-
Δεν υπάρχει ισότητα στην παρανομία φίλε μου. Εσύ μπορεί να εκλεβες λίγο φόρο αποδεχομενος να μην πάρεις απόδειξη (το πιο απλό λεω) άρα και εσύ συμμετείχες στη διαμόρφωση αυτής της νοοτροπίας. Σε τελική ανάλυση δικές μας επιλογές ήταν και οι πολιτικοί που τα έφαγαν, δίνοντας τα και σε εμάς σε επιδόματα, πρόωρες συντάξεις, έργα βιτρίνας και τοπικού καπριτσιου κα.
Ειλικρινά αν δεν συνειδητοποιησουμε ότι ουδείς αναμαρτητος πάντα θα μας παραμύθιαζουν επιδοξοι σωτηρες ότι φταινε οι άλλοι και όχι και εμείς. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Με την ανεργεια στα υψη, την τσεπη αδεια, τα καυσιμα στα υψη και τα διοδια στο θεο, ολα τα παραπανω ειναι αναμενομενα και λογικα και θα εχουν αυξητικο ρυθμο.
Δεν δικαιολογουν τίποτα αυτά. Δεν σε υποχρεώνει κάνεις να κινηθεις.
Ποιος δεν σε υποχρεωνει? Τον επαγγελματια φορτηγατζη που δεν του πληρωνουν τα διοδια οι εταιριες? Τον ταριφα που ενα dpf του το τιμολογουνε οσο 3 μηνιατικα? Η το ποπολο θα παρει το κτελ να παει στο χωριο που του βγαινει τιμολογιακα το ιδιο με το να παει με την ανεση του αμαξιου του?
Φαυλος κυκλος ειναι η υποθεση.
Μισθοι/συνταξεις πεινας ή ανεργια και τιμες Αυστριας σε προιοντα και υπηρεσιες. -
Μετα απο τα πρωτα 6κ χλμ μονο με vpower diesel,ειπα να δοκιμασω απλο diesel.Nα πω οτι ο μ.ο καταναλωσης συμφωνα με το trip computer ειναι στα 6,2/100km με αυτονομια τα 680χμλ μεικτο κυκλο.
Δοκιμασα λοιπον απλο diesel,και μου εκανε φοβερη εντυπωση η καταναλωση...7,4/100km τελειωσε το ντεποζιτο με αυτονομια 520χλμ παντα μεικτο κυκλο.Πραγματικα αφωνος..
Οσον αφορα τα υπολοιπα,δεν καταλαβα διαφορα στην δυναμη,παρα μονο ακουγοταν παραπανω το μοτερ. -
+20% καταναλωση...
Δεν υπάρχει καμια περιπτωση να οφείλεται μονο στο πετρελαιο.Την πρωτη φορα που εβαλα V-power (2008 ή αρχες 2009) αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν οτι αυξηθηκε λιγο η κατανάλωση (χαρακτηρηστικα θυμαμαι ειχα πει στον βενζινα μου; 'πρεπει να ειναι καλο αυτο, το πινει πιο γρηγορα' )
Τα τελευταία χρονια χρησιμοποιω αποκλειστικα Vpower εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων. Ο βασικος λογος ειναι τα φιλτρα πετρελαιου που βγαινουν πεντακαθαρα μετα απο 30000 χιλιομετρα, ενω βοηθαει σιγουρα και η προωθητική ενεργεια της Shell (Coral) -
Ο χρήστης alxpro έγραψε:
Μετα απο τα πρωτα 6κ χλμ μονο με vpower diesel,ειπα να δοκιμασω απλο diesel.Nα πω οτι ο μ.ο καταναλωσης συμφωνα με το trip computer ειναι στα 6,2/100km με αυτονομια τα 680χμλ μεικτο κυκλο.
Δοκιμασα λοιπον απλο diesel,και μου εκανε φοβερη εντυπωση η καταναλωση...7,4/100km τελειωσε το ντεποζιτο με αυτονομια 520χλμ παντα μεικτο κυκλο.Πραγματικα αφωνος..
Οσον αφορα τα υπολοιπα,δεν καταλαβα διαφορα στην δυναμη,παρα μονο ακουγοταν παραπανω το μοτερ.Σε τι αυτοκινητο φιλε συμφορουμιτη??
Παντως δεν ειναι λογικο λογω του πετρελαιου μονο οπως προαναφερθηκε... Πολλες φορες ειναι στο μυαλο μας.. νομιζουμε οτι εχει κατι διαφορετικο μεσα το ντεποζιτο και δοκιμαζουμε την οδηγηση μας μπας και δουμε αν οντως υπαρχουν διαφορες..ΥΓ. καλο ειναι σε αυτο το thread να γραφουμε και τι αυτοκινητο οδηγουμε οταν γραφουμε καταναλωσεις γιατι οσο να ναι ανθρωποι ειμαστε και ξεχναμε..
-
Σε Fiat 500Χ 1.6,ξεχασα να το αναφερω εχεις δικιο.Απλα το ανεφερα γιατι μου εκανε μεγαλη εντυπωση η διαφορα στην καταναλωση.Ενω παντα στα πρωτα μου χλμ με το αυτοκινητο ειχα σταθερη καταναλωση,τωρα εκτοξευθηκε.
Ειχα δοκιμασει κ αλλα premium πετρελαια χωρις διαφορες,αλλα τωρα δε ξερω τι εγινε. -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
+20% καταναλωση...
