οι συνεπειες εννοείται εφιαλτικες)
Σε ο,τι αφορα τα νοσοκομεια, μια παρομοια κατασταση αφου ελάχιστοι νοσηλευτες αναλογικα εξυπηρετουν πολλους ασθενείς στον οροφο.
Τωρα το γεγονος ότι μπορεις να πας ανασφάλιστος και να σε περιθαλψουν ισχυει (υποτυπωδώς εννοείται αφου ειδικα νοσοκομεια όπως της Χαλκιδας/Λαμιας είναι επι της ουσιας κεντρα υγειας που στελνουν Αθηνα τα σοβαρα περιστατικα) ενώ πιο παλια ειχε εισιτηριο και τα νοσηλεια στο ΑΦΜ του (αναλογα με την περιπτωση). Οι γιατροι προφανως εχουν μαζευτεί λιγουλάκι αφου και να θελει καποιος δεν εχει φραγκο να δωσει.ΥΓ:Τα χειρουργεια του Σισμανογλειου βαζουν κατω ανετα αυτά του Μητερα απ' ο,τι προσεξα. Eπισης το δημοσιο Αλεξανδρα στα δωματια δεν εχει να ζηλεψει κατι από τα ιδιωτικα...
YΓ2:Συλληπητηρια ΧΛ. Τα χειροτερα είναι όταν φευγει πρωτα η μανα. Απλα κλεινει το σπιτι οσο και αν το προσπαθήσεις... -
Χρήστο τα συλληπητήρια μου.
-
@ Xρήστος Λάππας, συλληπητήρια (σε καταλαβαίνω, πριν 7χρόνια έχασα και τον δικό μου από κακοήθεια).
-
Χρηστο συλληπητηρια.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Σωστό και αυτό .Αλλά μην ξεχνάμε ότι ο πιτσαδόρος έκανε την επιλογή πασοκ . Βολεύω το δημόσιο και σκίζω τους ΕΕ , ΙΥ και εμπόρους . Ούτε κομμουνιστής να ήταν .
Επειδή είμαι μεσήλικας , έχω εξοργιστεί όταν βλέπω τους συνομηλίκους μου του ιδιωτικού τομέα άνεργους ή σε δουλειές με χαμηλούς μισθούς που τους πληρώνουν όποτε θέλουν , ή με μαγαζιά που φυτοζοούν και προσπαθούν να μαζέψουν τα χρέη στον ΟΑΕΕ , ΕΤΑΑ για να βγούν κάποτε στην σύνταξη , ενώ οι ΔΥ , ΔΕΚΟ , Τράπεζες είναι συνταξιούχοι με συνταξάρες και ψιλοδουλεύουν και μαύρα άμα λάχει .
Και αυτά τα έκανε τάχα δεξιά κυβέρνηση . Οχι ένας αληταράς που βρέθηκε κατά λάθος στην ηγεσία της δεξιάς τα έκανε .
Δεν βρέθηκε κατά λάθος. Η επιστροφή του στο κόμμα επί Καραμανλή δεν έγινε; Κάποιος δλδ τον έμπασε.
-
Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Η αλήθεια είναι ότι η ξαφνική απώλεια του με συγκλόνισε... Όπως το είχε πει ένας καλός φίλος, “νιώθεις σαν να έφυγε μια ασπίδα από μπροστά σου”.
Την δε εμπειρία του να αγωνίζεσαι να πληρώσεις τα διάφορα έξοδα (εκατοντάδες ευρώ μόνο για αποκλειστικές) ενώ μόλις έχεις μάθει πως ο άνθρωπος σου είναι καταδικασμένος, δεν την εύχομαι ούτε στον χειρότερο εχθρό μου.
Παρεμπιπτόντως, στο ιδιωτικό mediterraneo (όπου με έσφαξαν, με λογαριασμό €1800 για δύο μέρες, για αυτό και αναγκάστηκα να τον πάρω από εκεί) του έκαναν όλες τις εξετάσεις και είχαμε τα αποτελέσματα μέσα σε μια μέρα. Αξονικές, μαγνητικές με σκιαγραφικά, βιοψίες, τα πάντα.
Στα κρατικά, όπου απαίτησαν να ξαναγίνουν όλα απ’ την αρχή, τα αποτελέσματα κάποιων εξετάσεων ακόμα δεν είχαν βγει ενάμιση μήνα μετά, όταν ο άνθρωπος είχε πια φύγει. Για ποια δωρεάν υγεία μιλάμε; -
Χρήστο Λάππα, συλλυπητήρια.
Είναι πολύ οδυνηρή όχι μόνο η απώλεια της ασπίδας-και ότι πλέον εσύ είσαι στην πρώτη γραμμή-, αλλά και η αίσθηση, ειδικά αν έχεις παιδιά, του ότι όχι μόνο το σύστημα υγείας αλλά και η μέριμνα για ότι αφήνεις πίσω είναι αίολη. -
Χρήστο Λάππα συλλυπητήρια . Σε όποια ηλικία και αν χάνεις τον γονιό σου είναι πόνος . Αν τον χάσεις νέο είναι αφόρητος πόνος . Εγώ δυστυχώς τον έχασα τον δικό μου όταν ήταν 51 και εγώ 20 . Επρεπε να περάσω την ηλικία του και κάτι ακόμα για να πάψει να με πονάει και να με θυμώνει .
Για την υγεία δυστυχώς τα πράγματα είναι θέμα τύχης . Εχω και εγώ καλές εντυπώσεις από το Σισμανόγλειο και το Αττικό σε κάποια θέματα , αλλά γενικά είτε έχεις δημόσια ασφάλιση , είτε ιδιωτική , υπάρχει θέμα .
Φίλη έχει πρόβλημα με καρκίνο . Εχει ιδιωτική ασφάλιση . Της βάζουν συμμετοχή . Αλλά η συμμετοχή είναι σε μεγαλύτερα ποσά από ότι στο δημόσιο και τελικά ενώ έχει πληρώσει αρκετά , αν δεν έχεις λεφτά έχεις θέμα .
Τον Ιούλιο του 2016 έχασα τον πεθερό μου . Η πεθερά μου ακόμα δεν έχει πάρει την σύνταξη . Παίρνει 350 € έναντι και αυτό το πήρε 10 μήνες μετά .
Το θέμα με τις συντάξεις έχει ξεφύγει . Ασχολήθηκα με δικό μου άτομο το 2012 και έβγαλα την σύνταξη από τον ΟΑΕΕ σε 4 μήνες . Τώρα θέλουν χρόνια . Και δεν φταίνε που έφυγαν οι υπάλληλοι . Απλά το κράτος δεν πληρώνει .
-
Για να γυρίσουμε στα πολιτικά , ο Σαμαράς επέστρεψε στην ΝΔ επί Καραμανλή , αλλά η εκλογή του στην Ηγεσία ήταν το θέμα .
Στο θέμα των στρατιωτικών γράφονται διάφορα στις αμυντικές ιστοσελίδες . Δεν τα έχω διαβάσει , αλλά προφανώς το θέμα δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται .
-
Μονο 2 πραγματάκια ακομα που τα ξεχασα:
-Όταν πας για γεννα σε ιδιωτικο, στα λεφτα του 'πακετου' είναι υπολογισμένα τα παντα (μεχρι και τα χαρτια υγειας) που θα χρειαστουν. Τιποτα μα τιποτα δεν είναι δωρεαν φυσικα.
-Μερος του 'πακετου' των περιπου 3000 (μαζι με αμοιβη γιατρου/μαιας) είναι και ένα 'δωρακι', δλδ ένα ασφαλιστηριο για τον 1ο χρονο του παιδιου. Όταν τελειωσε, η ανανεωση ηταν καπου στα 270Ε. Δεν το λες μεγαλο ποσο και ειδικα στην εποχη μας εμενα πχ λογω ειδους δουλειας θα με συμφερε απίστευτα να δωσω αυτό το ποσο 'και να εχω το κεφαλι μου ησυχο'. Θα το εχω όμως;
Περσι λοιπον εγινε το εξης: Μητερα πηγαινει το παιδι της (5 ετων) με καποιο θεμα στο ουροποιητικο σε ιδιωτικο. Ο συζυγος εργαζεται σε ένα από τα 2 μεγαλα εργοστασια στο Σχηματαρι που πηγαινουν καλα και είναι παλιος εργαζόμενος που καθαριζει ακομα διαστημικα λεφτα για την εποχη μας (εννοείται πλεον δουλεύοντας τις διπλες ωρες) και εχει και ιδιωτικη ασφαλεια ως μπονους.
Χαλαροι λοιπον βαζουν μεσα το παιδι, νοσηλευεται και καποια στιγμη ερχεται ο...λογαριασμος. 6000Ε! 'Ε ΟΚ, εχουμε ασφαλεια...'
'Ναι, θα μας δωσετε το ποσο εσεις και μετα θα τα βρειτε με την ασφαλεια σας!Ετυχε να το εχουν και ξεμπλεξαν. Και προφανως μετα από χ διαστημα θα πηραν τα λεφτα τους. Ποσοστο συμμετοχης δεν ξερω, ουτε ποια εταιρεια ηταν, ουτε τους ορους του ασφαλιστηριου.
Που θελω να καταληξω: Αμα είναι ρε μεγαλε να πληρωνω το ποσο και να τρεχω μετα σαν τον Βεγγο, να λειπει.ΥΓ: Πρεπει να με πηραν χαλαρα 5-6 φορες (συνεχομενες) τηλ για να ανανεωσω, παρολο που τους το ξεκαθαρισα από την αρχη ότι δεν παιζει με τιποτα. Αν δεν ειχα μαθει αυτό το περιστατικο, μαλλον θα ανανεωνα.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