Δεν υπάρχει καμια περιπτωση να οφείλεται μονο στο πετρελαιο.Χ 2
Kάτι άλλο συμβαίνει!! -
Tα τελευταια 2500χλμ γυρισα από BP Ultimate σε Elin Crystal Diesel (αυτοκινητο : Opel Mokka 1.6)
Με βαση τον υπολογιστή ταξιδιου αλλά και το Logbook που κρατάω στο κινητό, η μεση κατανάλωση (για το ιδιο περιπου μειγμα διαδρομων) εχει πεσει από τα 6.1λτ/100χλμ στα 5.8/λτ/100χλμ. Επισης ο κινητήρας ακουγεται λιγότερο (αν και το συγκεκριμένο μοτερ ειναι γενικά ησυχο..).
Εχω ομως την αίσθηση οτι με το BP Ultimate ανοιγε καπως πιο γρήγορα..
-
Ο χρήστης babakos έγραψε:
Tα τελευταια 2500χλμ γυρισα από BP Ultimate σε Elin Crystal Diesel (αυτοκινητο : Opel Mokka 1.6)Με βαση τον υπολογιστή ταξιδιου αλλά και το Logbook που κρατάω στο κινητό, η μεση κατανάλωση (για το ιδιο περιπου μειγμα διαδρομων) εχει πεσει από τα 6.1λτ/100χλμ στα 5.8/λτ/100χλμ. Επισης ο κινητήρας ακουγεται λιγότερο (αν και το συγκεκριμένο μοτερ ειναι γενικά ησυχο..).
Εχω ομως την αίσθηση οτι με το BP Ultimate ανοιγε καπως πιο γρήγορα..
Ακριβως ιδια κ απο εμενα. Το δοκιμασα τα τελευταια 1200 χλμ κ η καταναλωση ηταν ελαφρως μειωμενη. Το θεμα ειναι οτι στο πρατηριο που βαζω bp ultimate, το φιλτρο πετρελαιου βγηκε καθαρο κ το σκεφτομαι να βαζω crystal γιατι δεν ξερω το πρατηριο ελιν.
-
Πως ξέρεις ότι το φίλτρο βγήκε καθαρό;
-
Ο χρήστης alexadrinos έγραψε:
Πως ξέρεις ότι το φίλτρο βγήκε καθαρό;Το ειδα. Οπως κ την υποδοχη του.
-
απ όσα διαφορετικά καύσιμα, στον dci του clio, πιο ήσυχο είναι με το ΕΚΟ avio. Επίσης αισθάνομαι ότι το μοτέρ είναι πιο πρόθυμο να ανεβάσει στροφές από πολύ χαμηλά, χωρίς να σκορτσάρει ή να χρειαστεί να κατεβάσω σχέση στο κιβώτιο κατά την διαδρομή.
-
Και στο 1,6dci τα ίδια καταλαβαίνω με το EKO AVIO, εν συγκρίσει με το V - POWER και το AVIN BEST ACTION.
Ίσως όμως είναι ψυχολογικό. δεν ξέρω.
Βάζω πότε το ένα πότε το άλλο ανά 5-6 γεμίσματα. -
Συμφωνώ για το ΕΚΟ AVIO, μοτέρ 2.0TDI Leon.
-
Eχω δοκιμάσει, Εκο avio, shell v-power,avin best action,aegean d-force και elin crystal με το τελευταίο να εχει αισθητά μικρότερη κατανάλωση περίπου 0,3-0,4 λτ. καλύτερο τράβηγμα και ρεπριζ.
-
Ο μονος τρόπος να ειστε απολυτα σιγουροι για τις διαφορες των καυσιμων, ειναι να δωσετε σε καποιον πχ στη γυναικα σας τα κλειδια, με την εντολη 'πηγαινε φουλαρε το αλλα μην μου πεις που και τι τυπο καυσιμο εβαλες'... και μετα να καταγραψετε τις εντυπωσεις.
Ειμαι σιγουρος οτι ολοι μας οταν βαλουμε καυσιμο απο αλλου, οδηγουμε διαφορετικα, εστω και ασυναισθητα, για να 'δούμε' τι κανει...
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
...ειναι να δωσετε σε καποιον πχ στη γυναικα σας τα κλειδια...Καταστραφήκαμε, αντί πετρελαίου θα βάλουν βενζίνη και αντί υγραερίου θα βάλουν αέρα.
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
...ειναι να δωσετε σε καποιον πχ στη γυναικα σας τα κλειδια...
Καταστραφήκαμε, αντί πετρελαίου θα βάλουν βενζίνη και αντί υγραερίου θα βάλουν αέρα.
Αν δεν προλάβουν να φάνε τα λεφτά σε τίποτα ρούχα...
-
Ρε τι ειστε εσεις...
Παντως το τελευταιο εχει συμβει στη γειτονια μου πολυ παλια... εδωσε τυπος λεφτα στη γυναικα του για να πληρωσει ενα γραμματιο (καρτες τότε υπραχαν μονο ευχετήριες) και αυτη πηγε και ψωνισε ρουχα
-
Ωραιοι οι παιχτες τα λενε....Εγω απο δοκιμες σε shell avin Bp και eko νομιζω οτι το Avin best action ειναι το καλυτερο σε θεμα τραβηγμα αλλα δεν το βαζω πλεον γιατι το βενζιναδικο που εβαζα εταιρικο ειχε βρωμικες δεξαμενες οπως εδειξε το φιλτρο και τωρα βαζω bp ultimate και βλεπω οτι βγαζει λιγο παραπανω αυτονομια...Αλλα ολα αυτα ειπαμε ειναι σχετικα...
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;